Yearn.finance foreslår afvejning mellem fremtidig udvikling og Bitcoins ideologi

OKEx Insights ‘DeFi Digest er en ugentlig undersøgelse af den decentrale finansieringsindustri.

DeFi Digest-billede

Presset fra sælgere fortsatte i denne uge, og decentraliseret finansiering var ikke immun. Den samlede værdi, der er låst i DeFi-produkter, faldt til 21,92 mia. Dollar den 21. januar, skønt den genvandt tab i løbet af de sidste tre dage for at nå 25,81 mia. Dollar efter pressetid.

Derudover styrtede den ugentlige gennemsnitlige handelsvolumen af ​​decentraliserede børser med 11% og ligger på $ 1,79 mia. I skrivende stund. Uniswap fortsatte sin ledelse blandt DEX’er med en markedsandel på 41%.

Den samlede lånemængde i DeFi-udlånssfæren faldt også med 4%, da Compound fastholdt sin markedsdominans i denne sektor med en andel på 48%. Curve bevarede sin lederskab som den største likviditetspulje – udstationering i en 17% ugentlig stigning, hvor den samlede værdi låst beløb sig til $ 1,32 mia..

Ugentlige gennemsnitlige handelsvolumener på DEX’er oplevede et markant fald. Kilde: DeFi Pulse og DeBank

Deling af Bitcoins ideologi med fast forsyning

Det har været en hektisk uge for DeFi-renteaggregator Yearn.finance, efter at samfundet diskuterede et nyligt finansieringsforslag vedrørende prægning af YFI-tokens. Argumentet præsenterer en afvejning mellem protokollens oprindelige vision og dens fremtidige udvikling.

Yearn.finance er en pakke DeFi-produkter der giver udlånsaggregering, afkastgenerering og forsikring på Ethereum-blockchain. Protokollen har et styringstoken, YFI, og har generelt delt en lignende forsyningsfilosofi som Bitcoin ved at fastsætte den samlede forsyning til 30.000 tokens uden forudmine, teamallokering eller grundlæggerbelønninger. Denne knaphed på YFI førte til et massivt afkast på 35.000% i den første uge af sin notering på Uniswap.

I september 2020 grundlægger Yearn.finance Andre Cronje foreslog forebyggelse af fremtidig udstedelse af YFI ved at sætte en hard-cap på 30.000 tokens. Forslaget blev imidlertid ikke vedtaget – på trods af at det opnået over 90% godkendelse. Ifølge Yearn-udvikler "Tracheopteryx," Cronje fremsatte ikke et officielt YEarn Improvement-forslag eller YIP til YFI-tokenforsyningen. Der var ingen bindende afstemning til at brænde YFI-mønstertasterne. Som et resultat er der i øjeblikket ingen hard-cap på den samlede levering af YFI.

Fastholdelse af Yearn-udviklere

Diskussionen om den samlede levering af YFI blev endnu engang bragt til bordet, da Yearn-samfundet begyndte at debattere om den fremtidige udvikling af protokollen. Fællesskabsmedlem "yfi_lit" udtrykte bekymring over at fastholde Yearn-udviklere og foreslog prægning af 1.000 YFI-tokens for at stimulere udviklingen. Imidlertid gik 60% af vælgerne imod forslaget.

Yearn-samfundet syntes at danne enighed om at belønne udviklere gennem YIP-56-forslaget – Buyback and Build Yearn. Den såkaldte "BABY" forslaget ville ikke præges nyt YFI og har to hovedmål:

  1. Erstat YFI-belønninger med YFI-tilbagekøb
  2. Træk YFI-styringshvelvet tilbage

Individerne bag forslaget mener, at det lave årlige udbytte af YFI gjorde det konkurrencedygtigt for indehavere. Dette kan afholde YFI-indehavere fra at deltage i regeringsførelse. Hvis forslaget vedtages, vil YFI-tilbagekøb være til gavn for alle YFI-indehavere – i stedet for kun dem, der indsætter styringstoken. Kapitalstyrkningen gennem tilbagekøb af YFI kunne beskattes mindre end udbytteindtægter gennem indsats. Desuden vil pensionering af styringshvælv give brugerne mulighed for at deltage i styring – selvom de leverede YFI på likviditetspuljer i andre DeFi-protokoller..

Forslaget blev godkendt med over 99% godkendelse.


Minting af ny YFI

Den 22. januar fremsatte elleve kerneudviklere og medlemmer af samfundet en forslag hedder "Finansiering Yearn’s fremtid" i et forsøg på at prægede 6.666 YFI – hvoraf en tredjedel ville gå til kernebidragydere, hvoraf to tredjedele ville blive sat i statskassen, der forvaltes af Yearn-samfundet.

Yearn-holdet mente, at det seneste finansieringsforslag konsoliderer visionen om BABY-forslaget, mens de stadig bevarer kernebidragydere. De erkendte, at belønningspakkerne til udviklere ikke er konkurrencedygtige, og at nogle bidragydere er pocheret af andre projekters hold. Især havde Yearn.finance en operationel skat på kun $ 500.000 og nul tokens tildelt holdet – hvilket gjorde det næsten umuligt at konkurrere med rivaler som Uniswap og Compound..

Protokoller Treasury størrelse (USD) Tokens tildelt hold (USD)
Læng efter finans $ 500.000 0
Uniswap ~ $ 2 mia ~ 4 mia
Forbindelse ~ 176 millioner ~ 580 millioner

Yearn.finance har kæmpet for at bevare talent på grund af begrænsede skatkammerressourcer og mangel på tokenallokering til hold. Kilde: Yearn.finance

For at fastholde kerneudviklere har Yearn-teamet udtalt, at prægning er den eneste rimelige måde at bygge bro over kløften mellem protokollen og konkurrenterne. Efter at have indsamlet feedback fra Yearn-samfundet besluttede holdet, at en stigning på ~ 20% er det mindste levedygtige beløb for at give en konkurrencedygtig plan for udviklerretention. Som sådan foreslog de ovennævnte mynte på 6.666 YFI – 22% af den nuværende samlede forsyning.

En kompensationsarbejdsgruppe nedsættes for at færdiggøre kompensationspakker og optjeningsbetingelser for berettigede udviklere. Arbejdsgruppen vil også være ansvarlig for rekrutteringen af ​​nye bidragsydere.

Midler i statskassen vil i mellemtiden blive brugt i forskellige brugssager – såsom fremtidige bidragsincitamenter, likviditetsmineprogrammer og protokolfusioner. Derudover kan den prægede YFI også støtte de løbende udgifter beskrevet i YIP-54.

Et engagerende Yearn-samfund

Mens Yearn-samfundet i princippet var enig i det seneste finansieringsforslag, havde de forskellige synspunkter på YFI-præmieringsbeløbet og den andel af YFI, der blev tildelt kerneteamteamet. I skrivende stund har forslaget opnået 70% godkendelse, og en formel afstemning forventes gennemført via styringsværktøjet.

Mens de nylige forslag omkring prægning af YFI har udløst klagelige debatter, har Yearn-kerneteamet stort set udtrykt glæde over samfundets engagement. Cronje angivet i et tweet tidligere på ugen, at debatterne har været fascinerende at se, og at han mener, at dette er et solidt eksempel på samfundsstyring.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map