Marko Hafez, præsident og administrerende direktør for Blockstation – Interview Series

Marko er en seriel iværksætter og innovatør, der startede sin første virksomhed i en alder af 19 år og aldrig kiggede tilbage. Hans passion for blockchain-teknologi og det transformerende potentiale ved tokenisering for finansielle instrumenter førte ham til medstifter Blockstation.

Du troede tidligt på digitale værdipapirer efter at have lanceret Blockstation i 2014. Hvad var det, der gjorde dig til en troende før alle andre?

Jeg lærte først om Blockchain-funktionerne i 2010 og overvågede prisen på Bitcoin op gennem 2014. Jeg gjorde omfattende undersøgelser for at forstå, hvordan poster på Blockchain er uforanderlige, og hvordan det gør det muligt for os at overføre værdi over hele kloden på den hurtigste og mest omkostningseffektive måde. effektiv måde mulig. Disse fakta plus hvordan prisen på Bitcoin viste en markant vækst på kun 4 år, var vigtige valideringspunkter for mig.

Jeg nåede ud til min gode ven Jai Waterman, en softwareekspert og eventuel medstifter og CTO for Blockstation, for at begynde at se på Blockchain og de muligheder, der følger med det.

Hvad vi fandt ud af var, at de fleste kryptomarkeder var (og stadig er) uregulerede og ikke har nogen ordentlig risikostyringsprotokoller (RMP’er), forsikring eller regulerende tilsyn for at yde investorbeskyttelse, fremme markedseffektivitet og integritet – et stort problem for almindelig vedtagelse. Selvfølgelig, hvor der er et problem, er der en mulighed! Der var så mange penge, så meget volumen gennem disse markedspladser, at det traditionelle økonomiske økosystem ikke havde nogen adgang til.

Der var ingen tvivl om, at regulering af dette nye digitale aktivrum kun var et spørgsmål om tid. Regulerede finansielle institutioner skulle vedtage Blockchain-teknologi for at muliggøre handel med digitale aktiver og komme ind på dette spændende nye marked.

På samme tid byggede ingen en nøglefærdig løsning, der ville imødekomme alle økosystemets behov. Du så folk fokusere på forældremyndighed, fokusere på handel, men intet holistisk. Det var klart for os, at Blockstation ville være virksomheden til at bygge bro over kløften mellem blockchain-teknologi og regulerede finansielle institutioner.

https://www.youtube.com/watch?v=gCehm557X8w&t = 14s

Kan du dele med os, hvad Blockstation gør?

For at starte er vi et canadisk FinTech-firma med base i Toronto, der udviklede en kompatibel, Blockchain-drevet, ende-til-ende-platform til regulerede børser og alle deres økosystempartnere – mæglere, depositarer, regulatorer, market makers, alle – til tokenisere, liste, handle, rydde og afvikle digitale aktiver og værdipapirer, mens du udfører det samme og de funktioner, de gør for traditionelle aktiver.

Kort sagt: vi sætter det traditionelle økonomiske økosystem i stand til at komme ind på digitale aktiver inklusive Bitcoin, Ether og Tokeniserede børsintroduktioner (Sikkerhedstoken-tilbud eller STO’er).

Vores platform afspejler det traditionelle økosystem, men udnytter smarte digitale processer og bolte på blockchain for at generere effektivitet, sikkerhed og gennemsigtighed og imødekommer Financial Action Task Force (FATF) krav til anti-hvidvaskning af penge (AML) og Counter-Terrorism Financing (CTF). Det sænker effektivt driftsomkostningerne ved at optimere workflow og processer for alle interessenter samt gøre det muligt for investorer at handle i et sikkert, pålideligt og 100% forsikret miljø.

Marko Hafez, præsident & amp; CEO for Blockstation - Interview Series


I begyndelsen af ​​2019 samarbejdede Blockstation med både Barbados Stock Exchange og Jamaica Stock Exchange for at lette fremtidige tokeniserede børsnoteringer / STO’er. Hvordan udviklede disse forhold sig oprindeligt?

I 2017 en forretningsudviklingsrepræsentant fra Jamaica børs (JSE) hørte om vores platform og inviterede os til at besøge JSE i Kingston, Jamaica, for at demonstrere vores teknologi samt give lidt uddannelse om blockchain og dens fordele for værdipapirmarkedet.

Jai og jeg så dette som en stor mulighed, da JSE er den stærkeste børs i Caribien og også internationalt anerkendt. Det var netop blevet udnævnt til verdens bedste udveksling af Bloomberg Businessweek i 2015. JSE har fortsat været en stærk performer internationalt og en ideel partner for Blockstation og har igen fået Bloomberg-anerkendelse for den samme præstation i 2018.

Efter de første par møder og demoer med JSE’s ledelsesteam og Financial Services Commission (FSC) i Jamaica, var vores visioner i overensstemmelse, og forholdet skred frem til lanceringen af ​​en vellykket handelspilot i 2018 og en tidsplan go-live til begyndelsen af ​​2020.

I den samme periode voksede Blockstation-teamet til at omfatte talentfulde mennesker, der bragte eksisterende forhold til institutioner som f.eks Barbados-børsen (BSE) og andre. De var værdifulde indhug for ekspansion til andre markeder, og vi annoncerer partnerskaber med andre børser i hele 2020.

Hvad er nogle af de projekter, der vil blive lanceret på den jamaicanske børs?

Som du ved, blev de første fire tokeniserede børsnoteringer, der blev noteret på JSE Digital Asset Trading Platform (DATP), for nylig annonceret på scenen på JSE Investment and Capital Markets Conference 2020.

Vores Smart Listing Accelerator Portal (SLAP) blev også lanceret for nylig, så udstedere er nu i stand til at logge ind og begynde at oprette deres prospekt.

De fem førende virksomheder er:

Wipay fra Trinidad (pengeoverførsel)

OPFORDRET fra Toronto, Canada (fast ejendom)

Lotus Energy fra Australien (energisektor)

VeleV Capital fra Toronto, Canada (Mortgage Investment Corporation)

Kenderkultur (CBDMS) fra Montreal, Canada (Cannabis)

Andre sektorer undervejs inkluderer bio-sundhed, udgivelse af videospil, musik, sport og minedrift.

Vores fulde liste over kommende lister er tilgængelig her

Har vi endnu en dato for hvornår det første projekt i Barbados starter, og hvad er disse projekter?

Vi modtog interesse fra flere udstedere med ønske om at indlede deres tokeniserede børsintroduktion på BSE. Vi har ikke en bestemt tid på denne lancering, men alt bevæger sig fremad, og vi ser potentielt ud i live i år.

Du er baseret i Toronto, Canada, hjemsted for Ethereum og mange flere spændende blockchain-projekter. Føler du, at det at være baseret ud af Toronto har været gavnligt for Blockstation?

Toronto er hjemsted for mange mennesker, der er talentfulde og vidende om blockchain- og kapitalmarkederne, plus det er et knudepunkt for international handel. Vi har oprettet en masse fantastiske forbindelser bare ved at være placeret, hvor vi er, hvoraf nogle er på Blockstation-holdet lige nu.

I november 2019 meddelte du, at du tiltrådte og tog en ledende rolle i Crypto Asset Working Group organiseret af IIROC, et canadisk selvregulerende organ. Hvad er målene for denne organisation?

Bolden har rullet i Canada i et stykke tid nu, hjulpet sammen med frigivelsen af ​​FATF-rapporten fra midten af ​​2019, som anbefalede en global standard for digitale aktiver inklusive de samme AML- og CTF-krav til udbydere af digitale aktiver som for traditionelle finansielle institutioner.

IIROCs Crypto Asset Working Group (CWG) blev oprettet i slutningen af ​​2019 med det mål at udvikle en lovgivningsmæssig ramme for kryptoaktiver, samtidig med at man behandler markedsintegritet og investorbeskyttelse. Det er stærkt samarbejdsvilligt med repræsentation fra finansielle institutioner og teknologivirksomheder fra alle aspekter af branchen – inklusive Blockstation-teammedlem Linda Montgomery.

Vores deltagelse i denne arbejdsgruppe taler om Blockstations status som førende inden for kompatible digitale aktiver for det regulerede marked, især når det drejer sig om vores ChainWatch AML / CTF-værktøj. Vores tilgang til regulering-første er en af ​​de vigtigste grunde til, at vi modtog et brev uden indsigelse fra Financial Services Commission i Jamaica og er i stand til at komme videre med JSE.

Vi er glade for at være en del af IIROC-arbejdsgruppen og ser frem til at udnytte vores succesrige partnerskaber med andre værdipapirtilsynsmyndigheder til at udvikle en ramme, der fungerer for det canadiske marked.

Hvad er nogle af de andre projekter, som BlockStation arbejder på?

Det er 2020 – det er på tide, at regulerede digitale aktiver blev en dagligdags, almindelig virkelighed i Canada og USA. Mens begge markeder har taget babytrin med en vis licens for tjenesteudbydere og en håndfuld institutioner som Fidelity eller Bakkt, der skaber overskrifter, er vi bare ikke der endnu.

Hos Blockstation føler vi, at tiden er inde til at bygge videre på lovgivningsmæssige bestræbelser indtil videre og samle branchedeltagere for at demonstrere nøjagtigt, hvordan en fuld ramme for et kompatibelt, end-to-end-digitaløkosystem kan se ud i aktion.

I Canada betyder det en live digital aktivhandelspilot, der supplerer og informerer IIROC-arbejdsgruppens indsats. Jeg kan bekræfte, at vi allerede har interesse fra en række motiverede økosystemdeltagere, herunder mæglere, børser og endda depositarer, og vi er glade for at komme videre med en pilot i vores egen baghave.

I USA arbejder vi på at afsløre et nyt servicetilbud helt: end-to-end mægler- og udstedersupport til STO’er i fuld overensstemmelse med sikkerhedsreglerne.

Udstedere vil drage fordel af de samme værktøjer til videregivelse af dokumentation, udstedelse af token og styring af livscyklus, samtidig med at de er i stand til at omformatere deres ansøgninger til forskellige tilsynsmyndigheder i forskellige jurisdiktioner. For mæglere er det dog en rigtig game-changer. Når de er om bord, får de central adgang til den fulde database med udstedere komplet med en intelligent risikoprofil-matchende motor, der forbinder dem med de muligheder, der bedst matcher deres behov.

Er der noget andet, du gerne vil dele om Blockstation?

Blockstation er mere end et FinTech-firma. Vores team har mange års ekspertise inden for compliance, risikostyring og kapitalmarkeder. Vi tænker altid år forude for at sikre, at teknologien til traditionelle finansielle institutioner er klar og venter, når regler træder i kraft.

Vi gør dette med succes ved at have omfattende og produktive diskussioner med centralbanker, regulatorer, børser, depotmæglere, mæglere, udstedere og investorer fra hele verden. Disse kollektive data giver os en kant og en klar vision om, hvilken retning vi skal tage i udviklingen af ​​den rigtige teknologi på det rigtige tidspunkt.

Vi er velsignede med at have et fantastisk hold med den rigtige erfaring til at udføre vores nuværende og fremtidige mål, og vi ser frem til et lysende 2020 for Blockstation.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map