Salausvaihtoehtojen kaupankäyntistrategia: Johdatus pitkään haaraan

Salausvaihtoehtojen kaupankäyntistrategia: Johdatus pitkään haaraan

Optiokaupasta on tullut nopeimmin kasvava osa salausjohdannaistilaa nopeasti kasvavan institutionaalisen kiinnostuksen ja monipuolisen tuotevalikoiman ansiosta. Kaikkien tasojen kauppiaat ja sijoittajat voivat nyt hyödyntää todistettuja optioiden hajautettuja kaupankäyntistrategioita, joita on käytetty laajasti perinteisessä rahoitusmaailmassa. Eri strategioiden joukossa pitkät hajakulmat ovat tehokkaimpia ja usein käytettyjä, etenkin haihtuvalle omaisuudelle, kuten Bitcoin (BTC).

Aiemmin korostimme joitain optiokaupan etuja futuureihin nähden ja kattoimme myös yleiskatsauksen salauksen johdannaisista uusille käyttäjille. Tässä kappaleessa aiotaan kaventaa keskittymäämme optioiden kaupankäynnin strategian tutkimiseen.

Optioiden kaupankäyntistrategiat yleensä

Optioiden kaupankäyntistrategioihin kuuluu yleensä useiden optiosopimusten ostaminen tai myyminen samanaikaisesti sijoitusasemien optimoimiseksi, riskipositioiden suojaamiseksi ja ennakoiduista markkinoiden liikkeistä saatavasta voitosta kustannustehokkaalla tavalla.

Elinkeinonharjoittajat eri omaisuusluokissa ovat käyttäneet näitä todistettuja strategioita, erityisesti johdannaistilassa. Mikä tekee optiokaupasta erottuvan muista, on sen epälineaarinen luonne. Toisin kuin futuurikauppa (lineaarinen johdannainen), optiosopimusten voitto ei ole riippuvainen yksinomaan kohde-etuudesta. Aikajaksot, yleinen volatiliteetti ja alkuhinta suhteessa spot-hintaan tarjoavat lisämuuttujia optiokauppiaille.

Loppujen lopuksi minkä tahansa strategian tehokkuus riippuu kuitenkin sen potentiaalisesta voitosta suhteessa riskiin, ja tässä strategia loistaa.

Mitä ovat hajakulmat ja miten ne valitaan?

Haaroitus tarkoittaa yleensä kahta tapahtumaa samalla omaisuuserällä positioilla, jotka kompensoivat toisiaan. Optiokaupassa pitkä hajautettu strategia tarkoittaa osto-optioiden (osto-oikeus) ja myyntioptioiden (myyntioikeudet) ostamista samalle kohde-etuudelle samalla ostohinnalla ja voimassaolon päättymisellä. Toisaalta, lyhyt hajautusstrategia sisältää osto- ja myyntioptioiden myynnin samalla lakolla ja voimassaoloaikalla.

Pitkän ja lyhyen haaran valinta riippuu elinkeinonharjoittajan odotuksista kohde-etuuden kehityksestä. Pitkä alaluokka on tehokas, kun elinkeinonharjoittajat ovat odottaneet jyrkkiä hintaliikkeitä, mutta eivät ole varmoja sen suunnasta (hinta on epävakaa). Sitä vastoin elinkeinonharjoittajat saattavat haluta käyttää lyhyttä strategiaa, kun he uskovat, että kohde-etuuden hinta (ja volatiliteetti) pysyy vakaana tietyn ajanjakson aikana.

Kuinka haarukka toimii?

Kuten edellä mainittiin, pitkä hajastrategia voi olla hedelmällistä haihtuville omaisuusluokille, kuten krypto-valuutoille. Selitämme kuinka pitkä haarukka toimii, otamme esimerkkinä OKEx: n BTCUSD-vaihtoehdot.

Oletetaan, että BTC: n kaupankäynnin arvo on tällä hetkellä 9 500 dollaria. Jos elinkeinonharjoittajat uskovat hinnan johtuvan jyrkästä siirtymästä, mutta eivät ole varmoja mihin suuntaan se menee, he voivat käyttää pitkää haaraa ostamalla sekä osto- että myyntioptioita samalla lakohinnalla ja voimassaoloaikalla..

Voimme simuloida tätä strategiaa osto-optiolla (BTCUSD-20200925-9500-C) ja myyntioptiolla (BTCUSD-20200925-9500-P). Molempien lakko (hinta, jonka BTC voi ostaa tai myydä päättyessä) on 9 500 dollaria, vakuutusmaksut (sopimuksen kustannukset) 1500 dollaria (kirjoitushetkellä) ja ne päättyvät 25. syyskuuta 2020. P&Tällaisen yhdistelmän L-profiili tai voitto ja tappio voi olla jotain tällaista.

BTC-vaihtoehdot esimerkki pitkistä kulkuväleistä; Lähde: OKEx

Pitkä hajautettu strategia rikkoo joko takuumaksun ylä- tai alapuolella maksetun palkkion määrällä jo ennen erääntymistä. Suunnasta riippumatta yhden vaihtoehdon sisäisen arvon on tasaantumisen saavuttamiseksi oltava yhtä suuri kuin molemmista vaihtoehdoista maksettu palkkio, kun taas toisesta tulee arvoton sen päättyessä. Toisin sanoen nousupääoma on yhtä suuri kuin lakko plus kaksi maksettua vakuutusmaksua. Haittapuolen tulosarvo on yhtä suuri kuin lakko vähennettynä maksetuilla vakuutusmaksuilla.

Yllä olevaa kaaviota tarkasteltaessa voidaan havaita tämän kaupan kaksi voittomarginaalin skenaariota, joista toinen BTC: n kaupankäynnin arvo on 6500 dollaria voimassaolon päättyessä ja toinen jossa se käy kauppaa 12500 dollaria. Tämä johtuu siitä, että jokaisen ostamamme vaihtoehdon palkkio on 1500 dollaria, jolloin molempien sopimusten kokonaiskustannukset ovat 3000 dollaria. Joten ylösalaisin ja haittapuolemme ovat yhtä suuret kuin $ 9500 + 3000 dollaria = 12 500 dollaria ja 9500 dollaria – 3 500 dollaria – 3 500 dollaria = 6500 dollaria.

Hintapoikkeamat, jotka ylittävät nämä raja-arvot, merkitsevät tämän kaupan voittoa. Esimerkiksi, jos Bitcoinin spot-hinta on voimassaolon päättyessä 15 000 dollaria, osto-optiolla on yhteensä 2500 dollaria voittoa (15 000 dollaria – (9 500 dollaria + 3 000 dollaria)). Vaihtoehtoisesti, jos Bitcoinin hinta on 3500 dollaria voimassaolon päättyessä, myyntioptiolla on 3000 dollaria voittoa (9500 dollaria – (3500 dollaria + 3000 dollaria)).

Jos bitcoinin hinta kuitenkin päättymisajankohtana pysyy raja-arvoissa (6500 ja 12 500 dollarin välillä), kauppias menettää rahaa. Esimerkiksi, jos BTC on 10000 dollaria voimassaolon päättyessä, osto-optio on 500 dollaria vihreällä, mutta kun vähennät molempien vaihtoehtojen kustannukset (3000 dollaria), elinkeinonharjoittajalle jää 2500 dollarin menetys. Vastaavasti, jos BTC on 7000 dollaria voimassaolon päättyessä, myyntioptio on 2500 dollaria vihreässä, mutta elinkeinonharjoittajalle jää 500 dollarin tappio vähennettynä kokonaispalkkio.

Hyvät ja huonot puolet

Yksi pitkään kulkevan strategian käytön eduista on, että suurin voitto ylöspäin on mahdollisesti rajoittamaton, koska teoriassa BTC: n hinta voi jatkaa nousua ilman kattoa. Haittapuolen potentiaalisuus on myös merkittävä, vaikkakaan ei rajoittamaton, koska BTC ei todennäköisesti mene nollan alapuolelle.

Paras kaupan skenaario tälle kaupalle olisi, jos BTC-hinnat nousisivat tai laskisivat merkittävästi yli raja-arvon, koska voitto on spot-hinnan ja alkuhinnan (9500 dollaria) välinen ero vähennettynä kahdesta vaihtoehdosta (puhelu ja laittaa).

Kääntöpuolella tämän kaupan pahin tapaus on, että BTC-hinta pysyy vakaana ja päättyy lakohintaan. Tällöin molemmista vaihtoehdoista tulee rahaa, eikä niillä ole omaa arvoa, ja ne menettävät molemmat vakuutusmaksut kokonaisuudessaan (edellisessä esimerkissämme 3000 dollarin tappio).

IV ja ajan heikkeneminen: kaksi tekijää, joita on seurattava

Epäsuora volatiliteetti ja ajan hajoaminen voivat olla kaksi tärkeintä tekijää, jotka on otettava huomioon, kun on kyse pitkästä strategiasta. Menestyvä pitkän hajautuksen strategia riippuu suuresti lisääntyneestä IV: stä. Nopea IV-arvon nousu pyrkii lisäämään kahden vaihtoehdon arvoa hajautuksessa ja antamaan potentiaalisesti sijoittajille mahdollisuuden sulkea hajautettu voitto ennen optioiden voimassaolon päättymistä.

Samaan aikaan ajan hajoaminen on toinen tekijä, joka voi vaikuttaa tulokseen. Kun aloitat kaupan, ainakin yksi sopimuksista (myynti tai myynti) olisi rahalla, ja jos Bitcoinin hinta pysyy paikallaan pitkään, se voi aiheuttaa tämän aseman kokonaisarvon laskevan vähenee merkittävästi. Lisäksi viimeisen käyttöpäivän lähestyessä myös ajan hajoamisnopeus kasvaa.

Johtopäätös

Salausjohdannaisten tilassa tapahtuvan optiokaupan suosion lisääntyessä kauppiaat voivat alkaa käyttää todistettuja strategioita, kuten haarukka, optimoidakseen asemansa ja hallitakseen riskiä. Johdannaiskauppaa ei kuitenkaan suositella aloittelijoille ilman ymmärrystä sen erilaisesta dynamiikasta ja riskeistä.

Vastuuvapauslauseke: Tätä materiaalia ei pidä pitää perustana sijoituspäätösten tekemiselle, eikä sitä pidä tulkita suositukseksi sijoittaa liiketoimia. Digitaalisten omaisuuserien kaupankäyntiin liittyy merkittävä riski ja se voi johtaa sijoitetun pääoman menetykseen. Sinun on varmistettava, että ymmärrät täysin siihen liittyvät riskit, ja ota huomioon kokemustasosi, sijoitustavoitteesi ja pyydä tarvittaessa riippumatonta taloudellista neuvontaa

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner