Ripple-retssag, Ethereum 2.0, BTC hele tiden og PayPal – Roundup i 2020

Dette års sidste uges nyhed ser tilbage på 2020s største kryptohistorier

Det har været et begivenhedsrigt år i Bitcoin, blockchain, fintech og kryptovalutaer – helt op til de sidste uger i 2020.

I år så vi BTC nå nye heltidshøjder efter Bitcoins blokbelønningshalvering, Etheruem 2.0 blev lanceret med succes, PayPal kom ind i kryptovalutaområdet og Ripple blev sagsøgt af United States Securities and Exchange Commission.

Her er en kort beskrivelse af alle de største kryptohistorier fra det tumultrige år 2020.

Ripple sagsøgt af SEC for ulovligt værdipapirudbud, XRP i frit fald

Den første nyhedshistorie på denne liste er tilfældigvis også den seneste, der først fandt sted i denne uge.

Efter mange års spekulation om, at en sådan begivenhed kan ske, har den amerikanske Securities and Exchange Commission officielt indgivet en retssag mod fintech-selskabet Ripple, administrerende direktør Brad Garlinghouse og medstifter Chris Larsen for angiveligt at have gennemført et uregistreret værdipapirsalg til en værdi af 1,3 mia. dollar, startende i 2013.

De ikke-registrerede værdipapirer, der er tale om, er virksomhedens kryptokurrency-mønter, XRP, som angiveligt både blev solgt til globale investorer og distribueret i bytte for tjenester..

Vigtigste takeaway

 • Spørgsmålet om, hvorvidt XRP – den fjerde rangerede kryptovaluta – er en sikkerhed, har eksisteret i mange år. Retssagen fra SEC kan stille denne debat i ro for evigt.
 • Den højt profilerede juridiske kamp vil sandsynligvis åbne flodportene for tilsynsmyndighederne for at indgive retssager mod andre kryptokurrencyvirksomheder, der tilbød deres egne mønter eller poletter på lignende måde.
 • Prisen på XRP er i frit fald, og fjernelse af lister fra større kryptokurrencyudvekslinger synes overhængende.

En XRP-prisstigning gik forud for nyheden om, at Ripple blev sagsøgt af SEC. Kilde: OKEx

Ethereum 2.0 lancerer med succes, 1 mia. $ I ETH låst

Efter mange års ventetid blev den meget forventede protokolopgradering til Ethereum – kaldet Ethereum 2.0 – lanceret i december. Netværksopgraderingen introducerer proof-of-stake til det tidligere proof-of-work-only netværk.

Vigtigste takeaway

 • Udviklingen af ​​Ethereum 2.0 har været lang og kronglet. Som sådan er den vellykkede lancering af sin fase 0 en stor sejr for den førende platform for smart-kontrakt.
 • Mere end 1 mia. $ I ETH er allerede låst i Ethereum 2.0s indskudskontrakt – med mere forventet, efterhånden som tiden skrider frem.
 • ETH låst i Ethereum 2.0 vil ikke være tilgængelig for salg på det åbne marked i længere tid – noget der kan påvirke den førende altcoyns markedsdynamik.

PayPal indgår officielt – og validerer – kryptorum

Betalingsgiganten PayPal kom endelig ind på kryptokurrencymarkedet i oktober, da virksomheden annonceret at køb og salg af udvalgte kryptovalutaer vil blive tilbudt via platformen.

Vigtigste takeaway

 • Nyheden om, at PayPal kom ind i kryptokurrencyområdet, forårsagede en prisstigning på markederne – hvilket skubbede BTC forbi $ 12.000.
 • Fintech-konkurrenter Revolut og Square’s Cash App var sandsynligvis drivkræfter bag PayPal’s beslutning om at tilbyde kryptomæglingstjenester.
 • PayPal’s accept af BTC og andre kryptokurver repræsenterer et stort skridt i retning af både almindelig vedtagelse og validering.

PYPL oplevede, at værdiansættelsen steg dramatisk i 2020. Kilde: Google

Halvering af Bitcoin efterfulgt af nye all-time høje priser

Som planlagt gennemgik Bitcoin sin blokbelønningshalvering i maj i år – hvilket skar den jævne forsyning med nyminede BTC i halve. 17. december overtrådte den førende kryptokurrency sin tidligere all-time pris højt på tværs af globale børser og er siden kommet ind i prisopdagelse.

Vigtigste takeaway

 • Selvom Bitcoin-halveringsbegivenheden på ingen måde var en overraskelse, faldt den – som mange forventede – sammen med en bullish tendens for den førende kryptovaluta, da udbudssiden blev reduceret betydeligt. Faktisk begyndte en investor alene at købe mere BTC på en månedlig basis end endog blev udvundet.
 • Ser man forbi fanfare, er det faktum, at BTC er kommet sig efter et højt profileret nedbrud og efterfølgende bjørnemarked i 2018 for at overgå toppen af ​​sin tidligere "boble" vil gå langt med at styrke ideen om, at Bitcoin er kommet for at blive.

Prisen på BTC trådte ind i et nyt tyremarked i 2020. Kilde: OKEx

Institutionel investering tyder officielt på BTC-markedet

2020 har været et år fyldt med institutionelle investeringer i kryptokurrencyområdet og primært BTC.

Selvom tendensen stort set blev startet af den berømte makroinvestor Paul Tudor Jones, var det virkelig MicroStrategy, der fik alle overskrifterne gennem en række dristige og offentlige BTC-køb. Til dato har business intelligence-firmaet besiddelse 70.470 BTC – til en værdi af over $ 1,6 mia. I skrivende stund – i dens skatkammerreserve.

Massachusetts Mutual Life Insurance Co., som har 235 milliarder dollars på sin generelle investeringskonto, købte også 100 millioner dollars i BTC i december.

Vigtigste takeaway

 • De, der var omkring i 2018, husker godt stemningen om, at institutionelle investorer en dag ville komme til BTC-markedet. 2020 viste sig at være det år, de trådte i kraft, og 2021 kan meget vel se, at endnu flere store penge-spillere kommer ind på markedet.
 • MicroStrategys BTC blev alle købt til et gennemsnit på $ 15.964 pr. Mønt. Hvis vi antager, at prisen på den førende kryptokurrency ikke genoptager disse niveauer, kan selskabets investeringsstrategi gå ned som en af ​​de bedste i investeringens historie. Men hvis prisen på BTC kollapser af en uforudsete årsag, vil virksomheden sandsynligvis være i noget alvorligt varmt vand.

MicroStrategys aktiekurs reagerede positivt på virksomhedens BTC-investeringer i år. Kilde: Google

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner