BTC-hinta nostaa uudet korkeudet tämän viikon vetojen jälkeen pakottaa markkinat vähentämään

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä 

Tulevaisuuden perjantaikuva

Bitcoin teki tänään V-muotoisen käännöksen ja se on lyönyt uudet korkeudet yli 41 000 dollaria OKEx BTC -indeksin hinnan mukaan. Ennen tätä siirtoa johtavalla kryptovaluutalla oli voimakas myyntipaine ja se laski torstaina 7. tammikuuta alhaisimmalle tasolle, 36 638 dollariin. Tämä nopea korjaus selvitti yhteensä 1,4 miljardin dollarin positiot johdannaispörsseissä viimeisten 24 tunnin aikana Bybtin tiedot. Tämä on toinen merkittävä korjaus maanantaina 3. tammikuuta tapahtuneen valtavan 7 000 dollarin takaisinvetämisen jälkeen, joka selvitti 2 miljardia dollaria yhdessä päivässä.

Viime viikolla näimme vähittäiskauppiaiden kiirehtivän kiinni hintahyökkäyksestä ja sekoittumasta ulos pudotusten aikana. Tämä käyttäytyminen yhdistettynä korkeaan vipuvaikutukseen on syy siihen, että härkämarkkinoilla tehdyt korjaukset ovat yleensä raivokkaampia. Tästä huolimatta, jyrkät uudelleenjärjestelyt ja pakolliset velkojen vähentäminen antavat markkinoiden nousun kestävämmällä tavalla pitkän aikavälin kasvua varten.

OKEx-tiedot osoittavat, että äskettäin ylikuumentunut markkinatilanne on jonkin verran jäähtynyt kahden suuren vetäytymisen jälkeen. Erityisesti BTC: n vakuusluottosuhde laski merkittävästi, kun taas BTC: n ikuisten swapien rahoitusosuudet ovat myös normaalin tason sisällä. Toisaalta avoimen kiinnostuksen jatkuva ylöspäin suuntautuva liike osoittaa, että markkinoiden innostus ei ole vähentynyt.

Kirjoitushetkellä neljännesvuosittainen sopimus BTCUSD0326 – jonka voimassaolo päättyy maaliskuun lopussa – käy kauppaa 2140 dollarin preemialla eli 5,15% indeksin hinnasta. 

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0326), 8. tammikuuta klo 11.00 UTC. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita. 

BTC pitkä / lyhyt suhde

Kun hinnat nousivat nopeasti edellisen viikonlopun ja maanantain välillä, vipuvaikutus nousi erittäin voimakkaasti. BTC: n pitkä / lyhyt suhde nousi nopeasti 0,92: stä 1,55: een ennen ensimmäistä 7 000 dollarin pudotusta 4. tammikuuta. Sen jälkeen suhde laski 1,06: een ja nousi jälleen ylöspäin 1,42: een ennen toista torstaina 7. tammikuuta..

Molemmissa tapauksissa voimme selvästi nähdä, että vähittäiskauppiaat jahtaavat hintojen nousua, kuten kasvavat pitkät / lyhyet suhteet osoittavat. Suhde on tällä hetkellä noin 1,25, mikä on suhteellisen maltillinen ja antaa tilaa kasvulle.

Tiedonkeruuaika: 1/1 6:00 UTC – 1/8 6:00 UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammilla ihmisillä on shortsit.


BTC-perusta

Neljännesvuosittaisten sopimusten vakuutusmaksu nousi ensin viikonlopun alimmasta 3,5 prosentista maanantaina korkeimpaan 5,8 prosenttiin. Sen jälkeen se vakiintui noin 4,5 prosenttiin ennen kuin ampui parin viimeisen tunnin aikana. BTC: n ikuisten vaihtosopimusten rahoitusosuudet olivat tänään normaalit, mikä yleensä osoittaa, että markkinat ovat valmiita hintaan valitsemaan suunta.

Tiedonkeruuaika: 1/1 6:00 UTC – 1/8 6:00 UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Huolimatta kahden viimeisimmän takaiskun valtavasta selvitystilasta, avoin kiinnostus on edelleen vahvistumassa ja nousee viime perjantaina 1,64 miljardista nykyiseen 1,88 miljardiin dollariin. Bitcoinin nouseva hinta on selvästi herättänyt markkinoiden innostusta, ja uuden rahan jatkuva sisäänvirtaus on kiihdyttänyt OI: n ylöspäin suuntautuvaa liikettä. Suurempi avoin kiinnostus tarkoittaa kuitenkin myös suurempaa volatiliteettia.

Tiedonkeruuaika: 1/1 6:00 UTC – 1/8 6:00 UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäynnin volyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

BTC-marginaalin luotonantosuhde tällä viikolla on erittäin mielenkiintoinen. Suhde oli nopeasti noussut erittäin korkeaan arvoon 25, minkä jälkeen markkinat antoivat maanantaina kovan opetuksen yli-velkaantuneille kauppiaille, kuten edellä mainittiin. Sitten torstaina uudella vetäytymisellä markkinat pakottivat kauppiaita vähentämään vipuvaikutustaan, ja näimme suhdelaskun 21: stä nykyiseen noin 15: een.

Tämä pakollinen velan vähentäminen on terveellistä nousukilpailujen aikana, koska se sallii kestävämmän hinnankorotuksen spekulaatioista johtuvien nousujen sijaan, jotka huokuvat melko nopeasti.

Tiedonkeruuaika: 1/1 6:00 UTC – 1/8 6:00 UTC

Marginaaliluoton suhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC: n USDT-arvona lainan ottaneiden käyttäjien välisen suhteen tietyllä ajanjaksolla. 

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluottosuhde on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on alhainen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Viimeaikainen Bitcoinin volatiliteetin nousu on tehnyt kaupasta erittäin haastavan, ja näyttää siltä, ​​että vipuvaikutuksen vähentäminen ja nousutrendin seuraaminen on tällä hetkellä varovin strategia. Vaikka tämän kaltaisten parabolisten ajojen kestävyys on edelleen kyseenalainen, kaikki yritykset lyhentää havaittua kärkeä ovat edelleen erittäin riskialttiita.

Samaan aikaan, jotta asiat näkyisivät, Bitcoin on noussut yli 30% tämän vuoden alusta lähtien ja on jatkanut uusien ennätysten asettamista joka viikko. Jos tämä nykyinen suuntaus jatkuu, voimme pian nähdä 50 000 dollarin testin, vaikkakaan ei ilman muutamia jyrkkiä vetoja.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map