Et globalt perspektiv – Europa-udgave

Et globalt perspektiv

Efterhånden som året og tiåret nærmer sig slutningen, troede vi på securities.io, at det var klogt at måle branchens stemning, som den er. Hvad er den aktuelle tilstand i sektoren for digitale værdipapirer? Er det bedre i dag end det var i går? Måske føles disse ‘in-the-know’, som om strategisk arbejde stadig skal udføres.

Dette er alle forespørgsler, som mange kan have, inklusive os som securities.io. Med dette i tankerne har vi nået ud til forskellige repræsentanter inden for sektoren. Hver kommer fra forskellige regioner på kloden.

Følgende kommentar kaster indsigt i deres tankeprocesser, og hvordan regulerende miljøer kan forme markedsopfattelsen.

Påvirkere

Afrika, Asien, Europa, Nordamerika og Det Forenede Kongerige er de regioner, som vi har besluttet at se på individuelt.

Følgende virksomheder og deres kundeemner har taget sig tid til at dele deres tanker.

  • MERJ (Afrika)
  • InvestaX (Asien)
  • Fintelum (Europa)
  • Vertalo (Nordamerika)
  • Smartlands (Storbritannien)

Denne udgave vil fokusere på Fintelum (EU), med efterfølgende poster i serien, der offentliggøres i de kommende uger.

Penny for dine tanker?

Vores metode var enkel – still de samme 5 enkle spørgsmål vedrørende digitale værdipapirer til 5 CEO / administrerende direktører fra hele verden.

Målet? Få indsigt i afvigelser i opfattelse og vedtagelse af sektoren baseret på geografi. Noget, vi føler, er en vigtig måling i betragtning af sektorens potentiale til at påvirke FinTech på global skala.

Europa – Liza Aizupiete, administrerende direktør for Fintelum

Fintelum er en estisk baseret virksomhed, der blev lanceret i 2018 og tilbyder en række tjenester bygget op omkring digitale værdipapirer. Virksomheden ser ud til at gøre fuld brug af licens, opnået gennem den estiske finansielle efterretningsenhed (FIU), for at give kunderne en omfattende platform.

Fintelum #TokeniseYourAssets ExplainerFintelum #TokeniseYourAssets Explainer


Se denne video på YouTube

  1.   Efter din mening, hvad repræsenterer den største branche præstation / forhindring ryddet til dato?

LA: Ser man på det digitale værdipapirområde i Europa, vil jeg sige, den største præstation har været at øge bevidstheden om branchen generelt. Jeg deltog i EU-kommissionens højtstående rundbordsdebat om kryptovalutaer og ICO’er i februar 2018. Det var et af de første forsøg for kryptoindustriens deltagere og EU-regulatorer at samles rundt om et bord og diskutere, hvordan industrien skulle overvåges.

Cryptocurrency er en ting. Det har at gøre med den monetære teori og personlige frihedsudtryk. Men når du kommer ind i værdipapirområdet, som historisk set med henblik på investorbeskyttelse er et stærkt reguleret område, står du over for eksisterende værdipapirlove, der skal tages i betragtning.

ICO’er opstod som en helt ny aktivklasse. Det skiller sig ud i det digitale aktiverum. STO’er er dog intet mindre end digitale repræsentationer af nuværende gældende former for juridiske aftaler.

Derfor var det for branchens aktører først at forstå for sig selv, hvad digitale værdipapirer er, derefter uddanne og øge bevidstheden om andre og især tilsynsmyndighederne. Det er opmuntrende at være vidne til, at Blockchain som en teknologi- og fintech-industriudvikling generelt placeres som et af hovedmålene for de politiske retningslinjer, fremsat af EU-kommissionspræsident Ursula von der Leyen, i december 2019 indvielsestale.

  1.   Med de førnævnte præstationer, der lægger et fundament for branchen, forbliver det, der er den største hindring fremad?

LA: Der er få hindringer for, at værdipapirer kan eksistere i et digitalt format. Især hvis vi vil repræsentere dem som kryptografiske programmerbare tokens, offentligt synlige for alle, og alligevel tilsløret med det nøjagtige ejerskab. Desuden er vi forpligtet til at følge de eksisterende lokale værdipapirlove, som ensartet pålægger investorbeskyttelse. Derefter følger det, at decentralisering ikke er strengt muligt, og der kræves centraliseret styring og eksogene kontroller for at sikre nøje overholdelse af værdipapirlovene.

Det ville imidlertid være en underdrivelse at sige, at netop disse love er relevante i dag. Faktisk mangler hele branchen innovation netop fordi disse love blev skrevet for dagen og alderen, hvor internet ikke var en ting, endsige en smartphone eller kryptokurrency.

Både primærudstedelse og sekundære markedsoperationer er fyldt med praktiske hindringer. I de fleste europæiske jurisdiktioner kan man ikke købe værdipapirer med kryptovalutaer.

En anden hindring vedrører lokalisering, når et projekt søger grænseoverskridende investorer. De fleste crowdfundingplatforme begrænser deres anvendelsesområde til lokale investorkilder, mens kryptokurver muliggør grænseløs investeringsstrøm. Dette kan især være attraktivt for nationer med mindre økonomiske og politiske friheder til at investere i et land med klar retsstat, såsom de europæiske medlemsstater.

Det samme gælder for at drive et sekundært marked for digitale værdipapirer. I Europa ville man være forpligtet til at få lokal autorisation (bank, mægler eller MTF-licens). Det sekundære marked er klart overreguleret og urimeligt, når det kommer til værdipapirer med lille kapital.

En positiv udvikling er dog synlig i EU’s initiativ til regulering af crowdfunding. Der er forslaget at mindske den lovgivningsmæssige byrde på de sekundære markedsoperationer, der muliggør matchning af opslagstavlen for værdipapirer med lille kapital.

Samlet set er sikkerhedstokenisering først og fremmest en juridisk hindring, hvis man skal gøre det rigtigt. Og med rette mener jeg tillade investering og udveksling af kryptokurver på global skala og samtidig fungere i henhold til de lokale værdipapirlove.

Der er en række forhindringer, hvoraf nogle i Fintelum forsøger at overvinde ved lobbyvirksomhed med ændringer til den lokale værdipapirlov. Det er vores mål at tillade sikkerhedstokens at fungere som overførbare værdipapirinstrumenter i en given jurisdiktion. Og dermed mindske udstedelse og efterfølgende aktionærregistreringsvedligeholdelse på en billigere og mere teknisk effektiv måde.

  1.   Med hensyn til venligeregulering og regeringsaccept, har du bemærket, at nogen lande efterlod resten?

LA: Der er lande i Europa, der har forsøgt at omfavne krypto- og blockchain-innovation. Og dem, der har skyndt sig at regulere det, omend med de bedste intentioner.

Tag Malta som et eksempel. Sidste år fik jeg muligheden for at sidde på et Token Modeling-panel på det første Malta Blockchain Summit, hvor over 8.500 mennesker deltog. Denne begivenhed faldt sammen med den nye lov om krypto og blockchain, der trådte i kraft den 1. november 2018. Selvom målet var at gøre Malta til centrum for blockchain-forretning og innovation, er resultatet tværtimod. Stort set på grund af anmassende og restriktive regelsæt er der ikke så mange virksomheder, der etablerer sig på Malta som følge heraf, et år senere.

På et andet spin havde Tyskland for eksempel indtil for nylig ikke nogen kryptospecifik regulering. Men det har været lovligt at bruge kryptokurver til køb og udveksling af gældsinstrumenter.

En anden progressiv udvikling kom igennem fra Luxembourg og Frankrig sidste år. I det store og hele vedtog begge lande deres lovgivningsmæssige godkendelse af, at værdipapirer skal have blockchain-repræsentation som gyldig, acceptabel og fuldstændig lovlig.

  1.   Der er gjort meget om de digitale værdipapirers transformative kapacitet. Med potentialet til at påvirke forandring i mange brancher, som du føler er mest fordelagtige for den digitale værdipapirsektor?

LA: Med fremkomsten af ​​kryptografiske, programmerbare blockchain-penge ser vi allerede fremskridt inden for global økonomisk integration. Bare ved ren eksistens tilbyder kryptokurver som bitcoin og ether alternative monetære systemer til dem, der er uenige med deres fiat-kolleger rundt omkring i verdens nationalstater.

Hvis den første brugssag var penge, er investering den næstvigtigste brugssag. Digitale værdipapirer, sådan som vi har forestillet os på Fintelum, er digitale repræsentationer af nuværende gældende former for juridiske aftaler. Loven er utvivlsomt alt for restriktiv og endda irrelevant i dag. Og det er bundet til at ændre sig, tilpasse sig og forbedre sig i sidste ende.

I mellemtiden, hvis blockchain-baserede overførbare værdipapirinstrumenter begynder at udfylde offentlige peer-to-peer blockchains snart, bør vi se en meget mere øget datatransparens, inklusivitet og ægte globalisering.

 Hvis data er mere tilgængelige, betyder det også, at uddannelsesniveauerne og den generelle forståelse blandt detailinvestorer uundgåeligt vil stige.

Enhver branche, hvor man har brug for et tillidsløst og permanent spor af en begivenhed, eller hvor man har brug for en uforanderlig digital offentlig rekord, vil være til gavn. Fordi teknologien faktisk er ankommet.

  1.   Ser fremad, hvor langs vækstbanen ser du digitale værdipapirer i de næste to og fem år?

LA: På trods af den teknologiske fremskridt er vi mennesker stadig nødt til at indhente alt det, der nu er muligt. Om to år har vi måske mange dokumenterede forretningssager. Men på samme tid vil vi helt sikkert stadig erhverve viden og forbedre adoption. Læringskurven vil til sidst forstærkes, især i mere avancerede økonomier. De mindst avancerede økonomier kan endda være i frontlinjen for vedtagelse på grund af de politiske omstændigheder.

Om fem år kan alt ændre sig. Måske inden da vil vi have nye teknologier, som vi bliver nødt til at tilpasse os. Tag f.eks. Kvantefunktioner eller kunstige intelligensapplikationer.

I dag er det vores hensigt dog at parre programmerbare værdipapirer mod programmerbare penge. Med andre ord skal du udstede og parre værdipapirer mod kryptokurver og dermed fremme vedtagelse og brugssager.

Konklusion

Nå der har du det! Da 2019 er ved at afslutte, er der en klar tendens tydelig inden for sektoren – en positiv. Mens mange forhindringer er opfyldt og ryddet, er der stadig mange flere i horisonten. På trods af dette er det potentiale, som digitale værdipapirer har til at omforme FinTech, lige så spændende som nogensinde.

Vi berører basen om et par måneder for at ombedømme branchens stemning med et nyt sæt influencere fra hele verden. Indtil da skal du holde dig informeret ved at besøge securities.io!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map