Filecoin-feber, smart kontraktplagiering og to provinsers push for blockchain – China Market Watch

En ugentlig oversigt over blockchain og kryptovaluta nyheder fra Kina og Hong Kong.

Aktiemarkedet i Kina og Hong Kong oplevede et mildt fald i denne uge. Shanghai SE Composite og CSI 300 i øjeblikket løb til 3.210 og 4.516 efter at have været faldet med henholdsvis -6,97% og -6,7% i løbet af ugen. Det Hang Seng-indeks rapporterede også et ugentligt værdifald på -4,73%, der i øjeblikket ligger på 24.971.

Faldet på tværs af det kinesiske aktiemarked kan forklares med de nylige forretningsrestriktioner, som USA har pålagt kinesiske virksomheder. Den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo meddelte, at USA ville pålægge visumrestriktioner for nogle ansatte hos kinesiske teknologigiganter såsom Huawei for påståede krænkelser af menneskerettighederne.

Desuden er præsident Donald Trumps administration det også forventet at handle mod kinesiske teknologivirksomheder TikTok og WeChat efter at have rejst nationale sikkerhedsmæssige bekymringer.

Med hensyn til Kinas blockchain-udviklingslandskab kiggede vi på Shenzhen Stock Exchange (SZSE) Blockchain 50 indeks, som består af de top 50 SZSE-børsnoterede virksomheder, der har blockchain-relaterede projekter.

SZSE Blockchain 50-indekset ligger i øjeblikket på 3.920,18 efter et ugentligt fald på -6,14%. Blandt de 50 aktier, der er inkluderet i indekset, er HengBao (002104.SZ) den daglige topgevinder med en stigning på 2,26%, mens Guangdong Advertising Group (002400.SZ) er den største taber med et fald på -10,03%.

Udførelse af kinesiske markedsindekser. Kilde: Handelsøkonomi Blockchain-indeks i Kina med de største vindere / tabere. Kilde: JRJ.com, OKEx Insights

Ugens nyheder

Fra Filecoin-feber til plagiering af smarte kontrakter i Kina såvel som Zhejiang-provinsens blockchain-push, OKEx Insights ser på denne uges top tre kryptonyhedshistorier fra Kina og Hong Kong.

Filecoin-token steg kraftigt inden lanceringen af ​​mainnet

Et officielt blogindlæg fra det meget forventede decentrale lagernetværk Filecoin den 14. juli afsløret at lanceringen af ​​dets mainnet forventes mellem 31. august og 21. september 2020. Efter dette nåede den daglige transaktionsværdi af Filecoins oprindelige mønt, FIL, 300 millioner yuan ($ 42,86 millioner) i Kina, og den handler i øjeblikket meget højere end den oprindelige udbudspris for mønt i 2017.

Fra 15. juli, statistik fra kryptomarkedsdatatjeneste Feixiaohao angive at prisen på FIL har en uoverensstemmelse på 377 RMB ($ 53,86) på tværs af kryptovalutaudvekslinger, da priserne varierer fra 40 til 417 RMB. Sådanne prisforskelle giver enorme muligheder for arbitragehandlere.

I mellemtiden er FILs daglige handelsvolumen i øjeblikket koncentreret på tre børser – CITEX (25,08%), EXX (19,94%) og Biki (15,7%) – og dets USDT-par tegnede sig for 88,7% af FIL-handlen.

Den højeste og laveste pris på FIL blandt kryptokurrencyudvekslinger. Kilde: Feixiaohao


Vigtigste takeaway

  • FIL er et token, der endnu ikke er lanceret, og har ingen omsætning, men det handler på forskellige prispunkter på forskellige børser.
  • Filecoins ICO i 2017 fik bred opmærksomhed, da firmaet samlede mere end $ 200 millioner på mindre end en halv time.
  • Bortset fra markedshypen nåede Filecoin netop en milepæl på 20 petabyte med indbygget lagerplads, hvilket indikerer den hurtige udvikling af Filecoins minesamfund. Udviklerne arbejder også på blokbelønningsincitamenter og bug-bounty-programmet inden den planlagte lancering.

Yao ved CSRC: Plagiering af smarte kontraktkoder er viral i Kina

Den 12. juli, Yao Qian – en velkendt figur i Kinas blockchain-industri, der ledede forskning om Kinas digitale yuan og er direktør for China Securities Regulatory Commission – deltog et seminar vært for Tencent Research Institute og School of Public Policy and Management ved Tsinghua University.

På begivenheden, som blev rapporteret bredt i kinesisk-sprogede medier, understregede Yao, at mens blockchain-applikationer i Kina har oplevet bemærkelsesværdig vækst, er plagiering af smart kontraktkode stadig det vigtigste smertepunkt for Kinas udvikling i branchen.

Yao bemærkede at blockchain-projektteam i Kina normalt kopierer open source-smarte kontrakter og ændrede nogle få parametre for at hævde dem som deres egne. I fremtiden mener han, at blockchain-ingeniører og udviklere bør fokusere på privatlivets fred, sikkerhed og interoperabilitet i blockchains.

Vigtigste takeaway

  • Plagiering af smarte kontrakter har været en kendt hindring for Kinas blockchain-udvikling siden 2018. Forskning fra Netta Labs og Xi’an Jiaotong University i 2018 afsløret at ud af en stikprøve på 488 var der 324 digitale valutaer, der lignede 95% –100% ens i smart kontraktkode.
  • Plagiering af smart kontraktkode ses også i den decentrale økonomi eller DeFi, niche. For eksempel var dForce i april 2020 anklagede af plagiering af koden fra Compound.

Yunnan og Zhejiang provinser gear op for at fremskynde blockchain adoption

I et forsøg på at øge investeringerne i “Ny infrastruktur” – en tendens semester i Kina, hvilket indikerer landets skub om at opbygge infrastruktur ved hjælp af teknologi som 5G, AI, blockchain og cloud computing – Yunnan og Zhejiang provinser har inkluderet blockchain i deres treårige strategiske udviklingsplaner.

Ifølge Yunnans treårig strategisk udviklingsplan, regeringen forventer en samlet investering på 377,6 milliarder RMB (næsten $ 54 milliarder), som inkluderer implementering af blockchain i finansielle tjenester, beskatning, produktgodkendelse, sundhedspleje og grænseoverskridende transaktioner.

For Zhejiang-provinsen også provinsregeringen annonceret sin treårige strategiske udviklingsplan i New Infrastructure med en forventet samlet investering på 1 billion RMB (næsten $ 142,88 milliarder). Provinsregeringen sigter mod at udnytte blockchain-udvikling med hensyn til regler, talentdyrkning, blockchain-infrastruktur og kapitalstøtte.

Vigtigste takeaway

  • Zhejiang-provinsen har været en pioner inden for Kinas blockchain-udvikling. Dens provinshovedstad Hangzhou annonceret åbningen af ​​en blockchain industripark og en 10 milliarder RMB blockchain innovationsfond tilbage i april 2018.
  • Forud for offentliggørelsen af ​​en treårig strategisk udviklingsplan, det statslige initiativ blockchain-servicenetværk eller BSN, lanceret dets første provinsielle mainnet i Zhejiang i begyndelsen af ​​juli.
  • Blockchain-teknologien har været vedtaget i Yunnan-provinsen midt i COVID-19. Fintech gigantiske Ant Group indgået et samarbejde med Yunnan International Trust til at bruge blockchain til at spore finansiering af forsyningskæden i Yunnan-provinsen.

__________________________________________________________________________

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map