Passiv indtjening i Crypto: DeFi-udlån og staking i en nul renteøkonomi

Crypto Staking og DeFi-udlån

COVID-19-udbruddet har haft en dybtgående indvirkning på den globale økonomi. Banken for internationale afviklinger (BIS), der overvåger centralbanks styringsrenter i 39 økonomier, rapporterede, at 29 af dem havde skære deres satser siden virussen begyndte at sprede sig i januar 2020.

Mens den amerikanske centralbank sænker renten til nul i marts faldt løbetiden på statsobligationer over hele verden hurtigt, hvor nogle få officielt kom ind i negativ rente rækkevidde.

Global interesseCentralbankers aktuelle rentesatser. Kilde: globale priser, OKEx

Faldende udbytter påvirker i høj grad dem, der søger passiv indkomst via opsparing, da parkeringskapital i banker leverer ikke meget i vejen for retur. Typisk købte sparere obligationer, deponerede penge på sparekonti eller direkte lånte penge til renter. Men med traditionelle muligheder, der falder, har kryptorummet potentialet til at dukke op med levedygtige alternativer, få trækkraft og tilskynde til bredere vedtagelse af digitale aktiver generelt.

I dette stykke introducerer OKEx Insights kryptolån og staking som tilbud, der potentielt kan tiltrække nye brugere, der søger passivt afkast og øger global accept for blockchain-baserede digitale aktiver og finansielle systemer..

Passive indkomstmuligheder i kryptorummet

Bitcoin (BTC) populariserede begrebet være din egen bank. Mens BTC banede vejen for, at digitale aktiver kunne anerkendes som sådan, har andre nyere protokoller formået at diversificere krypto-brugssager og lette hele økosystemer. En af disse er decentraliseret finansiering (DeFi) plads, bygget oven på Ethereum (ETH) netværk.

DeFi repræsenterer i det væsentlige en bred kategori af økonomiske applikationer bygget på offentlige blockchains. Det kombinerer protokoller, tokens og smarte kontrakter for at give økonomisk adgang til enkeltpersoner (for det meste) uden behov for traditionelle bankkanaler.

Nogle af de tjenester, der i øjeblikket tilbydes i DeFi-rummet, inkluderer betalingsbehandling, opbevaringstjenester, sikkerhedsstillede lån og udlån / låntagning. I betragtning af disse finansielle services og produkters decentrale karakter sigter de mod at være tilladelsesfri (enhver kan bruge dem), gennemsigtig og censurbestandig. Brugen af ​​blockchain-teknologi og smarte kontrakter reducerer også modpartsrisikoen betydeligt.

Mens udlån af dine kryptoaktiver inden for DeFi-økosystemet er en af ​​de enkleste måder at udnytte dine mønter og tokens til passiv indkomst, er indsats en anden metode, især for dem, der er teknologisk kloge og ønsker at deltage i vedligeholdelse af de blockchain-netværk, de bruger.

Indsats er processen med aktivt at deltage i transaktionsvalidering på en Bevis for indsats (PoS) blockchain. I modsætning til det typiske Proof-of-Work (PoW) -protokol (som Bitcoins), i en PoS-konsensusmekanisme, kan indehavere af en minimumskrav på en bestemt kryptokurrency validere transaktioner og optjene belønninger for at gøre det.

I øjeblikket, som pr Indsætter belønninger data, der er 14 PoS-protokoller, der understøtter staking, med en netværksværdi på over $ 100 millioner.

DeFi-udlån forklares

Som det er tilfældet i traditionel finansiering, er udlån stadig den mest enkle metode til at tjene passivt i kryptorummet. DeFi-tjenester, der understøtter udlån og låntagning, giver investorer mulighed for at tjene stabile afkast ved at udnytte deres digitale aktiver i stedet for at lade dem være i dvale i tegnebøger.


DeFi hvordan det fungererSådan fungerer DeFi. Kilde: FT

Som pr. Statistik leveret af DeFi-puls, den samlede værdi låst – eller tilbageholdt – i DeFi-applikationer ligger i øjeblikket på $ 1,01 mia., hvoraf $ 769,9 mio. eller mere end 75 procent er låst i udlånstjenester.

Værdi låst i DeFiSamlet værdi (USD) låst i udlånsapplikationer. Kilde: DeFi-puls

Maker, den førende kreditplatform på Ethereum-netværket repræsenterer næsten 70 procent af den samlede værdi låst i DeFi-udlån. MakerDAO-smartkontrakten giver brugerne mulighed for at låne DAI, en stablecoin, der er knyttet til $ 1, mod $ 1,50 i ETH som sikkerhed. Producentens system kalder dette en Collateralized Debt Position (CDP). Brugere kan også deponere deres DAI og tjene DAI Savings Rate (DSR) ved hjælp af en separat kaldet tjeneste Oasis Gem.

Mens Maker er unik i sin mekanik, især da den fungerer til at vedligeholde 1 DAI = $ 1 pind, andre decentrale udlånsplatforme som Forbindelse give mulighed for mere traditionelle oplevelser, hvor långivere begynder at tjene renter, så snart deres kapital kommer ind i en pulje.

På de fleste platforme bestemmes udlåns- og lånerenten algoritmisk i henhold til udbud og efterspørgsel. Når en stor mængde midler i puljen udlånes, stiger renterne tilsvarende, hvilket nedsætter efterspørgslen efter lån og tiltrækker brugerindskud for at genopfylde puljen. Tværtimod, når brugen af ​​midler reduceres, sænkes renten for at stimulere efterspørgslen.

udlånsrente DeFiUdlånsrenter for udvalgte DeFi-platforme pr. 8. juni. Kilde: Defirate

Som vist i diagrammet ovenfor har store DeFi-udlånsplatforme stor efterspørgsel på stablecoin i modsætning til Bitcoin og Ethereum (ETH) på grund af deres volatilitet. Mens den højeste sats i skrivende stund er omkring 8,58 procent, har der for nylig været en generel nedgang i DeFi-renter.

Bare sidste kvartal, Fulcrum, tilbød f.eks. en rentesats på 14,33 procent på DAI-lån, mens Compound tilbød omkring 8,5 procent for det samme. Renteforhøjelsen var et resultat af storstilet låntagning og den deraf følgende mangel på midler.

I øjeblikket er DeFi-udlånsprotokollen med den højeste ydelse Nuo, tilbyder 8,58 procent årligt for USD-mønt (USDC). I mellemtiden får DAI-lån de højeste renter fra Fulcrum efterfulgt af dYdX.

Sammenlignet med traditionelle banksatser tilbyder DeFi-udlånsprojekter meget højere passive indkomstrenter, især for de udviklede lande. Men de er ikke uden deres unikke udfordringer og muligheder, som skal overvindes og realiseres, før adoption kan forventes.

Udfordringer og muligheder for DeFi-udlån

Mens DeFi-projekter tilbyder attraktive passive indkomststrømme, er de stadig mangler væskeidity og er ikke helt kampklar endnu med hensyn til sikkerhed. Protokoller som f.eks lendf.me og bZx har for nylig været genstand for alvorlige sikkerheds bortfald, buler markedstillid.

Desuden er DeFi-projekter ikke uden adgangsbarrierer – brugerne skal først køb en understøttet kryptovaluta, normalt ved hjælp af en traditionel bankkonto og en udveksling, før de kan bruge de decentrale platforme, der kun er crypto.

Men den nylige bølge i stablecoins, drevet af finansielle og geopolitiske kriser rundt om i verden, indikerer et skift mod digitale aktiver som deres potentiale realiseres. Biproduktet af dette drev er en interesse i passive indkomstmuligheder forbundet med stablecoins, som kan bringe brugere til DeFi-tjenester og -produkter.

I sidste ende, når vi går over i retning af en digital økonomi, vil DeFi-produkter sandsynligvis tiltrække brugere og potentielt forbedre kryptoaccept og adoptionsrater rundt om i verden.

At belønne som passiv indkomst

Staking er en anden populær vej for passiv indkomst i kryptorummet. Denne metode er indstillet på at få mere opmærksomhed, da Ethereum, den næststørste kryptokurrency efter markedsværdi, skifter til en proof-of-stake-protokol senere på året.

For at tjene staking belønninger / indtjening på en PoS blockchain skal du "indsats" dine mønter (typisk hvilket som helst beløb) enten ved at låse dem i din tegnebog eller abonnere på en udveksling, der understøtter indsats. Ved at indsætte dine mønter deltager du i blokvalidering (svarende til hvad minearbejdere gør for Bitcoin) og tjen en fast procentdel af din indsats som en belønning.

Mens ETH’s overgang til PoS forventes meget, inkluderer de 30 bedste kryptokurver et par blockchains, der allerede understøtter indsatsbelønninger, såsom EOS, Tezos (XTZ), Kosmos (ATOM) og Dash (DASH).

Indsættelse af markedsafkastIndsat markedsværdi & Låst i indsatsværdi. Kilde: Indsætter belønninger

I betragtning af, hvordan indsatsen er ældre end DeFi-produkter, er den samlede indsats markedsværdi over $ 18,5 mia. Med over 9,9 mia. $ Låst i indsats pr. 4. juni pr. Indsætter belønninger data. Dette er næsten 10 gange mere end værdien låst i DeFi, som står på $ 1,01 mia i skrivende stund.

Når det kommer til at belønne belønninger, tilbyder forskellige mønter dog forskellige udbytter, som vist i diagrammet nedenfor.

indsats belønning satserValgte PoS-belønninger. Kilde: Indsætter belønninger

Ved første øjekast ser indsatsbelønninger meget attraktive ud i forhold til DeFi-udlånsrenter. Men der er iboende risici involveret, især da du vil indsætte mønter, som er meget ustabile med hensyn til pris, og selv dine belønninger vil blive betalt i disse mønter, hvilket tilføjer mere risiko i tilfælde af et markedsslip.

Når nye mønter præges, fortyndes deres udbud desuden, hvilket resulterer i inflation, hvilket også påvirker det faktiske afkast, du får (reflekteret af justeret afkast i diagrammet ovenfor).

Selv om det er sikrere at placere mønter med større markedsdæk og lav volatilitet, er deres afkast typisk meget lavere end dem, der tilbydes af small cap, men risikofyldte mønter – som vist i scenarierne beskrevet nedenfor.

En ydeevneoversigt over de mest populære indsamlingsmønter

Vi kiggede nærmere på nogle af de mest populære mønter til indsats for at undersøge deres præstationer i løbet af det sidste år. Returneringer beregnes ud fra daglig sammensætning med 365 perioder om året.

Tezos har en indsatsbelønningsrate på 5,7 årligt procentudbytte (APY). For et år siden var prisen på XTZ $ 1,58. Hvis en investor satte $ 1.000 i XTZ, ville de have købt 630.99 XTZ-tokens. Efter et år, baseret på APY, ville antallet af mønter i investorens tegnebog være 667,89 – værd $ 1.799,54, da XTZ’s pris steg til $ 2,69.

Med disse tal ville investoren se på et årligt overskud på 79,9 procent. Der var dog en periode, hvor markedet faldt omkring oktober 2019, og hele værdien af ​​denne investors XTZ-beholdning var kun $ 488,38 – de tabte 511.62 $.

Som du kan se i nedenstående diagram bestemmer ændringer i token-prisen hele investeringen. Indtjening fra staking ville kun dukke op i de sidste faser af investeringen på grund af sammensat rente.

XTZ ydeevne1 års nettoresultat af XTZ-indsats. Kilde: OKEx

På den anden side har nogle tokens, såsom IOST, meget høje belønninger. IOST tilbyder 10,35 procent APY, men er meget volatil og er faldet kraftigt i løbet af det sidste år.

Hvis en investor indsatte $ 1.000 for et år siden, da prisen på IOST var $ 0,013688, ville de have fået 73.057 IOST-tokens. Efter et år ville antallet af mønter være ophobet til 80.999, men de ville kun være værd $ 361,09, da prisen på IOST faldt til $ 0,004458.

Dette scenario markerer et 64-procentigt årligt nettotab for investoren, selvom den indsatte belønningsprocent var meget høj og attraktiv.

IOST-indsats1-års nettofortjeneste ved IOST-indsats. Kilde: OKEx

Mens eksemplerne ovenfor viser dens iboende risici, er indsatsen stadig attraktiv for dem, der søger passiv indkomst og er lettere at forklare for ikke-krypto brugere, der kan sammenligne det med aktieudbytte.

På bagsiden, kritikere mener, at indsats reducerer markedets likviditet, da det tilskynder "låsning" mønter, som derefter tages ud af markedet og også kan forhindre brugen af ​​decentrale applikationer, som er en del af DeFi.

Vejen frem, Ethereum og øget kontrol

Den næste store milepæl for indsats og DeFi er Ethereums kommende opgradering. Deres PoS-protokol er allerede live på et testnet og Ethereum 2.0 validatorer kan forvente at tjen mellem 4,6 og 10,3 APY som belønning for indsats.

ETH BalancehistorieEthereum 2.0 indsætter belønninger på testnet. Kilde: Beaconcha.in

For Ethereum 2.0 er du dog nødt til at holde mindst 32 ETH for at køre en valideringsnode eller indsats. Som sådan observerer vi en voksende interesse for ETH-ophobning i forventning om netværksskiftet til PoS.

Cao Yin, grundlægger af Digital Renaissance Foundation, udtrykte optimisme over netværkets overgange til PoS og dets indvirkning på ETHs pris. Han fortalte OKEx Insights:

”Indsats kan have stor indflydelse på prisen på Ethereum. Vi har set store indsatsprojekter som Tezos fungere meget godt med hensyn til pris. Staking-mekanismen reducerer en stor mængde tokens i omløb.

Vi estimerer, at flere millioner ETH vil blive låst i en række indsatsnoder, som vil have en betydelig indflydelse på udbuddet på markedet. I de enkleste termer af udbuds- og efterspørgselsøkonomi, hvor udbuddet falder og efterspørgslen stiger, skal prisen på ETH stige. ”

Med introduktionen af ​​ETH-indsatsstøtte vil vi også se stigende konkurrence mellem DeFi-udlån og indsatsrenter, da investorer har mulighed for at vælge den mest lukrative metode.

Denne ekstra synlighed og opmærksomhed kan imidlertid også fremskynde regulatoriske begrænsninger. Amerikansk regulator Commodity Futures Trading Commission (CFTC) har advaret tidligere kunne PoS-tokens behandles som værdipapirer i USA.

Jason Williams, partner hos Morgan Creek Digital, berørt en sådan mulighed i sine kommentarer til OKEx Insights. Han sammenlignede risikoen for staking med indledende møntoffer (ICO) boble der brister i lyset af regulatorisk pres:

“Hvis PoS-tokens behandles som værdipapirer, ville CFTC skabe en ICO 2.0-begivenhed, som vi stod over for historisk dramatisk at ændre vedtagelsesforløbet. Hvis POS-tokens behandles som registrerede værdipapirer og overlever den test, kan vi behandle dem, som vi gør DRIPs (Dividende reinvesteringsplaner) ud fra et regnskabsmæssigt og skattemæssigt perspektiv. ”

I betragtning af indsatsens potentiale for at tiltrække mainstream-brugere er Bevis for stavalliance (POSA) tager proaktive foranstaltninger for at sikre, at tilsynsmyndighederne er korrekt informeret og uddannet om fænomenet. POSA sigter mod at have en åben dialog med US Securities and Exchange Commission (SEC) for at nå til en gensidig aftale om standarder og regler, der påvirker rummet. Hvis det lykkes, kan dialoger mellem de to enheder resultere i konkrete regler, der baner vejen for vækst og bredere vedtagelse af kryptokurver og deres tilknyttede økosystemer.

Ansvarsfraskrivelse: Dette materiale bør ikke tages som grundlaget for at træffe investeringsbeslutninger eller opfattes som en anbefaling om at deltage i investeringstransaktioner. Handel med digitale aktiver indebærer betydelig risiko og kan resultere i tab af din investerede kapital. Du skal sikre, at du fuldt ud forstår den involverede risiko og tage dit erfaringsniveau, investeringsmål og søge uafhængig finansiel rådgivning, hvis det er nødvendigt

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map