Bitcoin-futuurit heijastavat haalistuvaa optimismia, kun härät myöntävät tappion

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä.

Bitcoin on kokenut jatkuvan laskun viime päivinä ja pudonnut niinkin alhaiseksi kuin $ 28,792 noin kello 1.00 UTC tänään, kumoamalla suurimman osan voitoistaan ​​uuden vuoden jälkeen. OKEx BTC Index -hinnan mukaan johtava digitaalinen valuutta on menettänyt noin 45% arvostaan, kun se saavutti uuden kaikkien aikojen korkeimman 41998 dollarin tammikuun 7. päivänä.. 

Viime viikon Futures-perjantaina havaitsimme varovaisuutta markkinaosapuolten keskuudessa, ja tämän viikon OKEx-futuuritiedot osoittavat, että härät alkoivat sulkea pitkiä positioita tiistaina sen jälkeen, kun Bitcoin ei onnistunut työntämään yli 38 000 dollaria. Suuri markkinoiden myyminen aiheutti myöhemmät laskut perjantaiaamuun saakka.

Samoin BTC: n neljännesvuosittaisten futuurien palkkio supistui tiistain korkeimmasta 6 prosentista nykyiseen 3 prosenttiin, mikä osoittaa, että markkinoiden nouseva ilmapiiri heikkenee. BTC: n avoin kiinnostus OKExiin on myös ollut alle 2 miljardin dollarin, mikä on uusi matala kahden viikon aikana, mikä vahvistaa, että ylikuumentunut markkinatunnelma alkaa jäähtyä.

Kirjoitushetkellä neljännesvuosittainen sopimus BTCUSD0326, jonka voimassaolo päättyy maaliskuun lopussa, käy kauppaa 31 000 dollarin tasolla ja 1000 dollarin eli 3,2 prosentin preemio indeksin hintaan nähden.. 

OKEx BTC: n neljännesvuosittaiset futuurit (BTCUSD0326) 22. tammikuuta kello 6.00 lähtien. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita. 

BTC pitkä / lyhyt suhde

Bitcoin nousi 34 000 dollariin ja nousi 38 000 dollariin sunnuntain ja tiistain välillä, mikä nosti pitkän / lyhyen suhteen 1,40: stä 1,80: een. Vaikka hinta painui sitten matalammaksi ja alkoi laskea nopeasti, pitkä / lyhyt suhde ei seurannut, mikä viittaa siihen, että jotkut vähittäiskauppiaat ovat todennäköisesti loukussa.

Tiistain jälkeen pitkä / lyhyt suhde laski kuitenkin samanaikaisesti hinnan kanssa, ja markkinoiden ilmapiiri pakotti härät joko sulkemaan pitkät asemansa tai suojaamaan.

Sonnien käyttämä keskimääräinen marginaali on kuitenkin edelleen korkea, ja BTC: n suosituimman kauppiaan keskimääräisen marginaalin indikaattori nostettiin kaikkien aikojen korkeimpaan 40 prosenttiin eilisen hintakorjauksen aikana.

Tiedonkeruuaika: 1/15 6:00 UTC – 1/22 6:00 UTC

Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.


Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.

BTC-perusta

Neljännesvuosittaisten futuurien vakuutusmaksut olivat epävakaat tällä viikolla. Varhaisen palautumisen aikana palkkio nousi 5,3 prosentista 6,3 prosenttiin, mutta viimeisin korjaus on laskenut sen 3 prosenttiin. Nykyinen noin 3,2%: n vakuutusmaksu heijastaa edellä mainittua nousutehon heikkenemistä viime viikkoon verrattuna.

Lisäksi rahoitusosuuksista on jälleen kerran tullut tehokas johtava indikaattori markkinoiden käänteestä. Tiistaina rahoitusosuudet nostettiin korkeimmaksi, noin 0,2 prosentiksi, mutta hinta ei voinut pysyä 38 000 dollarin yläpuolella. Tämä aiheutti pitkien positioiden sulkemisen ja hinta laski vastauksena.

Tiedonkeruuaika: 1/15 6:00 UTC – 1/22 6:00 UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Neljännesvuosittaisten vakuutusmaksujen ohella avoin kiinnostus on laskenut voimakkaasti tiistain jälkeen. OI vetäytyi korkeimmasta 2,41 miljardista dollarista 1,93 miljardiin dollariin kolmen päivän aikana, mikä vahvisti edelleen sitä tosiasiaa, että härät sulkivat paikkansa luottamuksen puutteen vuoksi.

Nykyinen alle 2 miljardin dollarin OI on palannut sinne, missä se oli kaksi viikkoa sitten. Tämä kierros näyttää päättyneen härkien tappioon, ja todennäköisesti näemme hintojen yhdistämisen täällä, kun OI alkaa elpyä.

Tiedonkeruuaika: 1/15 6:00 UTC – 1/22 6:00 UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

BTC: n vakuusluottosuhde vaihteli välillä 21–28 viikon aikana. Suhde palasi kuitenkin viikon puoliväliin matalalle hinnanlaskun jälkeen, mikä osoittaa myös, että spot-kauppiaat vähentivät vipuvoimaa. Markkinoiden luottamus on selvästi ottanut osuman viimeisimmästä retracementista.

Tiedonkeruuaika: 1/15 6:00 UTC – 1/22 6:00 UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan. 

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemykset

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Markkinoiden ilmapiiri muuttui jyrkästi huonompaan tiistain jälkeen. Huomasimme, että pitkät positiot suljettiin, koska lyhyen aikavälin näkymiin ei luotettu.

Viime kuukausien liialliset voitot ovat myös kannustaneet voittoa, ja nyt kun hinta on laskenut alle 35 000 dollarin, Bitcoin-sonnien on taisteltava kovasti vahvan elpymisen puolesta.

Dahuzi, Salauskauppias TradingView-sivustossa

Bitcoinilla voi silti olla riski tulostaa kaksinkertainen pohjakuvio. Indeksin hinnan mukaan 28 000 – 29 000 dollaria tai neljännesvuosittaisen kaavion 29 000 – 30 000 dollaria voisivat muodostaa pohjan tälle retracement-kierrokselle. Keskipitkän aikavälin näkymät ovat edelleen nousussa.

OKEx BTC neljännesvuosittaiset futuurit (BTCUSD0326), 4 t. Lähde: TradingView

OKEx Insights esittelee markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia salauksen ammattilaisilta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map