Bitcoin koputtaa $ 12K, mutta kauppiaat osoittavat kasvavaa itseluottamuksen puutetta – futuurit perjantaina

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä

Viime viikolla Bitcoin (BTC) on kokenut yli 1500 dollaria ja likvidejä yli 1,3 miljardia dollaria johdannaismarkkinoilla. Johtava digitaalinen valuutta toipui kuitenkin niin suuresta pudotuksesta, ja hinta palautti lyhytaikaisen kriittisen tasonsa, 11 500 dollaria.

Korkeammalla aikavälillä Bitcoin sulki viime viikon tärkeän 10 500 dollarin tason yläpuolella, missä se kääntyi vastarinnasta tukeen keskipitkällä aikavälillä. Viime päivien hintojen nousuun on kuitenkin liittynyt kaupan volyymien supistuminen. Meidän on pidettävä silmällä sitä, voiko nykyinen nouseva ilmapiiri lopulta auttaa Bitcoinin hintahajotusta yli 12 500 dollarin historiallisen paine-alueen yli OKExin vuosineljänneksen tulevaisuuden (BTCUSD0925) mukaisesti. Tällä hetkellä neljännesvuosittaisella tulevalla hinnalla on noin 300 dollarin (noin 2,5%) palkkio spot-hintaan verrattuna.

Tarkasteltaessa OKEx-kaupankäyntitietoja, useat tunnusluvut ovat sunnuntain jyrkän muutoksen jälkeen elpymässä. Avoin korko ja neljännesvuosittain tulevat palkkiot ovat keskitasolla. Pitkän ja lyhyen suhteen nopea lasku hintojen noustessa osoittaa epäluottamusta nopeaan nousevaan hintojen nousuun.

Makron näkökulmasta kullan ennätyksellisen korkea hinta on auttanut Bitcoinia, joka on viime aikoina voimakkaasti korreloinut kullan kanssa, pysymään vahvana.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1W-kaavio - 8/7. Lähde: OKEx, TradingViewOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1W-kaavio – 8/7. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita.

BTC pitkä / lyhyt suhde

Ennen viime sunnuntain myyntiä BTC: n pitkä / lyhyt suhde oli noussut 1,4: een, mutta se ei ollut kovin korkea. Myynnissä huomasimme kuitenkin, että pitkä / lyhyt suhde nousi nopeasti 1,51: een, mikä osoittaa myös, että monet kauppiaat alkoivat ostaa pulaa. Tämä mahdollistaa myös hinnan pitämisen hyvällä tasolla.

Mielenkiintoista on, että suhde laski kokonaan seuraavina päivinä, kun Bitcoinin hinta nousi. Tällä hetkellä hinta on jälleen lähellä 12 000 dollaria, mutta pitkä / lyhyt suhde on laskenut 1,01: een, mikä osoittaa, että vähittäiskauppiaat eivät ole optimistisia lyhyellä aikavälillä 12 500 dollarin historiallisen vastarinnan alueella. 

Tiedonkeruuaika: 7/31 4:00 am UTC - 8/7 4:00 am UTCTiedonkeruuaika: 7/31 4:00 am UTC – 8/7 4:00 am UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.

BTC-perusta

Markkinoiden nouseva ilmapiiri on hidastunut viime sunnuntain jälkeen. OKEx Quarterly Future’sin BTC-perusta, joka oli ollut yli 400 dollaria (noin 3,5%) viime sunnuntaina, on nyt 315 dollaria (2,66%). Kirkkaalta puolelta nykyinen palkkio on normaalilla alueella ja siinä on vielä runsaasti tilaa välimiehille.

Tiedonkeruuaika: 7/31 4:00 am UTC - 8/7 4:00 am UTCTiedonkeruuaika: 7/31 4:00 am UTC – 8/7 4:00 am UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Viime viikon voimakkaasti nouseva ilmapiiri sai kauppiaat käyttämään suurta vipuvaikutusta. Tämä sai myös sunnuntain syöksyn käynnistämään suuren selvitystilan. OKExillä OI oli kertynyt sunnuntaina 1,31 miljardiin dollariin – korkeimmalle tasolle, mitä olemme koskaan nähneet.

Avoin korko laski sitten huippusta jopa 1,11 miljardiin dollariin tiistaina ja palautui nykyiseen 1,22 miljardiin dollariin. Voimme nähdä lähitulevaisuudessa jälleen elpymisen OI: ssä, mikä luo pohjan uudelle merkittävälle hintaliikkeelle.

Tiedonkeruuaika: 7/31 4:00 am UTC - 8/7 4:00 am UTCTiedonkeruuaika: 7/31 4:00 am UTC – 8/7 4:00 am UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

Sunnuntain markkinatilanne ei vaikuttanut liikaa marginaalilainasuhteeseen, ja se pysyi keskiviikkoon saakka noin 15: ssä. Sitten se laski alle 10 ennen keskiviikkona järjestettyä rallia, mikä osoittaa myös, että jotkut marginaaliset pitkät kauppiaat spot-markkinoilla jäivät tuosta hintarallista. Suhde on nyt noussut jälleen yli 14: een, myös edelleen kohtuullisella alueella.

Tiedonkeruuaika: 7/31 4:00 am UTC – 8/7 4:00 am UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Bitcoinin nykyinen keskipitkän aikavälin nousutrendi on ehjä, mutta kaupankäyntimäärä voi viitata riskiin. Jos kaupankäyntivolyymi ei pysty vahvistamaan nousua $ 12,000: n tasolle, on vaikea ylittää historiallinen painealue, mikä johtaa mahdolliseen kaksinkertaiseen yläosaan.

Tunnelma-analyysiä varten markkinaosapuolten tulisi seurata tarkasti avoimien korkojen, rahoituskorojen ja pitkän / lyhyen suhteen muutoksia. Nämä indikaattorit ovat nyt vakauttamisvaiheessa sunnuntain pudotuksen jälkeen, mutta ne todennäköisesti antavat varoituksen ennen kuin markkinat kohtaavat toisen suuren muutoksen, kuten uuden korkean OI: n, vakaan rahoituksen korot yli 0,1% kahdeksan tunnin välein tai pitkän / lyhyen suhde yli 1,6.

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner