DeFi-handelsvolumen steg kraftigt i september, men den samlede volumen faldt

Et resumé af OKEx Market Microstructure Report for september 2020

I september var prisen på Bitcoin (BTC) stærkt påvirket af det makroøkonomiske klima – faldt sammen med det amerikanske aktiemarked og prisen på guld. Det postede sit største månedlige fald (7,57%) siden marts ifølge OKEx BTC-indeksprisen. 

Faldet i BTC’s kurs i september måned svarer til et fald i OKEx’s handelsvolumen. Spotvolumen faldt med 15% sammenlignet med den foregående måned. Derudover faldt futuresvolumen med 27% fra august. Imidlertid oplevede det USDT-marginerede swap-marked store stigninger efter oversigterne over forskellige decentrale finansieringstokens – hvilket resulterede i en stigning på 3% i den samlede swapvolumen.

Futuresmarkedet havde den største handelsvolumen i september 2020Futuresmarkedet havde den største handelsvolumen i september 2020. Kilde: OKEx

Samlet set viste bud / ask-spændinger lidt højere niveauer (målt i gennemsnit og varians) på grund af den ekstreme volatilitet i begyndelsen af ​​september. Udførelseshastigheden forbedrede derimod.

Den gennemsnitlige eksekveringshastighed for de top 10 mønter-marginerede futures dannetDen gennemsnitlige eksekveringshastighed for de top 10 mønter-marginerede futures dannet "skudte grupper" i september 2020. Kilde: OKEx

I denne måneds resumé af den månedlige OKEx Market Microstructure Report vil OKEx Insights se på handelsvolumener og tendenser på tværs af spot-, futures- og swapmarkederne på OKEx i løbet af september 2020.

DeFi-handelsvolumen steg markant i september

I september tegnede spotmarkedet sig for 480 par – 51 mere end i august. Den samlede spothandelsvolumen sluttede til $ 45 mia., Hvilket er et fald på 15% fra august. Især BTC-spotvolumen gled 19%, og dets gennemsnitlige daglige volumen faldt til $ 432 millioner.

September’s gennemsnitlige spændsspænd var lidt højere end augustens gennemsnit. For eksempel blev spørgespændet, når der handles $ 100.000 i BTC til spotprisen, registreret til 0,0254% sammenlignet med august’s 0,0216%. Dette skyldtes hovedsageligt den enorme volatilitet den 3. september, da Bitcoin-prisen styrtede ned 10,73%.

TRON (TRX) og Polkadot (DOT) erstattede Litecoin (LTC) og Chainlink (LINK) på listen over månedens top altcoins. TRX sprang til tredjepladsen i spotvolumen efter sin indsats på det decentrale finansieringsmarked og lanceringen af ​​flere afkastsprojekter. 

Derudover er OKB i høj efterspørgsel takket være nye OKEx Jumpstart-projekter og udrulningen af ​​en brugervenlig udbytte-mineside, Tjen. 

Det "Major 6" og månedens øverste altcoins efter spothandelsvolumen var:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Ether (ETH)
  3. TRON (TRX)
  4. Polkadot (DOT)
  5. OKB
  6. Bitcoin Cash (BCH)
  7. EOS
  8. Bitcoin SV (BSV)
  9. NEO

De gennemsnitlige daglige mængder var højere i begyndelsen af ​​septemberDe gennemsnitlige daglige mængder var højere i begyndelsen af ​​september. Kilde: OKEx

Ved udgangen af ​​september havde OKEx tilføjet i alt 50 DeFi-tokens til den decentrale finansieringssektion på webstedet. 

Interessen for decentraliseret finansiering eksploderede i september, hvilket også afspejles i handelsvolumenet for DeFi-tokens på OKEx. Mens den samlede volumen på spotmarkedet faldt, steg DeFi-spotvolumen med 9% i september. Dens andel af det samlede spothandelsmarked steg fra 19% til 25%.

OKEx gik live i slutningen af ​​september med i alt otte møntmarginerede swaps og 27 USDT-marginerede swaps til DeFi-tokens. Disse lister førte også til en betydelig stigning i volumen, da swaphandelsvolumen for DeFi-tokens fordobles i september. Dens andel af den samlede swaphandelsvolumen steg fra 7% i august til 13%.

DeFi-handel tegnede sig for 25% af det samlede spotmarked i september 2020DeFi-handel tegnede sig for 25% af det samlede spotmarked i september 2020. Kilde: OKEx

Det komplette datasæt til OKEx’s DeFi Market Microstructure Report for september kan være downloadet her.

BTC-prisstagnation fik futures volumen til at falde

Futures, det mest handlede produkt på OKEx, så voluminerne falde med 27% i september – faldt til i alt 89 milliarder dollars. Faldet skyldes hovedsageligt stagnation i BTC-prisen og den faldende tiltrækningskraft for større altcoins mod mere interessante DeFi-tokens.

OKEx tilbød i alt 174 futuresinstrumenter – 20 instrumenter mere end i august – hvilket gjorde det muligt for handlende at foretage mere komplekse kombinationer og handler med forskellige udløbsdatoer.

Blandt futures var møntmarginerede kontrakter mere populære end USDT-marginerede kontrakter. For eksempel genererede den mest omsatte BTC kvartalsfremtid (BTC_USD_200925) et samlet volumen på $ 11,76 mia. – 2,25 gange mere end den mest omsatte USDT-marginerede kvartalsfremtid (BTC_USDT_201225). 

De gennemsnitlige daglige volumener for futuresprodukter var højest i begyndelsen af ​​månedenDe gennemsnitlige daglige volumener for futuresprodukter var højest i begyndelsen af ​​måneden. Kilde: OKEx

Byt handelsvolumen og likviditet

I september tilbød OKEx i alt 94 bytteinstrumenter – 31 instrumenter mere end i august, hvoraf 62 var USDT-marginerede. Den samlede swaphandelsvolumen steg med 3% til $ 68 mia.

Mens BTCs møntmarginerede swap stadig ligger foran dets USDT-marginerede swap med hensyn til volumen, er det en helt anden historie for altcoins. Uniswap (UNI) oplevede for eksempel, at dets USDT-marginerede swaphandelsvolumen nåede $ 133 millioner i de 13 handelsdage efter noteringen på OKEx – 5,68 gange mere end den møntmarginerede swap. Desuden blev den samlede USDT-marginerede swapvolumen for UNI rangeret som femte, på trods af at swap kun blev sat i live den 18. september.. 

DeFi-handlende foretrak at bruge USDT. Vi så, at yearn.finance (YFI) og DFI.money (YFII) indtager den niende og tiende plads i form af USDT-marginerede swapvolumener. Det modsatte blev observeret med EOS, hvor forhandlere foretrak den møntmarginerede swap. 

USDT-marginerede swaps var højest i begyndelsen af ​​månedenUSDT-marginerede swaps var højest i begyndelsen af ​​måneden. Kilde: OKEx

Med hensyn til spreads var den USDT-marginerede BTC-swap stadig bagud på den møntmarginerede swap. Spørgsspredningen af ​​BTC_USDT_SWAP, når den handlede $ 300.000 i BTC, var 0,0284% – sammenlignet med en lavere 0,0219% på BTC_USD_SWAP. 

USDT-marginerede swaps har stadig strammere spreads for BTCUSDT-marginerede swaps har stadig strammere spreads for BTC. Kilde: OKEx

For læsere, der er interesseret i flere detaljer og OKEx-markedsdata fra september 2020, kan det komplette datasæt, der bruges i denne rapport, være downloadet her.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner