Bitcoin-futuurikauppiaat aidalla viimeaikaisesta hintakehityksestä huolimatta

Futures Friday on viikoittainen arvostelu neljännesvuosittaisista Bitcoin-futuureista OKEx: llä.

Kun viimeksi viikolla kunnioitettiin 10000 dollarin tukea syyskuun alusta lähtien, Bitcoin (BTC) nousi 8%. Vaikka johtava digitaalinen valuutta vaihteli, suunnilleen 10 400 dollarin ja 11 300 dollarin välillä, se on onnistunut rikkomaan vastustuksen 10 750 dollarilla ja on tällä hetkellä noin 11 000 dollaria, kuten OKEx Quarterly Futures (BTCUSD1225) -hinta.

Markkinaosapuolten tulisi myös huomata, että OKEx Quarterly Future on siirtynyt BTCUSD0925: stä BTCUSD1225: een, koska edellinen päättyy ensi perjantaina.

Ottaen huomioon, kuinka neljännesvuosittainen tuleva viimeinen voimassaolopäivä on siirtynyt joulukuun loppuun, ilmeisin tulos on, että BTC: n perusta on jälleen yli 2%. Mikä ei kuitenkaan ole niin ilmeistä, miksi BTC: n pitkä / lyhyt suhde on edelleen laskenut hintojen noustessa viikolla. Kun pitkä / lyhyt suhde on edelleen ennätyksellisen alhainen, yksi selitys voisi olla arbitraasien siirtäminen BTC: nsä Ethereum-lohkoketjuun tuoton tuottamiseksi ja positioiden suojaamiseksi johdannaisilla.

Toisaalta avoimella korolla sujui sujuvasti tällä viikolla, ja se kertyi takaisin yli 900 miljoonaan dollariin. Emme havainneet valaiden suuria muutoksia, mutta spot-vivutetut markkinat näyttävät olevan vähemmän varmoja siitä, että hinnat nousevat edelleen. Tämä yhdistettynä laskevaan pitkä / lyhyt suhde vihjeeseen kohti mahdollista konsolidointijaksoa keskipitkällä ja lyhyellä aikavälillä.

OKEx BTC: n vuosineljänneksen futuurit (BTCUSD1225). klo 7.00 UTC 18. syyskuuta. Lähde: OKEx, TradingView

OKEx-kaupankäyntitiedot

Käy OKEx-kaupankäyntitietosivulla tutkiakseen lisää indikaattoreita

BTC pitkä / lyhyt suhde

Pitkä / lyhyt suhde jatkoi laskuaan viikon aikana, vaikka Bitcoinin hinta nousi 11 000 dollariin ja oli 0,68, kun BTC kirjasi viikoittaisen korkeimmillaan 11 300 dollariin.

Kaksi mahdollista selitystä tälle käyttäytymiselle ovat vähittäiskauppiaat, jotka ostavat shortsit korkeaan hintaan johtuen luottamuksen puutteesta arvostukseen, ja tuotot, jotka suojaavat BTC-positioita johdannaisilla, kun he ovat siirtäneet varansa Ethereumiin.

Nykyinen pitkä / lyhyt suhde 0,7 on selvästi kaikkien aikojen matalin, selvästi alle viime viikon keskiarvon 1,1. Kuitenkin tulevaisuudessa, kun suojatut lyhyet positiot suljetaan, ne toimivat vahvana pitkänä.

Tiedonkeruuaika: 9/11 4:00 am UTC – 9/18 4:00 am UTC


Pitkä / lyhyt suhde vertaa käyttäjien, jotka avaavat pitkiä positioita, kokonaismäärää verrattuna niihin, jotka avaavat lyhyitä positioita. Suhde kootaan kaikista futuureista ja ikuisista swapeista, ja käyttäjän pitkä / lyhyt sivu määritetään käyttäjän nettopositiosta BTC: ssä.

Johdannaismarkkinoilla tasapainotetaan lyhyt positio aina, kun pitkä positio avataan. Pitkien positioiden kokonaismäärän on oltava yhtä suuri kuin lyhyiden positioiden kokonaismäärä. Kun suhde on pieni, se osoittaa, että useammat ihmiset pitävät shortseja.

BTC-perusta

Vaikka näimme viikoittain neljännesvuosittaisten futuurien negatiiviset vakuutusmaksut, perusta palautui noin 100 dollariin sen jälkeen, kun neljännesvuosittaiset futuurisopimukset siirtyivät joulukuussa.

