Hedge, Arbitrage, Invest: Stablecoin-efterspørgsel i en nul renteøkonomi

Siden midten af ​​februar er markedsværdien af ​​Bitcoin (BTC) faldet med mere end 30 procent. På samme tid er den samlede værdi af stablecoins i omløb nu over $ 8,2 mia. Det er en stigning på mere end 2,2 milliarder dollars (eller 33 procent) siden 11. marts – dagen før Bitcoins stejleste fald i 11 år pr Dotale data.

Markedsværdien af ​​Tether (USDT), den mest allestedsnærværende – og berygtede – stablecoin, er vokset fra 5 mia. $ Til 6,68 mia. Dollar siden 11. marts. USDT tegner sig i øjeblikket for mere end 80 procent af stablecoin-markedet ifølge Dotale data.

I mellemtiden er den cirkulerende forsyning med andre populære USD-fastgjorte stablecoins, såsom USD Coin (USDC) og Paxos Standard (PAX), også steget hurtigt. Siden midten af ​​marts steg den samlede cirkulerende forsyning af USDC fra 209,21 millioner til 255,94 millioner, og PAX steg fra 467,47 millioner til 712,77 millioner.

Samlet cirkulationsforsyning med stablecoins. Kilde: dapptotal.com

Stablecoins drager fordel af markedsvolatilitet

Først og fremmest giver tilstrømningen af ​​midler til stablecoins meget mening som en afdækning mod volatilitet på kryptomarkederne. Dette ligner meget, hvordan aktieinvestorer søger pengemarkedsfonde for at parkere deres kontanter i under ustabilitet på markedet.

Prisen på krypto siden februar – da Bitcoin ramte mere end $ 10.000 pr. Mønt – har fået mange til at sælge krypto til stablecoins som en hæk, og andre til at få stablecoins for at kunne købe crypto i bunden. Til begge formål er efterspørgslen efter stablecoins særlig stærk.

Generelt, hver gang kryptomarkedet svinger dramatisk, stimulerer det udstedelsen af ​​stablecoins. I 2019, Tether tilføjede 400 millioner ny USDT til sit netværk i løbet af 10 dage – den 2., 4., 8. og 10. juli. Før udstedelsen havde prisen på Bitcoin steget fra $ 8.000 til $ 14.000 inden for to uger.

USDT-præmier og arbitrage

Kravet om yderligere stablecoin-udstedelse bruges også til arbitrage. Efter midten af ​​marts markedsnedbrud, USDT – kryptovaluta med højeste månedlige handelsvolumen pr. CoinMarketCap-data – handlede med en høj præmie (hvilket betyder, at prisen på USDT var lidt over $ 1).

Mange handlende og arbitragefirmaer forsøger således at drage fordel af arbitrage mellem USD og USDT. For eksempel, at købe store mængder USDT på kort sigt og sigter mod at sælge det, når USDTs pris skubbes op af efterspørgslen.

Vi har også for nylig set en kæmpe USDT-præmie i OTC-handel på det kinesiske marked ifølge Chainext USDT OTC Trading Premium Index. Indekset beregnes af USDT / CNY OTC-prisen divideret med offshore kinesiske yuan-valutakurser og ganget med 100. Som vi kan se på nedenstående diagram, er USDT-præmien faldet for nylig, men det gik så højt som 6 procent i marts 2020.

USDT OTC Premium% versus BTC-pris. Kilde: Chainext & OKEx

Ifølge en Coindesk rapport, efter Kina effektivt forbudt fiat on-ramper til lokale kryptobørs i 2017, har kinesiske handlende fortsat været stærkt involveret i kryptomarkedet ved hjælp af USDT. Siden 2017 rapporterer Coindesk, at procentdelen af ​​den samlede kryptohandel mod yuanen faldt alvorligt, angiveligt fra 90 procent til 1 procent af handlerne.

En Morgan Stanley rapport offentliggjort i november 2019 bemærkede, at USDTs andel af Bitcoin-transaktioner begyndte at stige i anden halvdel af 2017, sammenfaldende med Kinas forbud mod lokale fiat-til-krypto-gateways.


Andel af Bitcoin-handel efter valuta / aktiv (%). Kilde: Morgan Stanley

Næsten hele den yderligere udstedelse af USDT har haft en stærk efterspørgsel på markedet bag sig. Tether giver effektiv likviditet til kryptoinvestorer, der ikke har en direkte fiat-gateway.

USDT er ikke så godt ry

På trods af sin overvældende dominans blandt stablecoins – og dens plads som den fjerde største kryptokurrency efter markedsværdi – Tether er generelt kritiseret for dets manglende evne til at foretage regelmæssige offentlige revisioner af de midler, der angiveligt understøtter mønten.

Spørgsmålet om, hvorvidt den cirkulerende levering af USDT faktisk er bakket op 1: 1 af USD – som virksomheden tidligere hævdede – har været en kontinuerligt stridspunkt i kryptosamfundet.

Fra april 2019 afslørede Tether’s advokater, at stablecoin USDT faktisk blev bakket op af “likvide beholdninger […], der repræsenterer cirka 74 procent af de nuværende udestående bindinger.”

Stablecoin-investering i et faldende rentemiljø

Stigningen i udstedelsen af ​​stablecoins – tilsyneladende som reaktion på efterspørgslen – kan forklares af flere faktorer. For det første kan stablecoins købes relativt let, i modsætning til mange traditionelle finansielle instrumenter. De kan især være nyttige som en sikring i lande, hvis valutaer er i øjeblikket dramatisk svækkelse mod dollaren. Derudover kan stablecoins i det nuværende økonomiske miljø med faldende renter potentielt generere mere indkomst for indehavere end fiat-opsparing.

Denne måned har U.S.. Federal Reserve skåret renter til næsten nul i et forsøg på at afbøde virkningerne af coronavirus (COVID-19) pandemi på økonomien. Dette skridt vedrører en række årsager, herunder at de faktiske amerikanske afkast målt som “Treasury Inflation Indexed Long-Term Average Yield” er faldet tilbage i negativt territorium efter en kort opsving i slutningen af ​​marts.

Treasury Inflation Indexed Langsigtet gennemsnitlig rente. Kilde: FRED

For at illustrere situationen for investorer, den bedste opsparingsrate, der i øjeblikket er tilgængelig, for eksempel på en PNC-bankkonto, der bruger Indskudsbeviser er 0,15 procent over 12 måneder med en saldo på $ 25.000 eller derover.

Situationen er endnu værre, hvis du er i lande, der i øjeblikket har negative renter, såsom Schweiz og Japan.

Som hovedregel holder centralbanker overalt i verden lave renter for at stimulere investering, men omkostningerne ved at gøre det er, at folk er tvunget til at ofre gevinster på deres opsparing..

PNC Bank Fixed Rate Certificate of Deposit. Kilde: PNC

For reelle udbytter ser stablecoins ud til i øjeblikket at kunne tilbyde en bedre aftale. Fra den 13. april tilbyder OKExs Earn-program mere end 0,8 procent APY til brugere, der flytter deres USDT til en OKEx-opsparingskonto.

OKEx USDT besparelsesrate. Kilde: OKEx Tjen

Ifølge en rapport fra The Block fra slutningen af ​​marts, selv i det nuværende miljø, sagde alle større USD-stablecoins-udstedere, at de ville holde deres mønter fastgjort 1: 1 med USD.

DeFi-udlånsrenter

I en verden af ​​decentraliseret finansiering (DeFi) er potentiel indtjening endnu mere udtalt. DAI blev lanceret i slutningen af ​​2017 og er den største kryptokollateraliseret stablecoin og kan lånes til investorer via DeFi-protokollen MakerDAO.

13. april var DAI-udlånsrenten på de to største eksisterende decentrale pengemarkeder, Compound og dYdX, henholdsvis 2,66 procent og 0,456 procent pr. Defipulse-data.

Prisen på den kryptokollaterede stablecoin viste sig imidlertid mere flygtig end andre stablecoins i midten af ​​marts ustabilitet.

DAI-udlånssatser varer 7 dage. Kilde: Defipulse

Ansvarsfraskrivelse: Dette materiale bør ikke tages som grundlag for at tage investeringsbeslutninger eller opfattes som en anbefaling om at deltage i investeringstransaktioner. Handel med digitale aktiver indebærer betydelig risiko og kan resultere i tab af din investerede kapital. Du skal sikre, at du fuldt ud forstår den involverede risiko og tage dit erfaringsniveau, investeringsmål og søge uafhængig finansiel rådgivning, hvis det er nødvendigt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map