BTC-futuurit heijastavat nousevaa vähittäiskaupan tunnetta, mutta korkea vipuvaikutus nostaa lyhytaikaista riskiä

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä. 

Tulevaisuuden perjantaikuva

Tällä viikolla Bitcoin nousi 18 000 dollarista ja mursi onnistuneesti tärkeän 20 000 dollarin psykologisen esteen. Johtava digitaalinen valuutta on käynyt kauppaa yli 20 000 dollaria kolmen päivän ajan ja asettanut kaikkien aikojen korkeimman tason 23 769 dollaria 17. joulukuuta OKEx BTC Index -hinnan mukaisesti.

Bitcoinin viimeaikainen hintatoiminta korreloi myös positiivisten odotusten kanssa Yhdysvaltojen hallituksen 900 miljardin dollarin kannustepaketista. Lisäksi koska kolme suurta Yhdysvaltain osakeindeksiä suljettiin eilen kaikkien aikojen korkeimmillaan, voimme odottaa, että tällä inertialla on aaltoilu, joka pitää Bitcoinin ylöspäin suuntautuvalla liikeradalla siirtymässä ensi vuoteen.

Samaan aikaan tämä positiivinen näkemys heijastuu myös futuurimarkkinoille, joissa neljännesvuosittainen sopimus, BTCUSD0326, käy nyt kauppaa noin 24 200 dollarin tasolla ja 1100 dollarin eli noin 4,70%: n preemio indeksin hintaan nähden..

Viime viikon Futures-perjantaina huomasimme, kuinka BTC-marginaalilainasuhde osoitti kauppiaiden yrityksiä saada pohja. Tällä viikolla näimme strategian kannattavan, kun pitkä / lyhyt suhde ja avoin korko nousivat hinnan mukana. Se, että vähittäiskauppiaat luottavat markkinoihin, on selvää, mutta liiallisen vipuvaikutuksen käyttö on huolestuttavaa, mikä voi laukaista nopean vetäytymisen lyhyellä aikavälillä..

OKEx BTC: n vuosineljänneksen futuurit (BTCUSD0326), 18. joulukuuta kello 8.00 alkaen. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita.

BTC pitkä / lyhyt suhde

Viimeisen viikon aikana Bitcoin ei ole nähnyt merkittäviä uudelleenjärjestelyjä, kun hinta siirtyi sujuvasti 18 000 dollarista 23 000 dollariin. Pitkä / lyhyt suhde seurasi samaa suuntausta ja nousi viime perjantain 0,8: sta nykyiseen 1,15: ään.

Samalla huomasimme, että ikuisten sopimusten rahoitusosuudet ovat olleet jonkin aikaa korkeat, mikä osoittaa, että on kauppiaita, joilla on vipuvaikutus pitkään ja jotka ovat olleet kannattavia tästä hintaliikkeestä.

Nykyinen yli 1,1 pitkä-lyhyt suhde on myös korkein syyskuun puolivälistä lähtien, mikä heijastaa markkinoiden noususuuntausta.

Tiedonkeruuaika: 12/11 6:00 UTC – 12/18 6:00 UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.

BTC-perusta

Neljännesvuosittaisten futuurien palkkio on kasvanut nopeasti Bitcoinin rallin aikana nousemalla viime perjantaina 480 dollarista eli 2,6 prosentista nykyiseen 1100 dollariin tai 4,7 prosenttiin. Tämä tarkoittaa sitä, että markkinat odottavat vähintään 1100 dollarin nousua seuraavan vuosineljänneksen loppuun mennessä.

Tämä korkea palkkio avaa mahdollisuuksia myös välimiehille, ja voimme odottaa, että arbitraasista tulee suosittu strategia, mikä lisää avoimia positioita.

Tiedonkeruuaika: 12/11 6:00 UTC – 12/18 6:00 UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Bitcoinin viimeisimmän rallin myötä myös avoin kiinnostus kertyi melko nopeasti ja nousi viime perjantaina 1,23 miljardista dollarista eilisen 1,52 miljardin dollariin.

Tästä avoimesta kiinnostuksesta on nyt tulossa normi, ja voimme odottaa sen kasvavan edelleen, kunnes markkinoista tulee riskitietoisia.

Tiedonkeruuaika: 12/11 6:00 UTC – 12/18 6:00 UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

Marginaaliluoton suhde on ollut 13 – 18 välillä viimeisten seitsemän päivän aikana, eikä se ole noussut hinnan kanssa tällä viikolla. Tämä malli viittaa siihen, että elinkeinonharjoittajat eivät jatkaneet vipuvaikutuksen kasvua oltuaan kannattavia viime viikon vipuvaikutuksesta. Suhteen nykyinen taso on kuitenkin suhteellisen terve, mikä heijastaa tämänhetkistä noususuuntausta.

Tiedonkeruuaika: 12/11 6:00 UTC – 12/18 6:00 UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Kaikki omaisuuserien hinnat nousevat todennäköisesti lähitulevaisuudessa tulevan elvytyslaskun ansiosta. Lisäksi Bitcoinilla on edelleen vahvat perustekijät institutionaalisten sijoittajien suuren kysynnän vuoksi.

Tämän äskettäisen rallin johti orgaaninen osto, ja voimme odottaa yksityissijoittajien nopeaa virtaa nyt, koska 20 000 dollaria on rikottu.

Vaikka vastustasoja on vaikeampi tunnistaa, kun Bitcoin-hinta tulee kartoittamattomille alueille, kauppiaiden on silti oltava varovaisia ​​ylikuumentuneista markkinaolosuhteista. 19 700 – 20 000 dollarin uudelleentestausta ei voida vielä sulkea pois, vaikka keskipitkän aikavälin hintanäkymät ovat edelleen positiiviset.

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner