Hvad kører efterspørgsel efter tether i løbet af Bitcoins halvering?

Da Bitcoin (BTC) nærmer sig sin tredje blokbelønningshalvering, har Tether (USDT) -printeren præget milliarder dollars af sin USD-støttede stablecoin.

Mens virksomheden og andre tilskriver trykbølgen til en stigning i efterspørgslen i en tid med ekstrem økonomisk volatilitet, er der stadig usikkerhed om stablecoin’s lovlighed og svage position som en virkelig sikker havnekryptovaluta. Mange undrer sig også over, hvorfor binder i første omgang er så ønskelige.

Tether forklaret

Tether er en stablecoin, der er knyttet til prisen på den amerikanske dollar. Mere specifikt er det en digital valuta, der er oprettet ved konvertering af kontante fiat-valutaer, såsom US dollar, Euro og offshore kinesiske yuan.

Som sådan hævder Tether’s udstedende selskab, iFinex, at mønten er 100% bakket op af selskabets reserver af traditionel valuta, “kontantekvivalenter” eller “andre aktiver og tilgodehavender fra lån fra Tether til tredjeparter.”

USDT er med en stor margin den dominerende stablecoin på kryptokurrencymarkedet. Det er det faktisk den fjerde største kryptokurrency efter markedsværdi, i skrivende stund ifølge den førende kryptokurrencymarkeds tracker CoinMarketCap. 

bitcoin dominansTether er den fjerde mest dominerende kryptokurrency efter markedsværdi. Kilde: CoinMarketCap

Fortsatte og utrættelige mønter af USDT har yderligere cementeret det som kongen af ​​fiat-støttede digitale valutaer. Tether’s markedsværdi er i øjeblikket 8,28 milliarder dollars – betydeligt højere end konkurrenterne USD Coin ($ 707,3 millioner), Paxos ($ 244,67 millioner) og TrueUSD ($ 137,24 millioner).

tether dominansEfterspørgslen efter Tether har langt overgået sin stablecoin-konkurrence. Kilde: Stablecoin-indekset

Imidlertid giver USDTs dominans på kryptokurrencymarkedet nogle i branchen grund til bekymring – da Tether, dets søsterudveksling Bitfinex og moderselskabet iFinex ofte har været sammenfiltret i kontroverser.

Tether blev beskyldt for at manipulere Bitcoin-markedet i 2017 og er i øjeblikket involveret i højt profilerede juridiske kampe mellem iFinex og amerikanske finansielle myndigheder.

Når Bitcoins halvering nærmer sig, og mængden af ​​USDT i omløb stiger, er spørgsmålet om, hvad der driver efterspørgslen efter Tether, endnu mere presserende end normalt. En af de vigtigste faktorer, der skal overvejes i undersøgelsen af ​​denne efterspørgsel, er den tydelige sammenhæng mellem den kontroversielle stablecoins markedsværdi og prisen på BTC.

Tether er blevet beskyldt for at manipulere Bitcoin-markedet

Lige siden Bitcoin trådte ind i den almindelige bevidsthed – via en episk flerårig bull run, der kulminerede med, at mønten nåede sin helt høje pris – har mange været skeptiske over for Tether og dens rolle på kryptovalutamarkedet.


I juni 2018, cirka seks måneder efter, at prisen på BTC toppede omkring $ 20.000 pr. Mønt, kørte New York Times en artikel med titlen “Bitcoins pris blev kunstigt oppustet, brændende skyrocketing værdi, siger forskere” – hvor Tether blev bemærket i de almindelige medier for sin potentielt uhåndterlige rolle i opbygningen af ​​Bitcoin-markedet. 

New York Times-artiklen stammer fra et papir skrevet af John M. Griffin fra University of Texas ved Austin’s Department of Finance og Amin Shams fra Ohio State University’s Fisher College of Business, der hedder “Er Bitcoin virkelig ikke-bundet?” Papirets abstrakt gjorde det klart Tether’s tvivlsom rolle i kryptovaluta-boblen i 2017, med angivelse af:

”Ved hjælp af algoritmer til at analysere blockchain-data finder vi, at køb med Tether er tidsbestemt efter markedsnedgang og resulterer i betydelige stigninger i Bitcoin-priser. Strømmen kan tilskrives en enhed, klynger under runde priser, inducerer asymmetriske autokorrelationer i Bitcoin og antyder utilstrækkelige Tether-reserver inden månedens slutninger. I stedet for efterspørgsel fra kontante investorer er disse mønstre mest i overensstemmelse med den udbudsbaserede hypotese om ikke-tilbagebetalte digitale penge, der inflaterer kryptokurrencypriser. ”

New York Times var ikke den eneste almindelige og fremtrædende tidsskrift, der hentede de kontroversielle fund. Newsweek, CNBC, The Wall Street Journal, Bloomberg og andre offentliggjorde alle stykker, der stammer fra undersøgelsen. Den almindelige dækning sætter legitimiteten for hele Bitcoin- og kryptokurrencymarkedet i tvivl på et tidspunkt, hvor mange allerede har set BTCs prisfald på 80% fra sit højdepunkt som meget mistænkt..

I lyset af dårlig presse har Tether og Bitfinex regelmæssigt og gentagne gange nægtet enhver forseelse eller prismanipulation. Sikkerhedskopiering af Tether’s forsvar er en nylig kolonne fra UC Berkeley Chief Innovation & Iværksætterofficer Richard K Lyons og Warwick Business School Assistant Professor of Finance Ganesh Viswanath-Natraj. Titlen “Stabile mønter puster ikke kryptomarkeder op”, undersøgelsen modsiger Griffin / Shams-undersøgelsen der fik almindelig opmærksomhed ved at konkludere:

”Vi finder ingen systematiske beviser for, at stabil møntudstedelse påvirker kryptovalutapriser. Tværtimod understøtter vores bevis alternative synspunkter, nemlig at udstedelse af stabil mønt endogent reagerer på afvigelser i den sekundære markedskurs fra den fastgjorte sats, og stabile mønter udfører konsekvent en sikker havn rolle i den digitale økonomi. ”

Uanset hvad blev skepsis omkring hele Tether-situationen ikke bedre, når det først blev et juridisk spørgsmål i staten New York.

iFinex står stadig over for afgifter på værdipapirer og råvarer

Tether kom under yderligere skud i 2019, da New Yorks justitsadvokat Letitia James trak det ind i en slags juridisk krig. NYAG hævdede, at iFinex Inc. opererede i strid med loven for at dække over en påstået og ukorrekt overførsel af $ 625 millioner – midler, der skulle bakke op USDT – i et forsøg på at skjule likviditetsproblemer. Hvis det er sandt, dette ville sandsynligvis udgøre værdipapirer og råvaresvindel, NYAG’s korte argumenter. 

Dog advokater for Bitfinex og Tether afviste disse påstande, og hævder, at ”binder er ikke værdipapirer eller råvarer” – udsagn, som James fandt “særligt perverse”. Tether er også gået på rekord i et officielt svar til NYAG, der skriver:

”I slutningen af ​​dagen har justitsadvokaten ikke identificeret noget offer i hele denne procedure, fordi der ikke er nogen. Indehavere af bindere har ret til at indløse dem for nøjagtigt det, de har betalt for dem – ikke mere og ikke mindre – og Tether har ikke haft noget spørgsmål om at imødekomme indløsningsanmodninger til nogen, selv efter New Yorks justitsadvokatens sager. ”

På trods af protester mod tidligere likviditetsproblemer er en højtstående embedsmand hos Bitfinex registreret som “BTC kunne tankes til under 1k, hvis vi ikke handler hurtigt” i kommunikation med en ekstern betalingspartner. Ifølge retsdokumenterne skete kommunikationen efter sigende, mens Bitfinex oplevede store problemer med at udføre kundeudtræk i oktober 2018.

På det seneste har iFinex selv siden taget sin egen juridiske offensiv i et forsøg på at inddrive ikke mindre end 800 millioner dollars i beslaglagte brugerfonde, der opbevares i fire forskellige lande, efter frysningen af ​​virksomhedens betalingsbehandlers bankkonti. Tethers moderselskab har ansøgt om stævning til deponering SunTrust Bank ansatte i Georgien, Bank of Colorado og ABT & Tillid til Arizona.

Hvorfor arbejder Tether’s printer overarbejde?

Med Bitcoin mindre end 800 blokke væk fra den tredje blokbelønningshalvering, har den hastighed, hvormed nye bånd er præget, været mildt sagt dramatisk. Som bemærket af The Blocks forskningsdirektør, Larry Cermak, den samlede levering af stablecoins er steget til $ 9,62 mia – op fra 5,68 milliarder dollars for kun to måneder siden. 

Ikke overraskende tegner Tether sig for hovedparten af ​​det styrkede stablecoin-marked, hvor 84% af udbuddet er i USDT. 

stablecoin-dominans 2020Nye tethers har oversvømmet stablecoin-markedet i løbet af de sidste tre måneder. Kilde: Stablecoin-indekset

I april alene, Tether Ltd prægede over 1 mia. USDT. Trykkeriet gik ikke ubemærket hen i både almindelige finansielle medier og kryptokurrencymedier. 

Tether’s markedsværdi er steget betydeligt i løbet af de sidste tre måneder. Kilde: Coingecko

Som tidligere rapporteret kan næsten hidtil uset efterspørgsel efter USDT også stamme fra investorer, der søger afkast i en tid med hidtil uset marked ustabilitet og volatilitet. Eksponering for digitale valutaer bakket op af fiat letter større eksponering for de ustabile kryptokurrencymarkeder, hvor gevinster – uden tvivl – lettere kan opnås. 

Bitfinex selv forklarer også den nylige stigning i USDT. I en erklæring til OKEx Insights i dag, den 7. maj, bemærkede firmaets generaladvokat, Stuart Hoegner:

“Mulige årsager til denne efterspørgsel kan omfatte brugere, der ønsker at købe andre digitale aktiver og bruge stablecoins som en rampe med lav friktion.”

Når det er sagt, er ikke alle overbeviste om, at Tether faktisk har præget denne mængde USDT. Kryptoindustriens kommentator kendt som CasPiancey på Twitter, en åbenlyst kritiker af Tether, forklarede til OKEx Insights, at disse tal er resultatet af ødelagte API’er fra lignende CoinMarketCap, Coingecko og andre lignende kryptodatatjenester. Ifølge CasPiancey stammer problemet fra komplikationer, der skyldes, at USDT udstedes på en lang række blockchains, herunder Omni, Ethereum, TRON og EOS.

Påvirker Tether prisen på Bitcoin?

På trods af spørgsmål omkring det faktiske antal bånd i omløb hævder analytikere, at eksistensen af ​​et forhold mellem prisen på Bitcoin og markedsværdien af ​​Tether er ubestridelig.

Populær markedsanalytiker og Decentrader grundlægger FilbFilb har gennemførte sin egen undersøgelse illustrerer sammenhængen mellem udstedelsen af ​​stablecoins og prisen på Bitcoin. I 2019 var der en sammenhæng på ca. 0,8 mellem markedsværdien af ​​Tether og prisen på den førende kryptokurrency. Hvis der tages højde for en 30-dages forsinkelse, øges korrelationen til ca. 0,9. 

korrelation mellem tether og btc-prisDer er en stærk sammenhæng mellem Tether’s markedsværdi og prisen på Bitcoin. Kilde: FilbFilb på Twitter

I en samtale med OKEx Insights understregede FilbFilb, at Tether dog ikke kun bruges til eksponering for Bitcoin. Ifølge ham bliver USDT også tydeligt brugt som en flyvning til sikkerhed midt i ekstrem global økonomisk usikkerhed midt i lockdown-foranstaltninger for at bekæmpe spredningen af ​​COVID-19.

Det står også til grund, at efterspørgslen efter tether i 2020 også i vid udstrækning drives af kinesisk kapital. I juni 2019 forsynede blockchain-analysefirmaet Chainalysis Diar med data der illustrerede den store efterspørgsel efter binder fra Kina, med 10 milliarder dollars, der allerede er modtaget af børser, der betjener det kinesiske marked. Det foregående år rapporterede virksomheden $ 16 milliarder i modtaget USDT.

Denne begrundelse understøttes af de høje præmier, vi har set på de kinesiske over-the-counter markeder. I marts 2020 illustrerede Chainext USDT OTC Trading Premium Index, at præmien for binder blev så høj som 6% i marts 2020. 

Endelig er det også værd at bemærke, at ca. 65% af den samlede Bitcoin-minedrift hashrate kommer fra Kina – en kendsgerning, der ikke bør skilles fra en samtale om kinesisk efterspørgsel efter tether..

Kina bitcoin minedriftStørstedelen af ​​Bitcoins hashrate kommer fra Kina. Kilde: University of Cambridge

Er det sikkert at holde binder?

Tether forbliver stadig i en svag position i dag for mange individs øjne.

Den velkendte erhvervsdrivende Peter Brandt sammenlignede stablecoin med en “nigeriansk trinket” i en nylig tweet, skrivning:

”Bund. Det er nu en interessant historie. At holde tether er omtrent lige så sikkert som at holde den nigerianske Trinket. Jeg tror, ​​at folk er tåber for at holde rigdom – selv natten over – i binde. Det er en vittighed, når [folk] fordømmer USD som fiat, men alligevel holder fast. ”

Brandt skrev også, at det at holde tøjere ligner opbevaring af formue i det, der i det væsentlige svarer til “et lappearbejde af børser, der ikke er underlagt regulerende myndigheder, og hvis økonomiske styrke du ikke ved noget om.” Han mindede også sit publikum om, at USDT og andre kryptokurver ikke ligger inden for Internal Revenue Service.

At styrke Brandts tro er det faktum, at Tether tidligere har oplevet problemer med at opretholde sin en-til-en-pind med USD. Prisen på en bundet faldt til cirka 92 cent i oktober 2018, ifølge CoinDesk. Denne volatilitet fremkaldte Chief Compliance Officer Leonardo Real til at erklære “alle USDT i omløb er tilstrækkeligt bakket op af amerikanske dollars (USD), og at aktiver altid har overskredet forpligtelser.” 

Ikke desto mindre har kryptokurrencymarkedet historisk vist, at bindere kan handle under en dollar. Denne kendsgerning er blevet brugt som en arbitragemulighed, især når det har vist sig, at tethers handler over-the-counter på de kinesiske markeder til høje præmier. 

tether usdt prisTether’s værdi på børser er ikke altid bundet til den amerikanske dollar. Kilde: CoinMarketCap

Brandt er ikke den eneste, der forbliver skeptisk over for Tether. Kyle S. Gibson, en åbenlyst kritiker af stablecoin, fortalte OKEx Insights, at “enhver, der læser det originale NYAG-dokument fra april, ved, at Bitfinex og Tether er et bedrageri.” Han bekræftede også sin overbevisning om, at “de stadig er bedrageri i dag.”

I mellemtiden fortalte CasPiancey til OKEx Insights, at han “gerne vil anmode om en korrekt attestering af Tether’s bøger mellem januar 2017 og til stede af et professionelt revisionsfirma.” Kommentaren illustrerer analytikerens tvivl – delt af mange i kryptoindustrien – om Tether’s eksisterende “bevis for midler” udmelding. 

Dokumentet fra 2018 attesterer, at et amerikansk-baseret advokatfirma har gennemgået og verificeret de reserver, der bakker Tether.

I deres erklæring til OKEx Insights understregede Bitfinex, at firmaet har “offentliggjort forskellige dokumenter, der validerer vores reserver gennem årene, og vores forpligtelse til sådanne foranstaltninger er løbende.”

Tether’s gentagne påstande gennem årene og dets dokumentation for “bevis for midler” fra 2018 efterlader imidlertid mange i kryptovalutaverdenen skeptiske, især da teksten indeholder følgende videregivelse:

“Ovenstående bekræftelse af bank- og tether-saldi skal ikke opfattes som resultaterne af en revision og blev ikke udført i overensstemmelse med almindeligt accepterede revisionsstandarder.”

Tether forbliver dominerende, men tyndt

Mens verdens førende stablecoin nærmer sig en markedsværdi inden for det 11-cifrede interval, forbliver virksomheden bag den fortsat involveret i en juridisk tvist på højt niveau med New York Attorney General og forskellige bankmyndigheder.

Samtidig synes korrelationen mellem prisen på Bitcoin og markedsværdien af ​​USDT åbenbar. Hvorvidt denne sammenhæng udgør manipulation eller ej er et spørgsmål om debat blandt akademikere og branchefolk.

Den motiverende faktor, der tilsyneladende driver midler ind i den USD-bundne stablecoin, er også til debat. Det er indlysende, at kapital fra Kina styrer udstedelsen af ​​binder, som det har gjort tidligere. I modsætning til fortiden spiller den aktuelle økonomiske usikkerhed omkring COVID-19-relaterede lockdowns imidlertid muligvis en større rolle – med mange rundt omkring i verden, der potentielt er ivrige efter at få eksponering med lav friktion over for en USD-knyttet digital valuta.

Dette kommer på et tidspunkt, hvor industriens fokus er stærkt på Bitcoins tredje blokbelønningshalvering – en begivenhed, der vil påvirke Bitcoin-minesektoren, som er domineret af Kina-baserede minearbejdere.

Endelig har vi set historiske beviser for, at Tether midlertidigt kan miste sin en-til-en-pind på kryptokurrencyudveksling – hvilket illustrerer, at det potentielt kan være et usikkert sted at gemme værdi.

På trods af al denne kontrovers forbliver USDT den mest populære stablecoin på kryptokurrencymarkedet.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map