Bitcoinin hintapudotukset tällä viikolla ostivat optimistiset vähittäiskauppiaat

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä

Bitcoin (BTC) on kokenut kaksi nopeaa laskua viimeisen seitsemän päivän aikana. Viime perjantaista lähtien OKEx Quarterly Futures (BTCUSD0925) laski yli 12 000 dollarista 11 500 dollariin, ennen kuin se nousi pohjaan ja nousi viikonloppuna. Hinta kuitenkin laski jälleen tiistaina jälleen voimakkaasti sen jälkeen, kun se hylättiin 12 000 dollarin tasolta. Siitä lähtien Bitcoin asetti viikon alimman hinnan 11172 dollariin ja on vakiinnuttanut 11200–11600 dollaria.

Erityisesti Bitcoinin liikkeet viime viikolla ovat pysyneet tiukasti sidoksissa kultaan, mutta sen vetovoima oli huomattavasti suurempi. Viime perjantaina avattuun hintaan kulta on tällä hetkellä hieman alle 0,5%. Bitcoin on kuitenkin laskenut 4% samalla ajanjaksolla.

Lisäksi karhut ovat suurelta osin hallinneet Bitcoin-markkinoita tällä viikolla, jopa vaimentamalla jonkin verran DeFi-maniaa, jossa näimme siihen liittyvien merkkien laskevan tiistaina Bitcoinin kanssa tiistaina.

Tarkasteltaessa OKEx-kaupankäyntitietoja, avoin korko huipentui maanantaina hintojen nousun myötä, ja kun pitkät kaupat sulkivat paikkansa, BTC-hinta laski alas. Kun hinta nousi noin 11 200 dollariin viikon toisella puoliskolla, näimme pitkän / lyhyen suhteen nopean nousun, mikä viittaa siihen, että vähittäiskauppiaat ostivat alemmilla tasoilla. 

Neljännesvuosittaisten futuurien vakuutusmaksujen taso laski kuitenkin edelleen tällä viikolla, mikä osoittaa, että vaikka markkinat ovat edelleen optimistiset, ne eivät odota paljoakaan hintojen nousussa.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1 h kaavio – 8/28. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita

BTC pitkä / lyhyt suhde

Tämän viikon muutos pitkässä / lyhyessä suhteessa liittyy läheisesti hintaan – ts. Pitkä / lyhyt suhde nousi nopeasti sen jälkeen, kun hinta oli laskenut ja laski hinnan noustessa. Kaiken kaikkiaan suhde oli välillä 1,0-1,3 tällä viikolla ja heilahtaa nopeasti.

Maanantaina näimme, että pitkä / lyhyt suhde saavutti viikon alimman tason, 1,0, mikä vastasi Bitcoinin viikoittaista korkeinta. Samaan aikaan suhde saavutti viikon korkeimman pisteen noin 1,3 torstai- ja perjantai-iltana, jolloin myös hinta sattui koskettamaan pohjaa kahdesti. Tämä osoittaa, että vähittäiskauppiaat ostivat sisään eivätkä pelänneet hintojen laskua.

Nykyinen pitkä / lyhyt suhde on 1,25, mikä osoittaa myös, että vähittäiskauppiaat ovat edelleen optimistisia lyhyiden markkinoiden suhteen.


Tiedonkeruuaika: 8/21 4:00 am UTC – 8/28 4:00 am UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.

BTC-perusta

OKEx Quarterly Futuresin palkkio kaventui jälleen viime perjantaisen 180 dollarista nykyiseen 110 dollariin. Tämä luku oli korkein, 350 dollaria kaksi viikkoa sitten, mikä heijastaa mielipiteen muutosta sen jälkeen.

Koska nykyinen neljännesvuosittainen sopimus päättyy syyskuun lopussa, ajan heikkeneminen vaikuttaa myös palkkion laskuun, mutta se osoittaa kuitenkin, että markkinat eivät ole yhtä optimistisia kuin aiemmin tässä kuussa.

Tiedonkeruuaika: 8/21 4:00 am UTC – 8/28 4:00 am UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Avoin korko oli korkeimmillaan 1,16 miljardia dollaria maanantai-iltapäivällä, ennen kuin se laski nykyiseen 1,02 miljardiin dollariin hinnan laskiessa.

Vaikka olemme nähneet pitkien positioiden selvityksiä, OI: n jyrkkä lasku antaa aiheen uskoa, että lyhyet positiot suljettiin myös viikon toisella puoliskolla.

Kaupankäynnin määrän kasvu ei myöskään johtanut OI: n kasvuun, mikä viittaa myös siihen, että markkinoilla käydään tällä hetkellä kädenvaihtoa ja suunta ei ole selvä.

Tiedonkeruuaika: 8/21 4:00 am UTC – 8/28 4:00 am UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

Pitkään / lyhyeen suhteeseen verrattuna BTC: n vakuusluottosuhde on muuttunut suhteellisen vähän tällä viikolla. Se nousi korkeimmalle tasolle 16,6 Bitcoinin hinnan nousun aikana lauantaina ja alkoi sitten vähitellen laskea.

Suhde kuitenkin putosi nopeasti 11,3: een torstain laskun aikana, mikä osoittaa, että monet kauppiaat lainasivat Bitcoinia avatakseen shortseja tuolloin. Liukumäki oli kuitenkin lyhytaikainen, ja hinnan noustessa suhde palasi nopeasti noin 15,0: een.

Tiedonkeruuaika: 8/21 4:00 am UTC – 8/28 4:00 am UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Näimme pitkien aikojen olevan suljettuja ja OI: n nopean laskun Bitcoinin keskiviikon aikana 11 200 dollariin. Vaikka yksityissijoittajat alkoivat mennä kauan pohjan päättymisen jälkeen, yleinen ilmapiiri ei ole vieläkään parantunut merkittävästi, ja voimme odottaa uuden sivutoimisen yhdistymisen ajan.

Lyhytaikainen trendi on W-muotoinen rebound, ja kun otetaan huomioon, kuinka pitkä / lyhyt suhde on edelleen noussut, nouseva ilmapiiri on edelleen elossa. Jos hinta voi pysyä 11 600 dollarin vastustason yläpuolella, voimme nähdä toisen jalan, joka testaa 12 000 dollaria, joka on katto, toistaiseksi.

Etkö ole OKEx-kauppias? Opi aloittamaan kaupankäynti!

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map