YAM Finance forsøger at rejse sig fra aske via V3 Launch

OKEx Insights ‘DeFi Digest er en ugentlig undersøgelse af den decentrale finansieringsverden.

DeFi Market Snapshot

Det decentrale finansieringsmarked genvandt sit positive momentum i denne uge, da den samlede låste værdi steg fra $ 6,8 milliarder til $ 8,8 milliarder. Aave tog førstepladsen med mest USD-værdi låst og opnåede en markedsdominans på 15,3%.

Med hensyn til decentral udlån nåede den samlede lånemængde 1,67 milliarder dollars – en ugentlig stigning på 15%.

Decentrale børser har oplevet et fald på 28% i den ugentlige gennemsnitlige handelsvolumen, som var domineret af Uniswap.

Inden for afkastlandbrug var Swerve den største likviditetspulje med 9,01 milliarder dollars låst.

Nøglemålinger i DeFi-verdenen gendannede primært i denne uge. Kilder: DeFi-puls og DeBank

Ugens DeFi-nyheder

Der blev opnået to vigtige milepæle i DeFi-samfundet i denne uge:

  1. YAM Finance relanceret dens protokol.
  2. Uniswap lancerede sit styringstoken, UNI.

I denne udgave af OKEx Insights ‘DeFi Digest dykker vi dybere ned i genstart af YAM Finance.

Sparer YAM Finance

Beskrevet som en "minimalt rentabelt monetært eksperiment," YAM Finance er en decentraliseret stablecoin, der søger innovationer inden for prisstabilitet og styring. 

Dens mest bemærkelsesværdige funktion er opsætningen af elastisk forsyning af dets tegn, YAM. Dette betyder, at leveringen af ​​YAM kan udvides og trækkes sammen som reaktion på markedsforholdene. For at opnå prisstabilitet bruges 10% af hver YAM-forsyningsudvidelse til at købe yCurve, et stabilt mønter i USD, og ​​opbevares i YAM-statskassen. Værdien af ​​hver YAM er målrettet $ 1. 

Til styring vedtager YAM Finance styring i kæden, hvor samfundet kan bestemme funktionaliteten i YAM-protokollen og styre YAM-statskassen.


YAM Finance blev oprindeligt lanceret den 11. august og dets markedsværdi steg fra nul til $ 57 millioner på to dage. Imidlertid opdagede YAM-medstifter Brock Elmore en kritisk fejl i protokollen den 13. august, hvilket førte til en massiv udsalg af YAM-tokens og et fald på 90% i dens værdi.

Prisen på YAM-tokens faldt, når en kritisk fejl blev opdaget. Kilde: CoinGecko

Ifølge en officiel meddelelse, fejlen blev fundet i YAM-ompakningskontrakten og sendte en stor mængde overskydende YAM til protokollens reserve. Fejlen gjorde også beslutningsdygtighed umulig i YAMs regeringsførelse, hvilket betyder, at der ikke kunne foretages nogen styringshandlinger, og midlerne i YAM-statskassen blev låst. 

I et forsøg på at redde YAM Finance foreslog holdet en to-faset proces for at genstarte protokollen:

  1. Fase et var at migrere fra YAMv1 til YAMv2.
  2. Fase to var at gennemføre en komplet revision af YAM-systemet og omplacere som YAM V3.

Forslaget blev accepteret af YAM Finance-samfundet, og protokollen blev med succes migreret fra v1 til v2 den 22. august, hvilket muliggør styring uden for kæden for samfundet. I den anden version blev der startet et styringsforum for medlemmer af samfundet til at indsende forslag. Også tokenholdere kan stemme på forslag ved hjælp af deres underskrifter. Desuden blev der oprettet et nyt YAMv2 ERC-20-token, som gør det muligt for tokenholdere at konvertere deres v2-tokens til YAM V3-protokollen. 

Efter lanceringen af ​​YAM Finance v2 samarbejdede teamet med Peckshield Inc. for at udføre en fuldstændig revision af protokollen. Den fulde revision var vellykket afsluttet den 10. september, og der blev ikke fundet kritiske fejl i protokollen. De 15 fejl, der blev fundet under revisionen, er alle rettet af holdet. Som et resultat implementeres protokollen igen, og den tredje version blev lanceret den 18. september som planlagt. 

