Udviklingstendenser i Token Powered Networks: Del 2

af Mara Schmiedt, global strategi og leder af forretningsudvikling, ConsenSys Codefi

Dette er en artikel i to dele. Del 1 kan findes her.

Resumé

  • Fremkomsten af ​​delegerede arbejdsenheder præsenterer en kritisk udvikling for at drive bredere slutbrugeradoptagelse og deltagelse, samtidig med at de udgør nye udfordringer for decentralisering og tokenfordeling i det nye kapitel om kædestyring
  • Token distribution strategier, som et resultat af ovenstående, har set en proportional stigning i brugsfokuserede distributionsmekanismer inklusive bevis for brug og interaktive airdrops

Trend 3: De nye børn på blokken

UDVIKLINGSROLEN FOR VCS OG DELEGER ARBEJDSENHEDER

Med stigningen i Proof-of-Stake, on-chain-styring og andre protokolindfødte arbejdsfunktioner kræver netværk aktive brugergrupper, der har både den ekspertise og / eller tekniske ressourcer, der kræves for at levere netværksspecifikke tjenester og infrastruktur. Samtidig præsenterer disse produktive kryptoaktiver nye værdiprogrammeringsmuligheder for enheder med krypto-native forretningsmodeller, der spiller en aktiv rolle i netværksdeltagelse og adoption.

På den ene side udvikler traditionelle venturemodeller i stigende grad til krypto-native hybrider. Kapitaludbydere med langsigtede beholdningsstrategier som f.eks Multicoin Capital og ConsenSys Labs anerkende muligheden for at skabe yderligere alfa ved at understøtte netværk i deres portefølje gennem tilvejebringelse af infrastruktur og udførelse af krypto-native operationer. Disse enheder er unikt positioneret til at støtte hold, der bygger decentraliserede protokoller til bootstrap og jumpstart netværkseffekter.

Veludformede aftaler og incitamenter kan sikre, at alle tokenholdere, der er involveret i projektfinansiering i den tidlige fase i protokollens udviklingslivscyklus, kan være værdifulde tilhængere, der tjener belønninger fra deres egen og løbende deltagelse og bidrag til netværket.

På den anden side har der været en spredning af en anden interessentgruppe – såkaldte ‘delegerede arbejdsenheder’ (se artikel af Ben Sparango). Delegerede arbejdsenheder er netværksinteressenter valgt af en tokenindehaver til at udføre netværksindfødte arbejdsfunktioner, såsom staking og afstemning, på deres vegne.

Udgangspunktet for at tjene belønninger på produktive kryptoaktiver til gengæld for bidrag til netværket er attraktivt, men ikke alle tokenholdere har nødvendigvis tid, ønske eller teknisk evne til selv at udføre de krævede opgaver. Det er her delegerede arbejdsenheder kommer ind. I dag delegerer arbejdsenheder, herunder ikke-frihedsberøvende (Staked, Stakefish) og frihedsberøvelse (f.eks.. Binance, Coinbase, Anchorage) -udbydere er stort set fokuseret på at levere indsatstjenester til både institutionelle og detailkunder. Jeg tror, ​​at depotmænd, udvekslinger, fonde og uafhængige delegerede arbejdsenheder vil spille en kritisk rolle i at drive bredere institutionel og detailoptagelse af produktive kryptoaktiver.

Udviklingstendenser i Token Powered Networks: Del 2

Kilde: PoS Bakerz, 2020

Seneste udvikling som f.eks Katalyst, Kybers 2020-protokolopgradering, afslører den voksende relevans, som delegerede arbejdsenheder vil spille på regeringsområdet enten som direkte aktører i afstemningsprocessen eller ved at tilbyde proxy-stemmefunktioner på vegne af en tokenholder.

Jeg forventer at se yderligere vækst og diversificering i delegerede arbejdsenheder og andre tjenesteudbydere, da landskabsbevislandskabet fortsætter med at udvide og tror, ​​at disse enheder fortsat vil spille en kritisk rolle i at drive bredere adoption og modning af branchen. En forskningsundersøgelse foretaget af ConsenSys i marts afslørede, at på tværs af næsten 300 aktive tokenholdere vil 41,4% gerne deltage i on-chain governance direkte, mens 28,2% vil delegere deres stemme til en repræsentant.

Udviklingstendenser i Token Powered Networks: Del 2


Kilde: ConsenSys Codefi

Det er dog vigtigt at bemærke, at delegerede arbejdsenheder, især depotmænd, børser og midler med store og påløbne tokenallokeringer, kan resultere i centraliseringsrisici, især da Proof-of-Stake-systemer i stigende grad udvikler sig sammen til on-chain governance.

Trend 4: Evolving Token Distribution Strategies

FREMTIDEN MED BRUGSFOCUSERET TOKEN-FORDELINGER

Som data om netværksdeltagelse indikerer, er det ikke nok at have en bred distribution, og det er afgørende, at distribution tilpasser incitamenter blandt alle netværksinteressenter. Sunde netværk har et repræsentativt og aktivt engageret netværk af interessenter.

Hvordan har de førnævnte tendenser manifesteret sig som designhensyn i nyere tokenfordelingsmodeller?

Der har været en forholdsmæssig stigning i offentlige tokenfordelingsmekanismer med fokus på at målrette mod aktivt bidragende brugere.

Udviklingstendenser i Token Powered Networks: Del 2

Kilde: Smith & Crown, 2019

Disse er kommet i form af både interaktive luftdråber, såsom Livepeer eller Edgeware, samt forskellige implementeringer af bevis for brug aktiverede tokenfordelinger som NuCypher, Solana og SKALE, der er fokuseret på at distribuere tokens til faktiske brugere.

Jeg tror, ​​at design af distributionsmodeller, der indgår i en selvvalgt produktiv indsats ud over kapitalbidrag i et salg eller (pseudo) tilfældigt valg i en passiv luftdrop, er afgørende for:

  • Maksimer overholdelsen af ​​lovgivningen ved at sikre, at et token bruges til det tilsigtede formål på netværket, snarere end en spekulativ bedrift.
  • Filtrer efter deltagere, der mest sandsynligt vil deltage i netværket for at afskrække kortvarig spekulation, prisvolatilitet og dumping.
  • Bootstrap effektivt netværket ved lanceringen, samtidig med at de tidlige brugere kan gøre sig bekendt med netværket og optjene tokenbaserede belønninger for deres indsats.

Konklusion

Med den tekniske modning af token-drevne netværk, især i sammenhæng med stigende Proof-of-Stake-adoption, efterlader branchen sine unge, vilde vest-år, når den kommer ind i kapitlet om ‘faktisk’ brug og nytte.

Kapitlet om brug skaber også et nyt vindue af muligheder for interessenter med krypto-native forretningsmodeller, herunder VC’er og delegerede arbejdsenheder, der spiller en kritisk rolle i vedtagelsen og modningen af ​​produktive kryptoaktiver og de decentrale netværk, de er en del af.

Mens der stadig mangler formel lovgivningsmæssig vejledning om planen for kompatible token-lanceringer, tror jeg den nye diskurs, indstilling af bedste praksis inden for branchen og stigende fokus på brugsfokuseret tokenfordeling er skridt i den rigtige retning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map