Opdeling af Bitcoin i to lejre – dem der ønsker det og dem der har brug for det

originalforfatter : Audrey Nesbitt

Foto af Riya Kumari fra Pexels

I den udviklede verden har vi et finansielt system, der for det meste fungerer (med den undtagelse, der opstod i 2007-2008 med det økonomiske sammenbrud, som Satoshi Nakamoto adresserede med Bitcoin). Vi forbander muligvis gebyrerne, især i grænseoverskridende transaktioner eller valutatransaktioner, nogle transaktioner kan ikke udføres uden for banktider osv., Men for det meste, hvis det ikke er ødelagt, hvorfor løser det systemet. Vi har regeringer, der fører tilsyn med banksystemet, det har fungeret i årevis, så vi lægger virkelig ikke meget vægt på at søge bankalternativer som Bitcoin. Mange vil sige, at vi ikke har brug for digitale valutaer som Bitcoin – vi vil have Bitcoin.

En nylig undersøgelse af forskningstjenesten YouGov Omnibus viser, at halvdelen af ​​amerikanske årtusinder er interesseret i at bruge kryptokurrency som betalingsmulighed, men i sidste ende har de ikke brug for det – de vil have det. Virksomheder som Facebook kæmper også for at blive betalingsplatform for disse årtusinder. I betragtning af sikkerheds- og privatlivsbroderierne (ofte efter design) fra disse virksomheder ønsker vi ikke et bedre valg?

Hvad hvis du bor i Venezuela? Venezuela er midt i en massiv finanskrise med en hurtigt svækkende national valuta, hvor det er at foretrække at bære volatiliteten på kryptokurrencymarkedet frem for at have den lokale valuta.

Localbitcoins, en markedsplads, hvor brugerne kan købe og sælge Bitcoins til og fra hinanden, har rapporteret eksponentielt volumenforøgelser i Columbia, Venezuela og Peru. Den sidste uge oplevede de venezuelanske Localbitcoins-markeder rekordvolumen for ottende gang i de sidste 10 uger

Ingen afbrydelser fra tredjepart

En af de vigtigste fordele ved Bitcoin og andre kryptokurver bygget på Blockchain-teknologi er, at regeringer og banker ikke kan afbryde transaktioner, konfiskere eller fryse konti – en funktion af kryptokurver, der er attraktive for dem i ustabile regioner. I lande, der oplever hyperinflation som Venezuela, gør kryptokurver store fremskridt. Hyperinflation sker, når befolkningen generelt foretrækker at beholde sin formue i ikke-monetære aktiver eller i en stabil udenlandsk valuta som den amerikanske dollar. Men som i situationen i Venezuela er evnen til at få fremmed valuta stærkt begrænset på grund af regeringens kontrol, hvilket har gjort Bitcoin og andre kryptokurver til et populært alternativ. Man kan argumentere for, at disse regioner har brug for et bankalternativ som Bitcoin.

Blockchain, Cryptocurrency & Bitcoin – Finansielle alternativer til ikke-bank og underbank

Har du nogensinde tænkt på, hvordan livet ville være, hvis vi ikke havde adgang til grundlæggende bankvirksomhed?

Mens mange finder bekvemmeligheden ved moderne elektronisk bankvirksomhed for givet, mangler en betydelig del af befolkningen faktisk adgang til banktjenester. Ifølge en 2017-rapport af FDIC har over 25 procent af amerikanerne enten slet ikke en bankkonto eller er ikke i stand til at bruge deres konto til at dække alle deres økonomiske behov. Dette problem bliver kun mere presserende, når man ser på lande, der ikke er så velhavende som USA. Cirka 1,7 milliarder voksne på verdensplan er uden adgang til bankvirksomhed, ifølge de seneste data fra Verdensbankens globale Findex-database.

Foto af Vladislav Reshetnyak fra Pexels

Forbedring af adgangen til finansielle værktøjer for alle

Ikke at have adgang til en bankkonto er et stort problem, så meget at FN har medtaget den som en væsentlig del af syv af sine 17 Bæredygtige udviklingsmål at tilskynde til bæredygtig udvikling af fattigdomsramte lande rundt omkring i verden. Men bæredygtig udvikling bliver vanskeligere, da store banker fortsætter med at dominere det økonomiske landskab, og mange banker har enten reduceret deres tilstedeværelse i fattigdoms tunge områder eller trukket sig helt ud på grund af de høje omkostninger og risiko. De mennesker, der bor i disse områder, der er underordnede, har stadig brug for en banks sikkerhed, men mangler endda grundlæggende adgang til grundlæggende banktjenester online. Ud over vanskelighederne med at få adgang til det, som vi betragter som vigtige finansielle tjenester som checkindbetaling, mangler mange mennesker grundlæggende former for identifikation, der giver adgang til disse grundlæggende banktjenester..


Hvis du nogensinde har mistet eller har fået stjålet et ID, ved du, hvor meget smerte det er at erstatte det. For dem, der lever i fattigdom, er der en række andre hindringer for at få eller erstatte identifikation, herunder aldrig at have ordentlige dokumenter i første omgang, høje gebyrer, sprogbarrierer, mangel på familie- eller sociale forbindelser for at bekræfte identifikation osv..

Kan ikke kontrollere, hvem de er, tvinger hjemløse og dem, der lever i fattigdom til at leve i en tilstand af systemisk usynlighed, som kan resultere i at blive nægtet basale tjenester som sundhed og bolig.

Blockchain-teknologi, der hjælper unbanked og underbanked

Blockchain, den teknologi, der Bitcoin er bygget på, ifølge Wikipedia er en voksende liste over poster, kaldet blokke, som er forbundet med kryptografi. Hver blok indeholder en kryptografisk hash af den foregående blok, et tidsstempel og transaktionsdata (generelt repræsenteret som en merkle-træ-rod-hash). Efter design er en blockchain modstandsdygtig over for ændringer af dataene. det er "en åben, distribueret hovedbog, der kan registrere transaktioner mellem to parter effektivt og på en verificerbar og permanent måde"

Gennemsigtigheden og effektiviteten af ​​blockchain-teknologi gør det til en attraktiv mulighed for at hjælpe med at løse nogle af de største udfordringer for ikke-bank og underbank.

Canadisk softwareløsningsfirma Smart Sapien har arbejdet med en blockchain-baseret digital identitets- og markedspladsløsning til at tackle identifikation og andre udfordringer, som hjemløse unge står overfor. Initiativet kaldes Silver Linings og fungerer ved at skabe en allestedsnærværende kilde til identifikation, digitale kontanter med udgiftskontrol.

"Vi gennemgår en af ​​de største transformationer i menneskets historie ved at omfavne teknologi i den hastighed, vi er i. Kommunikation er nu gratis og grænseløs, vores daglige liv med shopping, film og socialt samvær er bygget ud fra teknologi, vi bruger nu teknologi til uddannelse og til at forbedre vores helbred, men der er ingen national identitetsløsning, der giver det grundlæggende bevis for, hvem en person er – vi har skabt en digital verden, hvor alle er anonyme. Blockchain er et revolutionerende stykke teknologi, der har evnen til at skabe denne unikke identifikation i en digital verden og også skabe en allestedsnærværende værdikilde ud fra de data, vi modregner fra listen over tjenester, jeg har nævnt ovenfor. Jeg er overbevist om, at Blockchain vil spille en stor rolle i at reducere mængden af ​​fattigdom i denne verden, samtidig med at de mindre heldige bliver mere uddannede og kommunikeret til andre til en hurtigere rehabiliteringsproces." – Matt Hinkley, CEO Smart Sapien & Medstifter og administrerende direktør Liquidus

Banking på Blockchain-fordele:

– Der kræves ingen fysisk gren

– Ingen kompleks eller dyr infrastruktur er nødvendig for at køre netværket, hvilket i sidste ende resulterer i lavere gebyrer

– Øget gennemsigtighed

– Transaktionernes hastighed

– Bevis for ejendom, jordtitler, identifikation, transaktionsregistreringer og andre vigtige dokumenter kan gemmes i en blockchain, hvilket reducerer muligheden for korruption af papirdokumenter

– Decentraliseret – ikke kontrolleret af nogen regering eller anden enhed. Transaktioner inklusive grænseoverskridende betalinger kan foretages direkte til dem, der har brug for det

– Blockchain-aktiveret udlån tilbyder en mere sikker måde at yde personlige lån til en større pool af brugere, hvilket ville gøre låneprocessen billigere, mere effektiv og mere sikker

Foto af rawpixel.com fra Pexels

Bitcoin

Bitcoin, den første populære kryptokurrency eller digitale kontanter, kræver ingen centralbank eller enkelt administrator og kan sendes fra bruger til bruger, peer-to-peer uden behov for en tredjeparts facilitator. Kryptovalutaer som Bitcoin tilbyde en levedygtig løsning på ikke-bankede / underbankede emner. Det kræver lidt med hensyn til opsætning – kræver mindst en mobiltelefon og internetforbindelse. Bitcoin tilbyder effektivitet, omkostninger, hastighed, sikkerhed, minimerer korruptionsmuligheder fra tredjeparter og er grænseløs.

Uanset om det er Bitcoin, Ethereum, Ripple eller en anden en eller to kryptovalutaer, der i sidste ende bliver den vigtigste digitale valuta, der bruges i værdioverførsel eller Facebook eller slet ingen, der er til en anden diskussion.

”Det underliggende spørgsmål om bankbarhed og socio-politiske problemer, der påvirker valutaer, og hvordan det påvirker dem, der er mest i nød, er en presserende udfordring at løse for mange af os i Blockchain Technology-rummet. Det hele kommer ned på én ting – vores primære instinkt, der søger sikkerhed og stabilitet (husly og mad). I øjeblikket repræsenterer blockchain og kryptokurver en tilgængelig løsning på de ikke-bankede. Vi ved ikke, om det er den bæredygtige problemløser, men vi ved, at der på dette tidspunkt, i øjeblikket, ikke er nogen bedre. ” – Anna Niemira, direktør for forretningsudvikling hos CryptoChicks

Genoptrykt fra: https://medium.com/datadriveninvestor/splitting-bitcoin-into-two-camps-those-that-want-it-and-those-that-need-it-a067cab8920a

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map