Sichuan Floods, Bitcoin ATM Bedrageri og Blockchain i Consumer Finance

En ugentlig oversigt over blockchain og kryptovaluta nyheder fra Kina og Hong Kong.

Kontinuerlige regnvejr i Kinas Sichuan-provins har fået overskrifter i denne uge, hvor de øverste kinesiske Bitcoin-minedrifter ser 15–21% dagligt hashprocent fald som følge heraf. Vi så også den første Bitcoin ATM-svindel, der blev opdaget af Hongkongs regulatorer, da China Banking Association fortsætter sit blockchain-skub i forbrugerfinansiering. Disse historier og mere i denne uges udgave af OKEx Insights ‘China Market Watch!

Sichuan-oversvømmelse forårsager hash-hastighedsfald for de bedste BTC-minedriftspuljer

Kinas sydvestlige Sichuan-provins, der tegner sig for 9,66% af Bitcoins samlede hashrate og er den næstmest minerydende region i landet, har lidt fra kraftige regnvejr de sidste uger. De kontinuerlige regnvejr førte til strømafbrydelser, telekommunikationsproblemer og internetafbrydelser i provinsen.

Rangordning af kinesiske regioner efter gennemsnitlig månedlig andel af den samlede Bitcoin-hashrateRangordning af kinesiske regioner efter gennemsnitlig månedlig andel af den samlede Bitcoin-hashrate. Kilde: Cambridge Centre for Alternative Finance

Bitcoin-minedrift i Sichuan stoppede stort set operationer på grund af de kraftige regnvejr. Statistik fra BTC.com afslørede, at topminedriftspuljer, såsom Poolin, F2 Pool og Ant Pool, led 15% –21% fald i den daglige hashrate den 18. august. Lubian.com er den eneste top-10 Bitcoin minedrift, der er ikke blevet påvirket af regnvejr.

Bitcoin minedriftes hash-rangliste og 24-timers ændringerBitcoin minedriftes hash-rangliste og 24-timers ændringer. Kilde: BTC.com

Vigtigste takeaway

  • Kina er hjemsted for størstedelen af ​​Bitcoins hash-rate og er vært for 65,08% af den gennemsnitlige månedlige andel. De berørte minedriftspuljer – Poolin, BTC.com, F2-pool og Antpool – kombinerer i over 50% af BTCs samlede minekraft.
  • Kina-baserede Bitcoin minedrift pulje Lubian.com er skiftende del af dets minedrift til Iran. Som et resultat har regnvejr i Sichuan haft minimal indflydelse på Lubian.com’s drift.

Bitcoin-hash-diagramBitcoin-hash-diagram. Kilde: blockchain.com

Hongkongs første politietterforskning af Bitcoin ATM-svindel

Hong Kong politiet har arresteret tre mænd i alderen 26 til 55 for angiveligt at have snydt Bitcoin-pengeautomater ud af $ 30.000.

Ifølge Wilson Tam Wai-shun, superintendent for cybersikkerheds- og teknologikriminalitetsbureauet i Hongkong, har de skyldige trukket i alt 226.000 HKD kontant fra seks Bitcoin-pengeautomater i 11 transaktioner. Transaktionerne blev først opdaget af to kryptobørs, der mistænkte, at de skyldige havde trukket kontanter uden officielle tilladelser.

Vigtigste takeaway

  • Dette er den første Bitcoin ATM-svindel i Hong Kong og afspejler, at der er sikkerhedsmangler i udbetalinger ved hjælp af sådanne maskiner i den særlige administrative region.
  • BTC er ikke et lovligt betalingsmiddel i Hong Kong. Regionens monetære myndighed behandler den markedsledende kryptokurrency som virtuel vare og har hidtil ikke specificeret nogen specifikke håndhævelsesforanstaltninger i tilfælde af Bitcoin-relateret svig.

Kort over Bitcoin-pengeautomater i og omkring Hong KongKort over Bitcoin-pengeautomater i og omkring Hong Kong. Kilde: coinatmradar.com


China Banking Association skubber vedtagelse af blockchain inden for forbrugerfinansiering

China Banking Association for nylig offentliggjort dens "China Consumer Finance Corporation Udviklingsrapport," hvor CBA anerkendte vigtigheden af ​​blockchain-teknologi til optimering af arbejdsgange i forbrugerfinansiering.

Håndteringen af ​​juridiske tvister om dårlig gæld er et af nøgleområderne, der potentielt drager fordel af blockchain-løsninger, specielt når det kommer til at spare på udskrivningsomkostningerne. Dette skyldes, at forbrugerudlån og juridiske tvistedokumenter til dårlig gæld kan gemmes og let åbnes i en blockchain.

Vigtigste takeaway

  • Den nylige ansættelsestur blandt Kinas gældsopkrævere og den stigende kriminelle for forbrugergæld er alarmerende tegn til landets forbrugerfinansieringsindustri.
  • CBA har anerkendt disse smertepunkter i branchen og opfordrede virksomheder til at forfine deres forretningsmodeller ved at udnytte blockchain-teknologi, kunstig intelligens og 5G.

Diagram over Kinas husholdningsgæld til BNPDiagram over Kinas husholdningsgæld til BNP. Kilde: tradingeconomics.com

PBoC indsprøjtede 100 milliarder dollars for at øge driften af ​​udlånsfaciliteten

Aktiemarkedet i Kina er kommet tilbage siden sidste uges tilbagegang. Shanghai SE Composite og CSI 300 handles i øjeblikket til 3.408 og 4.741 pr. Pressetid med en ugentlig stigning på henholdsvis 2,68% og 2%. SZSE Blockchain 50-indekset ligger på 3.998 med en ugentlig værdiændring på 1,47%. For Hong Kong faldt Hang Seng-indekset dog 0,26% i denne uge og ligger i øjeblikket på 25.179.

Udførelse af kinesiske markedsindekserUdførelse af kinesiske markedsindekser. Kilde: Handelsøkonomi, Investing.com

En udlånsforøgelse fra People’s Bank of China er en drivkraft, der hjælper det kinesiske aktiemarked igen. PBoC indsprøjtede 700 milliarder CNY (100,7 mia. $) I form af et-årige mellemfristede lånefacilitetslån eller MLF’er til finansielle institutioner til en låneomkostning på 2,95%, mens de hævdede, at den nye fondsindsprøjtning fuldt ud kan imødekomme finansielle institutioner ‘efterspørgsel på markedet.

Vigtigste takeaway

  • MLF’er er et af de vigtigste værktøjer, der er vedtaget af PBoC til at styre langsigtet likviditet i banksystemet, som fungerer som et benchmark for landets primære rente på lån.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map