Bitcoin-futuurit heijastavat negatiivisuutta, kun perinteiset markkinat muuttuvat punaisiksi

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä

Bitcoin (BTC) koki monimutkaisen viikon hinnan suhteen, mihin vaikuttivat paitsi DeFi-hype, myös perinteiset markkinat, kuten kulta ja osakkeet.

Viime perjantaista tähän tiistaihin tuotonviljelyhankkeiden erittäin korkea tuotto hajautetussa rahoituksessa nosti Eterin (ETH) hinnan nousuun, mikä auttoi myös Bitcoinia. Keskiviikkona kullan hinnan jyrkkä lasku johti kuitenkin laskevaan nielemään kuvio Bitcoinin päivittäiseen kaavioon. Siitä lähtien BTC-hinta on edelleen liukastunut ja lopulta pudonnut alle 10 500 dollarin, kun Yhdysvaltain osakkeet näkivät myös merkittävän korjauksen torstaina.

OKExin vuosineljänneksen futuurien (BTCUSD0925) hinta laski niinkin alhaiseksi kuin 9,902 dollariin, ja kaupankäynti oli jossain vaiheessa spot-hinnan alapuolella, mikä heijastaa täysin markkinoiden lyhytaikaista pessimismiä. Siirtymällä eteenpäin, 10000 dollarin merkki on tärkeä psykologinen taso markkinoilla.

Tarkasteltaessa OKEx-kaupankäyntitietoja, pitkä / lyhyt suhde on edelleen yli 1,2, mikä osoittaa, että jotkut pitkät pitävät edelleen positioita odottaen vähentävän hintahintatappioita. Neljännesvuosittainen futuurihinta, joka oli kerran negatiivisella hinnalla, kuvaa markkinoiden negatiivisuutta.

Avoin kiinnostus on palannut heinäkuun lopulla, kun hinta ylitti 10000 dollaria, mikä osoittaa myös, että voittoa ottavat karhut ovat enimmäkseen sulkeneet asemansa. Kun 10000 dollarin merkki on hyvin lähellä nykyistä hintaa, näemme todennäköisesti konsolidoitumisjakson.

OKEx BTC: n vuosineljänneksen futuurit (BTCUSD0925). alkaen 6.00 am UTC 4. syyskuuta. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKExin kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita

BTC pitkä / lyhyt suhde

Pitkän / lyhyen suhteen osalta se pysyi alhaisena hinnannousun aikana perjantaista maanantaihin välillä 1,05–1,20. Tämä osoittaa, että hintarallia jahtaavien kauppiaiden määrä ei ollut suuri.

Keskiviikkona, kun futuurin vuosineljänneksen hinta laski 12 000 dollarista 11 300 dollariin, voimme selvästi nähdä pitkän / lyhyen suhteen piikin, joka hyppäsi 1,20: sta 1,45: een. Tämä osoittaa myös, että monet kauppiaat ottivat pitkiä positioita matkalla alas. Mutta nämä pitkät osakkeet murskattiin kokonaan torstaina, kun hinta laski edelleen noin 10 200 dollariin.

Suhde on nyt vetäytynyt korkeimmasta 1,45: stä noin 1,25: ään, mikä osoittaa, että hintojen lasku oli hyvin äkillistä ja lyhyeksi myyjien määrä on edelleen pieni, kun taas monet härät kantavat laukkua odottaen reboundia.


Tiedonkeruuaika: 8/28 4:00 UTC – 9/4 4:00 UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.

BTC-perusta

Viime viikon Futures Friday -artikkelissa totesimme, että "BTC-perusta osoittaa, että markkinat eivät ole yhtä optimistisia kuin aiemmin tässä kuussa."

Viimeisten seitsemän päivän aikana OKEx Quarterly Futures -maksutulo oli noussut 160 dollariin 110 dollarista ennen keskiviikon vetoa. Palkkio on nyt pyyhitty pois kahden peräkkäisen päivän aikana jyrkistä laskuista ja tullut negatiiviseksi alueeksi yhdessä pisteessä. Tämä on ensimmäinen kerta toukokuun puolivälin jälkeen, kun neljännesvuosittaisten futuurien preemio on negatiivinen, mikä viittaa äärimmäisen pessimistiseen markkinatilanteeseen. Nykyisestä futuurihinnasta neljännesvuosittain on tullut lähes identtinen spot-hinnan kanssa.

Tiedonkeruuaika: 8/28 4:00 UTC – 9/4 4:00 UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Avoin korko liikkui melkein samalla tavalla kuin hinta, korkeimmillaan 1,12 miljardissa dollarissa viikolla ennen keskiviikkona laskua. Ja OI on nyt laskenut 886 miljoonaan dollariin kahden päivän jatkuvien myynti- ja selvitystoimien jälkeen.

OI: n nopea lasku osoittaa myös, että karhut sulkivat paikkansa pudotuksen aikana. Yhdistettynä pitkä / lyhyt suhde näyttää kuitenkin siltä, ​​että on vielä monia härkiä, jotka ovat tappiollisia, mutta eivät ole sulkeneet pitkiä asemiaan.

Tiedonkeruuaika: 8/28 4:00 UTC – 9/4 4:00 UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

Marginaaliluoton suhde muuttui vähän suurimman osan viikosta, vaihdellen välillä 13-15. Lopulta se kuitenkin laski nopeasti noin 11: een torstai-myyntisopimuksen aikana, mikä osoittaa, että monet USDT: tä lainanneet pitkät kauppiaat ovat sulkeneet positiostaan ​​tappiollisesti.

Kuitenkin, kun suhde on edelleen selvästi yli 1,0, spot-marginaalikaupan markkinat ovat olleet suhteellisen hitaita reagoimaan eivätkä edelleenkään poistu edellisestä härkämarkkinoiden hitaudesta.

Tiedonkeruuaika: 8/28 4:00 UTC – 9/4 4:00 UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Tähän viimeaikaiseen myyntiin vaikutti eniten perinteiset markkinat, varsinkin voittojen saaminen V: n muotoisen muutoksen jälkeen eri omaisuuserissä. Meidän on kiinnitettävä erityistä huomiota Yhdysvaltain osakemarkkinoiden ja Yhdysvaltain dollari-indeksin viikon viimeiseen pörssipäivään.

Kryptovaluuttamarkkinoita tarkasteltaessa viikon ensimmäisellä puoliskolla oli paljon innostusta hintojen nousuun, etenkin DeFi-hypeillä. Toistaiseksi 10 000 dollarin raja olisi tärkeä psykologinen taso keskipitkällä aikavälillä, ja tämän tason alapuolella oleva tauko testaa todennäköisesti 9 300 dollarin tukea.

Etkö ole OKEx-kauppias? Opi aloittamaan kaupankäynti!

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, syvällisiä ominaisuuksia, alkuperäistä tutkimusta & kuratoivat uutiset salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map