ETH-derivatdata viser usikkerhed forud for Ethereum 2.0-opgraderingen

Et partnerskab mellem OKEx og skew har gjort data om handel med ETH-derivater tilgængelige for offentligheden og tilbyder nye værktøjer til større indsigt.

Mens Bitcoin (BTC) er de facto markedsleder inden for kryptovalutaområdet, er Ether (ETH) et andet digitalt aktiv, der har overlevet hårde markedscyklusser og omskiftning af rækker. Hvor et flertal af digitale aktiver enten er drevet udelukkende af markedsføringshype eller falder i "vaporware" kategori har Ethereum-netværket populariseret de fleste nyskabelser, vi ser i kryptorummet i dag.

Det være sig decentrale børser, automatiserede pengemarkeder, autonome organisationer eller nogen af ​​de hundreder af decentrale applikationer, der er bygget på netværket, Ethereum har på egen hånd gjort blockchain-teknologi meget mere tilgængelig. Faktisk har netværket været medvirkende til at lancere hele nicher, såsom mønttilbud (ICO’er / STO’er / IEO’er osv.) Og den nyere decentrale finansiering.

Da den samlede værdi, der er låst i Ethereum-netværket, fortsætter med at vokse, og lanceringen af ​​Ethereum 2.0 nærmer sig, øges interessen omkring ETH naturligvis. For at lette handlende og analytikere har OKEx igen samarbejdet med analytics firm skew for offentligt at dele data fra sine ETH futures og ETH option markeder..

Den nye OKEx Ether dashboard på skæv vil blive vist live i dag, og i denne artikel vil vi gennemgå et par af hitlisterne tilgængelige for markedsdeltagere som et resultat af dette partnerskab. For en mere grundig introduktion til OKEx-derivatdata kan læsere se vores guide til Bitcoin-derivat dashboard.

OKEx ETH futures og optionskort

OKEx ETH-derivat dashboard på skew har i alt 15 datasæt. Disse inkluderer diagrammer for ETH-futures, swaps og optioner, der åbner renter og volumener, ETH-swap vs. spotpris, ETH-futures årligt rullende basis, ETH-optioner åbner interesse ved strejke, top ETH-optionsmængder og mere.

Vi har valgt et par af de tilgængelige datasæt til denne oversigt. Hvis du er interesseret i at lære mere om futures og optioner, se venligst vores guide om kryptoderivater.

24-timers ETH-futures og swaps-volumener. Kilde: skæv

Nyttigt til en hurtig reference viser dette diagram handelsvolumener for ETH-futures og swaps (møntmargineret og USDT-afviklet) på OKEx i løbet af de sidste 24 timer. Fra diagrammet ovenfor kan vi bemærke, at ETH-USDT-swap er den mest populære kontrakt, der tegner sig for 28% af volumen, efterfulgt af ETH-USD futureskontrakter, der udløber den 25. december 2020.

ETH-futures og swaps – Daglig volumen og åben interesse. Kilde: skæv

Et andet vigtigt diagram til vurdering af markedsaktivitet, den åbne interesse her angiver værdien af ​​åbne eller uafviklede kontrakter – mens volumen viser værdien af ​​handlede kontrakter. En stigende åben interesse antyder, at nye positioner åbnes, hvorimod en faldende åben interesse kan skyldes, at positioner lukkes – hvad enten det skyldes fortjeneste, likvidation eller udløb.

ETH-optionsmængder og åben interesse. Kilde: skæv

Ligesom futuresvolumener og åbent rentediagram tidligere, angiver dette diagram de samme målinger for ETH-optionsmarkeder. Ser man på begge, er det hurtigt tydeligt, at Ether-futures er mere populære, men at optionsmarkedet også har anstændige volumener og åbne rentetal.


ETH futures årligt rullende basis. Kilde: skæv

Et nyttigt diagram for markedsanalytikere, futuresgrundlaget repræsenterer forskellen mellem det underliggende aktivs spot- og futurespriser. Hvis markedet er bullish, har basis tendens til at være positivt, da futures handler til højere priser sammenlignet med spotmarkedet. I baisse faser kan futures handle lavere end spot og sende grundlaget til negativt territorium.

I betragtning af deres sammenhæng er futuresgrundlaget til enhver tid en indikator for markedets forventninger omkring det underliggende aktivs fremtidige præstation. Diagrammet ovenfor viser, hvordan ETH-futuresgrundlaget for det meste har været positivt i de sidste 30 dage med periodiske fald, især i første halvdel af september.

Interessant nok svarer disse dråber tæt til dem, der ses i nedenstående skema Bitcoin futures data fra OKEx, som også er tilgængelig på skew.

BTC futures årligt rullende basis. Kilde: skæv

Mens de er tydeligt korreleret, viser de to diagrammer, hvordan Eters basis er meget mindre modstandsdygtig i forhold til Bitcoins og er hurtig til at følge prisfald. Dette indikerer, at markedets tillid til Ethers fremtidige performance er forholdsvis svagere og let ryster.

ETH-muligheder åbner interesse ved strejke. Kilde: skæv

Endelig skal vi se på ETH-optionerne åbne renter ved strejkediagram, der afspejler opbygningen af ​​positioner (åben rente på y-aksen) på forskellige prispunkter (på x-aksen). Bortset fra åben renteopbygning omkring den nuværende markedspris (~ $ 350) viser diagrammet ovenfor store koncentrationer af åben interesse i begge ekstremer. Vi kan se positioner opbygget omkring $ 600 og højere såvel som omkring $ 200 og lavere.

Dette mønster indikerer til en vis grad, at markedsdeltagerne er usikre og ubeslutsomme med hensyn til den underliggende fremtidige præstation – følelser afspejles også i basisdiagrammet ovenfor.

Fra et grundlæggende perspektiv kan denne manglende tillid og usikkerhed være et resultat af den kommende Ethereum 2.0-opdatering. I modsætning til mindre protokolforbedringer er denne opgradering vigtig og flytter Ethereum-netværket fra proof-of-work til proof-of-stake. I betragtning af hvordan hele økosystemer kører på netværket, er det unødvendigt at sige, at meget kører på denne opgradering og dens vellykkede lancering.

Da disse ETH-derivatdiagrammer nu er offentligt tilgængelige, håber vi markedsdeltagere er i stand til at bruge dataene til en bedre forståelse af ETH-markeder.

Ikke en OKEx-forhandler? Lær hvordan du starter handel!

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map