SushiSwap øger USDT-efterspørgslen i Kina, mens DCEP-testen fortsætter

En ugentlig oversigt over blockchain og kryptovaluta nyheder fra Kina og Hong Kong.

DeFi og DCEP var de bedste buzzwords i det kinesiske kryptosamfund i denne uge. I det decentrale finansieringsrum har stigningen i SushiSwap ført til stærk USDT-efterspørgsel på det kinesiske OTC-marked. I mellemtiden udforskede de øverste kinesiske statsbanker, såsom CCB og ICBC, at integrere Kinas digitale valuta i deres mobilapplikationer og kreditkort. Disse historier og mere i denne uges udgave af OKEx Insights ‘China Market Watch.

SushiSwap skubber stærk USDT-efterspørgsel i Kina

Tether (USDT) oplevede for nylig en stærk efterspørgsel på markedet på det kinesiske over-the-counter marked. Det USDT OTC-indeks af ChaiNext beregnes ud fra den over-the-counter pris på USDT og offshore RMB / USD valutakurs. Indekset nåede 100,8 på et tidspunkt den 1. september, hvilket betyder at USDT blev handlet til en præmie, hvor 100 USDT svarede til $ 100,8. I skrivende stund ligger indekset på $ 100,33.

Ugentlig værdi af USDT OTC-indeks. Kilde: ChaiNext

USDT-præmien, der handles på det kinesiske marked, er drevet af DeFi-hype. SushiSwap, en gaffel af den automatiserede markedsproducent Uniswap, er det hotteste DeFi-projekt blandt det kinesiske samfund, med over 1,2 milliarder dollars låst indtil videre.

Vigtigste takeaway

  • Den massive interesse i SushiSwap kan delvist forklares med "frygt for at gå glip af," især på grund af begrænset forståelse af DeFi-rummet. ARPA’s DeFi-undersøgelse, offentliggjort i juli, angivet at kun 25% af det kinesiske kryptosamfund forstod og brugte DeFi-protokoller såsom udlån.
  • Markedsdeltagere skal være opmærksomme på sikkerhedsrisiciene i SushiSwaps ureviderede smarte kontrakt.

Top kinesiske statsbanker presser på for DCEP-test

China Construction Bank og Industrial and Commercial Bank of China – to af de fire øverste kinesiske statsbanker – skubber på at vedtage landets officielle digitale valutasystem, digital valuta elektronisk betaling eller DCEP.

Den 28. august lancerede CCB en prøveversion af en online digital valuta tegnebog på sin mobilapplikation, der gør det muligt for brugere at konvertere deres fiat-valutaer til digital RMB. Banken deaktiverede dog den digitale tegnebog den næste dag, understreger at testen ikke indebærer lanceringen af ​​DCEP.

På den anden side annoncerede ICBC for nylig udstedelsen af ​​digitale kreditkort, der giver brugerne mulighed for at aktivere digitale valutatjenester ved at linke tjenesten til deres kort. Tjenesteaktivering betyder dog ikke, at brugerne kan bruge digitale valutaer nu.

Vigtigste takeaway

  • CCB er ikke den første kinesiske bank, der tester den kinesiske pengepung til digital valuta. En anden top-fire kinesiske statsbank, Agricultural bank, lanceret intern test af en DCEP-tegnebog i april.
  • De fire øverste kinesiske statsbanker – inklusive CCB, ICBC, Agricultural Bank og Bank of China – efter sigende testede DCEP for betalinger og overførsler blandt deres interne medarbejdere i august.

Interface til CCB digital valuta tegnebog. Kilde: Sina Finance

Mineriggerproducenten Canaan Inc. rapporterede nettotab i 2. kvartal 2020

Canaan Inc., den første producent af minedrift på Bitcoin, der er noteret på Nasdaq-børsen, frigivet dets ureviderede økonomiske resultater for 2. kvartal 2020.

Ifølge rapporten så virksomheden et nettotab på 16,8 millioner RMB (2,4 millioner dollars) i 2. kvartal, en forbedring fra de 39,9 millioner RMB, som virksomheden tabte i det foregående kvartal. Minerigproducenten har forbedret sin drifts- og salgspræstation i 2. kvartal med bruttofortjeneste forbedret med 17,1x og den samlede solgte computerkraft næsten tredoblet til 2,6 millioner Thash / s.

Vigtigste takeaway

  • Som den første producent af Bitcoin-minerigg opført på Nasdaq i november 2019 er Canaan Inc.’s aktiekurs, der i øjeblikket er $ 2,01, faldet 85% fra dens børsnoteringskurs på $ 9.
  • Canaan Inc. har været rapportering af nettotab siden 2019, men det sidste kvartal har set nogle forbedringer. CEO Zhang Nangeng tilskrev dette forbedringen af ​​Canaan’s forsknings- og udviklingsmuligheder og gennemførelsen af ​​virksomhedens AI-initiativer..
  • Canaan har afvist at forudsige sin forretningsresultat i den nærmeste fremtid på grund af usikkerheden fra COVID-19.

Kina Caixin Manufacturing PMI steg til et ni-årigt højt niveau

Aktiemarkedet i Kina er steget igen i denne uge. Shanghai SE Composite og CSI 300 handles i øjeblikket til 3.406 og 4.844 pr. Pressetid med en ugentlig stigning på henholdsvis 2,25% og 2,93%. SZSE Blockchain 50-indekset ligger i mellemtiden på 4.130 med en ugentlig værdiændring på 3,71%. I Hong Kong faldt Hang Seng-indekset 1,46% i denne uge og ligger i øjeblikket på 25.120.

Udførelse af kinesiske og Hongkongs markedsindekser. Kilde: Handelsøkonomi, Investing.com

Frigivelsen af ​​China Caixin General Manufacturing Purchasing Managers ‘Index fungerer som en stimulans for det kinesiske aktiemarked i denne uge. PMI for fremstillingsindustrien i Kina steg til 53,1 i august, en ni-årig højde siden januar 2011. Dette er drevet af det økonomiske opsving efter COVID-19 i fremstillingssektoren, der er vidne til stigende eksportsalg, nye ordrer og produktion.

Vigtigste takeaway

  • PMI for fremstillingsindustrien i Kina Caixin måler produktionsindustriens resultater i fem søjler: nye ordrer, output, beskæftigelse, leverandørers leveringstid og lager af købte varer.
  • Indekset ligger i øjeblikket på et ni år højt på grund af post-COVID genopretningsindsats.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner