Er DCEP crypto? Industrieksperter diskuterer Kinas voksende digitale valuta

I løbet af de sidste par uger genvandt Kinas efterlængte digitale yuan – Digital Currency Electronic Payment (DCEP) popularitet i krypto- og mainstreammedier, da flere nyheder om dens udvikling dukkede op. Siden januar har emnet været dækket af almindelige medier, herunder CNBC, Forbes og Kablet.

Projektet, ledet af Kinas centralbank, PBoC, genopstod på branchens radar den 14. april, da en skærmbillede blev offentliggjort, der viste, at DCEP blev testet i Suzhou, Chengdu, Xiongan og andre regioner. Endnu nyere nyheder, fra 23. april afslørede, at Starbucks og Mcdonalds er blandt de detailkæmper, der er inviteret til at deltage i afprøvning af den digitale valuta i en region.

Når medier dækker DCEP – eller en hvilken som helst centralbank digital valuta (CBDC), for den sags skyld – er der en antagelse om, at a) valutaen er blockchain-baseret og b) dens eksistens er således relevant for krypto- og blockchain-industrien.

Vi bad blockchain-, tech- og økonomieksperter om at se nærmere på DCEP, teknologien bag det, og hvad dets eksistens betyder for branchen..

DCEPs historie

DCEP var først introduceret til offentligheden af ​​Zhou Xiaochuan, den tidligere guvernør for PBoC, på en pressekonference på den 13. National People’s Congress den 9. marts 2018. I januar i år var Kinas centralbank annonceret at “top-level” design af dens digitale valuta var afsluttet, tilføjede "Vi vil fortsat løbende fremme udviklingen af ​​juridiske digitale valutaer. ” Denne måned var det afsløret endnu en gang, at Kinas digitale valuta forløb som planlagt.

Imidlertid fortalte professor i Chongqing Technology and Business University, Changyong Liu, der har en ph.d. i historien om økonomisk teori fra Peking University til OKEx, at Kinas centralbank har arbejdet med en digital valuta i mange år. Han forklarede oprindelsen af ​​DCEP’s udvikling:

”I slutningen af ​​2013 gjorde bitcoin sin første strejftog i Kina. I 2014 oprettede Kinas centralbank et forskningsinstitut dedikeret til digitale valutaer og begyndte at undersøge, hvordan man håndterer virkningen af ​​kryptokurver og forbedrer det kinesiske yuan-system med blockchain-teknologi.

Men fra 2014 til 2018 har DCEP-fremskridt været langsomt, måske fordi den decentraliserede arkitektur af bitcoin eller blockchain er uforenelig med selve naturen af ​​den juridiske nationale valuta som renminbi (RMB).

Den pludselige acceleration af DCEP i slutningen af ​​2019 kan direkte tilskrives Facebooks […] forberedelser til lancering Vægt. På trods af sin påstand om at være ultra-suveræn og en tjeneste for global finansiering har Vægtens grundlæggere, partnerskabsmedlemmer og ankervalutaer bevidst afvist Kina.

Dette har efterladt Kinas centralbank følelsen af ​​presset fra presserende international konkurrence inden for digital valuta. ”

Hvordan er Kinas DCEP relevant for blockchain / kryptoindustrien?

“DCEP bruger ikke nødvendigvis blockchain”

Prof. Liu bemærkede også, at DCEP’s “eksperiment” indtil videre har været forsigtigt og tilføjede:

”Det er derfor vanskeligt at bedømme, om dets mål er at aktivt fremme monetær reform tilpasset internetøkonomien eller passivt beskytte det traditionelle banksystem. Da DCEP stadig i det væsentlige er en centralbankdomineret fiat-valuta, kan den ikke decentraliseres.

Mu Changchun, direktør for DCEP-projektet, har allerede gjort det nævnte at DCEP ikke nødvendigvis bruger blockchain-teknologi.


På nuværende tidspunkt er DCEP hovedsagelig en teknisk transformation af mekanismen til udstedelse og omsætning af RMB. DCEP passer ikke ind i den globale blockchain-dille. ”

Når vi taler om, hvorvidt DCEP er godt for blockchain-branchen, sagde Prof. Liu:

“Det er hovedsagelig en teknisk transformation, det ændrer ikke karakteren af ​​RMB og relaterede reguleringssystemer, derfor vil DCEP ikke give meget bekvemmelighed for den nuværende blockchain-industri eller kryptokurrencyindustri.

