VIX er Bitcoins nye ven

Denne volatilitetsindikator kan hjælpe dig med at finde vej på markedet for digitale aktiver

Vigtigste takeaways

  • Data viser, at sammenhængen mellem BTC priser og VIX er næsten et år højt.
  • Globale usikkerheder skubbede VIX højere, kunne skabe yderligere muligheder for kryptokurver.
  • Investorer bør krydshenvise korrelationsdataene, inden de træffer nogen handelsbeslutning.

Oversigt

August har hidtil været en ustabil måned for både finansielle markeder og kryptokurrencymarkeder. Afviser i bånd udbytter og inverterede rentekurver er blevet diskuteret bredt i de seneste dage, og bekymringerne over en mulig recession i USA resulterede i nogle store svingninger i den globale aktier og FXog råvarer priser. Selvfølgelig, BTC og krypto var ingen undtagelse.

udover det høje sammenhænge mellem BTC og Guld, den førende kryptokurrency har også vist forhold til CBOE VIX, og det slips nærmer sig.

På bagsiden af ​​handelskrigen mellem USA og Kina, Brexit saga, og stigende geopolitiske spændinger overalt i verden er det gyldigt at antage, at volatilitet har en større opadgående bias på kort / mellemlang sigt. Hvordan kunne vi udnytte disse sammenhænge for at gøre det bedre BTC investeringsbeslutning?

Hvad er VIX?

Volatilitetsindekset eller VIX er skabt af Chicago Board Options Exchange (CBOE), det er et realtidsmarkedsindeks, der sporer den 30-dages underforståede volatilitet i en kurv med S&P 500 indeksmuligheder. Det er også kendt som Wall Street’s “Frygtmåler”Eller“Frygtindeks”.

  • En højere VIX antyder, at handlende forventer, at S&P 500 at blive mere ustabil og stressende.
  • En lavere VIX angiver, at optionshandlere forventer S&P 500 at være mindre ustabil og mere stabil.

Det VIX steget pas 24 i begyndelsen af ​​august på baggrund af de høje spændinger i handelsstrid mellem USA og Kina og recessionens bekymringer, VIX gled derefter tilbage til omkring 18 senere sammen med handelsoptimisme og global stimulustale.

Figur 1: CBOE VIX-indeks

Korrelation mellem Bitcoin og VIX og andre

Tidligere har vi undersøgt sammenhængen mellem BTC og guld, den kendetegnende egenskab ved den førende kryptovaluta gør det til et aktivt havn og afdækning mod usikkerhed på markedet, og vi mener, at den specifikke karakter af BTC var i det mindste delvist bag den nylige rally af BTC.

Udover guld, vi bemærkede også, at VIX er i stigende grad korreleret med BTC. Figur 2 viser de historiske data for den 90-dages rullende korrelation mellem BTC og VIX, og korrelationskoefficienten nærmer sig +0,2. Selvom antallet ikke er optimalt på dette tidspunkt, er det dog muligt, at breakout kan udvikle sig til en ny trend med positiv korrelation i betragtning af det meget usikre miljø. Niveauet for sammenhængen mellem de to er tæt på det højeste niveau siden januar 2017. Korrelationskoefficienten har toppet +0,3 i slutningen af ​​december 2015, det var det tidspunkt, hvor S&P nosedived til 1880 niveauer, og BTC steg fra 300 til næsten 500.


Figur 2: BTC-VIX Return Rolling Correlation (90-Day)

På trods af båndene mellem BTC og VIX er stadig tættere på, BTC‘S korrelation med guld forblev høj. Figur 3 sammenligner sammenhængen mellem BTC/VIX, BTC/guld, og BTC/DXY (US Dollar Index). De blå og de røde linjer var for det meste i det positive område i 2019, mens DXY har vist for det meste negativ eller ingen sammenhæng med BTC.

Figur 3: BTC-VIX (rød) / BTC-guld (blå) / BTC-DXY (grå) retur rullende korrelation (90 dage)

Kilde: coinmetrics.io

Mens det er for tidligt at overbevise alle de risikovillige investorer om, at BTC er en sikker investering, er veteraninvestoren Mark Mobius for nylig. mener stigningen i kryptokurrency vil styrke efterspørgslen efter hårde aktiver som guld. Mobius, der engang stemplede bitcoin som en “reel bedrageri”, men han skiftede sin holdning tidligere og tror, ​​at bitcoin og kryptokurver vil være “i live og har det godt” i fremtiden.

Figur 4: VIX, BTC, guld og DXY 1-årskort

Kilde: www.tradingview.com

Traditionelt, DXY og guld har et omvendt forhold, og det er den samme sag som VIX og råvarer, som også har en negativ sammenhæng. Selvom BTC og krypto som en bred aktivklasse er den relativt ny på markederne, og dens langsigtede sammenhæng med traditionelle aktiver er endnu ikke fastlagt. I en verden med lav inflation og stagnerende vækst er det dog stadig mere udfordrende for traditionelle pengeforvaltere at søge højere investeringsafkast, og mange af dem henvendte sig til kryptokurrency. Det er rimeligt at sige, at krypto og traditionelle aktiver sandsynligvis vil gå tættere snarere end længere. Faktisk har investeringsbanker lagt krypto under deres radarer.

I slutningen af ​​januar 2018 fremhævede Masao Muraki, Global Financial Strategist hos Deutsche Bank, den stigende sammenhæng mellem kryptovalutaer og VIX. I en note til sine kunder sagde Muraki: ”Korrelationen vedrører et miljø med lav volatilitet, der tilskyndede investorer til at gå ind i mere risikable aktiver som kryptokurver for at opnå anstændigt afkast på deres investeringer.”

Undersøgelse af dine data

Du bemærker muligvis, at BTCVIX korrelationen vist i figur 2 ændrede sig konstant, den var hidtil gået under -0,2 op til +0,3, hvilket kunne betyde, at investorer ikke altid bare skulle se tingene i et perspektiv eller stole på den samme korrelation for at træffe handelsbeslutninger. For eksempel mange af den tid det BTC og VIX var i en omvendt sammenhæng tilbage i 2018, og den måde, de forholder sig til hinanden på, har skiftet regelmæssigt. Så den ideelle strategi ville være at bruge aggregerede data, såsom kombinationer af andre korrelationer og data om udveksling / aktivstrøm, for at opnå positive resultater.

Konklusion

I den verden, hvor renten er ekstremt lav, og usikkerheden om bæredygtig global vækst er høj, er det rimeligt at forvente, at markedsvolatiliteten bliver højere. Vi har gennemgået sammenhængen mellem VIX og BTCog sammenlignede forbindelsen med andre aktiver og indekser, VIX kunne være en anden BTC reference, der kan hjælpe investorer og handlende, når det kommer til trendopdagelse af kryptovalutaen, dog den nye BTCVIX forhold er ikke et kald til at skynde sig og købe BTC, snarere er det et af tegnene, der indikerer, at handel med kryptokurrency og investeringer bliver mere mainstream.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map