Kuinka CME ETH-futuurit lanseerataan tällä viikolla, eroaa BTC-futuureista vuonna 2017

Tarkempi kuvaus CME: n Ether-futuurien lanseerauksesta ja sen mahdollisista vaikutuksista ETH: n hintaan

Eetterifutuurit lanseerattiin Chicagon kauppatavaran pörssissä 7. helmikuuta 2021. Odotettu instrumentti on ensimmäinen laatuaan Ethereum-verkon alkuperäiskolikolle – se tulee vakiintuneesta, maailmankuulusta pörssistä..

Tässä OKEx Insights -raportissa tarkastelemme CME: n uutta tuotetta ja sen vaikutuksia ETH-markkinoihin. Tällöin analysoimme viimeaikaista ETH-hintatoimintaa ja verrataan sitä BTC: n hintahistoriaan ennen CME Bitcoin-futuurien lanseerausta, sen aikana ja sen jälkeen – koska aikaisemmat trendit saattavat valottaa mahdollisia tulevia ETH-hintamuutoksia.

Mutta ensin, nopea huomautus – nykyinen kryptovaluuttateollisuus on erilainen kuin vuoden 2017 lopulla. Siksi on vielä nähtävissä, kuinka luotettavasti BTC: n hintahistoria voi kertoa ETH: n omalle lentoradalle.

Tarkempi kuvaus CME Ether -futuureista

CME: n ETH-futuurit ovat uusi käteisellä maksettava rahoitusväline, joka perustuu Ethereumin alkuperäisen kolikon hintaan. He käyvät kauppaa tuotekoodilla "ETH" klo 23.00–22.00 UTC, sunnuntaista perjantaihin. Jokainen sopimus on 50 ETH ja se on noteerattu nykyisessä USD / ETH -hinnassa CME CF: n eetteri-dollari-viitekorkoa kohti. Tärkeää on, että sopimukset päättyvät kuluvan sopimuskuukauden viimeisenä perjantaina.

CME on maailman suurin johdannaispörssi. Se näkee päivittäiset määrät ja avoimen kiinnostuksen rutiininomaisesti kymmeniin miljardeihin dollareihin. Vaikka OKEx ja muut kauppapaikat ovat jo jonkin aikaa tarjonneet omia ETH-futuurisopimuksiaan, CME: n vaikutus perinteisillä markkinoilla tekee varmasti paljon oikeuttaakseen Ethereumin uudelle sijoittajaryhmälle.

ETH: n markkina-asema kasvoi CME: n ilmoituksen jälkeen

Viikkoina siitä, kun CME ilmoitti ETH-futuureista 16. joulukuuta, ETH: n hinta nousi noin 662 dollarista viimeaikaiseen kaikkien aikojen korkeimpaan yli 1825 dollariin. Kuitenkin melkein jokainen suuri kryptovaluutta koki merkittäviä omia hintavoittojaan samana aikana. Siksi on vaikea arvioida todellista vaikutusta, joka uudella instrumentilla on jo ollut Ethereumin alkuperäisen omaisuuden hintaan.

Sanoin kuitenkin, että salauksen kokonaismarkkina-arvon sekä BTC: n ja ETH: n vertailut viittaavat siihen, että CME: n hyväksyntä on kannustanut suhteellisesti enemmän ETH-ostoja. Alkuperäisen ilmoituksen ja 7. helmikuuta julkaisun välisenä prosenttivoitona ETH ohitti sekä laajemmat markkinat että BTC: n.

Hieman yli 67 miljardin dollarin arvo 16. joulukuuta ETH: n markkina-arvo paisui yli 192 miljardiin dollariin – noin 186,5%: n nousu – kun ETH-futuurit elivät. Samana ajanjaksona BTC-markkinat kasvoivat 365 miljardista dollarista 725 miljardiin dollariin – kasvua noin 98,6%. Salausvaluuttamarkkinat kasvoivat 574,1 miljardista dollarista 1,2 biljoonaan dollariin eli noin 110%.

ETH-markkina-arvo nousi noin 186,5%, kun CME ilmoitti ETH-futuureista. Lähde: KolikkoGecko

ETH: n kasvava markkina-asema verrattuna muuhun teollisuuteen viittaa myös erityiseen innostukseen ETH: sta CME: n ilmoituksen jälkeen. ETH: n osuus koko salausvaluutateollisuudesta oli 11,64% 16. joulukuuta, ja sen markkinaosuus saavutti 5. helmikuuta yli 17,5%: n. TradingView.


"Tällä kertaa se on erilainen"

ETH-futuurien alkuvaiheessa monet tarkkailijat muistuttivat nopeasti euforisimpia eteläisiä BTC: n debyytistä CME: ssä. Sen jälkeen, kun vastaavanlaisen hypyttu kryptovaluuttajohdannainen ilmoitettiin 31. lokakuuta 2017, BTC / USD-hinta nousi noin 6500 dollarista.

Se oli korkeimmillaan alle 20 000 dollaria 16. joulukuuta, päivä ennen CME: n Bitcoin-futuurien käynnistämistä. Heti seurasi vuoden pituiset karhumarkkinat, jotka tukahduttivat BTC-hinnat noin 3220 dollarin alhaisimpaan tasoon joulukuussa 2018.

BTC-hinta laski noin 83% joulukuun 2017 ja joulukuun 2018 välillä. Lähde: KolikkoGecko

Kuten BTC vuoden 2017 lopulla, ETH saavutti uuden kaikkien aikojen ennätyksen CME-futuurien lanseerausta välittömästi edeltävinä päivinä. Molempia tapahtumia ympäröivä laajempi konteksti on kuitenkin täysin erilainen. BTC-futuurit alkoivat käydä kauppaa useita kuukausia kestäneen parabolisen voiton jälkeen. Johtava kryptovaluutta rikkoi kaikkien aikojen ennätyksensä 4. tammikuuta 2017 – melkein vuosi ennen BTC-futuurien käynnistämistä. Joulukuuhun mennessä markkinat olivat valloittaneet täyden spekulatiivisen manian, joka johtui osittain alkuperäisestä kolikoiden tarjonnasta. Kaikki estoketjuun liittyvä oli vastaanottaminen kohtuutonta sijoittajan huomiota. Hype nosti BTC-hinnan vuoden 2013 lopulla asetetun 1130 dollarin ylärajan yli yli 1600%. Jälkikäteen puhalluspaikka oli väistämätön.

Sitä vastoin ETH-futuurit menivät elämään monien kuukausien härkämarkkinoiden alkupuolella. Kun CME lanseerasi instrumentin tällä viikolla, ETH-hinta oli äskettäin ylitti sen kaikkien aikojen ennätys noin 1450 dollaria. Todellakin, julkaisupäivän jälkeisinä päivinä markkina-arvoltaan toiseksi parhaaksi luokiteltu digitaalinen valuutta jatkoi nousua – saavuttaen uuden korkean tason yli 1825 dollaria 10. helmikuuta.

ETH: n osalta CME-julkaisun tuomat legitiimiydet voivat täydentää viimeaikaista kaikkien aikojen korkeinta nousua. Vuosien ajan kaupankäynnin jälkeen markkina-alueen yläpuolella uudet korkeudet johtavat usein enemmän nousuun – eikä laajennettuun korjaukseen.  

Kryptovaluuttateollisuus on kypsempi vuonna 2021

ETH: n jatkuvan nousun tukeminen on kryptovaluuttamarkkinoiden kasvanut maturiteetti vuonna 2021. Vuoden 2017 härkäajo oli vähittäiskaupan ohjaama. Sen sijaan todisteet viittaavat kasvavaan institutionaaliseen kiinnostukseen BTC: tä ja ETH: tä kohtaan tänään.

Harmaasävy, suurin digitaalisen omaisuudenhoitaja, on ostanut viime kuukausina valtavia määriä ETH: ta. Yhtiö ilmoitti 10. helmikuuta hallinnoitavissa olevista varoistaan ilmoitti ETH: n omistukset 5,4 miljardia dollaria.

Kohdistus tarkoittaa yli 200 prosentin kasvua sen 1,79 miljardista dollarista ilmoitettu päivänä, jona CME ilmoitti ETH-futuurisopimuksistaan. Instituutioystävällinen sijoitusyhtiö tuki lisääntynyttä ostoaan helmikuun raportissa yksityiskohtaisesti Ethereumin arvoesitys asiakkaille.

Analyytikot uskovat, että hajautetun rahoituksen potentiaali saattaa houkutella myös institutionaalisia ETH-sijoittajia. Vaikka protokollakohtaiset hyväksikäytöt ja älykkäät sopimushaavoittuvuudet muodostavat edelleen esteen planeetan suurimmille rahanhoitajille pääsylle, jotkut kommentaattorit uskoa että laitokset sijoittavat ETH: hen keinona hyötyä edelleen korkean riskin sektorin kasvusta.

Kuinka CME-futuurit voivat vaikuttaa ETH-hintaan

Huolimatta siitä, että käteisvarat maksetaan eikä vaadita todellista ETH: ta vaihtaa omistajaa, Ether-futuurien lanseeraus näyttää täydentävän Ethereumia ympäröivää yhä nousevampaa tunnetta. Vaikka uusi tuote ei todennäköisesti aiheuta monivuotisia karhumarkkinoita, on näyttöä siitä, että sopimukset itse voivat vaikuttaa ETH-hintaan lyhyemmissä ajoissa.

Futuurisopimusten käyttöönotto antaa pessimistille mahdollisuuden lyödä vetoa hinnanlaskusta, mikä luo hintapainetta kohde-etuuteen. Lukuisissa tutkimuksissa on tutkittu spot-BTC-hinnan ja futuurikaupan suhde. Jotkut jopa spekuloivat, että CME: n Bitcoin-futuuritarjous oli osittain pyrkimys hallinta BTC: n hinta.

Kuten CME: n uusi ETH-tuote, pörssin BTC-futuurit vanhenevat kuluvan sopimuskuukauden viimeisenä perjantaina. BTC: n ja muiden markkinoiden analyysi muistiinpanoja lisääntynyt volyymi ja volatiliteetti futuurien viimeisten käyttöpäivien aikana.

Osakkeet.com päättelee että myyntihinnat yleensä edeltävät sopimuksen päättymistä, ja BTC-hinta nousee usein välittömästi seuraavien 24 tunnin aikana. Vastaavasti 2019 raportti Arcane Research havaitsi keskimääräisen BTC-hinnan pudotuksen 2,27% sekä volyymin ja volatiliteetin nousun viimeisten päivien aikana. Todennäköisiä syitä markkinoiden muuttuville muutoksille ovat elinkeinonharjoittajien aseman äkillinen muuttaminen vanhenemisen lähestyessä sekä suurimpien markkinaosapuolten pyrkimykset muuttaa hintaa suotuisasti.

Kuten ennen BTC-futuurien lanseerausta, CME: n uudella Ether-johdannaisella näyttää jo olevan positiivinen vaikutus ETH: n hintaan. Hyväksyntä yhdeltä maapallon suurimmista kauppapaikoista on kannustanut lisäämään institutionaalista ostoa, mikä näkyy Grayscalen kasvaneella ETH-allokaatiolla.

Pitkäaikainen ETH-myynti tulevaisuuden lanseerauksen jälkeen vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä, kun se tapahtuu niiden markkinoiden täysin eri vaiheissa. Innostus Ethereumiin – osittain sen tukeman kasvavan DeFi-sektorin ja osittain nousevan BTC-hintatoiminnan ansiosta – näyttää rakentuvan, mutta ei läheskään lähellä vuoden 2017 lopun kuumetta.

Ensimmäisen kaupankäyntiviikon lopussa on liian aikaista määrittää, pitävätkö CME: n BTC-futuurien päättymistä ympäröivistä suuntauksista tehdyt havainnot paikkansa ETH-hinnan suhteen. Ottaen kuitenkin huomioon, että BTC: llä näyttää olevan samat yleiset suuntaukset kuin perinteisemmillä markkinoilla, jotka ympäröivät futuurien päättymistä, voi olla oikeudenmukaista päätellä, että ETH käyttäytyy samalla tavalla. Kuukauden viimeistä perjantaia edeltävät päivät ovat varmasti sellaisia, joita on tarkkailtava aktiivisimmillaan kaupankäynnissä tärkeimmällä altcoinilla.

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map