Detailhandlere foretrækker syntetiske aktivmarkeder efter GME-pumpe

OKEx Insights ‘DeFi Digest er en ugentlig undersøgelse af den decentrale finansieringsindustri.

DeFi Digest-billede

Det decentraliserede finansmarked nyder godt af det generelle opsving på markedet for kryptovaluta i denne uge. Den samlede værdi, der var låst i DeFi-produkter, steg til $ 26,12 mia. Den 29. januar og bogførte en 19% ugentlig gevinst.

Markedsgendannelsen var tydelig i udlånssfæren, hvor den samlede lånemængde steg med 20% til 4,87 milliarder dollar. Compound dominerede udlånsmarkedet med en andel på 50%.

Den ugentlige gennemsnitlige handelsvolumen for decentraliserede børser steg med 10% og ligger på $ 1,97 milliarder på tidspunktet for denne skrivning. Uniswap fortsatte sin lederskab blandt DEX’er med en markedsandel på 37%. Curve bevarede sin lederskab som den største likviditetspulje med sin samlede værdi låst på 1,36 milliarder dollars.

Kategori Nøglestatistikker Beløb Ugentlig% ændring
samlet set Samlet værdi låst (USD) $ 26,12 mia 19%
Markedsdominans (%) Producent (18%)
Udlån Samlet lånoptagelse vol. 4,87 milliarder dollars 20%
Markedsdominans (%) Forbindelse (50%)
DEX’er Ugentligt gennemsnit handelsvol. 1,97 milliarder dollars 10%
Markedsdominans (%) Uniswap (37%)
Udbytteopdræt Største likviditetspulje Kurve (1,36 mia. $)

Samlet værdi låst, lånevolumen og ugentlige DEX-handelsvolumener viste stærk vækst i DeFi-sektoren i denne uge. Kilde: DeFi Pulse og DeBank

Wall Street-væddemål og det voksende behov for decentralisering

GameStop- og Wall Street Bets-sagaen tiltrak DeFi-samfundets opmærksomhed i denne uge. Sagaen begyndte, da giganter i Wall Street, såsom Citron Research og Melvin Capital, opretholdt store tab fra short-selling GameStop Inc. (NYSE: GME) og AMC Entertainment Holdings (NYSE: AMC) efter et aktivt Reddit-samfund., r / wallstreetbets, hældte kapital til GME, hvilket førte til en eksplosiv rally. Den massive pumpe førte til en midlertidig sejr for detailhandlere efter angiveligt hedgefonde lukket deres korte positioner med enorme tab.

Det voksende behov for decentralisering af aktiehandelsområdet blev vist, da TD Ameritrade og andre traditionelle mæglerfirmaer placerede begrænsninger om handel med GME. SkyBridge Capital’s Anthony Scaramucci mener at fænomenet fremhæver Bitcoins kerneprincipper og behovet for decentral finansiering. Mike Novogratz fra Galaxy Digital delte lignende indsigter, hævder at GME-klemmen er en kæmpe godkendelse af DeFi.

DeFi-samfundet forsøgte også at drage fordel af GME-aktiehype. Crypto exchange FTX noterede tokeniserede GameStop futures den 27. januar efter stærk kundefterspørgsel. Fremtiden samlet over $ 1,6 millioner i handelsvolumen i de første to dage.

Handlende forsøgte også at udnytte GME-fænomenet via decentraliserede børser. Et token navngivet "Indpakket gamestop" blev oprettet og parret med ETH på Uniswap. I skrivende stund er Wrapped Gamestop prissat til $ 5,78 med mere end 200 indehavere.

Prisen på Wrapped Gamestop token steg hurtigt siden lanceringen på Uniswap. Kilde: Uniswap info

Imidlertid indså kryptokurrency-samfundet hurtigt fejlene i den indpakkede Gamestop-smarte kontrakt. Derek Barrera, CTO of Proof of Impact, påpegede at "Indpakket gamestop" er bare et typisk ERC-20-token. Tokenet pakket ikke $ GME, og det brugte heller ikke et orakel til at spore GME’s aktiekurs. Uniswap sendte også en advarselsmeddelelse om tokensikkerhed til brugere om, at enhver kan oprette ERC-20-tokens, der hævder at repræsentere projekter, der ikke har et token. Likviditeten af ​​GME / ETH var dengang fjernet fra Uniswap.

Barrera delte to tip til OKEx Insights til at spotte falske indpakket tokens:

”Når du beslutter at investere i et nyt aktiv med meget lav likviditet som f.eks. GME-token, er det bedst at læse den smarte kontrakt på Etherscan. De fleste tokens kommer fra smarte kontraktskabeloner såsom OpenZeppelin-kontrakter. Da jeg gennemgik den smarte kontrakt med GME-tokenet, var det meget klart, at tokenet havde nul interaktion med et orakel. En anden måde at få øje på falske indpakket tokens er at bruge Uniswap Info til at finde ud af antallet af tokenholdere og den samlede likviditet."

Joe McCann, en strateg hos Microsoft, delte lignende synspunkter som Barrera, som "Indpakket gamestop" token er en klar fidus. Han fortalte OKEx Insights:

"WETH / GME-parret var bare resultatet af, at en udvikler ville tjene penge på hype-cyklussen omkring $ GME. Det ser ud til, at handlende blev robuste i cirka 410 ETH. GME / ETH-handelsparret havde to likviditetstilskud (kombineret til 212,5 ETH) og to likviditetsudtag (kombineret til 623,5 ETH)."

Syntetiske aktiver markeder stigende

Detailhandlere blev stærkt frustrerede, da den populære handelsapp Robinhood forbudt aktiekøb af GME og AMC. Robinhoods købsforbud syntes at modsige dets vision om demokratisering af finansielle tjenester, og handlende søgte aktivt DeFi-markedspladser som alternativer.

McCann forklarede til OKEx Insights, at brugerne indså, at spillet var "rigget" fra handelsforbudet på det amerikanske aktiemarked – baner vejen for tokeniseret aktiehandel på syntetiske aktiver.

Mirror-protokollen blev lanceret i december 2020 og blev for nylig opmærksom på detailhandlere med sine tokeniserede amerikanske aktier på platformen. For at køre på aktiemarkedets hype foreslog Mirror-samfundet lanceringen af ​​tokenized GME og AMC. Begge forslag er hidtil ikke nået til beslutningsdygtighed.

Do Kwon, medstifter og administrerende direktør for Terraform Labs, var optimistisk med hensyn til fremtiden for syntetiske aktivprotokoller med deres censurresistente natur. Han fortalte OKEx Insights:

"Robinhood er en af ​​de største gateways for detailhandlere til finansverdenen, men den viscerale reaktion fra sine brugere og den bredere offentlighed til GameStop-sagaen lover godt for at introducere DeFi til masserne. På Mirror kan du ikke censurere aktiver, og alle lister over mAssets er stemt om og kontrolleret af samfundet. Forslagene fra GME og AMC har en uges afstemningstid. Hvis begge forslag vedtages med 10% tærskel, vil Mirror-teamet bruge Band-protokollen som kursorakler til at efterligne aktiekursen på GME og AMC."

På trods af den voksende interesse fra detailhandlere understregede Kwon, at der er et par forhindringer for markedspladser for syntetiske aktiver:

"Brugere er nødt til at låse sikkerhedsstillelse på mindst 150% i øjeblikket for at udarbejde nye mAssets, hvilket kan være besværligt for brugere med mindre kapital. I stedet for at lægge nye aktiver på, vælger de fleste brugere blot at handle forskellige mAssets på Uniswap og TerraSwap. Derudover er brugergrænsefladen til DeFi-protokoller muligvis ikke så glat som traditionelle finansieringsapplikationer."

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner