Mikä on Robo-Advisor?

Olitpa kaupankäynnin kohteena valuuttamarkkinoilla, osakemarkkinoilla tai sinulla on muun tyyppisiä sijoitussalkkuja, voi tulla aika, jolloin tarvitset asiantuntijapalvelun apua, joka voi auttaa sinua suorittamaan useita avaintehtäviä. Jos aiemmin tämä on voinut olla työ salkunhoitajalle tai taloudelliselle neuvonantajalle, nykypäivän digitaaliaikana suurimman osan tästä avusta voi tarjota robo-neuvonantaja. Täällä tutkimme tätä suhteellisen uutta, nopeasti kehittyvää palvelua auttaaksemme sinua oppimaan tarkalleen mikä se on ja kuinka siitä voisi tulla avainosa kaupankäyntimatkallasi.

Mitä Robo-neuvonantaja tekee?

Yksinkertaisesti sanottuna robo-neuvonantaja on digitaalinen alusta tai ohjelmisto, joka tarjoaa erilaisia ​​palveluja, joiden avulla voit hallita salkkuasi parhaalla mahdollisella tavalla. Hyvin usein robo-neuvojan tarjoamat palvelut ovat täysin automatisoituja eivätkä vaadi lainkaan ihmisten välistä vuorovaikutusta. Robo-neuvonantaja käyttää tyypillisesti useita edistyneitä ohjelmistoja ja tietokonealgoritmeja salkun tehokkaaseen hallintaan.

Huippuluokan neuvonantajien kanssa monet tärkeimmät sijoittajasi tavoitteet voidaan ottaa huomioon, ja ohjelmisto voi sitten käyttää näitä tietojasi tarjoamalla erilaisia ​​automatisoituja palveluja, joiden avulla voit saavuttaa sijoitustavoitteesi. Robo-neuvonantajaan voidaan viitata myös lukuisilla muilla termeillä, kuten automaattisella sijoitushallinnalla, digitaalisilla salkunhoitajilla ja muilla vastaavilla termeillä, jotka kaikki viittaavat tällaisen automaattisen palvelun lisääntyneeseen kysyntään.

Palvelut, joita Robo-neuvonantaja tarjoaa

Käyttämäsi robo-neuvojan yleinen tavoite voi olla samanlainen. Tämän tarkoituksena on automatisoida täysin taloushallinnon palvelut ja auttaa sovittamaan investointitavoitteesi strategiaan digitaalisten alustojen ja ohjelmistojen avulla. On kuitenkin olemassa muutamia yleisiä palveluita, jotka löydät useimpien robo-neuvojien kanssa.

Salkun tasapainottaminen: Suurin osa robo-neuvojista on pääominaisuus, joka on salkun tasapainottaminen. Tämä voidaan tehdä automaattisesti tai asetettuina säännöllisinä aikoina, kuten neljännesvuosittain tai joka toinen vuosi. Tämä prosessi on usein täysin automatisoitu ohjelmistojen avulla, ja sitä seurataan jatkuvasti jatkuvasti sen varmistamiseksi, että salkusi säilyttää asetetun saldon valitsemastasi riskiprofiilista ja sijoitusihostasi riippuen.

Lyhyesti sanottuna salkun säännöllinen tasapainottaminen varmistaa, että sijoituksesi pysyvät mahdollisimman optimoiduina markkinaolosuhteiden ja asettamiesi parametrien mukaan.

Verohallinto: Robo-neuvonantajat tarjoavat myös usein verotappioiden keräämistä ja muita verohallintatyökaluja, jotka auttavat sinua hallitsemaan sijoitussalkustasi johtuvia myyntivoittoverojasi ja muita verovelkojasi tehokkaimmin.

Muut palvelut: Valitsemastasi robo-neuvonantajasta riippuen voi olla käytettävissä useita muita talouden suunnittelutyökaluja sekä joitain hybridipalveluja, jotka voivat tarjota inhimillistä konsultointia talousasiantuntijoiden kanssa joissakin tilanteissa.

Kun robo-neuvonantaja kasvaa ja kehittyy, niin myös sinulle kauppiaana tarjottavat palvelut kasvavat.

Kuinka se eroaa perinteisestä neuvonantajasta?

Robo-neuvonantajat mullistavat alan. Vaikka on etuja ja haittoja, joista on keskusteltava, robo-neuvonantajan käytössä on oikeastaan ​​kaksi keskeistä eroaluetta verrattuna perinteisen ihmisneuvojan reitin käyttämiseen.


Esteettömyys on ensimmäinen keskeinen ero. Jos ihmisneuvonantajalla on asetetut saatavuusajat, toimistotunnit ja muut asiakkaat hallittavaksi tuona aikana, robo-neuvonantaja on tyypillisesti käytettävissä vuorokauden ympäri. Sinun ei tarvitse soittaa, ei tarvitse tavata, sinun tarvitsee vain seurata muutama napin painallus ja pyyntösi voidaan toteuttaa. Toinen esimerkki tästä helppokäyttöisyyden loistavasta asiasta on, kun käytät säännöllisen salkun uudelleen tasapainottamisen pääroolineuvojaominaisuutta. Perinteisen neuvonantajan kanssa tämä voi olla hankalaa, aikaa vievää toimintaa, joka voi johtaa siihen, että sinulle peritään suuri määrä maksuja, jotka voivat rajoittaa haittaa. Robo-neuvojien automatisoitu luonne poistaa kaiken tämän ongelman.

Toinen avainalue, jolla huomaat todella eron robo-neuvonantajan käytössä, on hinta. Nämä vähenevät merkittävästi robo-neuvojia käytettäessä. Vaikka perinteisen henkilökohtaisen neuvonantajan tarjoamana on joitain keskeisiä piirteitä, on yleisesti hyväksyttyä, että robo-neuvojat ovat esittäneet vastinetta rahalle -vaihtoehdon, joka on ollut pelinvaihtaja.

Robo-neuvonantajan kustannukset

Mainitsimme kustannukset. Kun robo-neuvonantajien markkinat kasvavat edelleen, yhä useampi palvelu kilpailee markkinoilla, mikä tekee kustannuksista kilpailukykyisemmän koko ajan. Tyypillisesti voit kuitenkin odottaa, että tärkeimmät robo-neuvonantajat maksavat vuotuisen hallintopalkkion välillä 0,25% – 0,5%. Tämä on suuri kustannussäästö perinteisestä salkunhoitopalvelusta.

Tämän lisäksi robo-neuvonantajat luopuvat yleensä transaktiomaksuista. Tämä tarkoittaa, että kaikki omaisuuden ostot ja myynnit salkun tasapainottamisprosessissa suoritetaan yleensä maksutta. Näin ei olisi myöskään perinteisen palvelun tapauksessa, jossa maksat todennäköisesti provisio- ja muita maksutapahtumia. Sitten robo-neuvonantajien kustannukset ovat edelleen hyvin alhaiset. Tilin vähimmäismäärää ei myöskään yleensä vaadita suurimmalla osalla robo-neuvonantajapalveluita, kuten se voi olla ihmispalvelussa.

Kuka on Robo-neuvonantaja?

Robo-neuvonantaja voi olla täydellinen sinulle monissa tapauksissa tilanteestasi riippuen. Tässä on joitain tyypillisiä tapauksia, joissa robo-neuvonantaja voi olla ihanteellinen ratkaisu.

Aloitus: Robo-neuvonantaja on loistava, jos olet vasta aloittamassa alaa. Voit poistaa suuren osan oppimiskäyrästä antamalla ohjelmiston tehdä kaiken työn asettamiesi parametrien rajoissa.

Hands-off-lähestymistapa: Jos tilanne ei ole monimutkainen ja otat mielelläni etäisyyden salkkuasi ja siinä olevia varoja varten, robo-neuvonantaja voi olla täydellinen sinulle.

Halpa: Jos sinulla on pienempi salkun arvo, mutta haluat silti tarjota apua, tai jos haluat, että sijoituksesi hallitaan, mutta mahdollisimman edullisella ja tehokkaalla tavalla, robo-advisor on jälleen ratkaisu, joka pystyy vastaamaan kaikkiin nämä tarpeet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map