Bitcoin-konsolidointi heikentää markkinoiden tunnetta, kun volatiliteetti on edelleen matala – futuurit perjantai

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä

Tällä viikolla Bitcoinin (BTC) hinta heilahti ensin ylöspäin ja nousi viikoittain korkeimmalle tasolle 9 443 dollaria maanantaina, jota seurasi laskusuuntaus, joka huipentui viikoittaiseen alimpaan hintaan 9101 dollaria torstaina. BTC on sittemmin palautunut noin 9200 dollariin, missä se on tällä hetkellä, OKEx Quarterly Future (BTCUSD0925) -hinnan mukaan.

Kun Bitcoin käy kauppaa tiukassa, 350 dollarin vaihteluvälissä koko viikon ajan, kuukauden toteutunut volatiliteetti osui uudelle alimmalle tasolle, 28,3%, maaliskuusta 2019 eteenpäin. Samaan aikaan johtavan digitaalisen valuutan korrelaatio S: n kanssa&P 500 pysyi vahvana, yli 60%. Mielenkiintoista on, että osakkeiden viimeaikaiset uudet nousut eivät siirtyneet Bitcoiniin, mutta maanantain osakemarkkinoiden korjaus aiheutti sen selvästi paineen alla.

Tarkastelemalla OKEx-kaupankäyntitietoja voimme nähdä, että pitkä / lyhyt suhde oli vastoin hintaa, mikä osoittaa, että elinkeinonharjoittajat lyövät vetoa konsolidointimallissa jäljellä olevasta hinnasta. Koska avoin korko on edelleen korkealla tasolla (lähes 800 miljoonaa dollaria) ja vähittäiskauppiaat käyttävät potentiaalisesti suurta vipuvaikutusta, hinnan oli helppo kääntää sen jälkeen, kun suuri määrä selvityksiä oli käynnistetty.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 4 h -kaavio. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita.

BTC pitkä / lyhyt suhde

Pitkä / lyhyt suhde oli pääosin vastoin hintakehitystä viikon aikana – suhde laski hinnan noustessa ja sitten nousi, kun hinta laski. Tämä suuntaus osoittaa, että elinkeinonharjoittajat eivät ole olleet varmoja hinnoittelusta tiettyyn suuntaan ja odottavat konsolidoinnin jatkumista.

Pitkä / lyhyt suhde on ollut useita kertoja jopa 1,15 ja on viikoittain alimmillaan 0,92 sunnuntaiaamuna. Tällä hetkellä suhde on noin 1,0, mikä heijastaa markkinaosapuolten haluttomuutta lyödä vetoa mistä tahansa trendistä.

Tiedonkeruuaika: 7/10 4:00 am – 7/17 4:00 am UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.

BTC-perusta


OKEx BTC Quarterly Future -maksutulo on ollut melko vakaa viime viikolla, ja se on jatkuvasti kiihtynyt 1%: n välillä spot-hinnasta. 90–110 dollarin BTC-perusta on myös kohtuullinen, kun otetaan huomioon volatiliteetin pysyminen matalana.

Nykyinen 103 dollarin palkkio (noin 1,1%) on hieman korkeampi kuin viime perjantaina 90 dollaria, mikä osoittaa, että markkinoiden odotukset syyskuun lopun hinnasta eivät ole muuttuneet paljoakaan tällä viikolla.

Tiedonkeruuaika: 7/10 4:00 am – 7/17 4:00 am

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Viime perjantaina avoin korko eli OI laski nopeasti 800 miljoonasta dollarista 756 miljoonaan dollariin, kun taas hinta laski pudotettuaan alimmalle 9194 dollarille – seurauksena valtavien lyhyiden positioiden sulkemisesta voitolla.

Seuraavina päivinä OI osoitti epävakaata nousutrendiä ja saavutti torstiaamuna viime aikojen korkeimman tason, 816 miljoonaa dollaria. Tällä hetkellä OI on edelleen 796 miljoonalla dollarilla, samalla tasolla ennen maaliskuun puolivälin kaatumista.

Tiedonkeruuaika: 7/10 4:00 am – 7/17 4:00 am UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

Marginaalilainasuhde, toisin kuin viime viikon yleinen nousutrendi, aloitti jatkuvan laskusuuntauksen, kun se saavutti maanantaina korkean melkein 4,2: n, mikä vastaa hintakehitystä.

Kaiken kaikkiaan suhde muuttui hyvin kapealla alueella 3,4 – 4,2 viikon aikana, mikä osoittaa, että spot-marginaalikauppiaat ovat varovaisia ​​vivun suhteen.

Tiedonkeruuaika: 7/10 4:00 am – 7/17 4:00 am UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemykset

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Bitcoinin kapea sivuttain vakauttaminen on heikentänyt markkinoiden innostusta, sillä kaupankäyntimäärät eivät ole piristyneet paljon viikon aikana. Tämä alhaisempi volatiliteetti antoi kauppiaille mahdollisuuden käyttää korkeaa vipuvaikutusta päästäkseen markkinoille, mikä johti suuriin selvitystilaan lyhyen aikavälin hintapiikkien vuoksi. Samaan aikaan, kun OI on edelleen korkealla tasolla, markkinaosapuolet voivat kohtuudella odottaa volatiliteetin palaavan keskipitkällä aikavälillä.

Lyhytaikainen kehitys pysyy karhujen hyväksi, kunnes 9 300 dollarin vastustaso on rikki. Toisaalta sonnien on pidettävä silmällä 8500 dollaria, koska kaikki korjaukset, jotka eivät riko tätä tukea, voivat tarjota hyvät mahdollisuudet päästä markkinoille.

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map