Πώς λειτουργεί ένας Robo-Advisor;

Στο προηγούμενο άρθρο μας σχετικά με τους ρομπότ-συμβούλους ρίξαμε μια ματιά στα βασικά του τι είναι ένας ρομπότ-σύμβουλος. Αυτό περιελάμβανε μερικές από τις πιο κοινές λειτουργίες που εκτελούν αυτοί οι σύμβουλοι και το βασικό κόστος που σχετίζεται με αυτούς. Εδώ θα βυθίσουμε λίγο βαθύτερα τις υπηρεσίες που προσφέρουν και πώς λειτουργούν όλα. Θα ρίξουμε επίσης μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από τα πλεονεκτήματα που μπορείτε να αποκομίσετε από τη χρήση ενός ρομπότ-συμβούλου, ανεξάρτητα από το αν είστε ολοκαίνουργιοι στο εμπόριο συναλλάγματος και στις αγορές ή εάν είστε πιο έμπειρος έμπορος.

Τι μπορεί να κάνει ένας Robo-Advisor?

Οι Robo-σύμβουλοι και η χρήση τους γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής για επενδυτές που θέλουν να δημιουργήσουν ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο είναι άμεσα προσαρμόσιμο στη γρήγορη αγορά συναλλάγματος και διαπραγμάτευση σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο. Αυτή η προσαρμοστικότητα προέρχεται από το γεγονός ότι ο robo-advisor είναι στην πραγματικότητα ένα αυτοματοποιημένο λογισμικό που έχει προγραμματιστεί με αλγόριθμους που του επιτρέπουν να αναλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες σε συγκεκριμένη αγορά ή άλλες προκαθορισμένες καταστάσεις.

Βασικά, αυτοί οι αλγόριθμοι μπορούν να διασφαλίσουν ότι το χαρτοφυλάκιό σας παραμένει πάντα συμβατό με τις παραμέτρους κινδύνου και άλλες συνθήκες που καθορίζετε όταν εγγραφείτε σε μια υπηρεσία robo-advisor. Αυτό γίνεται μέσω αυτού που οι μεσίτες αναφέρονται ως επανεξισορρόπηση χαρτοφυλακίου. Ουσιαστικά, το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο θα πρέπει πάντα να λειτουργεί στα βέλτιστα επίπεδα όταν έρχεστε σε επαφή με έναν σύμβουλο robo.

Αν και η εξισορρόπηση χαρτοφυλακίου είναι η βασική υπηρεσία στην οποία επικεντρώνονται πολλοί σύμβουλοι robo, εάν είστε έμπειρος επενδυτής, υπάρχουν επίσης ορισμένες άλλες υπηρεσίες που διατίθενται συνήθως διαθέσιμες, τις οποίες μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε. Σε αυτά περιλαμβάνεται η δυνατότητα των ρομπότ-συμβούλων να πωλούν περιουσιακά στοιχεία με απώλεια προκειμένου να αντισταθμίσουν ορισμένα κέρδη και, συνεπώς, να μειώσουν τη φορολογική σας υποχρέωση. Αυτό είναι γνωστό ως συγκομιδή απώλειας φόρου και μπορεί να είναι επωφελές ανάλογα με την περίπτωσή σας.

Ποιοι είναι οι Robo-Advisors;?

Τώρα που γνωρίζετε πώς λειτουργεί ένας ρομπότ-σύμβουλος, ίσως αναρωτιέστε σε ποιους τύπους εμπόρων στοχεύουν το λογισμικό και οι υπηρεσίες. Η απάντηση εδώ είναι ευρεία. Υπάρχουν πολλοί τύποι εμπόρων που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες ενός ρομπότ-συμβούλου. Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Νέοι επενδυτές: Εάν είστε νέοι στο εμπόριο σε οποιαδήποτε αγορά, η καμπύλη μάθησης μπορεί να είναι απότομη. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να συγκεντρωθούν αρκετές γνώσεις όπου πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε συναλλαγές ελεύθερα και να λάβετε τις δικές σας ανεξάρτητες εμπορικές αποφάσεις. Εν τω μεταξύ, ένας ρομπότ-σύμβουλος μπορεί να είναι μια ιδανική λύση που βοηθά στη χάραξη μιας στρατηγικής διαπραγμάτευσης που καθορίζετε ευρέως από εσάς εντός απλώς καθορισμένων παραμέτρων.

Απασχολημένοι επαγγελματίες: Μπορεί να είστε πολύ έμπειρος επενδυτής, αλλά απλώς δεν έχετε το χρόνο να αφιερώσετε στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου σας σε τακτική βάση. Ένας robo-σύμβουλος μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή που μπορεί να σας εξοικονομήσει αποτελεσματικά οποιαδήποτε στιγμή, αλλά ουσιαστικά να σας βάλει στο χαρτοφυλάκιο σε αυτόματο πιλότο αλλά με επαγγελματικό τρόπο, υποστηριζόμενο από μια αποδεδειγμένη υπηρεσία.

Έμποροι που χρειάζονται βοήθεια: Πολλοί από εμάς, είτε νέοι είτε έμπειροι στο εμπόριο, μπορούσαν να κάνουν με ένα χέρι βοήθειας. Αυτό επιτυγχάνεται με υψηλό κόστος εάν συμβουλευτείτε οικονομικούς συμβούλους για να προσφέρετε συμβουλές και να εκτελέσετε συναλλαγές. Αν και οι περισσότεροι σύμβουλοι robo δεν θα προσφέρουν καμία υπηρεσία οικονομικού σχεδιασμού, θα φροντίσουν να εκτελέσουν συναλλαγές σύμφωνα με την επιλεγμένη στρατηγική που έχει επιλεγεί.

Αυτές είναι μόνο μερικές κατηγορίες εμπόρων που μπορεί να βρουν έναν ρομπό-σύμβουλο χρήσιμο. Υπάρχουν πολλές ακόμη καταστάσεις όπου η χρήση ενός ρομπότ-συμβούλου μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη ανάλογα με την πολυπλοκότητα του επενδυτικού σας χαρτοφυλακίου.

Κόστος Robo-Advisor

Το κόστος είναι πάντοτε βασικό ζήτημα όταν πρόκειται για οποιοδήποτε είδος χρηματοοικονομικής υπηρεσίας. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ένας ρομπότ-σύμβουλος μπορεί να εμφανιστεί μπροστά από πολλές πιο παραδοσιακές επιλογές. Συνήθως, ένας ρομπότ-σύμβουλος θα χρεώνει μεταξύ 0,25% – 0,5% της αξίας των περιουσιακών στοιχείων στο χαρτοφυλάκιό σας, για παράδειγμα, εάν η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου σας ήταν 10.000 $, μια προμήθεια 0,5% θα ισοδυναμούσε με μόλις 50 $ ετησίως. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος, αν και ορισμένοι ενδέχεται επίσης να χρεώνουν ένα μηνιαίο πάγιο τέλος. Τέτοιες χρεώσεις μπορούν να ξεκινούν από 10 $ ανά μήνα και να αυξάνονται ανάλογα με την αξία του χαρτοφυλακίου σας.

Γενικά, αυτό σημαίνει ότι το κόστος της πρόσληψης ενός ρομπότ-συμβούλου είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό της αναζήτησης ενός προσωπικού οικονομικού συμβούλου ή της συναλλαγής με έναν μεσίτη πλήρους εξυπηρέτησης. Με πολλούς συμβούλους robo μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αξιολογήσετε την υπηρεσία. Μπορεί επίσης να υπάρχουν χρεώσεις συναλλαγών που σχετίζονται με τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται για την εξισορρόπηση του χαρτοφυλακίου σας, αν και αυτές παραιτούνται σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό θα βασιστεί ξανά στην αξία του χαρτοφυλακίου σας.

Τα οφέλη από τη χρήση ενός Robo-Advisor

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση ενός ρομπότ-συμβούλου που έχουν επιταχύνει την υιοθέτηση τέτοιων υπηρεσιών από εμπόρους. Εδώ είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα.

Εξοικονόμηση χρόνου: Με την υπηρεσία robo-advisor να είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, μπορείτε αναμφίβολα να εξοικονομήσετε χρόνο. Όχι μόνο αυτό αναφέρεται στον προσωπικό σας χρόνο και προσπάθεια για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου σας, αλλά και για να βεβαιωθείτε ότι οι συναλλαγές σας εκτελούνται σε όσο το δυνατόν μικρότερο παράθυρο. Αυτή η βελτιωμένη απόδοση μπορεί να σημαίνει ότι κλειδώνετε στις καλύτερες δυνατές τιμές κατά την είσοδο και την έξοδο από τις θέσεις.

Χαμηλότερο κόστος: Όπως αναφέραμε παραπάνω, το κόστος δέσμευσης των υπηρεσιών ενός ρομπότ-συμβούλου είναι πολύ χαμηλότερο από το να ακολουθήσετε την παραδοσιακή διαδρομή. Όχι μόνο το κόστος υπηρεσίας και συναλλαγής, αλλά και οι ελάχιστες καταθέσεις που απαιτούνται για τη χρήση των υπηρεσιών είναι γενικά πολύ χαμηλότερες. Αυτό καθιστά έναν ρομπότ-σύμβουλο πολύ πιο προσιτό στους εμπόρους.

Μείωση σφαλμάτων: Κανείς δεν είναι τέλειος, αν και επειδή ένας ρομπότ-σύμβουλος βασίζεται αποκλειστικά σε προγραμματισμένο λογισμικό, είναι σχεδόν αδύνατο να αποκλίνουμε από το σχέδιο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει σε κάθε επίπεδο ως έμπορος, εάν είστε νέοι και γνωρίσετε τον κλάδο, ή εάν είστε πιο έμπειροι και ίσως βασίζεστε στην κρίση και τη σύσταση ενός χρηματοοικονομικού συμβούλου.

Τελικές σκέψεις

Συνολικά, οι robo-σύμβουλοι εργάζονται με τρόπο που είναι οικονομικά αποδοτικός και έγκαιρος για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου σας μέσω ενός πολύ συνεκτικού συνόλου αλγορίθμων που σας επιτρέπει να ορίζετε παραμέτρους και να παίρνετε αποτελεσματικά πίσω θέση. Αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ δημοφιλές σε ολόκληρο τον κλάδο καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμπλέκονται σε όλες τις μορφές συναλλαγών και αναζητούν τις πιο αποτελεσματικές δυνατές λύσεις όσον αφορά τη διαχείριση χαρτοφυλακίου.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner