Bitcoin-futuurit heijastavat optimismia ennen vaalituloksia lievästä voitonotosta huolimatta

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä.

Yhdysvaltain myrskyisät vaalit olivat epäilemättä suurin tapahtuma, joka vaikutti markkinoihin tällä viikolla. Suurin osa heittotiloista suuntautui Trumpille vaalien yön alussa, mutta sen jälkeen kun postituslippuja on laskettu, Biden otti takaisin johtoaseman useissa taistelukentillä. Markkinat reagoivat nopeasti tähän käännökseen, kun Bitcoin nousi pohjalle osakemarkkinoiden kanssa vaalikyselyjen kääntyessä keskiviikkona aamulla Wisconsinissa.

Kun vaalitulokset suosivat yhä enemmän Bidenin voittoa, sekä osakkeet että kryptovaluutat jatkavat nousua. Bitcoin saavutti torstaina 10%: n nousun ja saavutti tänä aamuna kolmen vuoden korkeimman tason, 15 968 dollaria, OKEx BTC Index -hinnan mukaan. Tällä hetkellä OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) käy kauppaa 300 dollarin eli 2%: n ylimääräisellä indeksihinnalla.

Viime viikon Futures Friday -artikkelissa panimme merkille, kuinka OKEx-kaupankäyntitiedot heijastivat markkinoiden luottamusta keskipitkän ja pitkän aikavälin hintoihin. Tämän viikon nopea nousu pitkässä / lyhyessä suhteessa osoittaa, että yksityissijoittajat jahtaavat hintarallia. Samaan aikaan kaupankäyntimäärät kasvoivat keskiviikosta, ja niihin liittyi BTC-tason kasvu.

Nämä tekniset tiedot osoittavat, että markkinoiden ilmapiiri suosii hintojen lyhytaikaista nousua. Voitonhankinta spot-vivutetuilla markkinoilla saattaa kuitenkin painostaa hintaa.

Neljän tunnin kaaviossa liikkuvat keskiarvot 30 ja 60 osoittavat selkeän nousevan suuntauksen – ja yleisesti ottaen tämä mielipide vahvistuu ja todennäköisesti jatkuu lähitulevaisuudessa.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD1225), 6. marraskuuta kello 7.00 UTC. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita.

BTC pitkä / lyhyt suhde

Pitkä / lyhyt suhde oli pääosin tasainen ennen torstaina, ja se vaihteli välillä 0,7 – 0,8. Jyrkkä nousu tapahtui sen jälkeen, kun neljännesvuosittaisten futuurien hinta ylitti torstaina aamulla yli 15 000 dollarin ja suhde hyppäsi 0,8: sta 0,95: een. Tämä on myös korkein kohta, jonka tämä indikaattori on saavuttanut lokakuun puolivälin jälkeen. Pitkän ja lyhyen suhteen nousu osoittaa, että yksityissijoittajat ajoivat hintarallia.

Lisäksi koska BTC: n perpetual swap -rahoitusasteet eivät vieläkään ole ylikuumentuneet, voimme odottaa nykyisen nousevan ilmapiirin jatkuvan lyhyellä aikavälillä.

Tiedonkeruuaika: 10/30 4:00 UTC – 11/6 4:00 UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.


Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammilla ihmisillä on shortsit.

BTC-perusta

Neljännesvuosittaisten futuurien ja spotin välinen perusta on nyt jopa 300 dollaria eli noin 2% – verrattuna keskiviikkona aamun 180 dollariin. Tämä palkkio ei kuitenkaan ole niin korkea verrattuna 350 dollariin eli 2,7 prosenttiin lokakuun viimeisenä sunnuntaina, jolloin hinta rikkoi 13 000 dollaria.

Suhteellisesti nykyinen palkkio on hyvällä tasolla ja osoittaa markkinoiden luottamusta. Mutta ensi viikolla markkinaosapuolten on pidettävä silmällä mahdollisesti ylikuumenemista, mikä ilmoittaa tulevasta korjauksesta.

Tiedonkeruuaika: 10/30 4:00 UTC – 11/6 4:00 UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Avoin kiinnostus vaihteli edelleen noin miljardi dollaria keskiviikkoon saakka. Mutta torstaina näimme sen olevan korkeimmillaan 1,15 miljardia dollaria viikolla, mikä osoittaa, että markkinoiden ilmapiiri on sopusoinnussa hintaliikkeen kanssa. Kaupankäyntimäärät kasvoivat myös keskiviikon jälkeen, mikä osoittaa, että markkinaosapuolet ajoivat hintatoimia.

Tiedonkeruuaika: 10/30 4:00 UTC – 11/6 4:00 UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

Mielenkiintoista on, että BTC: n vakuusluottosuhde siirtyi jälleen vastakkaiseen suuntaan kuin pitkä / lyhyt suhde – se laski eilen 11,5: stä 7,8: een hinnan noustessa. Tämä osoittaa, että kauppiaat spot-vipumarkkinoilla alkoivat sulkea positioita ja ottaa voittoja.

Meidän on seurattava tämän suhteen myöhempää muutosta nähdäksesi, aloittavatko kauppiaat uuden vipuvaikutuksen, mikä olisi positiivinen merkki markkinoille.

Tiedonkeruuaika: 10/30 4:00 UTC – 11/6 4:00 UTC

Marginaaliluoton suhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC: n USDT-arvona lainan ottaneiden käyttäjien välisen suhteen tietyllä ajanjaksolla.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Torstain nousu paransi huomattavasti markkinoiden nousutunnelmaa ja on mahdollistanut tietä Bitcoinille ainakin testata kaikkien aikojensa korkeinta.

Teknisesti entinen potentiaalinen laskeva ero neljän tunnin tasolla on poistettu torstain pumpun jälkeen. Päivänsisäinen tukitaso on 15 650 dollaria, neljännesvuosittaista futuurihintaa kohti, tai 15 350 dollaria spot-markkinoilla.

Yhdysvaltain vaalien kehitys vaikuttaa kuitenkin todennäköisesti vaikuttavan lyhyen aikavälin hintatoimintaan ja volatiliteettiin.

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map