Bitcoin i 2017 mod 2020 – Denne gang er det anderledes

En sammenligning af Bitcoin-tyren, der kørte i 2017 til 2020, og hvordan markedet har ændret sig

Kryptosamfundet var vidne til et historisk øjeblik i sidste uge, da prisen på Bitcoin – som havde overtrådt sin 2017-tid den 16. december 2020 – offentliggjorde en ny rekord af $ 34.684 den 3. januar 2021. Ser vi tilbage på 2020, overgik Bitcoin de større aktivklasser og bogførte en årlig gevinst på 303,5%, der starter året på $ 7.193 og slutter det på $ 29.022.

Mens kryptomarkedshype i 2017 blev drevet af fremkomsten af ​​indledende mønttilbud og spekulativ handel, viste markedet i 2020 tegn på modenhed drevet af stærke netværksfundamenter, institutionel efterspørgsel og voksende adoption i detailsektoren.

For at fremhæve disse ændringer sammenlignede og vurderede OKEx Insights det nuværende Bitcoin-tyremarked i forhold til boom 2017 i lyset af følgende faktorer:

  • Grundlæggende netværk
  • Institutionel efterspørgsel efter kryptokurrency
  • Markeder for kryptovalutaderivater
  • Detailoptagelse af kryptokurver

Grundlæggende netværk

Netværkshash-hastighed og adresseanalyse er blandt de vigtigste metrics, der bruges til at vurdere tilstanden af ​​Bitcoin-netværket.

Hash-hastighed måler processorkraften for hele netværket og øges, efterhånden som flere minearbejdere forpligter sig til det. En høj hashrate sikrer effektivt et netværk og forhindrer angrebsvektorer som 51% angrebet.

Sammenlignet med 2017 er den nuværende Bitcoin-net-hashrate væsentligt højere, hvilket afspejler den generelle interessenters tillid. I 2020 oplevede vi en all-time høj hashrate på 146 millioner, hvilket også resulterede i et tidligt højt minedriftsbesvær på 19,99 billioner i begyndelsen af ​​november. Dette er i skarp kontrast til 2017, hvor hashprocenten kun ramte 15,26 millioner på sit højdepunkt og minedrift vanskeligheder toppede ved 1,93 billioner.

Især så vi også, at Bitcoins tredje belønningshalvering fandt sted i 2020, og mens der var bekymringer omkring minearbejdere, der forlader netværket på grund af nedsat rentabilitet, har vi i stedet set mere vækst siden da, hvilket afspejler interessenternes tillid til Bitcoins levetid.

Bitcoins hash-hastighed og minedriftsproblemer nåede højdepunkter i slutningen af ​​2020. Kilde: Blockchain.com

Væksten af ​​aktive adresser på Bitcoin-netværket afspejler også accept i nogen grad, da det indikerer brugervækst. Mens der var et indledende fald i antallet af aktive adresser efter Bitcoin-boom i 2017, fik antallet endnu en gang fart og nåede 1,19 millioner i slutningen af ​​2020. Det har dog endnu ikke krydset det helt høje niveau på 1,25 millioner fra 2017 på grund af den relative mangel på nye deltagere i det forløbne år.

En anden nyttig metric på kæden er antallet af adresser med 1.000 BTC eller mere. Ser man på statistikker fra Glassnode, dette tal voksede fra 1.600 i begyndelsen af ​​2018 til 2.275 i december 2020. Dette viser ophobning i denne periode af hvaler og institutioner, hvilket er et andet positivt tegn og en tillidserklæring i Bitcoins netværk og værdimuligheder.

Antal adresser med en saldo på mindst 1.000 BTC fra 2017 til 2020. Kilde: Glassnode

Bobby Ong, medstifter af CoinGecko, fortalte OKEx Insights, at Bitcoin-netværksfundamentet generelt er vokset enormt siden 2017:


"Jeg vil sige, at alle de grundlæggende netværksmålinger er vokset markant siden 2017. Netværket er mere modent end tidligere, og vi ser større institutioner, der støtter BTC. Disse dage bærer store børsnoterede virksomheder som MicroStrategy og Square BTC i deres statskasse. PayPal er også begyndt at sælge BTC til sine kunder. Store banker har også startet [inklusive] Bitcoin-dækning i deres forskningsrapporter. Alle disse betyder modenhed i Bitcoin-økosystemet."

Institutionel efterspørgsel efter kryptokurrency

Sammenlignet med Bitcoin-boom i 2017 er den nuværende Bitcoin bull run primært drevet af stærk institutionel efterspørgsel efter kryptokurver. Væksten i denne efterspørgsel er tydelig i følgende segmenter:

  • Store Bitcoin-investeringer fra førende finansielle institutioner
  • Massiv vækst i kryptofonde og institutionelle Bitcoinhvaler
  • Konkurrence blandt Wall-Street giganter om at lancere kryptorelaterede tjenester

Store Bitcoin-investeringer fra førende finansielle institutioner

Under Bitcoin-boom i 2017 var institutioner meget skeptiske over for kryptoaktiver og var kritiske med hensyn til deres vækstudsigter. For eksempel JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon gentagne gange smækkede Bitcoin det år og påvirkede prisen negativt.

Siden da har vi set et stort skift i institutionel stemning, da store navne begyndte at søge Bitcoin og kryptoeksponering i løbet af det sidste år. MicroStrategy afslørede for eksempel et Bitcoin-køb på 250 millioner dollars i juli 2020 efterfulgt af yderligere 50 millioner dollars køb i begyndelsen af ​​december. Tre måneder efter MicroStrategys første investering, Square Inc.. investeret $ 50 millioner i Bitcoin, mens forsikringsgiganten MassMutual annonceret et Bitcoin-køb på 100 millioner dollars og en erhvervelse af aktier i NYDIG på 5 millioner dollars.

Denne tendens, som forventes at fortsætte, står i skarp kontrast til 2017, og den afspejler den voksende accept af Bitcoin som et alternativ aktiv og derved giver den mere værdi.

Massiv vækst af krypto-hedgefonde og institutionelle hvaler

Mens der var lidt institutionelle investeringer i Bitcoin i løbet af 2017, har kryptoinvesteringer fra hedgefonde oplevet massiv vækst i løbet af de sidste tre år. Det samlede aktiv under forvaltningstal for globale krypto-hedgefonde fordoblet til over 2 mia. $ i 2019 og er forventet at tredobles inden udgangen af ​​2020. Derudover steg procentdelen af ​​krypto-hedgefonde med et AUM på mere end $ 20 millioner fra 19% til 35% i 2019.

Akkumulationen af ​​Bitcoin af institutionelle investorer kan også ses i tilstrømning og mønstre af ubrugte transaktioner eller UTXO’er. Som det ses i diagrammet nedenfor, har der været en betydelig ophobning af Bitcoin af institutioner det sidste år, især fra november og fremefter.

Massiv ophobning af BTC af hvaler set i november og december. Kilde: Hvalskort, OKEx Insights

Gråskala er den tidligste og største Bitcoinhval blandt finansielle institutioner. Som det første investeringsmiddel til digital valuta, der opnåede status som et rapporterende selskab for Securities and Exchange Commission, købte Grayscale Bitcoin Trust først BTC i 2015, og dets aktier ejes af mere end 30 institutionelle investorer. Gråtoner øgede også sine BTC-beholdninger under den nylige Bitcoin bull run og tilføjede 55.015 BTC i november og 72.950 BTC i december. Fra den 4. januar 2021 besidder GBTC 572.644 BTC eller 18,99 milliarder dollars i aktiver under forvaltning.

Grayscale Investments BTC-beholdninger i de sidste seks måneder. Kilde: bybt.com

Wall Street-giganter konkurrerer om at lancere krypto-handelstjenester

Mens de fleste af de store navne på Wall Street var meget skeptiske over for Bitcoin i 2017, har vi set en ændring af mening fra de samme skeptikere, der for nylig er begyndt at lancere kryptorelaterede tjenester..

Fidelity Investments er en af ​​de banebrydende giganter i Wall Street, der kom ind i kryptorummet. Virksomheden oprettede først sin digitale arm, Fidelity Digital Assets, og lancerede krypto-depot tjenester i 2018. For at imødekomme den voksende efterspørgsel efter Bitcoin fra familiekontorer, Fidelity også lanceret Fidelity Digital Funds i august. Fonden forvaltes passivt og opbevares af Fidelity Digital Assets. Bortset fra Fidelity er også Standard Chartered’s fintech-arm, SC Ventures indgået et samarbejde med Northern Trust for at lancere krypto-depotløsninger til institutionelle kunder.

Sammenlignet med kryptoopbevaring er kryptohandel en mere opvarmet slagmark blandt bankgiganter på grund af enorm institutionel efterspørgsel. Belarusbank, for eksempel, lanceret landets første krypto-handelsplatform i november, og dette blev efterfulgt af et foreslået blød lancering af DBS Digital Exchange understøttet af Singapores største bank i december. Andre bankgiganter lancerer efter sigende også deres egne krypto-handelsborde, herunder Standard chartret, BBVA, Indiske statsbank og Japans SBI Hgamle.

Ong hos CoinGecko mener, at konkurrencen om at lancere kryptorelaterede tjenester blandt Wall Street-giganter kun vil intensiveres i fremtiden, hvilket resulterer i højt profilerede fusioner og opkøb. Han fortalte OKEx Insights:

"Til sidst vil Wall Street have et stykke af denne kryptotærte, og der vil være aktiv M.&A i det rum, hvor institutioner vil søge at erhverve eksisterende aktører til at købe branchens know-how og kundeforhold. Vi ser det ikke endnu, men det vil snart ske."

Markedet for kryptoderivater viser løbetid i 2020

Bortset fra markedshypen drevet af ICO’er markerede Bitcoin-boom i 2017 også starten på et spirende kryptoderivatmarked. Cboe var den første traditionelle tjenesteudbyder til lancering mainstream Bitcoin-futureskontrakter den 10. december 2017, og hver kontrakt repræsenterede 1 BTC. CME fulgte Cboe til lancering sine egne Bitcoin-futures en uge senere, og hver CME-kontrakt repræsenterede 5 BTC.

Mens Cboe holdt op notering af Bitcoin-futures i marts 2019 på grund af manglende detailinteresse er kryptoderivater vokset enormt siden da. Drevet af stærk institutionel efterspørgsel er den samlede åbne interesse for Bitcoin futures nået en højeste tid på over 10 milliarder dollars i begyndelsen af ​​januar 2021.

Samlet åben interesse for Bitcoin futures. Kilde: skæv

Dette voksende kryptoderivatmarked er en af ​​de grundlæggende faktorer, der understøtter Bitcoin bull-løbet i 2020. I modsætning hertil er det samme marked uden tvivl poppede 2017-boblen.

I en kommentar til tilstanden af ​​kryptoderivater fortalte Emannuel Goh, medstifter af dataanalysefirma skæv, til OKEx Insights:

"Derivatprodukter har oplevet en enorm vækst siden 2017, først med den hurtige fremkomst af futures og evige swaps og nu med optioner. Vi mener, at dette har bidraget til en bedre prisopdagelsesproces for Bitcoin og i sidste ende hjælper med at reducere dens volatilitet."

Detailoptagelse af Bitcoin

Adoptagelsen af ​​Bitcoin i detailhandlen fik et massivt løft i 2020 efter PayPal’s beslutning om at støtte Bitcoin og andre førende kryptovalutaer. Betalingsgigantens kryptotilbud er nu ledig til amerikanske kunder, og virksomheden planlægger at udvide tjenesterne til Venmo i 2021.

Især var der mange tidlige forsøg på at øge Bitcoins vedtagelse af detailhandel i 2017. For eksempel den britiske-baserede digitale bank Revolut lanceret sine cryptocurrency-tjenester i 2017, der giver brugerne mulighed for at købe og handle BTC, LTC, ETH, BCH, XRP og XLM i understøttede regioner. Mens Revolut har oplevet en betydelig vækst siden da, gjorde dets tilbud ikke Bitcoin mere brugbar.

Da PayPal tiltræder pladsen i det forløbne år, kan vi forvente et massivt adoptionsdrev i det kommende år. Sammenlignet med Revolut, som har 12 millioner brugere, Paypal har hundreder af millioner, og det er yderligere i stand til at udnytte sit datterselskab Venmo, som har 52 millioner brugere og dominerer markedet for mobilbetalinger blandt amerikanske årtusinder.

Som opsummeret af Henri Arslanian, PwCs globale kryptoleder, er PayPal en stor gevinst for Bitcoin:

"Mens andre betalingsfirmaer i USA, som Robinhood eller Square, allerede tilbød adgang til krypto, er PayPal langt større og mere international."

Konklusion

Bitcoin-boom 2017 blev stort set drevet af spekulation og ICO-hype. Denne hype begyndte at køle ned i begyndelsen af ​​2018 på grund af regulatorisk pres fra US SEC, hvis formand, Jay Clayton, advarede investorer mod ICO’er på grund af prismanipulation og legalitetsproblemer. Denne udvikling kombineret med tilgængeligheden af ​​futures resulterede i en kryptovinter i hele 2018 og det meste af 2019.

Sammenlignet med Bitcoin-boom i 2017 er den nylige bull run ikke drevet af ICO-hype. I stedet oplevede vi brede ændringer – det være sig stigende institutionel interesse, regulatorisk klarhed, markedets modenhed, introduktion af detailhandel eller stærkere netværksfundamenter – der validerede Bitcoin og gav den anerkendelse som en gyldig aktivklasse, der er værd at overveje. Kort sagt, denne gang er det virkelig anderledes.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map