5 nonfungible token-projekter, der fører de bedste NFT-brugssager

En introduktion til de største projekter, der fører an inden for NFT-samlerobjekter, spil, markedspladser, kunst og endda domænenavne

Ikke-svampelige tokens er digitale repræsentationer af aktiver, der ikke kan udskiftes i den virkelige verden. Mens de har eksisteret siden midten af ​​2017, NFT’er fik fornyet trækkraft blandt kryptosamfundet i år efter DeFi-boom. I første halvdel af 2020 overførte mængden af ​​USD i NFT-økosystemet nået 232 millioner dollars – en stigning på 52% fra helhed af 2019.

NFT’er udråbes ofte for deres potentiale til at revolutionere spil, samleobjekter, digital kunst og andre sektorer, og mens deres nytte stadig undersøges, undersøger OKEx Insights de fem bedste NFT-protokoller efter volumen på tværs af forskellige kategorier, herunder spil, virtuelle verdener, samleobjekter, kunst og domæner.

1. CryptoKitties: Den førende NFT nogensinde

CryptoKitties er et Ethereum-baseret spil, der giver brugerne mulighed for at indsamle og opdrætte virtuelle katte. Spillets tokens er ikke-svampelige, da hver enkelt repræsenterer en unik digital kat på blockchain. Disse digitale katte er differentierede med hensyn til deres udseende og træk – deres "katteattributter." I betragtning af disse tokens karakter kan hver digitale kat repræsenteret af en NFT ikke replikeres, ødelægges eller fjernes.

For at begynde at opdrætte digitale katte skal brugerne deponere Ether (ETH) i spillets officielle tegnebog, Dapper. Der er to måder at race nye killinger – opdrætter to af dine egne killinger eller opdrætter med en offentlig far (faderen). Brugere kan få deres første killing ved at foretage et køb på markedet eller byde på en killing i spillet Tilbudssystem.

Erfarne CryptoKitties-spillere sigter mod at samle så mange værdifulde digitale katte som muligt. Værdien af ​​hver killing bestemmes af dens generation og sjældenhed. I generationer er en generel tommelfingerregel, at killinger med færre generationer er mere værdifulde end dem med et højere antal. Dette skyldes, at killinger med færre generationer har hurtigere nedkøling hastigheder, så de kan opdrætte oftere. 

"Gener 0" er den sjældneste generation af killinger, med en forsyning fast på 50.000. Dette gjorde Gen 0 killinger knappe, og deres værdi steg med tiden. Bortset fra generationer, killinger, der også betragtes sjælden inkluderer dem med lave ID-numre samt eksklusive katte eller grundlæggerkatte, som alle kan handles til højere priser på CryptoKitties markedsplads.

CryptoKitties er den første NFT-protokol, der fangede almindelig opmærksomhed i slutningen af ​​2017. Da brugerne kunne opdrætte sjældne katte og videresælge nye killinger til fortjeneste, tiltrak spillet betydelig opmærksomhed. Den stigende efterspørgsel efter CryptoKitties førte til, at antallet af daglige transaktioner på Ethereum-netværket nåede et højeste niveau (1.349 millioner) i januar 2018 – en rekord, der for nylig blev overgået i september 2020 midt i DeFi-likviditetsminedrift, der blev ansporet af Uniswap.

Daglige transaktioner på Ethereum-netværket ramte deres tidligere højdepunkt under CrypoKitties-dilleDaglige transaktioner på Ethereum-netværket ramte deres tidligere højdepunkt under CrypoKitties-dille. Kilde: Etherscan, OKEx Insights

Mens "bedste sendetid" af CryptoKitties er bestået, beholder spillet sin ikoniske status som en førende protokol i NFT-rummet. Den samlede, samlede handelsvolumen af ​​CryptoKitties står i øjeblikket ved over 64.000 ETH – eller omkring $ 29 millioner i skrivende stund – med i alt næsten 2 millioner NFT-aktiver oprettet.

2. Decentraland: En decentraliseret virtuel verden

Drevet af Ethereum blockchain, Decentraland er en decentral virtuel verden, der giver brugerne mulighed for at bruge tilpassede avatarer, handle samleobjekter og deltage i den virtuelle verdens styringsproces. 

For at begynde at udforske Decentraland skal brugerne først oprette forbindelse til en webbrowser med deres kryptotegnebog. Brugere kan derefter vælge og tilpasse deres avatar, og hver avatar får et virtuelt pas, der repræsenterer dens identitet i Decentraland. Når brugerne har afsluttet den oprindelige opsætning af deres avatar, kan de begynde at bygge deres egne kvarterer og kan købe sjældne digitale aktiver. 


Deltagelse i Decentraland kræver både fungible og nonfungible tokens. MANA er den digitale valuta, der bruges på Decentraland-markedet. Hvert MANA-token kan udskiftes med et andet MANA-token og er derfor fungibelt.

MANA kan købes fra enhver kryptobørs, der viser sine handelspar, såsom MANA / BTC eller MANA / ETH på OKEx.

Brugere kan derefter bruge MANA til pakker eller ejendomme af LAND, wearables og endda unikke navne på Decentral og markedsplads. Bortset fra Decentraland-markedet kan brugerne købe understøttede varer på NFT-markedspladser som f.eks OpenSea.

Decentraland bruger også LAND, en NFT, til at repræsentere ejerskabet af pakkerne og godserne. LAND er et ikke-svampeligt digitalt aktiv, der opretholdes af en smart Ethereum-kontrakt, der repræsenterer pakkerne af virtuel jord i Decentraland. Hvert LAND-token repræsenterer en unik pakke jord og kan handles på Decentraland-markedet.

Decentraland DAO gik live i september og tilskynder brugerdeltagelse i styringsprocessen. Brugere kan stemme om ledelsesforslag og deres stemmeret kommer fra tre kilder:

  • Indpakket MANA: MANA konverteret til WMANA. Hver WMANA er lig med en stemmekraftenhed.
  • LAND-pakker: Hver pakke svarer til 2.000 stemmekraftenheder.
  • Bo: Hver ejendom svarer til 2.000 stemmekraftenheder.

Brugere kan afgive deres stemmer forskellige styreemner, inklusive:

  • Funktioner og opgraderinger af LAND og pakker.
  • Markedsgebyrer.
  • Tildeling af MANA til udviklingsindsats.
  • Tilføjelse af nye wearables til Decentraland-verdenen, builder og markedsplads.

Forslagssiden for DecentralandForslagssiden for Decentraland. Kilde: Decentraland

Decentraland er næststørste NFT-protokol udtrykt i handelsvolumen hele tiden (49.780 ETH eller $ 22,6 millioner) og har i øjeblikket mere end 96.000 aktiver i spillet.

3. Sjælden: En markedsplads for digitale samlerobjekter

Sjælden er en NFT-markedsplads, der blev grundlagt af Alexander Salnikov og Alexei Falin i januar 2020. Den Moskva-baserede platform giver brugerne mulighed for at mønte, købe og sælge deres sjældne digitale samleobjekter. Rarible understøtter en række digitale samlerobjekter og produkter, herunder digital kunst, domænenavne, DeFi-forsikringspolicer, memes og metaverses.

Rarible viser en bred vifte af digitale kunstsamlerobjekterRarible viser en bred vifte af digitale kunstsamlerobjekter. Kilde: Sjælden

Prægningen af ​​digitale samleobjekter i Rarible er relativt ligetil. Brugere kan starte med at uploade samleobjekter i en hvilken som helst af de understøttede digitale former (grafik, lyd osv.) Efterfulgt af tilføjelse af beskrivelser og prisoplysninger. Derefter skal brugerne oprette forbindelse til deres Ethereum-tegnebog for at godkende mønttransaktioner.

NFT-prægningsfunktionen har appelleret til indholdsskabere og kunstnere, der kun kan frigive teasere til deres indhold og kun give fulde versioner til brugere efter køb af den relevante NFT.

Rarible blev udbredt popularitet blandt kryptosamfundet på grund af dets styringstoken, RARI. Mens den nylige hype omkring governance tokens stammer fra DeFi-sfæren, var Rarible den første NFT-protokol, der lancere sit eget styringstoken.

Lanceringen af ​​RARI er det første skridt mod Raribles ultimative mål: oprettelsen af ​​den Rarible decentrale autonome organisation. Som indehavere af RARI kan brugere indsende og stemme på systemopgraderingsforslag, herunder beslutninger vedrørende Raribles handelsgebyrer og tilføjelse af nye funktioner.

Fremadrettet fortsætter Rarible med at udforske integrationen af ​​NFT og DeFi og for nylig indgået et samarbejde med yearn.finance og blockchain-baseret forsikringsplatform Nexus Mutual for at lancere forsikringsdækning NFT’er.

På tidspunktet for skrivningen registrerede Rarible volumener på hele tiden på mere end 31.500 ETH eller $ 14,3 millioner.

4. SuperRare: En markedsplads for digitaludgave i single-edition

Grundlagt i 2017 af John Crain, Super sjælden er en markedsplads for digital kunst, hvor kunstnere kan tokenisere og tjene penge på deres autentiske kunst i en udgave som samleobjekter. Hvert kunstværk på SuperRare er repræsenteret af et ERC-721-token, sikret ved hjælp af kryptografi og kan spores på blockchain.

Når kunstnere udsteder godkendt digitalt kunstværk på SuperRare, er deres kunstværk certificeret på Ethereum blockchain for at forhindre forfalskning og give historisk herkomst. Derudover kan kunstnere vise deres illustrationer i SuperRare ved hjælp af virtual reality-gallerier og digitale skærme. Kunstsamlere kan på den anden side købe illustrationer på SuperRare og videresælge NFT’erne på sekundære markeder, såsom OpenSea. Alle transaktioner på SuperRare foretages med Ether, og købere skal betale et transaktionsgebyr på 3% for alle køb.

I lighed med traditionelle kunstgallerier, SuperRare også opkræver en provision fra kunstnere. For primært salg modtager kunstnerne 85% af omsætningen, mens SuperRare holder 15%. For sekundært salg modtager kunstnerne 10% som royalty.

SuperRare beskriver sig selv som en kombination af Instagram og Christie’s, og dens "Aktivitet" fanen har en grænseflade, der ligner den tidligere, mens dens markedsplads er som sidstnævnte – begge ruter, der bringer kunstsamlere til en side, hvor de kan afgive onlinebud på digitalt kunstværk.

Brugere på SuperRare kan spore populære kunstværkerBrugere på SuperRare kan spore populære kunstværker. Kilde: Super sjælden

Indtil i dag overgik SuperRares all-time handelsvolumen 16.500 ETH – svarende til ca. $ 7,5 millioner til den nuværende ETH-pris – den højeste blandt NFT-kunstmarkeder. Platformen har solgt over 12.000 stykker digital kunst, og dens sekundære markedssalg har næsten nået $ 1 million.

5. Ethereum Name Services: Den førende NFT inden for domænenavne

Grundlagt af Ethereum Foundation i maj 2017, Ethereum Navnetjenester er et åbent, distribueret og udvideligt navngivningssystem baseret på Ethereum blockchain. Protokollen har mere end 190.000 registrerede navne og har integreret over 100 tegnebøger og decentrale applikationer til dato.

Det oprindelige TLD – dvs. topdomæne – er ".ETH" på ENS. Disse ".ETH" domænenavne er unikke og ikke-svampelige repræsenteret af ERC-721-kompatible NFT’er, og de er tilgængelige for køb og handel på NFT-markeder som OpenSea og Rarible.

.ETH-domænenavne, der er anført til salg på OpenSea.ETH-domænenavne, der er anført til salg på OpenSea. Kilde: OpenSea

Da disse domænenavne overholder ERC-721 NFT-standarden, kan de også problemfrit tilsluttes NFT-markeder og tegnebogsgrænseflader, hvilket forbedrer NFT- og DeFi-integrationer.

Ethereum Name Services er den førende NFT i sin sektor med en all-time handelsvolumen på over 6.600 ETH (eller $ 3 millioner) og mere end 20.000 ejere, ifølge OpenSea.

Top fem NFT'er i domænenavne med ENS-rangering førstTop fem NFT’er i domænenavne med ENS-rangering først. Kilde: OpenSea

Vejen frem for NFT’er

Bortset fra de protokoller, der er nævnt her, har 2020 generelt været et godt år for NFT’er og DeFi. Fremadrettet kan vi forvente dybere integrationer mellem de to rum. For eksempel har Rarible allerede indgået et samarbejde med yearn.finance for at lancere forsikrings-NFT’er til DeFi-protokoller, og den kommende Ethereum 2.0-opgradering vil sandsynligvis fremme flere nye brugssager og anspore vækst på tværs af disse økosystemer.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner, original forskning & kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map