BTC-futuuritiedot osoittavat keskipitkän aikavälin optimismin ennallaan huolimatta suurista selvitystiloista

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä.

Viime viikko oli kaikkein epävakaisin Bitcoin-hintojen jakso tässä härkäajossa. Johtava kryptovaluutta laski 27,88% korkeimmasta $ 41,998: sta alimpaan $ 30287: een ja nousi nopeasti 40107 $: iin OKEx BTC Index -hinnan mukaan.

Viime viikolla julkaistussa Futures Friday -artikkelissa totesimme, että jyrkät uudelleenjärjestelyt ja pakolliset velkaantuneisuuden vähentäminen antoivat markkinoiden nousun kestävämmällä tavalla. Tämän viikon OKEx-futuuritiedot osoittavat, että vipuvaikutus futuurimarkkinoilla vähitellen laski, kun taas myös spot-markkinoiden vivut eivät nousseet paljoakaan, mikä osoittaa markkinaosapuolten varovaisuutta viimeaikaisen volatiliteetin vuoksi. 

BTC: n neljännesvuosittaisten futuurien palkkio pysyi kuitenkin yli 5%, mikä osoittaa, että keskipitkän aikavälin nouseva ilmapiiri on edelleen ennallaan, minkä myös BTC: n avoin kiinnostus OKExiin vahvisti havainnon, joka on edelleen yli 2 miljardia dollaria huolimatta useista suurista selvitystiloista.

Kirjoitushetkellä neljännesvuosittainen sopimus BTCUSD0326, jonka voimassaolo päättyy maaliskuun lopussa, käy kauppaa 40 300 dollarin tasolla ja ylittää 1900 dollarin eli 5 prosentin preemion indeksin hinnasta.. 

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0326), klo 6.00 UTC tammikuun 15. päivänä. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita. 

BTC pitkä / lyhyt suhde

Pitkä / lyhyt suhdemalli on siirtynyt vastakkain V-muotoisen hintatoiminnan kanssa viime viikolla, mikä osoittaa, että yksityissijoittajat eivät odottaneet nopeaa elpymistä. Rebound-vaiheen aikana Bitcoinin hinnat nousivat 33 000 dollarista 40 000 dollariin, mutta suhde laski korkeimmasta 1,79: stä noin 1,20: een.

Nykyinen pitkä / lyhyt suhde 1,2 on viikon alimmalla tasolla ja heijastaa pitkien positioiden omistavien yksityissijoittajien puutetta. On todennäköistä, että Bitcoin-hintojen on vakiintuttava jonkin aikaa, ennen kuin vähittäiskaupan osallistujista tulee jälleen optimistisia.

Tiedonkeruuaika: 1/8 6:00 UTC – 1/15 6:00 UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammilla ihmisillä on shortsit.

BTC-perusta

Vaikka hinta on kokenut suuria vaihteluja, nykyinen neljännesvuosittainen sopimusmaksu – edelleen noin 5,2% – ei ole kovin erilainen kuin viime perjantaina. Tämä viittaa jälleen kerran siihen, että viimeisin retracement ei ole asettanut suurta osaa Bitcoinin keskipitkän aikavälin nousuun.

Tiedonkeruuaika: 1/8 6:00 UTC – 1/15 6:00 UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Huolimatta maanantaisen jyrkästä retracementista, joka laukaisee yhteensä 300 miljoonaa dollaria selvitystilaan, avoin kiinnostus on edelleen selvästi yli 2,0 miljardia dollaria. Tämä osoittaa, että pääomavirta johdannaismarkkinoille on jatkuvaa, varsinkin kun osallistujat yrittivät saada kiinni lyhytaikaisia ​​pohjia korkean volatiliteetin vaihteluiden aikana..

Tiedonkeruuaika: 1/8 6:00 UTC – 1/15 6:00 UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

BTC-marginaalilainasuhde laski viime lauantaina 26: sta nykyiseen noin 21: een, mikä osoittaa, että on edelleen joukko markkinaosapuolia, jotka käyttävät mukavasti vipuvaikutusta korkean volatiliteetin ympäristössä. Suhde ei kuitenkaan ole noussut liikaa viime päivinä. On todennäköistä, että spot-velkaantuneet kauppiaat odottavat seuraavaa tilaisuutta lisätä vipua asemiinsa.

Tiedonkeruuaika: 1/8 6:00 UTC – 1/15 6:00 UTC

Marginaaliluoton suhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC: n USDT-arvona lainan ottaneiden käyttäjien välisen suhteen tietyllä ajanjaksolla. 

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemykset

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Markkinat ovat elpyneet yllättävän nopeasti, ja Bitcoin on palauttanut 70% tappioistaan. Siirtyminen eteenpäin on 38 300 dollaria vuosineljänneksittäin tai 36 500 dollaria spot-indeksissä, mikä on erittäin tärkeä tukitaso. Tämän alapuolella oleva tauko mitätöi kaksoispohjan nousevan mallin. Lähitulevaisuudessa Bitcoin voi jatkaa nousemista haastamaan edelliset korkeimmat arvot viikonloppuna. Päivänsisäinen tukitaso on 40 000 dollaria neljännesvuosittaiselle sopimushinnalle tai 38 000 dollaria spot-indeksille.

Dahuzi, Salauskauppias TradingView-sivustossa

Trendi on edelleen nousussa. Tämän alueen huipulle soittaminen ei ehkä ole hyvä liike. Bitcoin jatkaa todennäköisesti värähtelyä alla esitetyllä kiilalla, kunnes selkeä purkautuminen antaa suunnan. 34 250 – 36 200 dollaria on ihanteellinen alue astua sisään.

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner