‘Prissat’: en analyse af Bitcoin-prisbevægelser, der fører op til tredje halvering

Da Bitcoin (BTC) -netværket behandlede sin 630.000. blok omkring 19:23 UTC den 11. maj, så minearbejdere deres blokbelønninger halveret – fra 12,5 bitcoins til 6,25 – i en meget berømt begivenhed, populært kendt som “halveringen”.

Dette selvregulerende fænomen, bagt i Bitcoins kode, er en væsentlig, grundlæggende del af kryptokurrencyens design. Regelmæssige halvbelønninger med blokbelønning reducerer emissionen af ​​nye Bitcoins over tid og opmuntrer i teorien til prisforbedring – forudsat at efterspørgslen efter BTC forbliver den samme eller øges.

Bitcoins tredje nogensinde halvering i sidste uge var meget forventet og blev set som en største drivkraft for Bitcoin-prisen vækst og en sandsynlig forløber for nye, endnu højere højder, der fører til halveringsdagen.

Hype omkring halveringen endte dog med ikke at være i stand til at skubbe BTC over $ 10.000, og prisen begyndte at falde cirka tre dage før begivenheden – BTC på $ 10.500 i februar forblev den højeste pris år til dato.

Denne prishandling, som Bitcoin afskrækker attribut til spekulation, fortjeneste overvejer, om markedet allerede havde taget den halverende hype i BTC’s pris i betragtning på et meget tidligere tidspunkt.

OKEx Insights-analytikere gennemgår Bitcoin-prisbevægelse, der fører op til tredje halvering i lyset af tidligere halveringshændelser, markedsdynamik og generel industrisentiment for at vurdere, om og hvornår halveringen var “prissat”.

Hvad betyder “prissat”?

Udtrykket “prissat” kommer fra den opfattelse, at markedspriserne for ethvert aktiv afspejler al tilgængelig information til enhver tid. Ifølge Effektiv markedshypotese (EMH), Bitcoin-halveringen, som er en planlagt begivenhed og har været offentligt kendt siden mønten startede, formodes at være prissat fra dag et.

I betragtning af at krypto er en relativt begyndende aktivklasse, er der bortset fra regulatorisk klarhed mangel på konsensus om en delt vurderingsmodel for digitale aktiver som Bitcoin. Disse huller resulterer i betydelige prisudsving og momentumskift som reaktion på informationschok og grundlæggende udvikling.

Gennemgang af forventninger omkring Bitcoins tredje halvering

Hype omkring Bitcoins tredje halvering har eksisteret i omkring et år nu, og markedsdeltagerne beregnede afkast baseret på tidligere halveringsbegivenheder.

Som diagrammet nedenfor viser, steg den første halvering Bitcoin-pris fra $ 2,66 til $ 12,22 (+359 procent) i de 12 måneder forud for begivenheden, mens den anden halvering så det gå fra $ 268,92 til $ 647,78 (+141 procent) i samme periode.

I betragtning af denne tidligere præstation dannede markedet en konsensus forud for tredje halvering og forventede, at prisen ville stige på samme måde i de 12 måneder, der førte til begivenheden.

BTC-halveringsprishistorieBTC-prisopløb omkring første og anden halvering. Kilde: TradingView

For et år siden, da Bitcoin blev prissat omkring $ 7.200, blev markedsdeltagere, såsom fondsforvalter Brian Kelly, begejstrede.


"Vi vil ikke sælge det. Du har generelt et rally om et år [bitcoin halvering], og et år ud af det, ”fortalte Brian Kelly CNBC den 21. maj 2019.

Desuden gav Litecoin (LTC), som havde sin halveringsbegivenhed sidste år, den 5. august 2019 markedet endnu et opmuntrende eksempel, da prisen steg mere end 560 procent mellem december 2018 og juni 2019, kun for at korrigere marginalt og sende en afkast på 377 procent på halveringsdag.

Endelig fastholdt branchens ledere og interessenter også bullish forudsigelser forud for tredje halvering. For eksempel ved udgangen af ​​2019 strateger fra BlockVC forudsagt ”Bitcoin udfordrer $ 13.000- $ 14.000 inden halvering i maj”, mens den berømte venturekapitalist Mike Novogratz også sagde i februar 2020 kunne Bitcoin teste sit heltidsværdige niveau på $ 20.000 inden halveringen.

Derfor var Bitcoin den øverste markedsforventning på toppen af ​​midten af ​​2019 på $ 13.000 før tredje halvering.

Mønstre i tidligere halvinger

Litecoins eksempel fra tidligere kan genovervejes for at fremhæve, hvordan prisen var faldet fra dets højeste 22. juni på $ 147 til ca. $ 107 inden 5. august 2019, da halveringen var planlagt til at ske.

litecoin halveringsprisLTC-pris 1D-diagram juni-september 2019. Kilde: TradingView

Det samme mønster kan observeres, når man ser tilbage på de to tidligere Bitcoin-halvinger. I begge hændelser kan vi se en dramatisk retracement inden for de hundrede dage før halveringen, hvorefter prisen genoprettes til lavere højder og ikke overstiger den forrige top.

halvering af historiske prisdata for bitcoinBitcoin-pris 100 dage før halvering. Kilde: TradingView

Som det fremgår af diagrammet ovenfor, steg Bitcoin med 53 procent fra $ 8,1 til $ 12,41 i hundrede dage før sin første halveringsdag den 28. november 2012. Men præhalveringsprisen havde allerede toppet $ 12,89 den 3. oktober, 56 dage før begivenhed.

For anden halvering, den 9. juli 2016, handlede Bitcoin omkring $ 660, hvilket repræsenterer en gevinst på ca. 60 procent i de sidste hundrede dage. Men prisen havde allerede toppet omkring $ 780 i midten af ​​juni, 21 dage før begivenheden.

At gå efter dette historiske mønster, selvom coronavirusudbruddet ikke var med på billedet, var det usandsynligt, at Bitcoin ville afslutte halveringen den 11. maj til en pris, der var højere end den 13. februar på 10.500 $..

Derivatmarkedsindikatorer op til tredje halvering

Da halveringsplanen er offentlig information, teoretisk tilgængelig for alle markedsdeltagere, kan Bitcoin-derivatmarkedet give en god indikation af fremtidige forventninger.

For det første gik BTC Margin Lending Ratio – en indikator, der hjælper handlende med at bedømme markedssentimentet – over 30 i midten af ​​februar i et hidtil uset træk.

Marginlånforholdet sammenligner brugere, der låner USDT kontra dem, der låner BTC. Når USDT-lånoptagelsen stiger, stiger forholdet. De, der låner USDT, sigter ofte mod at købe Bitcoin.

udlånsgrad for btc-marginBTC-marginudlånsforhold. Kilde: OKEx

Dette momentum havde også skubbet USDT-lånerenten markant op, som lå på 0,294 procent om dagen (107 procent om året) den 11. februar. Da børser startede løbe tør for af USDT-lån stod forhandlere fra lande uden adgang til fiat onramps over for finansieringslofter, hvilket gjorde det sværere for prisen at fortsætte med at værdsætte.

Rente på aktivlån pr. 11. februar. Kilde: OKEx

For det andet efter en stærk demonstration i januar 2020 var finansieringsraterne i evige swaps også blevet skubbet højt. Den akkumulerede evige swap-finansieringssats for BTC, Ether (ETH) og Bitcoin Cash (BCH) fra 1. januar til 10. februar var henholdsvis 3.824, 3.667 og 4.539 procent.

Disse høje renter betød, at salgsomkostningerne ved at holde gearede lange positioner var meget høje, og at det potentielle afkast ikke var risikoen værd fra midten af ​​februar.

BTC / ETH / BCH permanente swapfinansieringsraterJan1-feb. 10 OKEx akkumuleret evig swapfinansieringsrate – BTC / ETH / BCH

For det tredje, ifølge data fra Skæv, Samlet åben interesse (OI) var steget over $ 5 mia. I midten af ​​februar, det højeste niveau i historien, da Bitcoin handlede omkring $ 10.500.

Åben rente henviser til værdien af ​​udestående futureskontrakter, der endnu ikke er afviklet. Aggregated Open Interest-metric opsummerer denne værdi på tværs af alle større futures-børser.

En massiv OI indikerer risikoakkumulering, især i et stærkt gearet miljø som det, der blev set i februar. Denne akkumulering af positioner resulterede i prisvolatilitet, hvilket gjorde det vanskeligt for Bitcoin at opretholde prisvækst.

Akkumuleret BTC Futures – Samlet åben interesse. Kilde: Skæv

Andre derivatdata toppede også omkring dette tidspunkt. OKEx’s Quarterly Futures ‘præmie over spotpris havde været over $ 500 den 13. februar – høje præmier fører til en opbygning af handler fra arbitrageurs, der ønsker at udnytte grundlaget.

OKEx BTC Basis – Kvartals futurespræmie 2/7 – 2/14. Kilde: OKEx

Den lange / korte forhold på OKEx nåede også en svimlende 2,7 i midten af ​​februar. Typisk når dette forhold er over 2, oplever markedet en momentumændring, da for mange detailhandlere har valgt samme retning.

Den lange / korte forhold sammenligner det samlede antal brugere, der åbner lange positioner, med de åbne korte positioner.

OKEx BTC lang / kort forhold 1 / 19-3 / 31. Kilde: OKEx

Når man ser på forskellige derivatbaserede indikatorer, bliver det klart, at Bitcoins midt i februar-toppen var toppen eller “prissat” -niveauet før den tredje halvering.

