Litecoin – sølv til Bitcoins guld (del I)

Abstrakt: Vi planlægger at introducere Litecoin i tre artikler for at hjælpe vores læsere med at forstå Litecoin omfattende. Den første del af denne serie dækker Litecoin fra perspektivet af dens udviklingshistorie og nuværende status quo, primært med fokus på dets hidtil nåede milepæle, arbejdsalgoritme, blokering af belønningshalvering, prisudvikling, distribution af minedrift, Github forpligter sig og google-søgetendens.

jeg. Introduktion til Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC eller Ł) blev oprettet af Charlie Li, en tidligere Google-medarbejder, der helligede sig i et forsøg på at opfylde sin vision om at skabe en lettere version af Bitcoin (BTC). Rent teknisk ligner Litecoin næsten Bitcoin.

Lignende med bitcoin, oprettelse og overførsel af Litecoin er baseret på en open sourcekryptografisk protokol og styres ikke af nogen central myndighed. Litecoin-netværket er planlagt til at producere 84 millioner Litecoins (LTC), hvilket er 4 gange så mange valutaenheder som Bitcoin, med den nuværende cirkulerende forsyningsstand på 61.276.211 LTC.

1. Litecoins Chronicle of Milestones

 • Litecoin blev frigivet via en open source-klient på Github den 10. oktober 2011.
 • Den 26. august 2015 halverede Litecoin-blokbelønningen for første gang med Litecoin-output pr. Blok reduceret fra 50 til 25.
 • Den 3. juli 2016 blev den Litecoin Association, der fortaler for Litecoin, samarbejdede med Litecoins kerneudviklingsteam og udgav et Road Map 2016, der skitserede sine planer for fremtiden. Et af deres primære udsigter fra deres køreplan inkluderer lancering af en ny version af Litecoin med funktioner fra Segregated Witness (SegWit), Lighting Network og Smart Contract.
 • Den 11. maj 2017 blev Segregated Witness (SegWit) aktiveret i den 1.201.536. blok, og Litecoin hodlers var siden da i stand til at foretage Segregated Witness (SegWit) -transaktioner.
 • I juni. 21., 2017, meddelte Charlie Lee, at Lightning Network of Litecoin blev officielt lanceret. Lightning Network er en af ​​de mest forventede teknologier til skalering af betalinger på en langsigtet og bæredygtig metode.

Litecoin (LTC) udnytter de underliggende værdier af blockchain-infrastruktur og nyder dyb likviditet på kryptomarkedet. Antallet af Litecoin (LTC) pengeautomater har også oplevet eksponentiel vækst på det seneste og står nu kun næst anden end Bitcoin (BTC) globalt.

Litecoin har også set en betydelig fremgang i antallet af minearbejdere, cryptocurrency-transaktionsplatforme, udviklere, købmænd, der accepterer Litecoins og brugere siden dens udvikling.

2. Litecoin vs Bitcoin: Forståelse af kerneforskellen

Døbt som “sølv til Bitcoins guld”, er Litecoin den første peer-to-peer internetvaluta baseret på Scrypt-algoritme. Selvom funktionerne i Litecoin næsten er identiske med Bitcoin, der er markante forskelle mellem dem:

 • Litecoin-netværket sigter mod at behandle en blok hvert 2,5 minut, mens behandlingstiden for Bitcoin er 10 minutter. Derfor hævder udviklerne, at dette gør det muligt for Litecoin at få hurtigere transaktionsbekræftelse.
 • Litecoin har en forsyningsgrænse på 8.400, 4 gange af Bitcoins forsyningsgrænse.
 • Litecoin bruger scrypt i dets bevis for arbejde algoritme, en sekventiel hukommelseshård funktion, der kræver asymptotisk mere hukommelse end Bitcoins ikke-hukommelses-hårde SHA256-algoritme. Hukommelsen er hård scrypt krypteringsalgoritme kunne konkurrere med kapaciteten i det professionelle minedrift. Skrypt algoritme minder folk om at tage fat på centraliseringsproblemerne i hash-computing, da det forhindrer det, der kaldesASIC’er fra at dominere Litecoins hash-hastighed, og dermed skubbe industrien fremad mod en mere decentral retning.

3. Halvering af belønning af Litecoin-blok

Litecoin gennemgår en belønning, der halveres omtrent hvert fjerde år, hvor den seneste skete den 26. august 2015, hvor Litecoin-belønningen reduceres fra 50 LTC til 25 LTC. Teoretisk kan halvering af blokgenerering føre til ubalanceret forsyning & efterspørgsel og udløser et prisrally. Da Litecoins pris i høj grad er påvirket af udbud og efterspørgsel, havde nogle spekuleret i, at et fald i udbuddet ville føre til en efterfølgende stigning i prisen på Litecoin. I virkeligheden skete der imidlertid en omvendt tendens, da flere faktorer og variabler var kommet i spil. Historiske data i 2015 har vist, at Litecoin har set prisen falde til en vis grad efter halvering af begivenheden. Baseret på analysen kunne følgende faktorer have bidraget til dens nedadgående tendens:

Prisudvikling for LTC to måneder efter blokbelønningshalving i 2015


 • For det første, baseret på Litecoins prisudviklingsdiagram i 2015, har Litecoin (LTC) steget skarpt måneder forud for sin belønningshalvering, klokket højt på $ 8.967, hvilket langt oversteg markedets forventninger.
 • For det andet var den daværende samlede markedsværdi på hele kryptomarkedet relativt lille, og også de reelle anvendelsessager var stadig begrænsede. Baseret på vores forskning er den skarpe prisrally en spekulation snarere end den reelle afspejling af dens værdi.
 • For det tredje tvang blokproduktionens halvering også minearbejdere til at lukke deres servere på grund af de faldende fordele og høje omkostninger. Imidlertid oplevede computerkraften også noget fald efter halveringshændelsen, hvilket skubbede Litecoin-prisen til en bjørnetendens i nogen tid. Litecoin-vanskeligheder gennemgik sin første justering den 27. august samme år efter halvering for at holde blokgenereringstiden på 150 sekunder, ned 7,61%

Cryptocurrency-markedet har været vidne til adskillige tyre og bjørne siden 2015, det gjorde Litecoin også. Litecoin har udviklet sig hurtigere end mange andre store mønter med hensyn til teknologi, økosystemopbygning og andre aspekter.

II. Nuværende Litecoin Fundamentals Status Quo

 1. Nuværende grundlæggende Litecoin

Litecoin handler i øjeblikket på omkring $ 60 ved pressetid med en samlet markedsværdi på $ 3,67 mia

2. Transaktioner på Litecoin Chain

3. Sammenligning af transaktionsdata for større blockchains

Handelsvolumen i Litecoin-kæden har stadig et hul, der skal indsnævres for at indhente BTC og ETH. Litecoin er dog stadig modstandsdygtig takket være dets store markedsværdi, store brugerbase og en dækning på 5,51% af det samlede markedsværdi på grund af dets 24-timers handelsvolumen. Plus, Litecoin har i øjeblikket 55.822 aktive adresser. Udover at dømme ud fra den stigende tendens i transaktionsgebyrer viser Litecoin en stabil og kontinuerlig vækst i sit transaktionsvolumen.

4. LTC-distribution

5. LTC-beholdning% i forhold til det samlede markedsværdi af de 10 bedste, 100 mest og 1.000 LTC-adresser

I lighed med andre almindelige mønter er LTC også koncentreret i et par topadresser. Faktisk har aktivværdien af ​​top 500 adresser alene dækket over 60% af den samlede LTC-levering, inklusive adresserne på nogle centraliserede børser, hvilket er almindeligt tilfældet for andre topmønter.

6. LTC Mining Pool

LTC Mining Pool Distribution

Distribution af LTC-minedrift er relativ, selv blandt store aktører, hvor den øverste minedrift-pool F2Pool dækker 20,45% af al minedrift, efterfulgt tæt af andre større puljer som Poolin, LTC Top og ViaBTC. Den relativt jævne fordeling af minepuljer leverer bedre stabilitet og sikkerhed til sine minearbejdere. Litecoin har dog stadig en lang vej at gå, når det kommer til at forbedre sin computerkraft sammenlignet med Bitcoins 47,31 EH / s og BCHs 1,6EH / s.

Hashrate-distribution for de sidste 100 blokke

7. Liecoins Github forpligter hyppighed

LTC-kode forpligter sig til Github har været kontinuerligt aktive. Der har dog været en lille nedgang i de seneste tre måneder.

8. Google Trend

Litecoins Google Trend Google Trend Distribution

Litecoin rangerer højt på Googles tendens, da data viser interesse for Litecoin er stærk blandt de store mønter, koncentreret i Nord- og Sydamerika, især i landene Venezuela, Amerika og Canada.

III. Konklusion

Som verdens fjerde største kryptokurrency på CoinMarketCap viser Litecoins parametre, som vi nævnte ovenfor, generelt sin fremragende og modstandsdygtige ydeevne. Litecoin-blockchain har været fuldt funktionel, hvilket hovedsagelig krediteres dens solide underliggende teknologiske fordele. Imidlertid kæmper Litecoin også med visse ømme punkter sammenlignet med andre topmønter, såsom koncentrationen af ​​aktiver i topadresserne.

I den næste artikel dykker vi dybt ned i dens blokbelønningshalveringshændelse og dens brede virkninger på Litecoin-økosystemet.

Referencer:

BitInfoCharts: https://bitinfocharts.com/zh/

CoinMarketCap: https://coinmarketcap.com/

CryptoID:https://chainz.cryptoid.info/

BlockChair: https://blockchair.com/

CryptoMiso:https://www.cryptomiso.com/

LTC-browser

Litecoin (LTC) hvidbog https://cryptoverze.com/litecoin-whitepaper/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map