Hvad er en Robo-Advisor?

Uanset om du handler på valutamarkedet, aktiemarkedet eller har en anden form for investeringsportefølje, kan der komme et tidspunkt, hvor du har brug for hjælp fra en eksperttjeneste, der kan hjælpe dig med at udføre en række nøgleopgaver. Hvor dette tidligere kan have været et job for porteføljeforvalter eller finansiel rådgiver, kan i dagens digitale tidsalder meget af denne hjælp ydes af en robo-rådgiver. Her vil vi undersøge denne relativt nye, hurtigt udviklende tjeneste for at hjælpe dig med at lære nøjagtigt, hvad det er, og hvordan det kan blive en vigtig del af din handelsrejse.

Hvad gør en Robo-rådgiver?

I de mest enkle vendinger er en robo-rådgiver en digital platform eller software, der leverer en række tjenester, der hjælper dig med at administrere din portefølje bedst. Meget ofte er de tjenester, der leveres af en robo-rådgiver, fuldstændig automatiserede og kræver slet ingen menneskelig interaktion. En robo-rådgiver vil typisk engagere en række avanceret software og computeralgoritmer til effektivt at styre din portefølje.

Med top-robo-rådgiverne kan mange af dine nøglemål som investor tages i betragtning, og softwaren kan derefter bruge disse data leveret af dig til at levere en række automatiserede tjenester for at hjælpe dig med at nå dine investeringsmål. En robo-rådgiver kan også henvises til ved hjælp af en række andre udtryk, såsom automatisk investeringsstyring, digitale porteføljerådgivere og andre lignende vilkår, der alle henviser til den øgede efterspørgsel efter denne type automatiseret service..

Tjenester, som en Robo-rådgiver tilbyder

Det overordnede mål for enhver robo-rådgiver, du bruger, kan være ens. Dette er for fuldt ud at automatisere en række finansielle styringstjenester og hjælpe med at tilpasse dine investeringsmål til strategi gennem brug af digitale platforme og software. Der er dog et par almindelige tjenester, som du finder hos de fleste robo-rådgivere.

Portefølje genbalancering: Hovedfunktionen, du finder i centrum for størstedelen af ​​robo-rådgivere, er porteføljeombalancering. Dette kan gøres automatisk eller på bestemte regelmæssige tidspunkter som kvartalsvis eller hvert andet år. Denne proces er ofte fuldt automatiseret ved brug af software og spores ofte løbende for at sikre, at din portefølje bevarer en fast balance afhængigt af din egen valgte risikoprofil og investeringsønske.

Kort sagt, porteføljeombalancering regelmæssigt vil sikre, at dine investeringer forbliver så optimerede som muligt afhængigt af markedsforholdene og parametrene, som du kan indstille.

Skattestyring: Roborådgivere leverer ofte skatteunderskud og andre skattehåndteringsværktøjer, der kan hjælpe dig med at styre din kapitalgevinstskat og andre skatteforpligtelser, der stammer fra din investeringsportefølje på den mest effektive måde.

Andre tjenester: Afhængigt af den robo-rådgiver, du vælger, kan der være en række andre økonomiske planlægningsværktøjer til rådighed samt nogle hybridtjenester, der kan give menneskelig konsultation med økonomiske eksperter i nogle situationer.

Da robo-rådgiverbranchen fortsætter med at vokse og udvikle sig, gør også de tjenester, der leveres til dig som erhvervsdrivende, også.

Hvordan adskiller det sig fra en traditionel rådgiver?

Robo-rådgivere revolutionerer sektoren. Mens der er fordele og ulemper, der skal diskuteres, er der virkelig to nøgleforskelkategorier, når det kommer til at bruge en robo-rådgiver sammenlignet med at anvende den traditionelle menneskelige rådgiverrute.

Tilgængelighed er den første nøgleforskel. Hvor en menneskelig rådgiver vil have indstillet tilgængelighedstider, kontortid og andre klienter til at administrere gennem dette tidspunkt, er en robo-rådgiver typisk tilgængelig 24/7. Ingen grund til at ringe, ingen grund til at mødes, du skal blot følge et par klik på knappen, og din anmodning kan udføres. Et andet eksempel på, hvor denne lette tilgængelighed skinner igennem, er når du bruger den vigtigste robo-rådgiverfunktion ved regelmæssig porteføljeombalancering. Med en traditionel rådgiver kan dette være en besværlig, tidskrævende aktivitet, som kan ende med, at du pådrager dig et stort antal gebyrer, der kan begrænse din opadrettede. Robo-rådgivernes automatiserede natur fjerner al denne vanskelighed.

Det andet nøgleområde, hvor du virkelig vil bemærke en forskel, når du bruger en robo-rådgiver, er omkostninger. Disse reduceres betydeligt, når du bruger robo-rådgivere. Mens der er nogle nøglefunktioner, som en traditionel personlig rådgiver kan tilbyde, er det generelt accepteret, at robo-rådgivere har præsenteret et værdi for pengene-alternativ, der har været en spilskifter.

Omkostningerne ved en Robo-rådgiver

Vi nævnte omkostninger. Da markedet for roborådgivere fortsætter med at ekspandere, konkurrerer et stigende antal tjenester på markedet, hvilket gør omkostningerne mere konkurrencedygtige hele tiden. Typisk kan du dog forvente et årligt administrationsgebyr på mellem 0,25% – 0,5% fra de vigtigste roborådgivere. Dette er en stor omkostningsreduktion ved at håndtere en traditionel porteføljestyringstjeneste.

Derudover frafalder transaktionsgebyrer normalt af robo-rådgivere. Dette betyder, at ethvert køb og salg af aktiver i porteføljens rebalanceringsproces normalt afsluttes gratis. Dette ville heller ikke være tilfældet med en traditionel service, hvor du sandsynligvis ville betale provision og andre transaktionsgebyrer. Samlet set forbliver robo-rådgiveromkostningerne meget lave. Normalt kræves der normalt ikke et kontominimum med størstedelen af ​​robo-rådgivertjenester, da det kan være med en menneskelig tjeneste.

Hvem er en Robo-rådgiver, der passer til?

En robo-rådgiver kan være perfekt til dig i en række tilfælde afhængigt af din situation. Her er nogle af de typiske tilfælde, hvor en robo-rådgiver kan være din ideelle løsning.

Til at begynde med: En robo-rådgiver er fantastisk, hvis du lige starter i branchen. Du kan fjerne en stor del af læringskurven ved at lade softwaren udføre alt arbejdet inden for de parametre, du har indstillet.

Hands-off tilgang: Hvis din situation ikke er for kompleks, og du er glad for at tage en fjern tilgang til din portefølje og de aktiver, der er indeholdt i den, så kan en robo-rådgiver være perfekt til dig.

Lavpris: Hvis du har en lavere porteføljeværdi, men stadig vil engagere dig i noget, eller hvis du vil have dine investeringer administreret, men på den mest lave omkostningseffektive måde, så er robo-rådgiveren igen en løsning, der kan imødekomme alle disse behov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner