BTC-hvaler og minearbejdere solgt til institutionelle købere i 4. kvartal 2020, on-chain data er afledte

Et kig på kædedata fra det forløbne år for at undersøge institutionel involvering i BTC-markedet

Skrevet af OKEx Insights | Drevet af Catallact 

I maj 2020 afslørede den berømte makroinvestor Paul Tudor Jones, at han købte BTC som en sikring mod centralbank-induceret fiat-inflation. Han sagde også, at den fremste kryptokurrency mindede ham om guld i 1970’erne.

Jones ‘kommentarer på det tidspunkt udløste en bølge af spekulation fra industrianalytikere om, at institutionelle investorer ville begynde at strømme til BTC-markedet. OKEx Insights fandt, at dette var tilfældet i september 2020, hvor vi brugte on-chain data fra Catallact til at opdage, at institutioner virkelig fulgte Jones ‘ledelse. Siden da har industrien lært, at business intelligence-firmaet MicroStrategy købte store summer af BTC sammen med institutionelle køb fra Massachusetts Mutual Life Insurance Company.

OKEx Insights startede i 2021 med en tilsyneladende stigning i institutionel interesse og har igen brugt on-chain data fra Catallact til at dykke dybere ned i fortællingen om, at institutioner køber BTC. Mere specifikt ønskede vi dog at finde ud af, hvem der havde solgt til den seneste bull run i 2020.

Her er hvad vi fandt ud af.

En note om, hvordan vi fortolker on-chain data

Lad os først afklare, hvordan vi fortolker on-chain-data, inden vi begynder.

Denne rapport er forskningsbaseret, men on-chain data kan ikke fortælle os alt. Som sådan skal analytikere altid være forsigtige, når de drager konklusioner – og der skal være en vis spekulation for at disse konklusioner skal drages.

For eksempel, mens vores mål er at undersøge institutionelle investeringer i BTC, kan vi ikke bruge store on-chain BTC-transaktioner til rent at skelne mellem køb og salg. Vi kan heller ikke fjerne aggregerede transaktioner fra større kryptokursudvekslinger, ligesom vi ikke altid kan bemærke, hvilke bevægelser der er fra institutioner eller hedgefonde. På trods af dette er vi stadig i stand til at foretage nøje observationer og præsentere hypotetiske konklusioner.

Derudover slutter de data, vi undersøger, i december 2020. Som sådan tager det ikke højde for nogen aktivitet i 2021 – selvom vi måske dykker dybere ned i det nye år, efterhånden som mere tid skrider frem..

For at læse OKEx Insights ‘tidligere on-chain-forskning med Catallact – som dækker første halvdel af 2020, COVID-nedbruddet og føringen op til BTCs seneste parabolske rally – følg dette link.

BTC blev parabolsk, da transaktionerne i institutionel størrelse steg


For at begynde med skal vi først se på procentdelen af ​​den samlede transaktionsværdi over 1.000 BTC on-chain – som vi muligvis klassificerer som falder uden for rækkevidden af ​​detailinvestorer og handlende. Dermed bliver to punkter straks synlige:

  1. Procentdelen af ​​on-chain-transaktioner over 1.000 BTC steg kraftigt fra lige over 5% i slutningen af ​​juni 2020 til et højt niveau på over 45% i september 2020.
  2. Procentdelen af ​​on-chain-transaktioner over 1.000 BTC så aldrig tilbage siden udgangen af ​​juni 2020 – forbliver i et generelt interval mellem 30% og 40% siden toppet ud på 45% i september 2020.

Konklusionen vi kan drage af disse on-chain data er, at institutionelle investorer virkelig stablet ind i BTC-rummet, efter at Paul Tudor Jones annoncerede sin indrejse – og de stoppede ikke, da 2020 sluttede.

Derudover kan vi antage, at institutionerne var i den udbudte ende af spektret og købte store mængder BTC – i modsætning til at sælge – da prisen på den førende kryptokurrency steg parabolsk i hele 4. kvartal 2020.

Procentdelen af ​​store on-chain BTC-transaktioner steg kraftigt i sidste halvdel af 2020 og forblev høj indtil udgangen af ​​året. Kilde: Catallact

Et BTC-transaktionsbeløb frekvensvarmekort styrker også konklusionen om, at store institutionelle investorer kørte prisen på BTC højere ved at øge efterspørgslen efter det førende digitale aktiv.

Et BTC-transaktionsbeløb frekvensvarmekort illustrerer også, at antallet af store bevægelser steg i sidste del af 2020. Kilde: Catallact

Bekræftede institutionelle indkøb falder sammen med on-chain data

Selvom man skal være forsigtig, når man drager denne type konklusioner fra on-chain data, er vi heldige at have offentligt tilgængelige, verificerede institutionelle indkøb til krydstjek af dataene.

For det første ved vi med sikkerhed, at business intelligence, mobil software og cloud-baserede serviceselskab MicroStrategy investerede store summer i BTC sidste år. I august 2020 købte firmaet 21.000 mønter for $ 250 millioner. Dette falder sammen med stigningen i store transaktioner på de ovennævnte diagrammer.

Flere flere køb fra MicroStrategy fandt sted i 2020. Den 5. december købte virksomheden 2.574 BTC for $ 50 millioner til en gennemsnitspris på $ 19.427 per mønt. Senere samme måned, den 22. december, købte den yderligere 29.646 mønter for $ 650 millioner til en gennemsnitlig pris på ca. $ 21.925 hver.

Derudover investerede Massachusetts gensidige livsforsikringsselskab $ 100 millioner i BTC i december – et tegn på, at flere institutionelle investorer fortsatte med at komme ind på markedet på det tidspunkt..

Med denne baggrund af nyheder kan vi sikkert udlede, at de konklusioner, vi kom til ovenfor – nemlig at store aktører er kommet ind på BTC-markedet siden maj 2020, og at de store transaktioner, der er synlige i kæden, blev køb i stedet for at sælge – stort set er korrekte.

On-chain BTC-volumener steg i anden halvdel af 2020

Når man ser på den daglige mængde BTC, der er transaktioner på tværs af forskellige tidszoner, ser vi også en stor stigning i efteråret. Især to fund skiller sig ud:

  1. On-chain-volumener i hele USA, Europa og Asien steg alle i slutningen af ​​august 2020, før de steg til højder i september 2020 og oktober 2020.
  2. Volumen på kæden forblev konstant høj efter oprindeligt stigning i august 2020.

Fordi on-chain BTC-volumener spidsede og forblev konstant høje, kan vi konkludere, at institutionel interesse faktisk tog et seriøst momentum i efteråret sidste år – hvilket førte den førende kryptovalutapris til nye højder.

On-chain BTC-volumen steg i Q3 og Q4 2020 globalt. Kilde: Catallact

Langsigtede indehavere solgt som BTC satte nye højdepunkter fra tid til anden

Når vi undersøger alderen på mønter, der transaktioner på Bitcoin blockchain fra starten af ​​september 2020 til slutningen af ​​december 2020, ser vi gennemsnitsalderen for mønter inkluderet i blokke steg i oktober 2020 og forblev højere i slutningen af ​​året.

Mest interessant er det, at prisen på BTC steg højere i midten af ​​december, men gennemsnitsalderen for transaktionsmønter på Bitcoin-blockchain forblev relativt konstant. Dette giver os mulighed for at drage tre hovedkonklusioner:

  1. Langsigtede BTC-indehavere – som nogle måske kalder "OG hvaler" – solgt i BTC’s løb til nye all-time highs.
  2. Vi kan udlede, at beholdningen af ​​langtidsholdere begyndte at nedbrydes – i det mindste noget – da prisen på BTC skubbede højere.
  3. Fordi vi mener, at institutionelle investorer var på budsiden af ​​ordrebøgerne, kan vi udlede, at langsigtede BTC-indehavere solgt til institutionelle køb.

Disse slutninger er også bakket op af tidligere forskning udført af OKEx Insights i samarbejde med blockchain-datafirmaet Kaiko. Vores tidligere rapport fandt ud af, at store handlende og hvaler begyndte at tage overskud omkring BTCs tidligere all-time high nær $ 20.000 i efteråret, og at institutionelle købere spiser mønter i slutningen af ​​november.

Den gennemsnitlige alder af mønter, der blev flyttet på Bitcoin-blockchain, steg, da prisen på BTC steg. Kilde: Catallact

Dette styrker en af ​​de nuværende fortællinger i kryptovalutaindustrien, mens du besvarer spørgsmålet om "der solgte" i slutningen af ​​2020 – nemlig at det var det "OG hvaler" og BTC minearbejdere, der solgte til institutionelle købere.

Konklusion: On-chain data tegner billedet af BTC’s 2020

2020 var et hidtil uset og vildt år for den førende kryptokurrency.

Vi så BTC falde til så lavt som 3.792 USDT på OKEx i marts – hvilket, som vi kender fra vores tidligere forskning med Catallact, rystede detailinvestorer i en COVID-relateret panik. Disse investorer tog derefter en vent-og-se-tilgang i maj, da BTC kæmpede mod $ 10.000 på globale børser.

I mellemtiden gjorde de største aktører på BTC-markedet alt andet end at vente og se. I stedet udledte data på kæden, at de akkumulerede stærkt i løbet af sommeren med forventningen om, at BTC ville stige i værdi på lang sigt – hvilket helt sikkert endte med at blive en vindende indsats.

Da prisen på BTC startede sin parabolske kørsel i oktober sammen med institutionelle køb fra MicroStrategy og Grayscale, viser on-chain data en bemærkelsesværdig stigning i transaktioner i institutionel størrelse – hvilket betyder, at flere store spillere begyndte at bunke ind.

Da udbudssiden af ​​BTC ikke opfyldte den institutionelle efterspørgsel, da den førende kryptokurrency gik ind i prisopdagelse, kom mønterne tilsyneladende fra både langvarige indehavere og Bitcoin-minearbejdere. Old-school Bitcoiners solgte med andre ord nogle af deres gamle poser til nye institutionelle købere med ekstremt store nye poser at fylde – på godt og ondt.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map