Goldman Sachs, Facebook’s Novi og Digital Dollars: Crypto News of the Week

OKEx Insights præsenterer de fem største kryptonyhedshistorier i den forløbne uge.

Goldman Sachs fortæller klienter, at Bitcoin ikke er en aktivklasse

Goldman Sachs var vært for en forudplanlagt investeringsrådgivningsopkald for klienter den 27. maj, hvor den diskuterede Bitcoin og kryptokurver. Selvom nogle i branchen forventede en positiv position efter nyheden om Paul Tudor Jones ‘Bitcoin-investering og den dramatiske stigning i institutionel eksponering set de sidste par år, skød den multinationale investeringsbank BTC som en ulovlig aktivklasse..

I et dias med titlen ”Kryptovalutaer inklusive Bitcoin er ikke en aktivklasse," Goldman Sachs hævdede, at Bitcoin ikke giver nogen pengestrøm eller indtjening, ikke giver diversificering og ikke er en effektiv afdækning mod fiat-inflation, blandt andre negative ting.

Vigtigste takeaway

  • Bitcoin-samfundet svarede hurtigt på Goldman Sachs ’tilgang til den markedsledende kryptokurrency. Særligt bemærkelsesværdigt var Coinshares Chief Strategy Officer Meltem Demirors påmindelse om, at investeringsbanken har været involveret i hvidvaskning af penge, på trods af sin påstand om, at Bitcoin primært bruges til dette og andre ulovlige formål.
  • I betragtning af bølgen af ​​institutionel interesse i Bitcoin og kryptokurrencyområdet – som ikke forventes at bremse – er det svært at tage Goldman Sachs ‘forældede mening om BTC alvorligt.

Facebook ommærker Libra-tegnebogen til Novi

Facebook annonceret i denne uge blev dets datterselskab, der er ansvarlig for tegnebog-appen til digitalvalutaprojektet Libra, blevet omdøbt. Oprindeligt kaldet Calibra, vil tegnebogen nu hedde Novi.

Den sociale mediegigant har også gjort det klart, at Novi vil kræve KYC-identifikationsbekræftelse (know-your-customer) – noget, som regulatorer i USA og andre steder gjort klart, ville være en absolut nødvendighed for mønt og tegnebog at lancere for forbrugerne. Appen vil være enkeltstående såvel som integreret i Facebook Messenger og Facebook-ejet messaging-gigant, WhatsApp.

Vigtigste takeaway

  • Facebooks bestræbelser på at omdanne Calibra til Novi er sandsynligvis beregnet til at fjerne virksomhedens opfattede dominans af Libra-projektet. Mens Facebook udelukkende har ansvaret for Novi, har det positioneret sig som blot medlem af Libra Association – organisationen bag Libra.
  • Vægten er blevet kritiseret bredt af kryptokurrency-samfundet for sin tilsyneladende centralisering, privatlivets fred og iboende mangel på censur-modstand.

Digital dollar foreslået i en ny hvidbog

En ramme for en amerikansk centralbank digital valuta (CBDC) har været foreslog af The Digital Dollar Project – en gruppe bestående af den tidligere US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) formand Chris Giancarlo, tidligere CFTC Chief Innovation Officer Daniel Gorfine og andre.

I forslaget hedder det, at ethvert CBDC i USA ikke skal være forbrugervendt – hvilket betyder, at det skal opretholde det nuværende to-lags banksystem, hvor Federal Reserve udsteder dollars til banker. Brugere kunne derefter opbevare deres tokeniserede dollars i deres egne digitale tegnebøger – sandsynligvis kun deres onlinebank-app – mens banker stadig ville have mulighed for at bruge kundefonden til udlån..

Vigtigste takeaway

  • USA kan endelig stoppe med at trække benene på regulering af digital valuta og CBDC’er med den nye hvidbog, der lægger en ramme for en digital dollar.
  • Da Kina fortsætter med at fremskynde udviklingen og implementeringen af ​​sit eget CBDC, skal USA følge med, hvis det ønsker at opretholde Dollars position som verdens reservevaluta.

2009 BTC-minearbejdere kalder Craig Wright

Da en Bitcoin-adresse fra 2009 blev levende for første gang i 11 år den 20. maj 2020, udbrød Twitter-bruger Whale Alert frygt for, at Bitcoins skaber, Satoshi Nakamoto, kan stå bag transaktionen.


Mærkeligt nok viste det sig, at Bitcoin-adressen bag transaktionen den 20. maj var blandt de 16.000+ adresser, som datalog Craig Steven Wright – der hævder at være den sande Nakamoto – forelagde retten som sin egen i en igangværende juridisk tvist. Transaktionen den 20. maj – skønt den måske er foretaget tilfældigt – miskrediterer effektivt Wrights påstand om, at han ejer adressen, men ikke er i besiddelse af dens private nøgler.

Imidlertid offentliggjorde en anonym enhed en arkiv den 25. maj der efterlod en direkte besked, der miskrediterede Wright. Posten bekræftede digitalt ejerskab af 145 Bitcoin-adresser, som alle også holdt Bitcoin udvundet i 2009 og også blev hævdet af Wright som hans egen.

I betragtning af de pågældende adressers alder og besiddelse er der en mulighed for, at de kan tilhøre Nakamoto, men blockchain-forskere nævner i begge tilfælde Patoshi-mønsteret i uenighed.

Vigtigste takeaways

  • Om disse adresser tilhører Nakamoto eller andre tilfældige tidlige minearbejdere er stadig ukendt, men uanset hvad er Craig Wright blevet sat på stedet.
  • Da Nakamoto menes at eje mere end 1,1 millioner Bitcoins, som han potentielt kan sælge til enhver tid, spekulerede spekulationer omkring hans tilbagevenden på markedssentimenter – selv som indflydelsesrige i industrien forblev skeptisk.

Gemini integrerer app med Samsung Blockchain

Torsdag udvekslede USA-baserede kryptokurrency Gemini og teknologigiganten Samsung annonceret et partnerskab. De to firmaer introducerede Samsung Blockchain Wallet. Integrationen giver brugere af Samsungs tegnebog-app i USA og Canada mulighed for at købe, sælge og handle krypto via Gemini’s mobilapp

Vigtigste takeaway

  • Mens almindelig vedtagelse af Bitcoin og andre kryptokurver ikke ligefrem er blevet en realitet, er partnerskaber med teknologigiganter som Samsung eksempler på meningsfulde skridt på vejen mod at få adgang til kryptokurver i alles hænder.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle. Følg OKEx Insights på Twitter og Telegram.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map