Bitcoin pysyy nousussa, kun markkinat odottavat vetoa ja kauppiaat alkavat kasata voittoja

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä.

Bitcoin (BTC) on nyt seitsemännessä suorassa hintojen nousuviikollaan, ja viimeisin ralli alkaa tämän viikon maanantaina ja saavuttaa keskiviikkona korkeimman 18 485 dollarin OKEx BTC -indeksin hinnan mukaan. Vaikka BTC-indeksi on tällä hetkellä 18 225 dollaria, OKExin vuosineljänneksen futuurit (BTCUSD1225) käyvät kauppaa noin 18 475 dollarin tasolla, ja palkkio on 250 dollaria eli noin 1,40% indeksin hinnasta..

Viime viikon Futures Friday -artikkelissa panimme merkille, kuinka OKEx-kaupankäyntitiedot osoittivat, että Bitcoinilla on edelleen tilaa nousta vähittäiskaupan peloista huolimatta, ja jos hinta pystyy murtautumaan 16 000 dollarin vastustasosta, se voi jatkaa nousua..

Tällä viikolla, vaikka hinta on noussut lähes 2000 dollaria, useat OKEx-kaupankäyntitiedot eivät vieläkään ylikuumentu, ja sijoittajat ovat varovaisia ​​siitä, lähestyykö hinta tämän vaiheen kärkeä. Myös marginaalilainasuhde laski merkittävästi, kun spot-velkaantuneilla kauppiailla alkoi olla voittoja. Samaan aikaan kaikkien aikojen korkea avoin kiinnostus on myös pakottanut kauppiaat kohtaamaan riskejä.

Ostovoima laitoksilta on kuitenkin edelleen vahva, ja se on Bitcoinin jatkuvan nousun tärkein ajuri. 18. marraskuuta alkaen Grayscale Bitcoin Trustin hallinnoimat varat olivat nousseet 10 miljardiin dollariin vuoden alun 1,9 miljardista dollarista, mikä on noin 426%: n kasvu vuonna 2020.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), 20. marraskuuta alkaen klo 8.00 UTC. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita.

BTC pitkä / lyhyt suhde

Toisin kuin viime viikolla, BTC: n pitkä / lyhyt suhde tällä viikolla oli karkeasti hintojen muutoksen mukainen, tosin hieman viiveellä. Se heijasti lähinnä sitä, että vähittäiskauppiaat jahtaavat hintojen nousua ja laskua.

Suhde saavutti maanantaina 0,75: n, kun futuurin vuosineljänneksen hinta ylitti 17 000 dollaria ja saavutti viikoittaisen korkeimman tason 0,93 torstaina aamulla, kun hinta oli 18 000 dollaria. Tällä hetkellä suhde ei edelleenkään heijasta vähittäiskaupan FOMO-mielipiteitä, mikä on hyvä merkki hintojen edelleen kasvulle.

Tiedonkeruuaika: 11/13 6:00 UTC – 11/20 6:00 UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.


BTC-perusta

Kun neljännesvuosittaiset futuurit päättyvät noin kuukaudessa, palkkioiden tasot alkavat laskea ajan heikkenemisen vaikutuksesta. Huolimatta BTC-hinnan 2000 dollarin noususta tällä viikolla, palkkataso pysyy nyt verrattavissa viime perjantain 250 dollariin eli 1,45%, mikä on edelleen terve ja heijastaa nousevaa markkinatunnetta. 

Tiedonkeruuaika: 11/13 6:00 UTC – 11/20 6:00 UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Keskiviikkona Bitcoin keräsi nopeasti takaisin 1000 dollaria tehdessään viimeisen korkean tason, mikä johti siihen, että suuri määrä pitkäaikaisia ​​positioita purettiin. Sen jälkeen hinta siirtyi vakauttamisvaiheeseen, jossa oli merkittävää lyhytaikaista volatiliteettia.

Tämä heijastui myös avoimen kiinnostuksen muutokseen, kun OI asetti keskiviikkona kaikkien aikojen ennätyksen 1,2 miljardia dollaria, ennen kuin se laski nopeasti 1,1 miljardiin dollariin. OI on kuitenkin noussut jälleen tänään ja on nyt kertynyt jälleen 1,186 miljardiin dollariin.

Kaikkien pörssien yhteenlaskettu avoin korko myös nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, 6,5 miljardiin dollariin kohti tiedot vinossa, mikä on 0,4 miljardia dollaria korkeampi kuin viime perjantaina. CME: n OI on myös saavuttanut miljardin dollarin, mikä tarkoittaa, että institutionaalinen toiminta on pysynyt ennallaan.

Tiedonkeruuaika: 11/13 6:00 UTC – 11/20 6:00 UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

BTC: n marginaalilainasuhde laski hintojen noustessa, mikä voi johtua voiton ottamisesta spot-markkinoilla. Suhde on pudonnut 12,0: sta nykyiseen 7,7: een kolmen päivän aikana, mutta alhaisempi vipuvaikutus tarkoittaa myös sitä, että markkinat eivät ylikuumene tällä hintakehityksellä.

Tiedonkeruuaika: 11/13 6:00 UTC – 11/20 6:00 UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Seitsemän suoran viikon voiton jälkeen on selvää, että kaikki ovat alkaneet harkita vetämisen riskiä. Tämä voi myös olla yksi syy siihen, miksi OKEx-kaupankäyntitiedot eivät ylikuumene toisen 2000 dollarin pumpun jälkeen.

Teknisellä puolella TD-peräkkäinen indikaattori kutsuu vaiheen yläosaa. TD 9 on myyntisignaali, joka näytti torstain päivittäisessä kaaviossa, ja se näkyy todennäköisesti sekä viikko- että kuukausikaaviossa maanantaina.

Tästä huolimatta on vielä epäselvää, tapahtuuko syvä käänne vai ei. Markkinat heijastavat kaikkien ajanjaksojen aikana kulkevaa härkätausta, ja haittapuolena on, että 16 500 ja 17 000 dollarin välinen alue tarjoaa todennäköisesti vahvan tuen.

Etkö ole OKEx-kauppias? Opi aloittamaan kaupankäynti!

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map