Halvering og pris for Bitcoin: eksperter vejer ind

BTC-markedet er effektivt, men risici og muligheder prissættes varierende

Populær Bitcoin-analytiker PlanB havde tweeted den 1. januar at sige, at halveringen var korrekt prissat, og markederne er effektive.

I sine kommentarer til OKEx Insights den 13. maj gentog analytikeren denne opfattelse og understregede behovet for at fokusere på de særlige muligheder og risici, som Bitcoin-netværket står over for:

”Btc-markedet er stort nok til at være rimeligt effektivt i priserne i alt, hvad der er kendt. Jeg tror, ​​at den bedre diskussion er, hvilke muligheder (som s2f) og risici (som miner kapitulation og softwarefejl) er markederne i. Og nogle af disse risici forsvinder efter halveringen (softwarefejl ved halvering forsvandt nu og dødsspiral snart) . ”

PlanB er kendt for at anvende stock-to-flow (S2F) -modellen til Bitcoin til en langsigtet bullish prisfremskrivning efter halvering og mener, at det førende digitale aktiv fortsat vil værdsætte i værdi, når dets knaphed stiger.

Halvering er altid prissat, men udstedelsesfald er stadig relevant

Bruce Fenton, Administrerende direktør for Chainstone Labs erklærede i kommentarer til OKEx Insights den 13. maj, at halveringen har været prissat hele tiden, da det var almindeligt kendt. Fenton fortalte OKEx Insights:

”Alle, der har handlet siden de tidligste handler, kendte disse oplysninger, så i den forstand er de altid prissat. Så er den næste halvering. [Imidlertid] kan effekten af ​​den daglige udstedelse faldende med 900 mønter stadig fortsætte med at påvirke udbud og efterspørgsel og pris i nogen tid. ”

Fenton henviste til faldet efter halvering i antallet af nye Bitcoins, der udstedes hver dag – fra 1.800 (144 blokke x 12,5 BTC) til 900 (144 blokke x 6,25 BTC) – som en faktor, der skal overvejes for prisen fremad.

Halvering var ikke prissat, men midt i marts styrtede buler mulig rally

Den 8. februar populær kryptohandler Michaël van de Poppe, kendt på Twitter som Crypto Michaël, twitrede hans synspunkt at halveringen faktisk ikke var prissat i. I sine seneste kommentarer til OKEx Insights den 14. maj indrømmede han “det var svært at fastslå, om halveringen var prissat i februar.”

Han mener dog, at Bitcoin kunne have samlet sig højere for muligvis at berøre $ 13.600 pre-halvering, hvis det ikke var i midten af ​​marts nedbrud:

“Lige nu i betragtning af de nye minedriftsomkostninger for Bitcoin kunne vi argumentere for, at halveringen og værdiansættelsen af ​​Bitcoin er på et bæredygtigt prisniveau, hvilket er alt mellem $ 7.500 og $ 10.000.”

Halvering prissat hele tiden

Jason A. Williams, medstifter og partner hos Morgan Creek Digital, delte en upopulær mening i december 2019 og kvidrede, at ”Bitcoin halvering i maj 2020 ikke vil gøre noget ved prisen. Det bliver en ikke-begivenhed. ”

Da OKEx Insights bad Williams om at revidere sine tidligere kommentarer i denne uge, tilsluttede han sig også den opfattelse, at halveringen havde været prissat hele tiden, og at Bitcoin-markedet er effektivt. Han bemærkede dog, at han ikke forventede den stigning, vi oplevede efter uge:

“Jeg havde forventet en mulig nedgang på grund af minearbejderens kapitulation i og efter halveringen, men det ser ud til, på dette tidspunkt, at effektive minearbejdere har sikret den tilgængelige strøm, og hashing er op.”

Prissat i eller ej?

Igen, efter EMH, prissættes al kendt information altid på store, effektive markeder, og de fleste branchedeltagere mener, at Bitcoin repræsenterer et rimeligt effektivt marked.

En analyse af historiske prisbevægelser indikerer imidlertid, at den førende digitale valuta har stærke kort- og mellemfristede reaktioner på den kommende udvikling og informationschok. Dette mønster ansporer diskussioner omkring disse udviklinger til at blive prissat på bestemte tidsrammer.

I betragtning af tidligere tendenser, indikatorer fra BTC-futuresmarkeder og prishandling op til tredje halvering ser det ud til, at prisstigningen i midten af ​​februar repræsenterede det niveau, som begivenheden var blevet prissat i.

Fremadrettet forventes Bitcoin-prisen at reagere positivt på den nedsatte emissionsrate for nye bitcoins – det vigtigste resultat af halveringen. Mens alle markedsdeltagere kan have enighed om denne sammenhæng, varierer sandsynligvis niveauet, hvor forskellige segmenter (forhandlere, investorer, institutioner osv.) Prissætter det,.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map