Første DCEP-pengeautomat forsøgt i Shenzhen, Shanghai, der finansierer blockchain-opstart

En ugentlig oversigt over blockchain og kryptovaluta nyheder fra Kina og Hong Kong

China Market Watch billede

Det har været en begivenhedsrig uge for den kinesiske blockchain- og kryptovalutaindustri. 

Agricultural Bank of China – en af ​​landets "Big Four" banker – gennemførte ind- og udbetalingsforsøg for Kinas digitale valuta elektroniske betalinger eller DCEP. Retssagen er i øjeblikket tilgængelig på en række AgBanks pengeautomatsteder i Shenzhen.

På den østlige kyst af Kina gav Shanghai-regeringen et forskningsstipend på $ 5 millioner til blockchain-opstart Conflux.

I mellemtiden indgik 500.com – et kinesisk sportslotterifirma, der er noteret på New York Stock Exchange – en købsaftale for Bitcoin-minemaskiner til en værdi af ca. 14,4 millioner dollars..

Her er alt hvad du måske har gået glip af vedrørende disse historier og mere i denne uges udgave af China Market Watch fra OKEx Insights.

Agricultural Bank of China muliggør DCEP ATM-forsøg

Agricultural Bank of China er efter sigende forsøg på indbetaling og tilbagetrækning af DCEP fra brugernes kontrol- og opsparingskonti. Tjenesten er i øjeblikket tilgængelig i en række AgBank automatiske kasseautomater i Shenzhen.

AgBank planlægger at udvide DCEP-forsøget til også at omfatte betalinger til offentlige forsyninger og e-forvaltningstjenester.

Vigtigste takeaway

  • Dette er den første DCEP-prøve, der involverer bank-pengeautomater.
  • AgBank annoncerede for nylig oprettelsen af ​​et DCEP-forskningslaboratorium i Shenzhen – intensiveret konkurrencen på dette område med Construction Bank of China.

Conflux modtager $ 5 mio. Forskningsstipend fra Shanghai

Shanghai Science and Technology Committee har sammen med Changning District-regeringen tildelt $ 5 millioner til blockchain-opstart Conflux. Finansieringen vil efter sigende bruges til at understøtte forskningen i en foreslået luftfartsforsyningskæde bygget på projektets netværk.

Vigtigste takeaway

  • Conflux, som allerede har et igangværende forskningspartnerskab med Shanghai-regeringen, bliver et populært projekt for regeringsrelaterede initiativer. 
  • Begge fester indgået et samarbejde at starte Tree Graph Research Institute i september 2020. Forskningsinstituttet var en af ​​de 57 enheder opført på Shanghai’s "Teknologisk innovationsplan" i december.
  • Den Beijing-baserede opstart er også venlig med andre kommunale regeringer. For eksempel modtog Conflux en embedsmand godkendelse fra Hunan-regeringen vedrørende oprettelsen af ​​blockchain-laboratorier.

NYSE-børsnoteret lotterivirksomhed køber Bitcoin minemaskiner

Kinesisk sportslotterifirma 500.com har indtastet ind i en endelig købsaftale om at erhverve Bitcoin-minemaskiner. Det NYSE-børsnoterede selskab forventer at udstede cirka 14,4 millioner dollars til sine A-ordinære aktier for at gennemføre købet. 

Detaljerne om sælgeren blev ikke videregivet, og købet forventes afsluttet inden 1. kvartal 2021.


Vigtigste takeaway

  • Når køb af udstyr til minedrift er gennemført, ejer 500.com S17, T17 og S9 minedriftsmodeller fra Bitmain. Det vil også eje M20’er fra MicroBT. 
  • Det del pris af 500.com steg med 11% efter meddelelsen.

500.com’s aktie steg markant siden 5. januar 2021. Kilde: Google

Bilsalget i Kina voksede for den niende måned i træk

Aktiemarkederne i Hong Kong og Kina voksede beskedent i denne uge. I skrivende stund handles Shanghai SE Composite og CSI 300 i øjeblikket til 3.599 og 5.578 – med ugentlige gevinster på henholdsvis 1,35% og 2,96%. I Hong Kong steg Hang Seng-indekset med 1,98% i denne uge og ligger i øjeblikket på 28.241.

Aktiemarkederne i Hongkong og Kina steg lidt denne uge. Kilde: Handelsøkonomi, Investing.com

Vigtigste takeaway

  • Selvom månedlige stigninger i bilsalg har styrket landets markeder, årligt bilsalg i Kina krympet med 6,8% siden sidste år. Faldet kan tilskrives COVID-relateret nedlukning af fabrikker og virksomheder i første halvdel af 2020.
  • Salget af elektriske køretøjer i Kina steg til 1,17 millioner enheder. Dette tal vil sandsynligvis vokse yderligere efter Teslas uventet lancering af sine elektriske SUV’er fra Model Y den 1. januar 2021.

Ikke en OKEx-forhandler? Lær hvordan du starter handel!

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map