Omdefinering af Safe Heaven: Et blik tilbage i tiden

Oversigt

Der ser ud til at være stigende angst på kryptokurrencymarkederne, efter at priserne på bitcoin ikke kunne opretholdes over de psykologiske 10000 niveauer i februar. Skuffelsen kom lige mindre end tre måneder forud for den meget forventede bitcoin-halvering. Selvom bitcoin stadig har haft sine 21% QTD-gevinster efter rutsjebane i februar, har de seneste makrohændelser truet på både traditionelle og kryptomarkeder og tilføjet et ekstra lag af usikkerhed. Men når vi ser tilbage i tiden, kunne investorer finde ud af, at de nuværende markedsforhold ligner 2012. 2012. og 2020 er begge bitcoinhalveringsår, med nogle globale kriser sket, og aktiemarkederne var turbulens. Kan historien afsløre flere detaljer om præ- og posthalveringen set fra et makroperspektiv?

Virusdrevet udsalg

Februar var en hård måned for kryptokurrencymarkederne. Med den eskalerende frygt for coronavirusudbruddet, BTC priserne styrtede fra USD10400 niveauer i midten af ​​måneden og lukkedes i USD8500-området i slutningen af ​​måneden. Risiko-off-følelsen var også høj på de globale aktiemarkeder. Det Dow registrerede et fald på 1190 point den 27. februar, før den oprindelige rebound skete, det værste punktdages fald i historien. Råvarer tog også et hårdt hit med WTI gik under USD50 pr. tønde.

På den anden side steg kravet om sikker himmel, som US10Y rørte rekordniveauet på 1,03% på et tidspunkt, før det slog sig ned på omkring 1,08%.

Figur 1: Cross Asset YTD Performance Check (Kilde: TradingView)

Mens bredere markedsreaktion ser ud, er der blevet malet et dystert billede, og kryptokurrencymarkederne blev ikke immune over for det. Nogle stillede endvidere spørgsmålstegn ved bitcoins sikre himmelkarakteristik, da det ser ud til at undlade at afdække usikkerhed.

Find dig selv tilbage i tiden

Den kommende bitcoinhalvering er fortsat det primære fokus for de fleste af krypto-overvågere på trods af den nylige globale uro. Mens den seneste BTC prishandlinger og den høje volatilitet i andre aktiver kan sætte nogle langsigtede kryptoinvestorer i tvivl og sætte spørgsmålstegn ved, om halvering er en selvtilfredshed eller reel langsigtet bullish faktor

Måske kan vi se på året 2012, hvor bitcoin havde sin første halvering, og på samme tid var markederne midt i en anden uro, i så fald den europæiske gældskrise.

Det startede i 2009. Nogle EU-amter var ude af stand til at refinansiere deres offentlige gæld, og et par stater var ude af stand til at redde deres stærkt forgældede finansielle institutioner uden hjælp fra ECB eller IMF.

Tabel 1: Markeder i 2012 og 2020 har lignende baggrunde (Kilde: OKEx)


Naturligvis var de samlede aktiemarkeder og kryptokurrencyområdet i 2012 meget forskellige fra det, vi har i dag. Imidlertid er risikofri stemningen, det pessimistiske udsyn og frygten for en recession sammenlignelige.

Figur 2: Bitcoin / STOXX50 / SPX Performance i 2012-13 (Kilde: Tradingview)

Interessant nok sprang priserne på bitcoin omkring 160% i 2012 på baggrund af euroområdets gældskrise, og det meste af denne gevinst skete før den første halvering, og overskuddet var endnu mere mærkbar i året efter halveringen. Sammenlignet med, SPX opnået 14,5% og SX5E sprang omkring 11,2% i 2012.

Det er trods alt en valuta

Vi har fortsat fremhævet butikens værdi af bitcoin og mener, at bitcoin er en ideel afdækning mod inflation på grund af dets begrænsede udbud. Med andre ord kan bitcoin være en god afdækning mod fiat-valutakursafskrivninger.

Den europæiske gældskrise var centreret om de strukturelle problemer i det finansielle system og de lette kreditbetingelser tilbage i begyndelsen af ​​2000’erne. Som et resultat har det ført til et massivt redningsprogram og en sænkning af renten, disse foranstaltninger har forårsaget en betydelig svækkelse af EUR. I slutningen af ​​2011, EURUSD blev handlet til over 1,4. I midten af ​​2012, EURUSD er allerede faldet til 1,20-området, før det kom tilbage til 1,3.

Gældskrisen har trods alt resulteret i en vis betydelig valutakursafskrivning, og bitcoin reagerede på den afskrivning i 2012, selv før den første halveringsbegivenhed fandt sted..

I betragtning af den igangværende usikkerhed relateret til coronavirus er det fundamentalt forskelligt fra gældskrisen. Alligevel ser det, som markedet oplever, ud som det, vi gik igennem i 2012. Vi mener, at markederne bør fokusere mere på, hvordan politikere reagerer på udbruddet og de deraf følgende økonomiske konsekvenser..

Den amerikanske Fed leveret en sænkning med et halvt point som en nødforanstaltning for virusudbruddet. DXY er faldet fra de øverste 99 håndtag til de lave 97 områder. Markeder forventer Fed vil sænke satserne yderligere i det politiske møde i marts. På samme tid har lempende fortælling fra andre større centralbanker opstået meget hurtigt. Disse skift kan medføre pres på G10FX, og det kan være en yderligere fordelagtig faktor for bitcoin-priser på mellemlang / lang sigt.

Når det kommer til at halvere … vær tålmodig, husk?

I vores tidligere publikation “Bitcoin Halvering: Tiden til at komme i Bitcoin?”, Påpegede OKEx Quant, at prisstigningen på bitcoin efter halvering har en tendens til at forlænge hver gang, og denne markedscyklus forventes ikke at være afsluttet før 2022. Selvom de nylige prishandlinger måske ikke ser så bullish ud, mener OKEx Quant, at markedet fortsat er i en ideel HODL-periode for tiden, skal langsigtede investorer sandsynligvis være mere tålmodige for at se resultaterne.

Konklusion

Bitcoin-markedet var stadig lille på det tidspunkt, hvor den europæiske gældskrise brød ud, og det er stadig relativt lille i dag sammenlignet med andre større aktivklasser. Bitcoin og kryptokurrency er muligvis ikke det bedste instrument til at afdække mod en global recession, da bitcoin HODLers kunne afvikle beholdningen for at kompensere for deres tab på andre aktiver eller tilbagebetale deres gæld. Men når en krise kommer, og politikere har tendens til at ty til lempelse, kan bitcoin være en ideel afdækning mod valutadevalueringer. Den globale markedsudvikling i denne præhalveringsperiode kunne være afgørende for alle kryptoinvestorer, og hvordan den udfolder sig, kunne være en dominerende faktor med hensyn til fremtidige kryptotildelinger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map