Sådan tjener du penge på aktier

Selvom der ikke er en magisk formel til at tjene penge på aktiemarkedet, er der få måder at sætte oddsene til din fordel. Nøglen er at være realistisk med hensyn til dit niveau af viden og den tid, du har til rådighed til at bruge på at investere.

Passiv investering

Den enkleste måde at tjene penge på aktiemarkedet er ved at investere passivt i ETF’er. Dette giver dig mulighed for at tjene det samme afkast som et indeks over aktierne i de største børsnoterede virksomheder.

I løbet af de sidste hundrede år har aktiemarkedet konsekvent overgået andre aktivklasser som obligationer, fast ejendom og ædle metaller. Samtidig har de fleste investeringsfonde underpresteret brede aktiemarkedsindekser. Når vi taler om et bredt aktiemarkedsindeks, henviser vi til indekser som S&P500, som inkluderer de mest værdifulde børsnoterede virksomheder på et marked.

Så investering i en ETF, der sporer et markedsindeks, betyder, at du tjener det samme afkast som indekset, så du allerede er foran de mest aktivt forvaltede fonde. Det betyder også, at du er investeret i aktivklassen, der konsekvent har overgået det på lang sigt. Selv relativt beskedne afkast kan sammensættes væsentligt over en lang nok periode. ETF’er er også meget billigere at eje end næsten enhver anden form for finansielt produkt.

Det er muligt at forbedre effektiviteten af ​​et markeds-ETF, men kræver, at du tager lidt mere risiko. En måde at forbedre effektiviteten af ​​en ETF-portefølje er ved at tilføje midler, der sporer de hurtigere voksende sektorer som teknologi og forbrugerens skønsmæssige virksomheder.

Køb og hold investering

Udtrykket passiv investering bruges normalt til at henvise til investering i ETF’er eller indeksfonde. Passiv investering indebærer også at holde midlerne i lang tid uden at foretage ændringer. Køb og hold investering er meget ens.

Før passiv investering opstod, blev udtrykket køb og hold investering brugt til at henvise til at købe individuelle aktier og derefter holde dem på ubestemt tid. I vid udstrækning er det sådan, Warren Warren har tjent penge, selvom der er lidt mere, hvad han gør.

Det er sværere at måle effektiviteten af ​​buy and hold investering, fordi dens succes eller fiasko naturligvis afhænger af de aktier, der er valgt. Men der er en stor fordel ved denne strategi. Investorer saboterer ofte deres egen præstation ved at købe og sælge aktier og forsøge at time markedet. I mange tilfælde ville de tjene mere ved blot at købe og holde aktier, forudsat at de ikke starter med forfærdelige aktievalg. Løsningen er at eje en hel række forskellige aktier og holde sig til aktier med gode forretningsmodeller, konkurrencemæssig fordel og stærk ledelse.

Avancerede måder at tjene penge på aktiemarkedet

Passiv investering er på ingen måde den eneste måde at tjene penge på aktier eller den bedste måde. Der er mange mere komplekse metoder, men de kræver mere tid og viden og typisk mere risiko. Her er nogle af de mest almindelige investeringsmetoder (og i nogle tilfælde handel).

Gensidige fonde og aktivt forvaltede ETF’er

Mens størstedelen af ​​aktivt forvaltede fonde – begge ETF’er og gensidige fonde – ikke overgår markedet, når omkostningerne tages i betragtning, gør nogle det. Mange meget succesrige investorer flytter penge mellem forskellige fonde for at forsøge at slå markedet. Dette kræver dog meget forskning.


Fristelsen er at jage præstation ved at investere i de fonde, der har klaret sig godt i den seneste tid. Dette bakker dog ofte tilbage, og investorer ender med at købe højt og sælge lavt. Tricket er at finde de midler, der sandsynligvis vil klare sig godt i fremtiden, uanset tidligere resultater.

Værdiinvestering

En værdiinvestor køber en aktie, hvis de mener, at prisen, en aktie handler til, er væsentligt under dens indre værdi. Dette er værdien af ​​virksomhedens aktiver divideret med antallet af aktier, det har udstedt, og repræsenterer også selskabets likvidationsværdi.

At købe en aktie under dens værdi giver dig en sikkerhedsmargin, og du kan muligvis tjene penge uden at virksomheden overhovedet vokser.

Så du har en begrænset ulempe med et stort potentielt opad, hvis aktiekursen genopretter. Værdiinvestering kræver en meget god forståelse af virksomhedskonti og årsregnskab.

