Ikke-svampelige tokens er ikke nye, men deres fremtid ser lysere ud end nogensinde

En undersøgelse af fortid, nutid og fremtid for NFT’er

På kryptokurrencyområdet har udviklingen af ​​decentraliseret finansiering været i centrum i 2020. Mens markedshypen omkring DeFi og likviditetsminedrift er afkølet siden slutningen af ​​september, har ikke-svampelige tokens – også kendt som NFT’er – genvundet meget af den popularitet, de så på højden af ​​CryptoKitties ‘popularitet i 2017.

Med ikke-svampelige tokens stigende, besøger OKEx Insights deres brugssager og undersøger den potentielle anvendelse af NFT’er.

Hvad er nonfungible tokens?

Forskellene mellem fungible og nonfungible tokens er ikke så komplicerede.

Fungible tokens er udskiftelige og kan let udskiftes med noget identisk. BTC er et godt eksempel på et fungibelt token – eller i dette tilfælde mønt. Hvis du låner en mønt ud til nogen på Bitcoin-netværket, betyder det ikke noget, hvis de ikke returnerer nøjagtigt den samme. Dette skyldes, at værdien af ​​en BTC er den samme som enhver anden mønt på netværket.

Før vi undersøger NFT’er, er det umagen værd at forstå eksempler på ikke-svampelige aktiver i den virkelige verden. Lad os bruge flybilletter som et eksempel: Mens størrelsen og formen på hver billet ser identisk ud, er informationen, der er trykt på billetterne – såsom en passagers detaljer og destination – forskellig. Du kan ikke erstatte en billet til USA med en til Japan. På samme måde er ikke-fungible tokens digitale repræsentationer af aktiver, der ikke kan udskiftes i den virkelige verden.

Hvorfor betyder blockchain-baserede NFT’er noget?

Ikke-svampelige digitale aktiver har eksisteret siden internetets fremkomst og spænder fra domænenavne til e-billetter til kontohåndtag på sociale medianetværk. Disse aktiver besidder deres egne egenskaber og kan ikke udskiftes. Desuden kan en bruger normalt ikke let overføre en sjælden vare fra et online spil til en anden bruger, og der er mangel på bevis for ejerskabet af den bestemte vare.

Det er her blockchain-baserede NFT’er kommer i spil.

Fire fordele ved NFT’er

Brug af blockchain-teknologi med NFT’er bringer følgende funktioner og fordele for digitale aktiver:

  • En ERC-721-tokenstandard
  • Bevis for ejerskab
  • Øget overførbarhed og likviditet
  • Afhjælpning af forfalsket risiko

ERC-721 token standard

Som først introduceret af CryptoKitties i slutningen af ​​2017 er ERC-721 den mest almindelige tokenstandard for ikke-svampelige tokens.

Der er to hovedforskelle mellem ERC-721 og ERC-20 token standarder.

For det første er ERC-20-tokens delelige, mens ERC-721-tokens ikke er delbare. For eksempel kan brugerne købe 0,5 enheder Ether (ETH) eller UNI. Under designet af ERC-721-standarden kan brugere dog kun have hele tokenenheden. En sådan udelelighed gør ERC-721-tokens i overensstemmelse med arten af ​​ikke-fungible aktiver. For eksempel kan brugere ikke eje en halv killing i CryptoKitties eller kræve 30% ejerskab af et digitalt samlekort.

Bevis for ejerskab

ERC-721-tokens adskiller sig fra ERC-20-tokens i deres ejerskabsregistreringer. ERC-20-tokens registrerer kun adressens kontosaldo. Tværtimod registrerer ERC-721-tokens ikke kun kontosaldoer, men opretholder også registreringer af token-id’et for hver overførsel. Denne funktion er afgørende for at øge gennemsigtigheden af ​​ikke-svampelige aktivoverførsler.

Hvert ikke-svampeligt token repræsenterer et unikt aktiv og indeholder vigtige oplysninger, såsom grundlæggende egenskaber og ejerskabsoplysninger. Ejerskabsregistreringen af ​​aktivet er gemt i NFT, som kan spores på blockchain.

Overførbarhed

NFT’er tillader, at deres underliggende aktiver let overføres og handles på tværs af flere økosystemer. Ved hjælp af elementer i spillet som et eksempel fjerner blockchains alle formidlere og fungerer som samlede platforme, hvor brugerne kan handle med deres varer. For spiludviklere kan de inkorporere sofistikerede handelsfunktioner, såsom eBay-auktioner og budgivning, i smarte kontrakter. Dette gør blockchains til one-stop-platforme, hvor brugere kan handle, auktionere og sælge deres NFT’er.

Derudover fører handel med NFT’er til højere likviditet, da de kan handles på åbne markedspladser. Markedspladser for ikke-svampelige tokens giver større eksponering for digitale aktiver for en bredere pulje af købere.

Formindskelse af forfalskning

Brug af NFT’er hjælper med at mindske risikoen for at købe forfalskede varer.

Kunst er et felt, hvor dette er særligt nyttigt. Hver kunstsamling tildeles sin unikke identifikation i det ikke-svampelige token, som giver folk mulighed for at bevise manglen på kunstværket. Blockchain fungerer som en offentlig sporbar database for at vise hele kunstværkens liv. Dette hjælper med at bevise ægtheden af ​​kunstværket, da kun det originale kunstværk spores på blockchain.

Historie af NFT’er, forklaret

Mens ikke-svampelige tokens først fik almindelig opmærksomhed med stigningen i CryptoKitties i 2017, Farvede mønter var uden tvivl det første projekt relateret til NFT’er – tilbage til 2012. Colored Coins var den første til at bygge NFT’er på Bitcoin-netværket, og de repræsenterede ejerskab af forskellige aktiver, såsom ejendom og digitale samleobjekter.

I mellemtiden var CryptoPunks det første Ethereum-baserede token i begyndelsen af ​​2017. Det skabte 10.000 unikke og samleobjekter med bevis for ejerskab gemt på Ethereum blockchain.

2017: Stigningen af ​​CryptoKitties

CryptoKitties blev lanceret i slutningen af ​​2017 ved ETH Waterloo Hackathon og er et Ethereum-baseret spil, der giver brugerne mulighed for at indsamle og opdrætte deres egne digitale katte. Tokens af CryptoKitties er ikke-svampelige, da hvert token repræsenterer en unik digital kat på blockchain. Attributten for hver kat bestemmes af en on-chain avlsalgoritme skrevet i en lukket kilde smart kontrakt. Killingerne kan sælges via hollandske auktioner og sekundære markeder – og jo sjældnere kattens egenskaber, jo højere pris kan den sælges til.

CryptoKitties blev viral på grund af dets avls- og handelsmekanismer. Brugere købte først et par katte og opdrættede dem for at lave sjældnere katte, som de derefter kunne sælge til fortjeneste. Flere brugere skyndte sig derefter for at opdrætte deres egne killinger til at tjene på. Den stigende efterspørgsel efter CryptoKitties førte til, at antallet af daglige transaktioner på Ethereum-netværket nåede en højeste tid (1.349 millioner) i januar 2018 – en rekord, der for nylig blev overgået i september 2020 midt i den likviditetsminedrift, der blev ansporet af Uniswap (1,4 millioner).

Daglige transaktioner på Ethereum-netværket ramte deres tidligere højdepunkt under CrypoKitties-dille. Kilde: Etherscan, OKEx Insights

På bagsiden udsatte CryptoKitties-feberen Ethereums manglende skalerbarhed. Det stigende antal brugere, der opdrættede og handlede deres katte, førte til en enorm stigning i transaktioner, der skulle udføres på Ethereum-netværket. Fordi Ethereum kun kan håndtere ca. 15 transaktioner pr. Sekund, faldt de fleste CryptoKitties-transaktioner i puljen af ​​ventende transaktioner. Det daglige gennemsnit af ventende transaktioner steg fra 1.500 til 11.000 i løbet af denne tid. For straks at udføre deres transaktioner var brugerne villige til at betale højere gasafgifter. Dette førte til høje niveauer af overbelastning på Ethereum – netværket, med gennemsnitligt transaktionsgebyr når over $ 2. 

Overbelastningen på Ethereum-netværket sprang CryptoKitties-boblen i begyndelsen af ​​2018. På trods af dette var CryptoKitties den første NFT, der tiltrak mainstream-opmærksomhed. Det var også banebrydende for en hollandsk auktionskontrakt, som derefter blev en af ​​de primære prisopdagelsesmekanismer for NFT’er.

2018: Interessen for NFT-investeringer vokser

På trods af interessen for ikke-svampelige tokens, der afkøles efter CryptoKitties, er fundamentet i NFT-økosystemet vokset siden 2018 på to primære måder:

  • Lag 2 spil på CryptoKitties
  • Investering fra kryptofonde og venturekapitalister

Layer 2-spil opstod i NFT-økosystemet i 2018 og henviser til spil, der blev bygget oven på CryptoKitties af tredjepartsudviklere, der ikke er tilknyttet det originale spilhold. For eksempel tillader Kitty Race CryptoKitties at køre mod hinanden for at vinde ETH. KittyHats giver brugerne mulighed for at få adgang til deres CryptoKitties, mens Wrapped Kitties lader brugerne konvertere deres CryptoKitties til fungible ERC-20-tokens, der skal handles på decentraliserede børser. Som beskrevet af Dapper Labs, skaberen af ​​CryptoKitties, har Layer 2-spil bygget på CryptoKitties ‘smarte kontrakter udvidet spillets økosystem, også kendt som KittyVerse.

2018 var også vidne til en stigende interesse for NFT-investeringer fra kryptofonde og venturekapitalister. Efter hypen af ​​CryptoKitties modtog Dapper Labs to finansieringsrunder, som tilsammen bragte 27 millioner dollars ind fra bemærkelsesværdige investorer som Andreessen Horowitz og Samsung Next. Derudover Mythical Games hævet 19 millioner dollars i en finansieringsrunde til sit flagskib Blankos Block Party-spil på EOS. Investeringsfonde lanceres også for at støtte dette spirende rum, såsom Ripples bidrag på 100 millioner dollars til en fond lykkedes af blockchain-spilfirmaet Forte.

2019: NFT’er og intellektuel ejendomsret

For at beskytte intellektuel ejendomsret begyndte traditionelle firmaer at bruge ikke-svampelige tokens i 2019 til at udstede deres digitale samlerobjekter. Den bilkæmpende gigant Formula One samarbejdede for eksempel med Animoca Brands i maj 2019 til udvikle et blockchain-baseret racerspil kaldet F1 Delta Time. Den 24. maj udstedte spillet sin første enestående virtuelle F1 sportsvogn, The "1-1-1." Efter en fire-dages auktion blev den digitale samlerobjekt solgt til 415,9 Wrapped Ether (værd $ 113.000 på det tidspunkt), hvilket gjorde det til det højeste NFT-token-salg i 2019.

Efter succesen med F1 Delta Time har Animoca Brands og Dapper Labs for nylig sikret sig en licensaftale med MotoGP og plan at udstede et andet blockchain-baseret racerspil i den nærmeste fremtid.

Bortset fra racinggiganter trådte handelskortgiganten Panini America ind på NFT-markedet i januar 2019 med lancering af blockchain-baserede sportshandelskort til større professionelle ligaer og foreninger. Star Trek var også på NFT-scenen i juni 2019, da blockchain-spiludvikleren Lucid Sight introduceret de ikoniske stjerneskibe og andre samleobjekter på blockchain.

2020: Når NFT’er møder DeFi

2020 har været et eksplosivt år for decentraliseret finansiering. Mens likviditetsminedrift er afkølet efter frigivelsen af ​​Uniswaps styringstoken, UNI, har afkastbønder vendt deres opmærksomhed mod NFT’er.

Udbytteavl af NFT’er har primært været banebrydende af Rarible, en NFT-markedsplads. Sjælden frigivet dets styringstoken, RARI, i midten af ​​juli, hvilket resulterede i en prisvækst på 814%. Handelsvolumen på NFT-markedspladser overgået 7 millioner dollars i september, hvoraf Rarible tegnede sig for 81%.

Bortset fra Rarible fik NFT’er trækkraft blandt kryptokurrency-samfundet med lanceringen af ​​MEME-token. MEME er en eksperimentel protokol beregnet til at integrere DeFi med krypto samleobjekter. På trods af projektets slogan "Køb ikke MEME," det har samlet markedshype og en gang nået en markedsværdi på $ 48 millioner. MEME-teamet har også samarbejdede med digitale kunstnere for at give brugerne mulighed for at satse deres MEME for at deltage i NFT-auktioner af deres illustrationer.

På trods af populariteten af ​​NFT’er med udbytteopdræt mener Ilya Abugov, ledende analytiker hos DappRadar, at NFT’er ikke har nået masseadoptagelsesniveauer af hype. Han fortalte OKEx Insights:

"Branchen lærer stadig, hvordan NFT-konceptet kan anvendes. Jeg tror, ​​i betragtning af den nuværende begrænsede rækkevidde, er det for tidligt at måle hype. Det er mere spændende i den udforskende fase. Kunst og spil ser ud til at være de første, der drager fordel af NFT’er. Vi har dog allerede set brugssager, som tokeniseret forsikring, der viser, hvordan NFT’er har en bred vifte af applikationer."

I første halvdel af 2020 overførte mængden af ​​USD i NFT-økosystemet nået $ 233 millioner – en stigning på 52% fra hele 2019.

I første halvdel af 2020 har der allerede været rekordmange USD-strømme til NFT’er. Kilde: Ikke-svampelig

NFT’er og spil: At sætte aktiver i spillet på blockchain

NFT’er anses for at have det enorme potentiale til at revolutionere spilbranchen.

I traditionel onlinespil ejes brugernes aktiver i spillet af den centraliserede server. Spiludviklere tillader spillere at have deres aktiver i spillet. Dog ejer brugerne faktisk ikke dem.

Blockchain-teknologi muliggør ægte digitalt ejerskab over aktiver i spillet. De, der er repræsenteret af ikke-svampelige tokens, gemmer ejerskabsregistreringer og aktivoplysninger på blockchain. Overførslen af ​​NFT’er repræsenterer overførslen af ​​ejerskab over aktiverne, som ikke kan stoppes af spillets udviklere. Mens et helt decentraliseret blockchain-spil kunne være langsomt og klodset for spillere, spilvirksomheder taget i betragtning ved hjælp af teknologien til at behandle spiltransaktioner, mens den faktiske spilmekanik bevares på den centraliserede server.

Yat Siu, grundlæggeren af ​​Animoca Brands, mener, at spilvirksomheder nu kan tilbyde ægte økonomiske fordele for spil via NFT’er. Han fortalte OKEx Insights:

"NFT’er giver ægte digitalt ejerskab og gør det muligt at levere fast ejendomsret til spillere. Dette betyder, at traditionelle spilvirksomheder nu kan tilbyde reelle økonomiske fordele for spillerne – værdibegrebet kan nu realiseres i spillet. Dette svarer til at tilbyde handel og virtuelle banktjenester til dine spilaktiver."

Siu mener også, at NFT’er inden for spil bliver mere og mere integreret i DeFi-økosystemet. Han forklarede:

"Da NFT’er i det væsentlige er reelle aktiver, kan du begynde at anvende virkelige principper – såsom lån eller leje af aktiverne. I F1 Delta Time tillader vi indsættelse af racerbiler, som kan lejes til andre spillere til brug i spillet."

At gå i detaljer, tilføjede Siu:

"Vi giver også race-belønninger til de bedste spillere, beregnet på det beløb, du spiller, så vi kombinerer afkastlandbrug med sjov. Alle, der indsætter vores REVV-token, kan få et udbytte, men de bedste spillere får et bedre udbytte! Vi har set spillere slå sig sammen og danne hold, hvor nogle giver finansiering og lader dem, der ved, hvordan man spiller spillet bedre, løbe og dele overskud."

Digital kunst

Før blockchain-teknologi har manglen på tilstrækkelig godkendelse af kunstværker været en hovedpine for kunstnere. Ifølge en 2014 rapport af Fine Arts Expert Institute er over 50% af kunsten forfalsket eller ikke tilskrevet den korrekte kunstner. Dette er stort set en resultat forkert dokumentation under kunsttransaktioner. Kunstnere og private samlere dokumenterer undertiden ikke kunstoverførsler med formelle juridiske aftaler. Derudover gennemfører sjældent sjældent formel due diligence på det kunstværk, de har købt.

Fremkomsten af ​​blockchain-teknologi bringer potentialet til at afhjælpe manglen på kunstnerisk herkomst. Hver transaktion i et kunstværks liv skaber en ny blok og føjes til sin tidligere blok. Transaktioner er manipulationssikre på blockchain, og ingen parter kan ændre illustrationer, der er gemt på blockchain. Dette forbedrer gennemsigtigheden af ​​herkomst og tillid blandt købere, sælgere og samlere.

CryptoZR, en blockchain-kunstner, fortalte OKEx Insights, at online herkomst er den største forskel mellem digital kunst og traditionel kunst. Hun kommenterede:

"Oprindelsen af ​​traditionelle illustrationer udføres offline, hvilket ofte kræver hjælp fra tredjeparter. For eksempel kan erfarne kunstnere, udstillere og kommentareksperter hjælpe med at bestemme kunstens ægthed. Tværtimod muliggør blockchain online oprettelse af originale kunstværker, og herkomstprocessen gennemføres online."

CryptoZR tilføjede, at et nyt kunstøkosystem er opstået fra fremkomsten af ​​blockchain og forklarer:

"Traditionelt kunstværk havde et modent økosystem i århundreder – lige fra kunstværkets oprettelse og auktionsmekanismer til kunstudstillinger og gallerier. Fremkomsten af ​​blockchain førte til fremkomsten af ​​et tokeniseret kunstmarked, decentral kunstudveksling og virtuel kunstudstilling, der bringer et nyt økosystem til kunstindustrien."

Illustrationer kan repræsenteres af et ikke-svampeligt token på blockchain, og hvert token har unikke egenskaber – såsom oprindelse, ejerskab og salgsoptegnelser.

Derudover, mens kunstsalgsbranchen opfattes som et marked for højværdipersoner og engleinvestorer, åbner tokeniseringen af ​​kunstværker markedet for detailkøbere. Tokenisering af illustrationer muliggør fraktioneret ejerskab for detailinvestorer, der ikke har adgang til enorm kapital.

Decentraliserede kunstudvekslinger

Tokeniseringen af ​​kunstværker har også ført til stigningen i decentraliserede kunstudvekslinger.

Blockchain-baserede kunstudvekslinger sparer på omkostningerne ved drift af fysiske kunstgallerier. Desuden tillader platforme som Blockchain Art Exchange og Ethereum-baseret platform DADA kryptovalutaer som en betalingsform. Decentrale kunstudvekslinger er en vigtig drivkraft for vækst af online kunstsalgsplatforme fra anslået 5,9 milliarder dollars i 2020 til forventede 9,32 milliarder dollars inden 2024.

Bortset fra decentrale kunstudvekslinger er traditionelle kunstauktionshuse begyndt at strømline deres aktiviteter med blockchain-teknologi. For eksempel auktionshus Christies første piloteret brugen af ​​blockchain-teknologi med Artory i november 2018. Begge parter producerede digitale certifikater til et kunstsalg på 300 millioner dollars, der omfattede værkerne fra Georgia O’Keeffe og Edward Hopper. Den 8. oktober, Christie’s lanceret sin første auktion i NFT’er for det Bitcoin-inspirerede kunstværk "Blok 21," der solgte for $ 131,250.

Kan NFT’er gå mainstream?

Mens NFT’er har genvundet samfundets opmærksomhed igen siden CryptoKitties i begyndelsen af ​​2018, er der stadig forhindringer for NFT’er at overvinde, før de går mainstream.

En sådan hindring vedrører regulering. Mens NFT’er giver indehaverne ejerskabet af det underliggende aktiv, er der ingen juridisk enighed om NFT’ernes natur – uanset om de er hjælpestokens, sikkerhedstokens, valuta-tokens eller tilhører en ny aktivklasse. Henri Arslanian, PwC’s globale kryptoleder, fortalte OKEx Insights, at regulatorer ikke er nået til enighed om, hvorvidt værdipapirbestemmelser skal anvendes på NFT’er. Han forklarede:

"Juryen er stadig ude om, hvorvidt NFT’er skal være eller endog kan reguleres. Mens de fleste er enige om, at der skal være tilsyn med de platforme, hvor sådanne NFT’er tilbydes og handles, er der stadig ikke enighed om, hvilken type NFT’er der skal reguleres. Nogle mener, at de bør falde inden for værdipapirbestemmelserne. Andre hævder, at de simpelthen er unikke ved deres funktioner og funktioner, og det ville ikke være hensigtsmæssigt at inkludere dem i værdipapirområdet."

Brugeroplevelse er et andet område, der i øjeblikket mangler i NFT-rummet. På trods af den nylige markedshype er økosystemet forbliver spirende. Kryptosamfund forstår generelt ikke mekanikken i NFT’er og kamp at prikke deres egne NFT’er. Desuden mangler der veletablerede NFT-markedspladser.

Ilya Abugov understregede også, at uddannelse og brugeroplevelse, bortset fra regler, er de største forhindringer for NFT’er og deres skub for at gå mainstream. Han forklarede til OKEx Insights:

"Uddannelse og brugeroplevelse / interface vil være de største forhindringer. Dette gælder især for segmenterne gamere og samleobjekter. For at opnå meningsfuld vedtagelse af et spil, der bruger NFT’er, skal udgivere designe og markedsføre et interessant spil korrekt. Det vil ikke være nok bare at tilføje et NFT-tag og håbe, at økonomien tager sig af sig selv. Desuden skal offentligheden blive uddannet med hensyn til anvendelsen og funktionaliteten af ​​NFT’erne."

Arslanian hos PwC deler en lignende opfattelse med Abugov. Han tilføjede i sine kommentarer:

"En masse uddannelse og bevidsthed skal stadig finde sted om emnet NFT’er, før vi kan se dem blive mainstream. Det tager tid."

Endelig er vaskehandel en bekymring på NFT-markedet, hvor handlende potentielt kan engagere sig i skabelsen af ​​falsk efterspørgsel efter et bestemt token eller med vilje vildlede markedsdeltagere. I et typisk eksempel på vaskehandel udveksles aktiverne mellem to tegnebogadresser ofte inden for en kort tidsramme. Når investorer placerer salgsordren, placerer de derefter en købsordre for at opfylde deres egen salgsordre.

Et typisk eksempel på vaskehandel, hvor aktivet udveksles seks gange på 24 timer. Kilde: Ikke-svampelig

Projektgrupper og statistikplatforme kan hjælpe med at mindske vaskehandlen med NFT’er. For projektteams kan de pålægge højere markedsgebyrer, når de designer belønningsstrukturer. Når belønningen er mindre end omkostningerne ved angreb, er det mindre sandsynligt, at handlende udfører vaskehandler. På den anden side har statistiske aggregatorer og platforme brug for at udvikle metoder til at detektere vaskehandel og lette prisopdagelse for NFT’er.

Mens NFT-rummet stadig er i sin tidlige udvikling og står over for flere forhindringer på vejen mod almindelig adoption, har det det spændende potentiale at revolutionere forskellige industrier. Som anført af Arslanian:

"NFT’er giver brugerne bedre ejerskab, sporbarhed, interoperabilitet og handel med ‘digitale’ aktiver, lige fra genstande bragt i videospil til nye digitale samleobjekter. Selvom det ikke er helt en ny aktivklasse, er de muligheder, som NFT’er låser op, nye og meget spændende."

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner