Bitcoinilta puuttuu suunta, kun institutionaaliset sijoittajat ottavat voittoja takaisinvetämisen jälkeen

Market Watch Weekly on katsaus salausmarkkinoihin ja kehitykseen joka viikko.

Viime viikolla Bitcoin (BTC) ylitti kaikkien aikojen korkeimman arvonsa joulukuusta 2017 ja oli 19 911 dollaria maanantaiaamuna OKEx BTC Index -hinnan mukaan. Jos 20 000 dollaria ei ylitetä, johtava digitaalinen valuutta siirtyi sitten konsolidointivaiheeseen, ja tämä on toinen viikko peräkkäin, että Bitcoin on kokenut vahvan myyntitapahtuman, kun se on ylittänyt 19 500 dollaria. Näin ollen verrattuna kiitospäivän 3000 dollarin takaisinvetoon viime maanantaina 1800 dollarin korjaus oli vähemmän dramaattinen, mutta hinnat eivät ole palanneet samalle korkeimmalle vuodesta.

Ennen voimakasta korjausta ylikuumentunut markkinatilanne heijastui ikuisten swapien rahoitusosuuksiin. Kahdeksan tunnin rahoitusaste ylitti 0,1% useissa pörsseissä. Koska yksityissijoittajien voimakkaasti hyödyntämä hinnanjako ei yleensä pääty hyvin, tämä ei ollut poikkeus.

Tämän vuoden Bitcoin-nousulla on kuitenkin erilainen tunne kuin vuoden 2017 puomilla. Ammattimaiset sijoituspäälliköt ilmoittavat edelleen tukevansa kryptovaluutta. Äskettäin S&P Dow Jonesin indeksit vahvistettu että se esittelee kryptovaluuttaindeksit vuonna 2021. 

BTC: n ikuinen swap-rahoitus. Lähde: vinossa

Suurimmat altcoinit eivät onnistuneet voittamaan Bitcoinia

Tarkasteltaessa viime viikon tuottoja suurimmille altcoineille, kukaan ei ylittänyt Bitcoinia, joka nousi 4,81%. Litecoin (LTC), Bitcoin SV (BSV) ja Ether (ETH) saivat viikoittaisen tuoton 4,07%, 3,10% ja 1,80%, kun taas muut suuret altcoiinit tuottivat negatiivisia tuottoja. Ilmeisesti, kun Bitcoinilla ei ole selkeää suuntaa, "vanhempi" kryptovaluutat eivät voi houkutella kauppiaiden huomiota.

Suurimpien kryptovaluuttojen viikkotuotto, 11 / 30–12 / 6. Lähde: TradingView

SushiSwapista tulee yearn.financen sulautumisen suurin voittaja

DeFi-alalla Ethereum 2.0 lanseerasi menestyksekkäästi Beacon-ketjun – ensimmäisen vaiheen osuuden todistamiseen siirtymisessä. Samaan aikaan DeFiin lukittu kokonaisarvo saavutti perjantaina uuden kaikkien aikojen korkeimman tason, 14,8 miljardia dollaria.

Kokonaisarvo lukittu DeFi: ssä. Lähde: DeFi Pulse

Yearn.finance (YFI) jatkoi korkean profiilin sulautumisia, ja joulukuun ensimmäisenä päivänä yearn.finance sulautui SushiSwapiin (SUSHI) yhdistääkseen niiden kehitysresurssit. Tämän uutisen mukaan SUSHI oli parhaiten suoriutuva DeFi-merkki, jopa 50,17%. 

Yhdiste (COMP) ja AAVE nousivat myös vastaavasti 24,36% ja AAVE 22,75%. 

Viikkotuotot tärkeimmistä DeFi-rahakkeista, 11 / 30–12 / 6. Lähde: TradingView


Institutionaaliset sijoittajat vähentävät merkittävästi pitkiä positioita

CME julkaisi viimeisimmät (1. joulukuuta alkaen) Bitcoin-futuurit sijaintitiedot 5. joulukuuta. Bitcoin teki V-muotoisen kääntökuvion, joka palautui nopeasti yli 3000 dollarin syvän vetäytymisen jälkeen ja palautti kaikki tappiot saavuttaakseen uuden korkean tason raportointikauden loppuun mennessä. Vaikka hinnat nousivat lopulta uusiin korkeuksiin, valtavalla vetäytymisellä oli merkittävä vaikutus markkinoiden ilmapiiriin.

Ensinnäkin avoin korko laski 12 336: sta 11 812: een ja lopetti kolmen viikon voittoputken. 3000 dollarin korjaus aiheutti jonkin verran paniikkia ja sijoittajat lopettivat asemansa.

CME Bitcoin-futuuritiedot – avoin korko. Lähde: Quandl

Toiseksi varainhoitajien pitkät positiot laskivat edelleen 668: sta 626: een, kun taas lyhyet positiot pysyivät ennallaan 0. Varainhoitajat jatkoivat pitkien positioidensa purkamista kahden viimeisen raportointijakson aikana, mikä osoittaa, että he ovat nähneet vahvan tuulen kohti 20 000 dollarin tasoa. 

CME Bitcoin-futuuritiedot – Varainhoitajien määrä, pitkät vs. shortsit. Lähde: Quandl

Kolmanneksi velkaantuneiden rahastojen pitkät kannat laskivat jyrkästi 5441: stä 4 509: een, kun taas lyhyet positiot laskivat samanaikaisesti 9864: stä 9 375: een. Pitkien positioiden lasku oli merkittävämpää – leikkaamalla melkein kaikki viimeisten kolmen viikon aikana pidetyt lisäasemat. Tämä osoittaa, että velkapaperirahastot eivät ole kovin optimistisia BTC: n lyhyen aikavälin näkymiin, koska ne olivat innokkaita ottamaan voittoja pitkistä positioistaan ​​jyrkän jälkikäteen. 

CME Bitcoin -futuuritiedot – Vivutettujen varojen määrä, pitkät vs. shortsit. Lähde: Quandl

Katse eteenpäin tällä viikolla

Makrotalouden alalla uuden taloudellisen elvytyskierroksen odotetaan kiihtyvän siirtymisen uuteen Yhdysvaltain hallitukseen lähestyessä. Markkinoiden optimismi on kasvussa, kun COVID-19-rokotteiden kehitys on edistynyt enemmän. Lisäksi, kun loppuvuosi lähestyy, institutionaaliset sijoittajat lyövät vetoa talouden elpymisestä ensi vuonna.

Salaus, SPARK-tunnukset pudotetaan 12. joulukuuta XRP-haltijoille, mikä on nähty tekijänä XRP: n hinnan viimeaikaisessa nousussa. Lisäksi JUST (JST) lanseeraa hajautetun lainausalustansa Justllendin TRON (TRX) -palvelussa 7. joulukuuta.. 

Etkö ole OKEx-kauppias? Opi aloittamaan kaupankäynti!

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map