Vækstinvestering

Vækstinvestering handler om profitvækst og potentialet for profitvækst. For at en virksomhed skal øge sit overskud, skal den enten øge salget eller udvide sin fortjenstmargen. Salgsvækst er lettest, når hele markedet for dets produkt vokser – ellers skal virksomheden øge sin markedsandel. Marginvækst skyldes ofte effekten af ​​stordriftsfordele, da faste omkostninger vokser langsommere end salget.

Udfordringen for investorer er, at prisen på vækstaktier normalt afspejler en vis fremtidig vækst. Hvis vækst skuffer i fremtiden, kan aktiekursen virke for dyr og falde. Ikke desto mindre har vækstinvestering været bemærkelsesværdigt vellykket i de sidste to årtier, især i teknologisektoren, som inkluderer virksomheder som Apple, Amazon og Facebook. Den anden sektor med god vækstvirksomhed er forbrugerens skønsmæssige sektor med lignende Starbucks og Nike.

Udbytteinvestering

Hvis du er mere interesseret i at opbygge en indkomststrøm end kapitalvækst, er investering i udbytte en anden mulighed. Virksomheder betaler udbytte for at uddele indtjening til deres aktionærer. De virksomheder, der betaler udbytte, har tendens til at være mere modne og have gode fortjenstmargener.

Der er ofte en fristelse til at købe aktier med de højeste udbytterenter. Men den vigtigste faktor er faktisk udbyttets bæredygtighed. Hvis en virksomhed ikke kan holde udbyttebetalingerne oppe, vil aktiekursen sandsynligvis kollapse, og du mister meget mere end dit udbytte. De bedste udbytteaktier er dem, der let har råd til at fortsætte med at hæve deres udbytte.

Short selling

Ja, du kan tjene penge, når aktiekurserne falder. Du kan gøre dette ved kortsalg, som involverer at låne aktier (som du betaler et gebyr for) og sælge dem. Når aktiekursen falder, kan du derefter købe aktierne tilbage og returnere dem til långiveren.

Kortslutning af aktier er en avanceret strategi, og den skal behandles med forsigtighed. Hvis der er for mange forhandleres korte lager, er der en høj sandsynlig hætte af prisen, der bliver ‘presset’ højere. Husk, at det potentielle tab for en kort position er ubegrænset.

Parhandel

Short selling gør det muligt at kombinere lange og korte positioner. Det betyder, at du kan købe en aktie, som du forventer at præstere godt, og kort sælge en aktie, du forventer at underpræstere. Fordelen ved denne strategi er, at positionen afdækkes mod en generel markedskorrektion.

Vælg en aktiemægler

Det første skridt i din rejse bør være at vælge en aktiemægler. En mægler, som vi anbefaler er Firstrade.

Sådan tjener du penge på aktier Sådan tjener du penge på aktier Sådan tjener du penge på aktier
★★★★★ ★★★★★ Firstrade anmeldelse

Securities.io-vurderinger bestemmes af vores redaktionsteam. Scoringsformlen for aktiemæglere tager højde for snesevis af faktorer, herunder kontoopgifter og -minimum, handelsplatforme, kundesupport, regulerende organer og investeringsmuligheder.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finansanmeldelse

Securities.io-vurderinger bestemmes af vores redaktionsteam. Scoringsformlen for aktiemæglere tager højde for snesevis af faktorer, herunder kontoopgifter og -minimum, handelsplatforme, kundesupport, regulerende organer og investeringsmuligheder.

★★★★★ ★★★★★ Public.com anmeldelse

Securities.io-vurderinger bestemmes af vores redaktionsteam. Scoringsformlen for aktiemæglere tager højde for snesevis af faktorer, herunder kontoopgifter og -minimum, handelsplatforme, kundesupport, regulerende organer og investeringsmuligheder.

Gebyrer

Nul Kommissionen

Gebyrer

Nul Kommissionen

Gebyrer

Nul Kommissionen

Kontominimum

Ingen

Kontominimum

$ 100

Kontominimum

Ingen

Kampagner

Gratis aktier *

* Se webstedet for detaljer.

Kampagner

Ingen

Forfremmelse

Ingen

Konklusion

Hver af de investeringsmetoder, der er anført her, kræver et andet niveau af viden, dygtighed, risikovillighed, tid og tålmodighed. At finde den rigtige tilgang betyder at finde en investeringsstil, der passer til dit niveau af viden, personlighed, tidsplan og din økonomiske situation. Passiv investering er det bedste sted at starte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map