Efterspørgsel 2020: En sammenligning af årets bedste investeringer, fra undergang til boom

Et nærmere kig på nogle af de mest effektive krypto- og traditionelle aktiver i år

Idealistiske begreber økonomisk frihed til side, krypto er et ubestrideligt spændende rum med dets vilde prissvingninger og hidtil usete gevinster – hvilket resulterer i voldsom spekulation og til tider natten over rigdom.

Efter at have steget til svimlende højder i 2017 led prisen på Bitcoin (BTC) en langvarig baisse periode, der handlede under $ 4.000 mellem december 2018 og marts 2019. Imidlertid steg kryptokurrencypriserne i anden halvdel af 2019, og BTC handlede over $ 10.000 ved starten af ​​2020 – dvs. indtil den igen faldt til under $ 4.000 i marts i år.

Specifikt blev det døbt den 12. marts "Sort torsdag" (skønt nedbruddet spændte fra 12. til 13. marts i Europa og Asien), at både traditionelle markeder og kryptomarkeder pludselig styrtede ned på grund af et panikinduceret salg, der blev udløst af det stigende antal COVID-19 tilfælde. Da størrelsen af ​​pandemien pludselig kom i fokus i USA, gennemgik de amerikanske aktiemarkeder deres største enkeltdagsnedgang i omkring 30 år.

Mens traditionelle markeder noget kom sig næste dag, fortsatte Bitcoin og kryptorummet med at falde, hvor prisen på den førende digitale valuta mistede omkring 50% inden 13. marts. De, der måske havde været heldige nok til at have investeret i markedet kl. bunden af ​​martsnedbruddet havde potentialet til at realisere betydelige gevinster i november, da Bitcoins pris rørte næsten $ 19.400.

Når det er sagt, er virkeligheden af ​​Bitcoins uforudsigelighed tydelig i prisaktionen siden 25. november, da konceptet til denne artikel først blev uddybet. Bitcoin var tæt på sin heltidshøjde på det tidspunkt, men den har siden gennemgået en større korrektion og handler på over $ 17.000 i skrivende stund. Dette seneste fald ser ud til at blive drevet af bekymringer omkring en potentiel regulatorisk nedbrydning af kryptokurver i USA. Selv om det er uklart, hvor hurtigt det førende digitale aktiv vil komme sig, ser det ud til, at der blev set en top til mellemlang sigt den 24. november – 25.

Denne aktuelle korrektion giver os også en komplet analysecyklus, så vi besluttede at foretage en sammenligning af de potentielle afkast, som $ 1.000 investeret i forskellige traditionelle og kryptoaktiver den 13. marts ville have bragt, hvis de blev solgt den 24. november..

Til denne rapport så vi på de 10 bedste kryptoaktiver rangeret med hensyn til deres markedsværdi på OKEx såvel som vores platformstoken, OKB. I mellemtiden inkluderede vi fra den traditionelle side guld, Teslas aktie (TSLA) og globale aktieindeks som Nasdaq 100 (noteret i USA), Nikkei 225 (noteret i Japan) og FTSE 100 (noteret i Storbritannien) . Vi diskuterer først BTC’s præstationer, derefter altcoins og afslutter med traditionelle aktiver.

Selvom det at købe i bunden og sælge øverst er den måde at realisere maksimale gevinster på, vil vi til denne sammenligning antage, at markedsdeltagerne købte $ 1.000 i værdi af de børsnoterede aktiver til deres laveste priser den 13. marts og solgte dem til deres laveste priser den 24. november (i modsætning til deres højeste, åbnings- eller slutkurser). Denne tilbagevirkende metode resulterer i beregning af gevinster, der ville have været relativt mere realistiske at opnå, i modsætning til dem, der ville have krævet usandsynligheden for perfekt timing af markedet.

Bitcoin (BTC / USDT) oplevede et investeringsafkast på cirka 374%

OKEx BTC / USDT daglige diagram fra 13. marts til 24. november 2020. Kilde: TradingView

Bitcoin gjorde et comeback i år på hælene af institutionel interesse, detailadoption og store køb af virksomheder som Square, MicroStrategy og for nylig PayPal. Mens den førende digitale valuta gennemgår en korrektion i skrivende stund, sendte den sit nyeste højeste grønne lys den 24. november med en højde på ca. $ 19.380 og en lav på $ 17.990 ifølge OKEx BTC / USDT-markedet.

En investering på $ 1.000 i Bitcoin, når den handlede til cirka $ 3.792 den 13. marts, ville have fået dig omkring 0.2637 BTC, som var værd at $ 4.744 på sit laveste punkt den 24. november – hvilket tilføjede en gevinst på 374,43%.

Mens disse tal stadig er relativt uhørt på traditionelle markeder, er Bitcoin langt fra den højeste performer blandt krypto- og traditionelle markeder, som vi vil se nedenfor.

Top altcoins oplevede et investeringsafkast på 967%

OKEx BTC / USDT og forskellige altcoins dagligt diagram fra 13. marts til 24. november 2020. Kilde: TradingView

Selvom Bitcoin er markedsleder, og har været udråbt som den mest effektive investering i det foregående årti blev den let bedre end topaltcoins i løbet af 13. marts – nov. 24 rækkevidde. Dette skyldes flere grunde, herunder altcoins tilgængelighed med hensyn til pris pr. Mønt og den deraf følgende egnethed til spekulation. For at udelukke ekstremt flygtige og let manipulerbare mønter overvejer vi kun de bedste kryptokurver med hensyn til markedsværdi.

Chainlink (LINK), Ada (ADA), Ether (ETH) fører pakken

LINK var altcoin-leder med en massiv 967% gevinst, men blev nøje fulgt af Cardano’s Ada (ADA) og Ethereums Ether (ETH) – med stigninger på henholdsvis 734% og 566%. LINKs fremragende præstation skyldtes dels boom af decentraliseret finansiering og hype omkring blockchain-orakler – og dels på grund af dets stærke samfund og voksende brugerbase.

1.000 dollars investeret i LINK på det laveste punkt i Black Thursday-nedbruddet stod på kæmpe 10.670 dollars til den laveste pris set den 24. november – næsten $ 6.000 mere end gevinsterne ved en ligelig investering i BTC.

Den samme mængde USD, der blev sat i ADA eller ETH tilbage i marts, var henholdsvis $ 8,340 og $ 6,660 den 24. november.

ADA, til trods for at være et langsomt bevægende projekt, er bakket op af et team, der pålægger respekt i rummet. Da investorer generelt søger at holde fulde mønter – i modsætning til en brøkdel af en mønt – relativt "billig" mønter er mere attraktive og købes i højere mængder, hvilket ofte oversættes til betydelige gevinster under generelle kryptomøder. Som sådan havde ADA stor fordel af at være den billigste af de øverste mønter. 

ETH har også nydt godt af DeFi-hype, men værdsat for nylig på grund af den nærliggende opgradering til Ethereum 2.0. Den store netværksopgradering vil indføre en proof-of-stake konsensusmekanisme, der kræver mindst 32 ETH for at deltage og optjene belønninger. Dette tilskynder naturligvis investorer, der ønsker at deltage i det nye økosystem, til at akkumulere ETH.

OKB og resterende topalts ser op til 397% gevinster

De resterende top 10 kryptokurver oplevede følgende gevinster målt i USD-værdi mellem 13. marts og 24. november: XRP (397%), XLM (327%), LTC (254%), OKB (192%), BSV (128%) ) og BCH (125%).

XRP var også en af ​​de største vindere i 2017, hovedsagelig på grund af hype omkring dets bankpartnerskaber samt den generelle spekulationsdrevne investering af tiden. XLM, som stort set er en klon af XRP – da begge projekter deler et stiftende medlem, Jed McCaleb – følger generelt prisforløbet for dets fortilfælde, mens Litecoin (LTC) ofte gør det samme med sin arketype, Bitcoin.

OKB, platformstokenet for OKEx, drager fordel af børsens Buy-Back and Burn-program. En investering på $ 1.000 i OKB, da den nåede sit daglige lavpunkt den 13. marts, kunne have været solgt til mindst 2.920 $ den 24. november – en stigning på 192%.

Endelig udførte de to Bitcoin gafler på denne liste, Bitcoin Cash (BCH) og Bitcoin SV (BSV), relativt dårligt og fordoblede kun knap en hypotetisk initialinvestering i løbet af denne periode.

Aktier blev ledet af Tesla (TSLA), en stigning på ~ 424%

OKEx BTC / USDT, forskellige aktieindekser og TSLA-markedets daglige diagram fra 13. marts til 24. november 2020. Kilde: TradingView

Aktiemarkeder overalt i verden har gjort det rimeligt godt i år på grund af flere økonomiske stimuleringspakker og andre statslige foranstaltninger til at hjælpe virksomheder – inklusive lønningslån og sænkede renter – som reaktion på den globale COVID-19-pandemi.

Som et resultat har globale aktiemarkedsindekser, såsom Nasdaq 100, Nikkei 225 og FTSE 100, alle haft tocifrede gevinster i vores forudbestemte cyklus. FTSE 100 oplevede en vækst på 20,93% fra marts til november og præsterede kun marginalt bedre end guld (se nedenfor). Væksten var dog markant mindre end præstationen for Nikkei 225 og Nasdaq 100, som steg henholdsvis 55,19% og 62,67%.

Stjernekonkurrencen var imidlertid Tesla, som værdsatte mere end 420% i samme tidsramme – bedre end Bitcoins 374% stigning. Selvom sådanne tal ikke er almindelige for aktier, har TSLA’s kursudvikling været noget af en outlier. Dens eksplosive vækst hjalp Elon Musk overhale Bill Gates bliver verdens næst rigeste person fra den 24. november.

Hvor en $ 1.000 investering i Nikkei 225 og Nasdaq 100 aktiemarkedsindekserne ville have været på omkring $ 1.550 og 1.620 $ ved afslutningen af ​​vores cyklus, ville den samme investering i Tesla have været værd $ 2441 $.

Guld (XAU / USD) bragte et sikkert 19,65% hjem

XAU / USD og OKEx BTC / USDT dagligt diagram fra 13. marts til 24. november 2020. Kilde: TradingView

Guld, der betragtes som et sikkert tilflugtssted, klarede sig godt i år midt i COVID-19-panikken, især da fremskrivningerne for den globale økonomi blev mørkere i juli – august..

XAU, der repræsenterer en troy ounce guld, handlede for $ 1.504 på det laveste punkt den 13. marts, men den stod på $ 1.800 den 24. november – en gevinst på 19,65%. En investering på $ 1.000 i guld i løbet af denne cyklus ville have resulteret i et afkast på ca. $ 1.196.

Det højeste punkt for guld var dog den 6. august, da det handles for $ 2.063 (dagens højeste), og en investering på $ 1.000 fra 13. marts ville have bragt $ 1.350 tilbage.

På trods af guldets godt forankrede position som et populært aktiv, som investorer strømmer til i krisetider, var dets præstation over for Bitcoin i denne tidsramme ret svag.

At købe pizza med BTC den 13. marts vs. den 24. november mod 10 år siden

Jeg begyndte faktisk at skrive denne artikel på grund af pizza. Som de i kryptoindustrien ved godt, er omkostningerne ved en pizzatærte i BTC blevet noget af et meme lige siden den mytiske "Bitcoin Pizza Day" tilbage i 2010. Den 22. maj 2010 betalte en bestemt Laszlo Hanyecz 10.000 BTC for to tærter fra Papa Johns – det er 5.000 BTC pr. tærte eller ca. $ 86,5 millioner til aktuelle priser.

Vores team hos OKEx planlagde en pizzafest lige i sidste uge, som vi ville få refunderet i BTC. Det fik mig til at tænke over, hvor meget vi ville have vundet, hvis vi havde haft pizzafesten omkring styrtet 12. – 13. marts.

Forudsat at jeg ville bruge omkring $ 25 på pizza, beregnede jeg, at $ 25 i BTC i løbet af "Sort torsdag" nedbrud ville være højst værd $ 127 højst eller mindst $ 118 pr. 24. november 2020 (ifølge BTC’s høje og lave den dag). Ikke dårligt.

I sidste ende, selvom Bitcoin er førende inden for dette rum, er dens gevinster i løbet af de sidste otte måneder dog blegne sammenlignet med gevinsterne hos nogle af altcoins og endda traditionelle aktier, som vi så ovenfor. Når det er sagt, er næsten alle disse altcoins stadig miles væk fra deres all-time høje priser fra 2017 bull run – ETHs pris er stadig 60% lavere end ATH, og både ADA og XRP er mere end 85% lavere. Den 24. november handlede BTC derimod kun 3% lavere end sin ATH på $ 20.000.

Dette fremhæver scenariet med høj risiko-belønning, der har vist sig at være typisk for digitale aktiver – men har tendens til at blive glemt i løbet af det bullish marked. På trods af det store bull run siden marts led investorer, der købte disse altcoins til eller i nærheden af ​​deres høje priser, stadig urealiserede tab fra de højdepunkter, der blev offentliggjort den 24. november..

Da jeg tænkte over, hvor meget jeg ville have vundet på en hypotetisk pizzafest tilbage i marts, indså jeg, hvor lidt den var sammenlignet med den samme pizzas BTC-værdi i 2010. Sikker på, en frisk pizza smager bedre end en 10-årig tærte, men ikke 773.999.900% bedre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner