Mitä ovat vipuvaikutteiset ETF: t?

Viputetut ETF-rahastot ovat pörssissä vaihdettuja rahastoja, jotka on strukturoitu vahvistamaan kohde-indeksin päivittäistä tuottoa. Ne yhdistävät ETF: ien mukavuuden ja vipuvaikutuksen, joka tyypillisesti liittyy monimutkaisempiin rahoitustuotteisiin.

Kuinka vipuvaikutus ETF: ssä toimii

Sijoittajat ja sijoittajat käyttävät vipuvaikutusta, joka tunnetaan myös nimellä velkaantumisaste, potentiaalisen tuoton lisäämiseksi. Tämä tapahtuu lisäämällä salkun altistumista omaisuuserälle. Jos 100% salkusta on sijoitettu omaisuuserään ja omaisuuden arvo nousee 3% päivässä, myös salkun arvo nousee 3%.

Jos nyt 200% salkun arvosta sijoitettaisiin samaan omaisuuserään, se tuottaisi tuottoa, joka vastaa 6 prosenttia salkun arvosta. Sijoitussalkun arvon ylittävän position avaamiseen käytetään velkaa, marginaalia tai johdannaisia. Kaikki kolme menetelmää edellyttävät pääoman ottamista pääomasta samalla kun käytetään olemassa olevaa pääomaa vakuudeksi.

Jos rahaston vastuun arvo on kaksinkertainen sen varojen kanssa, sen sanotaan olevan kaksinkertainen tai 200% vipuvaikutus. Rahoitustuotteita voidaan hyödyntää missä tahansa välillä 1X – 50X, mutta vipuvaikutteinen ETF-velkaantumisaste vaihtelee tyypillisesti vain 1,25X – 5X.

Tavalliset ETF: t vs. vipuvaikutteiset ETF: t

ETF-rahastot ovat arvopaperisalkkuja, jotka itse listataan tavallisten osakkeiden tavoin. Suurin osa ETF-rahastoista sijoittaa arvopaperikoriin indeksin kehityksen seuraamiseksi. Siksi kori on rakennettu vastaamaan indeksiä.

Viputetut ETF-rahastot ovat melko erilaisia, eikä niillä ole vain arvopaperisalkkua. Tuottojen vahvistamiseksi vivutetut ETF: t joko käyttävät johdannaisia ​​tai velkaa indeksin altistumisen lisäämiseksi. Lainan ja johdannaisten käyttö tuo rahastolle uusia kustannuksia ja riskejä.

Tavalliset ETF-rahastot ovat pääasiassa passiivisia sijoitusvälineitä. Ne tekevät passiivisesta, pitkäaikaisesta sijoittamisesta sijoittajien saataville, joilla on vähän sijoitusinformaatiota tai pääomaa. Viputetut ETF: t ovat poikkeama tällaisesta sijoittamisesta ja soveltuvat paremmin aktiiviseen kaupankäyntiin ja suojauksiin.

Päivittäinen tuotto vs pitkäaikainen tuotto

Tärkeä osa vipuvaikutteisista ETF-rahastoista on tapa, jolla ne seuraavat indeksiä. Indeksituoton tietyn kertoimen suuruisen tuoton tuottamiseksi rahasto on tasapainotettava päivittäin. Mutta tämä tarkoittaa sitä, että tuotot ovat vain yhtä suuria tai hyvin lähellä indeksinpalautusten kerrointa joka päivä. Pidemmillä ajanjaksoilla vahvistetut tuotot yhdistyvät.

Tarkastellaan esimerkkinä ETF: ää, joka on suunniteltu tuottamaan kolme kertaa S: n tuotto&P500-indeksi. Jos indeksi on noussut 1% tiettynä päivänä, rahaston tulisi nousta 3% päivälle. Vastaavasti, jos indeksi laskee 2% tiettynä päivänä, rahasto laskee noin 6%. Mutta jos indeksi nousee 10% tiettynä kuukautena tai vuonna, rahasto ei todennäköisesti nouse 30% samana ajanjaksona. Tämä on seurausta vivutettujen tuottojen yhdistämisestä.

Vahvilla härkämarkkinoilla positiivinen tuotto kasvaa, ja kokonaistuotto voi olla odotettua suurempi. Karhumarkkinoiden ja epävakaiden jaksojen aikana tuotto on kuitenkin todennäköisesti huomattavasti odotettua huonompi.

Viputetut ETF-kustannukset


ETF: n kulusuhde heijastaa rahaston hallinnointipalkkioita ja toimintakustannuksia. Se ilmaistaan ​​prosentteina rahaston nettoarvosta, jonka osakkeenomistajat maksavat vuosittain. Palkkio jaetaan koko vuodelle säätämällä nettoarvoa pieni määrä päivittäin.

Velkaantuneiden rahastojen kulusuhde on huomattavasti korkeampi kuin tavallisten ETF-rahastojen. Useimmat rahastot, jotka seuraavat S: ää&P500 veloittaa alle 0,1%, kun taas saman rahaston vivutetut versiot veloittavat noin 1%. Korkeammat palkkiot heijastavat lainakustannuksia ja sitä, että rahasto on tasapainotettava päivittäin.

Lisäksi voi olla muita ”piilokustannuksia”, jotka hinnoitellaan johdannaissopimuksissa, joita käytetään altistumisen lisäämiseksi. Näitä kustannuksia ei vähennetä nettoarvosta, mutta ne saattavat heikentää suorituskykyä.

Vaihtoehdot vipuvaikutteisille ETF: ille

Indeksille altistumista voidaan hyödyntää useilla muilla tavoilla, joista jokaisella on omat edut ja haitat:

  • Vakuustili on osakekauppatili, joka antaa sinulle ostovoimaa enemmän kuin tilisi pääoma.
  • Voit käyttää salkkuasi tai muita varoja lainana pääomaa ostovoiman lisäämiseksi.
  • Voit käyttää johdannaisia, kuten futuureja, CFD-sopimuksia (sopimukset erisuuruisuuteen) tai optioita.

Jotkut näistä vaihtoehdoista ovat halvempia kuin vipuvaikutteiset ETF: t, mutta niitä ei voi käydä kauppaa tavallisella osakekauppatilillä.

Esimerkkejä vipuvaikutteisista ETF: istä

Kaikki ETF: n liikkeeseenlaskijat eivät hallinnoi vivutettuja varoja. Itse asiassa vain kolme yritystä antaa suurimman osan markkinoilla olevista ETF-yhtiöistä – ProShares, iPath ja Direxion.

ProShares UltraPro QQQ -rahasto (TQQQ) on suunniteltu tuottamaan kolminkertainen Nasdaq 100 -yhdistelmähakemiston päivittäinen tuotto. Syyskuusta 2020 lähtien tämä oli suurin Yhdysvaltain listalla oleva vipuvaikutusrahasto, jonka hallinnoitavat varat olivat 8,9 miljardia dollaria. Tämän rahaston kulusuhde on 0,95%.

Suurin rahasto, joka tuottaa vipuvaikutteista tuottoa S: ssä&P500-indeksi on ProShares Ultra S&P ETF (SSO) Tämä rahasto tuottaa kaksi kertaa indeksin päivittäisen tuoton ja sen kulusuhde on 0,92%.

ProShares UltraShort S&P 500 -rahasto (SDS) on suosittu ajoneuvo S: n oikosulkuun&P-indeksi. Se tuottaa kaksi kertaa indeksin käänteisen tuoton ja sen kulusuhde on 0,89%. Voit oppia lisää käänteisistä ETF: eistä täältä.

Joukkovelkakirjasijoittajat voivat spekuloida koronmuutoksista vipuvaikutteisilla ja käänteisillä vipuvaikutteisilla ETF-rahastoilla. Direxion Daily 20-Year Treasury Bull (TMF) pyrkii palauttamaan NYX 20 Year Plus Treasury Bond Index -tuotannon 3-kertaisen tuoton. Direxion Daily 20-vuoden Treasury Bear ETF (TMV) palauttaa 3X saman indeksin tuottojen käänteisen. Nämä rahastot veloittavat vastaavasti 1,09 ja 1,02 prosenttia.

Viputettujen ETF: ien edut

• Viputetut ETF-rahastot ovat helpoin tapa lisätä altistumista indeksille käyttämällä tavallista kaupankäyntitiliä. Sinun ei tarvitse marginaalitiliä tai johdannaiskauppatiliä käydä kauppaa niillä.

• Niillä voidaan spekuloida lyhyen aikavälin hintamuutoksista.

• Viputettuja käänteisiä ETF-rahastoja voidaan käyttää suojaamaan markkinariskejä lyhyellä aikavälillä.

Viputettujen ETF: ien haitat

• Negatiivinen tuotto voi muodostua hyvin nopeasti. Tämä tekee vipuvaikutteisista ETF: iistä erittäin riskialttiita yli päivää tai kaksi pidempinä jaksoina.

• Lyhyillä ajanjaksoilla toteutuneisiin myyntivoittoihin voidaan soveltaa korkeampia verokantoja.

• Viputettujen ETF-rahastojen kustannussuhteet ovat huomattavasti korkeammat kuin tavallisten ETF-rahastojen.

Johtopäätös

Viputetut ETF: t ovat hyödyllisiä lyhytaikaisille keinotteluille ja suojauksille. Vaikka ne ovat kalliimpia kuin tavalliset varat, kustannukset voidaan perustella lyhyellä aikavälillä. Niitä on kuitenkin kohdeltava varoen, koska niihin liittyy merkittäviä riskejä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map