Palkkio oli pudonnut niinkin alhaiseksi kuin 75 dollaria maanantaiaamuna, mutta kolmen peräkkäisen päivän voitot viikon aikana saivat sen nousemaan, ja se on nyt yli 2,0% eli 200 dollaria.

Tiedonkeruuaika: 9/11 4:00 am UTC – 9/18 4:00 am UTC

Tämä indikaattori näyttää neljännesvuosittaisen futuurihinnan, spot-indeksin hinnan ja myös pohjaeron. Tietyn ajan perusta on yhtä suuri kuin neljännesvuosittainen futuurihinta miinus spot-indeksin hinta.

Futuurien hinta heijastaa kauppiaiden odotuksia Bitcoinin hinnasta. Kun perusta on positiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun perusta on negatiivinen, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa.

Neljännesvuosittaisten futuurien perusta voi paremmin osoittaa pitkän aikavälin markkinakehityksen. Kun perusta on korkea (joko positiivinen tai negatiivinen), se tarkoittaa, että arbitraasille on enemmän tilaa.

Avoin korko ja kaupankäyntimäärä

Avoin kiinnostus laski viime perjantaina viimeiseen perjantaihin, 788 miljoonaan dollariin, ennen kuin se palautui nykyiseen arvoonsa noin 900 miljoonaan dollariin. Tämän viikon hintojen nousuun ei kuitenkaan liittynyt merkittävää kaupankäynnin nousua.

OI: n muutokset vastasivat paremmin tämän viikon hintamuutoksia, ja nopeaa OI-nousua ei ollut, koska hinnan lasku osoittaa, että shortseihin ei tule valaita.

Tiedonkeruuaika: 9/11 4:00 am UTC – 9/18 4:00 am UTC

Avoin korko on niiden jäljellä olevien futuurien / swapien kokonaismäärä, joita ei ole suljettu tiettynä päivänä.

Kaupankäyntimäärä on futuurien ja ikuisten swapien kokonaiskauppamäärä tietyllä ajanjaksolla.

Jos avoinna on 2000 pitkää ja 2000 lyhyttä sopimusta, avoin korko on 2000. Jos kaupankäyntivolyymi kasvaa ja avoin korko pienenee lyhyessä ajassa, se voi viitata siihen, että monet positiot ovat suljettuja tai ne on pakko purkaa. Jos sekä kaupankäyntimäärä että avoin korko kasvavat, se osoittaa, että paljon positioita on avautunut.

BTC-marginaalilainasuhde

BTC-marginaaliluoton suhde näytti viikon aikana melko satunnaiselta. Vaikka muutokset liikkuvat edelleen hinnan mukana, muutokset olivat vähäisiä, koska ne olivat periaatteessa 4,5-6,8.

Erityisesti suhde liukastui nopeasti sen jälkeen, kun Bitcoin oli ylittänyt 11 000 dollaria keskiviikkona, mikä osoittaa, että spot-velkaantuneiden kauppiaiden keskuudessa ei ole luottamusta hintojen nousun jatkumiseen.

Tiedonkeruuaika: 9/11 4:00 am UTC – 9/18 4:00 am UTC

Marginaalilainasuhde on spot-markkinakauppatiedot, jotka osoittavat USDT-lainaa käyttävien käyttäjien ja BTC-lainojen USDT-arvon suhde tietyn ajanjakson ajan.

Tämä suhde auttaa myös elinkeinonharjoittajia tutkimaan markkinoiden tunnetta. Yleensä USDT: tä lainanneet kauppiaat pyrkivät ostamaan BTC: tä, ja BTC: tä lainaajat pyrkivät lyhentämään sitä.

Kun vakuusluoton suhdeluku on korkea, se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Kun se on matala, se osoittaa, että markkinat ovat laskussa. Tämän suhteen äärimmäiset arvot ovat historiallisesti osoittaneet trendin kääntymistä.

Kauppiaan näkemys

Robbie, OKEx-sijoitusanalyytikko

Vaikka korttien lyhytaikainen arvostus on edelleen voimassa, kun Bitcoin ylitti 10 750 dollarin vastuksen viime viikolla, vahvat vastustasot ovat muodostumassa 30- ja 60-päivän liukuvilla keskiarvoilla.

Lisäksi, kun havaitsimme Bitcoinin arvostavan keskiviikkona DeFi-kaatumisen aikana, markkinaosapuolten tulisi jatkaa markkinoiden tarkkailua DeFi-pudotusten ja BTC-voittojen korrelaation välillä.

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map