Kort sagt, vi har ikke en RMB til bitcoin-gateway lige nu, og vi har ikke DCEP til bitcoin-gateway i den nærmeste fremtid. Mens DCEP ikke nødvendigvis bruger blockchain-teknologi, bruger den asymmetrisk kryptografi, hvilket er den grundlæggende årsag til effektiviteten og sikkerheden af ​​elektroniske betalinger, som DCEP leverer, og er sandsynligvis den vigtigste forbindelse mellem DCEP og blockchain / crypto-industrien. ”

DCEP er en central krypto

Prof. Liu insisterede på, at DCEP ikke vil have en væsentlig indflydelse på decentraliseret kryptokurrency og argumenterer for:

”DCEP er i sig selv en kryptokurrency, men den er ikke en decentraliseret kryptokurrency – den er en central kryptokurrency.

DCEP har dog en enorm indflydelse på centraliserede kryptokurver, for jo stærkere centret er, jo større er konkurrencemæssige fordele for en central kryptokurrency..

Der er nu et antal private udstedte tokens i omløb. Disse tokens er centraliseret og har en meget lavere troværdighed end DCEP. Tidligere har disse haft nogle fordele i forhold til RMB, hovedsageligt gennem kryptografi. Denne fordel gik tabt, da RMB også blev transformeret ved hjælp af kryptografi. ”

DCEPs programmerbare natur vil gøre det vigtigt på lang sigt

Yan Meng, vicepræsident for det kinesiske softwareudviklernetværk (CSDN), der fokuserer på tokenøkonomisk forskning for landets største udviklerfællesskab, mener også, at DCEP ikke vil have stor indflydelse på krypto på kort sigt. Han sagde:

”DCEP har kun en imaginær indflydelse på kryptoverdenen på kort sigt, da centralbanken sandsynligvis strengt vil regulere DCEP’s strømme i de tidlige dage. Nogle mennesker i kryptoverdenen kan udnytte denne mulighed for at skabe hype, men da centralbanken har en uvenlig holdning til krypto, ser jeg ingen chance for, at DCEP på nogen måde kan hjælpe krypto. ”

Meng mener imidlertid også, at DCEP i det lange løb vil ændre kryptoverdenen:

”Designet af DCEP bevarer en programmeringsfunktionalitet, der kaldes ‘script’, og designerne planlægger at gøre den digitale valuta programmerbar i fremtiden. Hvis regulatorerne en dag åbner programmeringsfunktionaliteten for offentligheden, kunne kryptosamfundet let drage fordel af det og integrere DCEP i en række DApps, især DeFi-apps. Så vil en meget bredere vifte af mennesker være involveret i kryptoøkonomien. ”

Ligesom Meng mener Ken Huang – medstifter af Metaverse DNA – også DCEPs indvirkning vil være betydelig, fordi den kan programmeres:

”Takket være DCEPs programmerbare natur, ved at udnytte smarte kontrakter, kan man opbygge applikationer oven på DCEP til forskellige sager i den virkelige verden som statsstøtte, sporing af velgørenhedsdonation, handelsfinansiering, beskatning og indbetaling i fremtiden. Jeg ser, at der vil være gradvis vedtagelse i et par år og en pludselig stigning i brugssager og bredere adoptioner inden for cirka 5 til 10 års tidsramme."

Huang mener, at DCEP er relevant for blockchain fra et teknologiperspektiv, idet han siger: “prøveversionen af ​​DCEP udnytter i øjeblikket vigtige blockchain-teknologier såsom Public-key-kryptografi, UTXO, Smart Contract og Digital Wallet.”

“Den umiddelbare indvirkning er mindshare”

Taler om DCEPs relevans for kryptoværdenen, Shuyao Kong, a spaltist med fokus på det kinesiske marked ved kryptomediet Decrypt, fortalte OKEx, at “lanceringen af ​​DCEP, uanset dens arkitekt, anvendelse eller endda formål, sender et signal til verden om, at blockchain kan bruges af en stor enhed, omend centraliseret." Hun fortsatte:

"Jeg tror, ​​det rejser spørgsmålet om, hvad et blockchain-netværk kan gøre ved at strække vores fantasi om, hvordan en national flydende valuta ville se ud; Se bare på, hvordan DCEP tager overskrifter. Den umiddelbare indvirkning er mindshare. ”

DCEP’s overordnede betydning

Betydningen vil være synlig via iteration

Om den potentielle indvirkning af den offentlige udstedte digitale valuta sagde Decrypt’s Kong:

”Jeg behandler DCEP som blot endnu en softwareløsning, hvilket betyder, at betydningen kun kan ses gennem iterationsrunder. Fra et kortsigtet perspektiv kan betydningen være retorisk, men det kan marginalt forbedre den måde, det kinesiske samfund fungerer på, og hvordan folk styres. ”

Ligesom Vægten er kortvarig virkning overvurderet

Om projektets betydning sagde Prof. Liu, at “betydningen af ​​DCEP er overdrevet i øjeblikket, fordi DCEP kun er en teknisk transformation af pengeudstedelsen og cirkulationen inden for det traditionelle banksystem." Han fortsatte:

"Dens nuværende test og anvendelse er ikke direkte orienteret mod de vigtigste internetbetalingsvirksomheder (WeChat Pay / Alipay).

Nuværende overvurderinger af vigtigheden af ​​DCEP svarer meget til sidste års Libra-sag: begge undervurderer vanskelighederne med ændringer inden for den traditionelle økonomi og overvurderer kraften i blockchain-teknologi og centraliserede institutioner.

På lang sigt tror jeg, at ligesom Vægtens største indvirkning er at øge bevidstheden om kryptokurver blandt centralbanker og offentligheden, er DCEPs største indvirkning at fremprovokere konkurrence mellem centralbanker rundt om i verden, det traditionelle monetære system skal ændres passivt i konkurrence.”

Virkning for international clearing

Yin Cao, administrerende direktør for Digital Renaissance Foundation – som for nylig deltog i en tale om DCEP, der blev modereret af OKExs direktør for finansielle markeder, Lennix Lai – fortalte OKEx, at DCEP faktisk allerede er vigtig og argumenterer:

”DCEP er blevet Kinas nationale finansielle politik. Fra centrum for det kommunistiske parti og den kinesiske centralbank til lokale regeringer og statsejede kommercielle banker er forberedelserne til DCEP i gang.

Jeg formoder, at eksternt DCEP kan bruges som en clearinginfrastruktur til erstatning af dollar-clearing i området med One Belt One Road-lande og dermed etablere en økonomisk cirkel for RMB.

Internt kan den bedre gennemføre forskellige pengepolitikker eller endda gennemføre ikke-konventionelle negative rentepolitikker, og dette vil give et værdifuldt pengepolitisk rum til at håndtere mere intens international finansiel og økonomisk turbulens i fremtiden. ”

Cao tilføjet:

”I modsætning til tidligere nationale finansielle strategier opfordrer Kinas DCEP for første gang private virksomheder som Alibaba og Tencent til at deltage dybt, hvilket indikerer, at den kinesiske regering ønsker at være i stand til at integrere den enorme brugerbase i Kinas meget store internetfirmaer. Disse internetvirksomheders teknologi og effektive strategiske implementeringskapacitet kan tjene det nationale helhedsbillede. “

Om dette emne mener Metaverse DNA’s Huang, at DCEP ikke er den rigtige tilgang til RMB-internationalisering og reducerer dominansen af ​​USD-baserede SWIFT system. Han bemærkede, at ”RMB grænseoverskridende betalingssystem mellem banker (CIPS) lanceret den 8. oktober 2015, men RMB tegner sig kun for 3% af verdens reservevaluta (amerikanske dollars over 67%). DCEP som reservevaluta står over for de samme udfordringer som CIPS. ”

Synspunkter og meninger, der udtrykkes i denne artikel, er udelukkende de citerede højttalere og repræsenterer ikke nødvendigvis OKEx’s synspunkter.

Kommentarer fra Changyong Liu og Yin Cao blev oversat fra kinesisk af artiklens forfatter, OKEx-analytiker, Yansong Liu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map