YAMv3 likviditetsminedrift kan øge Uniswap yderligere

Som anført i en meddelelse, YAM / yUSD Uniswap-likviditetsudbyderpuljen er den eneste incitamenterede gevinstpulje i YAM Finance V3. Brugere kan levere deres krypto til puljen og optjene YAM-tokens som belønninger. yUSD vil være reserveaktivet, og YAM-statskassen køber yUSD i Uniswap LP-puljen.

YAM / yUSD Uniswap LP-puljen har de yderste fordele ved YAM / yUSD, i alt ca. 925.000 YAM-tokens. 92.500 YAM’er, 10% af det samlede beløb, distribueres hver uge. Udbuddet af belønninger falder med 10% hver efterfølgende uge. Med den nuværende YAMv2-tokenpris på $ 25 udgør værdien af ​​YAMv2 fordelt i den første uge $ 2,31 millioner.

Brugere kan tjene YAM ved at indsætte en af ​​de otte kryptovalutaer, såsom COMP, LINK og MKR. En sådan fleksibilitet vækkede DeFi-samfundets interesse, og 500 millioner dollars blev låst i den første YAM-protokol inden for den første dag efter frigivelsen. Da protokollen kollapsede fra den smarte kontraktfejl, faldt også prisen på DeFi-tokens, der understøttes af YAM, sammen. For eksempel faldt Ampleforth fra $ 0,90 til $ 0,71.

Efter annoncerede tidsplan af YAM Finance V3 den 15. september steg prisen på YAMv2 igen fra $ 24 til $ 33. 

Pris på YAMv2. Kilde: Uniswap.info

For YAMv3 vil landbrugsbelønningen for YAM blive koncentreret i YAM / yUSD Uniswap LP-poolen. Det er muligt, at brugerne vil samle deres midler til Uniswap LP-puljen for at tjene YAM, hvilket ville give endnu et løft til Uniswap efter frigivelsen af ​​Uniswap’s styringstoken, UNI.

En community-driven stablecoin

YAM V3 er fortsat et eksperiment for community-driven stablecoins. YAM Finance-samfundet bidrog til protokollens styring ved at stemme om de oprindelige parametre for YAM V3. Disse beslutninger inkluderet opdateringer til reserveaktiver, distribution af landbrugsbelønninger til tokenholdere, opsætning af bug bounty-programmer og mere.

Sammenlignet med Ampleforth, YAMs stablecoin-rival med en elastisk forsyning af kryptokurver, har YAM Finance en højere grad af decentralisering, da styringsprocessen dikteres af samfundet.

Belønning og YAM-tokenfordeling

Lanceringen af ​​YAM Finance V3 skitserede fordelingen af ​​tokenbelønning til tokenholdere og delegatorer.

For indehavere af YAMv2-tokener kan de når som helst migrere deres tokens til YAM V3 i forholdet 1: 1. Når deres tokens er migreret, er 50% af tokens tilgængelige for dem med det samme, mens de resterende 50% vil være optaget i YAM-protokollen i 30 dage.

For indehavere af YAM-token, der gik glip af den oprindelige migration fra v1 til v2, opretter YAM-teamet et multisig for at hjælpe dem med at migrere tokens til YAM V3. Denne hjælp vil ikke blive anvendt på dem, der køber YAMv1-tokens efter udløbet af migreringsvinduet.

Delegatorer er dem, der afgiver stemmer for at lette migrationen fra YAMv1 til YAMv2. For at belønne delegatorerne modtager de en 1: 1 YAMv3-belønning, hvis de har over 27 stemmer. Disse delegatorer med lige eller mindre end 27 stemmer modtager en flad belønning på 27 poletter. Belønningerne tildeles løbende i over 90 dage.

Gemte YAM’er

Fra starten af "Gem YAM" initiativ til den nylige lancering af YAMv3, er det tydeligt, at YAM Finance er bredt understøttet af DeFi-samfundet. Det aktive samfund af YAM Finance vil være nøglen til YAM-tokens langsigtede værdi.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map