BTC-futuurit heijastavat nousevaa ilmapiiriä, kun hinta liikkuu sivuttain

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä.

Bitcoinin hinta on heilahtanut laajasti tällä viikolla sen jälkeen, kun se oli ylittänyt 23 000 dollaria 17. joulukuuta. Johtava digitaalinen valuutta nousi maanantaina kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, 24 302 dollariin, ennen kuin se vetäytyi alimpaan viikkohintaansa 21 918 dollariin samana päivänä. Vaikka hinta onnistui nousemaan takaisin yli 23 000 dollarin sen jälkeen, se jatkaa vakauttamista tällä alueella OKEx BTC Index -hinnan mukaisesti.

SEC: n tutkimat uutiset Ripplestä laukaisivat markkinoiden epävakauden viikon keskellä, ja suurimmat altcoiinit laskivat merkittävästi. Bitcoin kuitenkin säilytti hintatasonsa ja lisäsi markkina-asemaansa.

Viime viikon Futures-perjantaina huomasimme kuinka korkea vipuvaikutus nostaa lyhytaikaista riskiä. Jatkuvien sopimusten rahoitusprosentit olivat yli 0,05% pitkään ajanjaksona viime viikonloppuna ja pian sen jälkeen tapahtui vetäytyminen. Tällä viikolla pitkä / lyhyt suhde laski nopeasti maanantaina tapahtuneen hintapaineen takia, ja futuurimarkkinoiden kauppiaat suhtautuivat varovaisemmin pitkien markkinoiden avaamiseen. BTC: n avoin kiinnostus ei myöskään noussut edelleen, ja 1,6 miljardista dollarista tuli lyhyen aikavälin korkein. Markkinoiden volyymien lasku voi jatkua lomien vuoksi.

Vuoden viimeinen neljännesvuosittainen sopimus BTCUSD1225 ja neljännesvuosittaiset optiot vanhenevat tänään, ja kauppiaiden on oltava tietoisia markkinariskeistä. Meidän on kiinnitettävä erityistä huomiota markkinoiden ilmapiirin suuntaan tämän päivän neljännesvuosittaisen sopimuksen toimittamisen jälkeen.

Keskipitkän aikavälin näkökulmasta katsottuna markkinat ovat edelleen optimistisissa tilanteissa, kun neljännesvuosittainen sopimus BTCUSD0326 – joka päättyy maaliskuun lopussa – käy kauppaa tällä hetkellä 1150 dollarin tai 4,9 prosentin korkeammalla indeksin hinnalla..

BTC / USDOKEx BTC: n vuosineljänneksen futuurit (BTCUSD0326), 25. joulukuuta kello 6.00 alkaen. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita.

BTC pitkä / lyhyt suhde

Viime viikolla, kun hinnat siirtyivät vakauttamisvaiheeseen maanantain jälkeen, pitkä / lyhyt suhde näki asteittaisen laskutrendin, joka laski viime perjantaina 1,18: sta alimpaan tasoon 0,88 ennen kuin se palasi nykyiseen noin 1,0: een. Tämä viittaa voimakkaasti nousevan markkinatilanteen hidastumiseen ja siihen, että elinkeinonharjoittajat eivät ole tyytyväisiä asettamaan vetoja siitä, että Bitcoin jatkaa nousua lyhyellä aikavälillä.

BTC pitkä / lyhyt suhdeTiedonkeruuaika: 12/18 4:00 am UTC – 12/25 4:00 am UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.


BTC-perusta

Neljännesvuosittaisten sopimusten preemio oli kasvanut maanantaina 1 400 dollariin eli 5,8%. Se laski kuitenkin nopeasti 900 dollariin tai 4% seuraavassa vedossa ja alkoi sitten palautua nykyiselle tasolle noin 1200 dollaria. Premium-taso osoittaa edelleen täysin markkinoiden luottamuksen keskipitkän aikavälin hintaodotuksiin.

BTC-futuuritTiedonkeruuaika: 12/18 4:00 am UTC – 12/25 4:00 am UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Avoin korko kasvoi jopa 1,6 miljardiin dollariin kahdesti viikon keskellä, minkä jälkeen molemmissa tapauksissa se laski nopeasti. Nykyinen avoin korko on jälleen noin 1,5 miljardia dollaria. Jos hinta ylläpitää tätä värähtelevää suuntausta, avoimesta korosta, joka saavuttaa 1,6 miljardia dollaria, voi tulla merkityksellinen indikaattori.

BTC-futuurit avaavat koronTiedonkeruuaika: 12/18 4:00 am UTC – 12/25 4:00 am UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

Sijoittajat spot-vivutetuilla markkinoilla alensivat vipuvaikutusta maanantain nopean vetäytymisen jälkeen, ja marginaalilainasuhde laski nopeasti noin 20: sta 16: een. Suhde on noussut sittemmin ja on tällä hetkellä noin 18, mikä osoittaa, että merkittävä prosenttiosuus spot-kauppiaista markkinat ottavat edelleen lainaa Bitcoinia odottaen hinnan nousua.

BTC-marginaalilainasuhdeTiedonkeruuaika: 12/18 4:00 am UTC – 12/25 4:00 am UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Bitcoinin heilahteleva trendi tällä viikolla on lieventänyt markkinoiden aiemmin voimakkaita nousutodistuksia. Samaan aikaan suuret altcoiinit ovat edelleen elpymässä sen jälkeen, kun XRP-tilanne on kärsinyt niistä. Nyt loman ollessa täällä voimme nähdä volyymin laskun ja ohenevan tilauskannan, mikä lisää markkinoiden epävarmuutta.

Resistenssin kannalta 24 000 dollarin indeksihinta tai 25 200 dollaria neljännesvuosittaista sopimushintaa on edelleen selkeä katto. Tällä alueella on mahdollisuus väärään purkautumiseen volyymin puuttuessa, ja Bitcoinin ollessa noin 23 000 dollaria usean päivän ajan, toinen liike ylös tai alas neljännesvuosittaisen futuuritapahtuman jälkeen voi määrittää seuraavan lyhyen aikavälin trendin.

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map