Τι είναι τα αντίστροφα ETF;

Τι είναι τα αντίστροφα ETF?

Τα αντίστροφα ETFs είναι χρηματιστηριακά κεφάλαια που έχουν σχεδιαστεί για να επιστρέφουν το αντίστροφο της ημερήσιας απόδοσης για έναν δείκτη. Με άλλα λόγια, όταν ο δείκτης χάνει αξία, το αμοιβαίο κεφάλαιο κερδίζει αξία – και αντίστροφα, εάν ο δείκτης κερδίζει αξία, το αμοιβαίο κεφάλαιο θα χάσει την αξία.

Οι αντίστροφοι ETFs, επίσης γνωστοί ως ETF μικρής διάρκειας ή φέρουν ETFs, έχουν σχεδιαστεί για να καταγράφουν τις αντίστροφες ημερήσιες αποδόσεις και όχι αντίστροφες μακροπρόθεσμες αποδόσεις. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιστάθμιση ενός χαρτοφυλακίου για σύντομα χρονικά διαστήματα ή για να υποθέσουν την πτώση των τιμών.

ETFs έναντι ETNs

Τα χρηματιστηριακά κεφάλαια (ETF) και τα χαρτονομίσματα ανταλλαγής (ETN) είναι πολύ παρόμοια προϊόντα. Συχνά χρησιμοποιούνται εναλλακτικά και εξυπηρετούν την ίδια λειτουργία. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διάκριση. Μερικά από τα αντίστροφα προϊόντα που αποτελούν αντικείμενο ευρείας διαπραγμάτευσης είναι στην πραγματικότητα ETN, οπότε αξίζει να κατανοήσετε τη διαφορά.

Ένα ETF είναι μια εμπιστοσύνη που κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων. Τα ETF έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν έναν δείκτη, αλλά η αξία τους καθορίζεται από την αξία των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει το trust. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ της απόδοσης του ταμείου και του ευρετηρίου που παρακολουθεί, γνωστό ως σφάλμα παρακολούθησης.

Αντίθετα, ένα ETN, είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος μη εξασφαλισμένου χρεωστικού τίτλου. Έχει ημερομηνία λήξης, οπότε ο εκδότης θα καταβάλει στον κάτοχο το αρχικό κεφάλαιο συν ή μείον την απόδοση ενός δείκτη. Ένα ETN δεν αντιπροσωπεύει την ιδιοκτησία οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου. Αντ ‘αυτού, το προϊόν υποστηρίζεται από τον εκδότη.

Τα ETN είναι κατάλληλα για καταστάσεις όπου είναι δύσκολο ή ακριβό να δημιουργηθεί ένα παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο στοιχείων. Από την άλλη πλευρά, εισάγουν κίνδυνο αντισυμβαλλομένου στο προϊόν.

Μοχλευμένος αντίστροφος ETF

Πολλά από τα πιο διαδεδομένα αντίστροφα ETF παρέχουν μόχλευση εκτός από αντίστροφη απόδοση. Με άλλα λόγια, ένα αντίστροφο ETF 3Χ θα αυξηθεί κατά 3% σε αξία εάν ο δείκτης υποχωρήσει 1%.

Αυτό είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό καθώς μειώνει το επιπλέον κεφάλαιο που απαιτείται για την αντιστάθμιση ενός χαρτοφυλακίου. Ας υποθέσουμε ότι έχετε θέσεις θέσης αξίας 100.000 $. Για να αντισταθμίσετε αυτό το χαρτοφυλάκιο αγοράζοντας ένα αμόλυντο κεφάλαιο, θα χρειαστείτε άλλα 100.000 $. Αν αγοράσετε αντ ‘αυτού ένα μοχλό αντίστροφο ETF με μόχλευση 3X, θα χρειαστείτε μόνο 33.000 $.

Εδώ έχουμε καλύψει περισσότερες λεπτομέρειες με μοχλούς ETF.

Εναλλακτικοί τρόποι μείωσης της αγοράς

Είτε θέλετε να αντισταθμίσετε ένα χαρτοφυλάκιο θετικών θέσεων είτε θέλετε να υποθέσετε ότι ένας δείκτης μειώνεται, τα αντίστροφα ETF είναι μια από τις ευκολότερες μεθόδους που διατίθενται στον μέσο επενδυτή. Αλλά υπάρχουν μερικές άλλες προσεγγίσεις που αξίζει να γνωρίζετε.


Οι μετοχές μικρής πώλησης συνεπάγονται δανεισμό μετοχών από άλλον επενδυτή (για τον οποίο καταβάλλεται αμοιβή) και στη συνέχεια πώληση αυτών των μετοχών. Όταν οι μετοχές επαναγοράζονται, επιστρέφονται στον δανειστή. Οι μετοχές μικρής πώλησης απαιτούν έναν ειδικό τύπο λογαριασμού διαπραγμάτευσης.

Μπορείτε επίσης να παράγετε παράγωγα σύντομων πωλήσεων όπως συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ή CFD (συμβόλαια για διαφορά). Αυτό είναι πιο απλό καθώς δεν απαιτείται δανεισμός – ωστόσο, θα χρειαστείτε έναν παράγωγο λογαριασμό συναλλαγών.

Τέλος, μπορείτε να αγοράσετε επιλογές τοποθέτησης στο στοιχείο που θέλετε να αντισταθμίσετε. Η επιλογή put σας δίνει το δικαίωμα να πουλήσετε το περιουσιακό στοιχείο σε συγκεκριμένη τιμή. Εάν η τιμή του περιουσιακού στοιχείου πέσει, μπορείτε είτε να πουλήσετε το περιουσιακό στοιχείο στην υψηλότερη τιμή είτε απλά να πουλήσετε την επιλογή που θα έχει αποκτήσει αξία. Η διαπραγμάτευση επιλογών απαιτεί επίσης έναν παράγωγο λογαριασμό συναλλαγών.

Παραδείγματα αντίστροφων ETF

Το σύμπαν των αντίστροφων ETF κυριαρχείται από μια χούφτα εκδοτών, με το ProShares και το Direxion να αντιπροσωπεύουν τα περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια.

Το μεγαλύτερο αντίστροφο ταμείο είναι το ProShares Short S&P 500 ETF (SH). Αυτό το προϊόν έχει σχεδιαστεί για να επιστρέφει την αντίστροφη ημερήσια επιστροφή για το S&Δείκτης P500 και έχει αναλογία εξόδων 0,89%.

Οι επενδυτές που θέλουν να συντομεύσουν έναν δείκτη μετοχών μικρού κεφαλαίου μπορούν να αγοράσουν το ταμείο ProShares Short Russell 2000 (RWM). Αυτό το ταμείο είναι δομημένο για να επιστρέφει τις αντίστροφες ημερήσιες αποδόσεις για τον γνωστό δείκτη μικρών κεφαλαίων Russell 2000.

Το ProShares UltraPro Short ETF (SQQQ) είναι ένα χρήσιμο προϊόν για συντόμευση του Nasdaq 100 με μόχλευση 3X. Ένα παρόμοιο ταμείο με μεγαλύτερη εστίαση είναι το MicroSectors FANG + Index 3X Inverse Leveraged ETN (FNGD) που στοχεύει να επιστρέψει τρεις φορές την αντίστροφη απόδοση ενός δείκτη 10 μεγάλων, ευρέως διαπραγματεύσιμων τεχνολογικών αποθεμάτων. Το ευρετήριο περιλαμβάνει τις δημοφιλείς μετοχές FANG, Facebook, Apple, Netflix και Google.

Τα αντίστροφα ETF είναι επίσης διαθέσιμα για άλλους τομείς και βιομηχανίες. Για παράδειγμα, το ταμείο ProShares UltraShort Real Estate (SRS) βασίζεται στο Dow Jones U.S. Real Estate Index και χρησιμοποιεί μόχλευση 2Χ.

Οι επενδυτές ομολόγων που θέλουν να αντισταθμίσουν την έκθεση ή να κερδοσκοπούν για αύξηση των επιτοκίων μπορούν να αγοράσουν το Ultrashort Barclays 20+ Year Treasury ETF (TBT). Αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο επικεντρώνεται σε ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας και έχει μόχλευση 2Χ.

Παρόμοια ETF μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιστάθμιση των τιμών των προϊόντων όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το ασήμι και ο χρυσός. Το ταμείο αργού πετρελαίου ProShares UltraShort Bloomberg (SCO) είναι το πιο δημοφιλές ταμείο αυτής της κατηγορίας. Έχει μοχλό 2Χ και ο λόγος εξόδων είναι 0,95%.

Ένας ελαφρώς διαφορετικός τύπος αντίστροφου ETF είναι το AdvisorShares Ranger Equity Bear ETF (HDGE). Αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο διαχειρίζεται ενεργά χρησιμοποιώντας ποσοτικές στρατηγικές συναλλαγών – ωστόσο κοστίζει 3,12% ετησίως.

Πλεονεκτήματα των αντίστροφων ETF

  • Τα αντίστροφα ETFs είναι πολύ χρήσιμα για τη μείωση του κινδύνου πριν από σημαντικές οικονομικές κυκλοφορίες και ανακοινώσεις.
  • Τα αντίστροφα ETF μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να επωφεληθούν από μειώσεις στις περισσότερες ρευστές αγορές και δείκτες.
  • Τα ETFs είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ανοίξετε μια θέση πώλησης καθώς δεν χρειάζεται να δανειστείτε μετοχές ή να ανοίξετε έναν παράγωγο λογαριασμό συναλλαγών.

Μειονεκτήματα των αντίστροφων ETFs

  • Τα αντίστροφα ETF μπορούν να εκθέσουν το χαρτοφυλάκιό σας σε πολλούς από τους ίδιους κινδύνους με τους μοχλούς ETF. Οι αρνητικές αποδόσεις μπορούν να συντεθούν πολύ γρήγορα, διαβρώνοντας το NAV ενός ETF στη διαδικασία.
  • Οι θέσεις πρέπει να διαχειρίζονται προσεκτικά και οι θέσεις μίας ημέρας πρέπει να είναι περιορισμένες. Εάν συμβεί αντιστροφή μετά το κλείσιμο της αγοράς, δεν θα μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας έως ότου ανοίξει η αγορά την επόμενη ημέρα.
  • Τα αντίστροφα ETF έχουν σημαντικά υψηλότερα τέλη διαχείρισης από τα κανονικά ETF.

συμπέρασμα

Όπως τα μοχλευμένα ETF, τα αντίστροφα ETFs είναι χρήσιμα για βραχυπρόθεσμη κερδοσκοπία και αντιστάθμιση. Αλλά πρέπει επίσης να προσεγγιστεί με προσοχή καθώς είναι πιο εξελιγμένα από τα κανονικά ETF, και να εισάγει νέους κινδύνους για την επενδυτική διαδικασία.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map