Hackede KuCoin-midler hvidvaskes stort set på Uniswap og Kyber Network

OKEx Insights ‘DeFi Digest er en ugentlig undersøgelse af den decentrale finansieringsverden.

Snapshot af DeFi-marked

Det decentrale finansieringsmarked fortsatte sit positive momentum i denne uge, da den samlede værdi låst i DeFi-produkter steg fra 9,4 mia. $ Til 11,1 mia. Dollar. Uniswap fastholdt sin position som markedsleder i denne uge med en markedsandel på 20% ifølge USD-værdi låst. Den decentrale børs havde også den største likviditetspulje og dominerede 54% af handelsvolumenet på tværs af alle DEX’er.

I den decentrale udlånssfære erstattede Compound Aave som den øverste långiver og voksede sin markedsandel til 48%.

Nøglemålinger i DeFi-verdenen oplevede fortsat positiv vækst i denne uge undtagen det ugentlige gennemsnitlige handelsvolumen for DEX’er. Kilder: DeFi-puls og DeBank

Decentraliseret valutamængde sætter helt tid i september

September har været en eksplosiv måned for decentraliserede børser, hvor DEX’er har optaget hele 22,57 milliarder dollars i handelsvolumen. Dette tal er steget næsten 14 gange sammenlignet med lydstyrken i juni.

Feberen til likviditetsminedrift har ført til en stigning i brugernes efterspørgsel efter Uniswap, Curve og Balancer. Kombineret har disse platforme en markedsdominans på næsten 90% i september sammenlignet med kun 40% for fire måneder siden.

Uniswaps markedsdominans blandt decentrale børser voksede fra maj til september. Kilde: Dune Analytics, OKEx Insights

Stjålne KuCoin-midler, der er vanskelige at vaske på centraliserede børser

Manglen på regulering, der er forbundet med decentraliserede børser, kom i centrum efter hacket af centraliseret digital aktivudveksling KuCoin, der mistede anslået $ 279 millioner i kryptokurver. Hackere stjal en bred vifte af forskellige kryptokurver – hvoraf 150 var ERC-20 tokens, såsom SNX og Ethereum-baseret USDT. 

Vask af stjålne kryptokurver viser sig vanskeligt, når man prøver at bruge centraliserede børser, hvor en række CEX’er har det Frosset udbetalinger og adresser på sortlisten.

Derudover er mange ERC-20-tokens ikke censurresistente sammenlignet med virkelig decentrale kryptokurver som BTC. Dette betyder, at tokenet kan fryses af udstederen når som helst. I tilfælde af KuCoin-hacket havde Tether det Frosset 20 millioner USDT som en sikkerhedsforanstaltning. Forskellige andre projekter stoppede eller tilbageførte også deres smarte kontrakter – hvilket hjalp KuCoin med at hente nogle af sine stjålne aktiver.

Hackere henvender sig til DEX’er for hvidvaskning af stjålne tokens


Fordi hvidvaskning af penge via centraliserede børser er vanskelig at opnå, har KuCoin-hackerne siden forsøgt at hvidvaskne deres stjålne aktiver via decentraliserede børser, hvor de solgte de stjålne poletter til gengæld for ETH. Ifølge Whale Alert, hackere har overført SNX-tokens til mindst 1,2 millioner dollars til Uniswap gennem en række på fire transaktioner.

Hackere overførte de stjålne SNX-tokens til Uniswap. Kilde: Hvalalarm

Hackere udvekslede deres stjålne midler til ETH af to grunde: Ether er censurresistent, og det kan let konverteres til fiat-valutaer. Som en censurresistent kryptokurrency har ETH ikke risikoen for at blive frosset og kan handles via tusinder af handelspar på tværs af en lang række kryptokursudvekslinger.

DEX falder under FATFs røde flag

Decentral udveksling er modtagelig for hvidvaskning af aktiviteter identificeret af Financial Action Task Force. FATF offentliggjorde for nylig en rapport om indikatorer med rødt flag for hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme. Rapporten anførte, at modtagelse af midler fra adresser knyttet til stjålne midler er et advarselsskilt for hvidvaskning af penge.

Mens transaktioner udført på DEX’er er offentligt synlige på blockchain, finder hackere DEX’er attraktive til hvidvask af deres stjålne midler på grund af manglende identitetsbekræftelse. 30. september er der solgt 17 millioner dollars i stjålne tokens fra KuCoins hack på DEX’er og DEX-aggregatorer. De stjålne midler var for det meste hvidvaskede via Uniswap ($ 9,4 millioner) og Kyber Network ($ 4,1 millioner).

Som angivet af FATF, er det endnu et rødt flag til hvidvaskning af flere høje værditransaktioner i hurtig rækkefølge, såsom inden for en 24-timers periode.. Data i Etherscan viser, at hackere hvidvaskede de stjålne midler via Uniswap den 28. september. De overførte derefter næsten 2.000 ETH.

Hackere hvidvaskede stjålne midler på Uniswap og overførte enorme mængder ETH den 28. september. Kilde: Whale Alert, Etherscan, OKEx Insights

På trods af den skelsættende EtherDelta-afgørelse i 2018 – som fandt ud af, at den decentrale platform fungerede som en uregistreret national værdipapirudveksling – er der en mærkbar mangel på regulering, når det kommer til DEX’er. Masse hvidvaskning af midler via Uniswap og Kyber Network vil utvivlsomt trække regulatorer rundt om i verden. Hvilken slags tilbagevirkende handlinger der finder sted, er at se.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map